Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

zmeYpc изтеглих Skype mobile за Nokia N95, работи чудесно.

Не видях версия за моята Nokia 6680, ще имали Скайп за нея?

По принцип би трябвало да работи на повече модели от „сигурните“, т.е. обявените. Ето тук, ако погледнете се вижда за кои със сигурност тази първа публична бета не работи (тия зачертаните). Моля ви да пробвате да я инсталирате ръчно, ако не сте опитвал. И пишете мога да попитам какво е положението, но след празниците (гледам, че въобще я няма в тестовите конфигурации: значи просто не са провеждани тестове с модела). Пишете ми ЛС с подробности какво представлява, ако желаете.
  • Отговори 1,4k
  • Прегледи 365,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Мобилната революция е тук

Screenshot0030.jpg

SkypeDirect или Skype mobile вече е публична бета. Пробвайте внимателно и първо се запознайте с изискванията!

ПП гизмо, много още има да учиш мойто момче! 30% означава 3 млн. бизнеспотребители. Толкова ползват платените услуги на Skype. Но се очаква този процент да расте. Аз мисля, че ще расте, каквито и неверни неща да пишеш.

Е чак пък мобилна революция е малко пресилено!

Това нещо FRING е къде по-добър универсален IM.

И за достоверност побликувам Skype Блог

p1040193-420x315.jpg

Редактирано от dred (преглед на промените)

Реших да карам наред и ако стане някоя...

Първо изтеглих за nokia6265i и улучих от първия път.

Инсталира се и стартира успешно на моята nokia 6680.

Ще я тествам как работи утре, че сега не мога.

Това нещо FRING е къде по-добър универсален IM. И за достоверност побликувам Skype Блог

Винаги се плаща за универсалността. Аз имам на PDA-то си и скайп и IM+ и не смятам че имам нужда да ги обединявам. А пУбликувания от теб блог е персонален и няма нищо общо със фирмата .

Винаги се плаща за универсалността. Аз имам на PDA-то си и скайп и IM+ и не смятам че имам нужда да ги обединявам. А пУбликувания от теб блог е персонален и няма нищо общо със фирмата .

Не съм твърдял,че блога има нещо с фирмата,а бих искал да не се използват подвеждащи определемия от рода на "Мобилна революция"---това не беше за теб,което освен това не е истина.

А обединяването си има и полза,защото всичките ми познати американци-по никакъв начин не мога да ги накарам да ползват друг IM,освен този на MSN и Yahoo. Всичко е въпрос на контакти.

Не съм твърдял,че блога има нещо с фирмата,а бих искал да не се използват подвеждащи определемия от рода на "Мобилна революция"---това не беше за теб,което освен това не е истина.

А обединяването си има и полза,защото всичките ми познати американци-по никакъв начин не мога да ги накарам да ползват друг IM,освен този на MSN и Yahoo. Всичко е въпрос на контакти.

Само да уточня че IM+ поддържа и споменатите по-горе плюс ICQ, jabber (ако не се лъжа) т.е. нямам никакъв проблем защото и моите контакти покриват 4 континента :-)

Мобилната революция е тук

SkypeDirect или Skype mobile вече е публична бета. Пробвайте внимателно и първо се запознайте с изискванията!

ПП гизмо, много още има да учиш мойто момче! 30% означава 3 млн. бизнеспотребители. Толкова ползват платените услуги на Skype. Но се очаква този процент да расте. Аз мисля, че ще расте, каквито и неверни неща да пишеш.

Леле, гледам, гледам и тъпея пред екрана...

Чай аз да ти кажа какво съм гледал по една френска сателитна телевизия. Бяха поканили представител на www.free.fr и специалния представител на Скайпа за Франция.

(Тоя последния вече го няма, съкратиха му поста.)

Та Скайпаджията каза че 30% от всичките потребители на Скайпа са в малки предприятия и че част от тях ( час от 30%) плащали и за разговори до стационални телефони. Това беше когато бяха пуснали и във франция (но само на края на годината) да могат да си говорят както в САЩ за flat rate абонамент до стационарни телефони.

Бизнес потребител не означава че си плаща да ползва Скайпа, а че го ползва от компютъра на някоя фирма, я за чат, я за безплатни разговори до други компютри и само евентуално за платени разговори до стационарни телефони.

Каква е тази "Мобилната революция" бе братче?

Нищо ново под слънцето.

И колко точно човека ще ползват тази революционна идея в България през 2009 година?

Понеже уж си бил знаел това онова на француски, я виж на сайта на www.free.fr те пък какъв вариант за напълно безплатно мобилно говорене предлагат. Работи и то на принципа на споделянето на ресурси. Рутера ти служи за свръзка на всеки който минава на близо и е абонат на фирмата. И тази функция на рутера не можеш да я изключиш (освен ако не му спреш тока) но тя не пречи по никакъв начин на твоята лична свързаност към Интернет. Горе долу като при Скайпа, нямаш избор, трябва да участваш за доброто на фирмата. Тази услуга е найстина безплатна ако си абонат и се разхождаш по улица на която има поне един друг абонат.

Пояснявам какво е Мобилната революция е тук, когато става дума за Skype.

Това е преносима версия на Skype, реализирана на Java. Разработва се от една година. Стана възможна, благодарение на 2 проекта, които започнаха през 2004 година от 2 отделни екипа програмисти запалени по Skype в Япония и Германия. Технологията ще позволи на всеки съвременен мобилен телефон да ползва мрежата на оператора, за да се свързва по Skype.

Fring и IM+ са два новаторски продукта, които мнозина използват. Никой не поставя техното развитие и навлизане под въпрос.

А Skype Mobile e революционно приложение, защото:

1. Предоставя на потребителите на Skype мобилност, от каквато те отдавна се нуждаеха.

2. Заедно с новите абонаментни планове позволява в определени страни да се ползва и за разговори.

3. Ще позволи (в бъдещи версии) изграждане на уеббазирано решение за провеждане на разговори.

Публикуваната версия е в етап на усилена разработка и това, което виждате е само малка част от възможностите на технологията.

ПП1 dred, ако си по-запознат със сегашния модел на разпространение на софтуера на Skype не може да се отрече „революционния“ характер на Skype Mobile. Никак не е подвеждащо заглавието, напротив: досега съществуваха мобилни версии на Skype за определен хардуер. Сега с новата мобилна технология е въпрос на време и разработка Skype да стане стандартно приложение за почти всички мобилни телефони. Това е революционното.

ПП2 гизмо, не знам какво си гледал, но няколко неща: 1) Никлас Зенстрьом освободи поста на изп. директор по план, както бе записано, обратно на това, което се мъчиш да внушиш; 2) 30% от 12 милиона прави 3 милиона бизнеспотребители; ако кажеш, че и тая цифра не е достатъчна – здраве!; 4) забрави за железата, ето това е революцията: мобилна версия на Skype, чиято цел е да работи на всяко желязо, което е сравнително ново и е мобилно, постепенно тези 35 страни с безплатни разговори към стационарни телефони ще се увеличат и като цяло Skype ще доведе до намаляване на цените на разговор; тук не бива да забравяме, че винаги разговорите м/у Skype ще бъдат безплатни, и когато разходите по ползване на мобилната мрежа станат достатъчно ниски и поносими нищо не пречи на хората да ползват мобилните си разговори за Skype към Skype разговори: така поне е в тези 6-8 страни, където е изгодно да се ползва и те са обявени; 5) за България това е новост и всичко зависи от мобилните оператори – нека доживеем 2009 г. и ще видим.

Освен като маркетинг мениджър - взе да се изявяваш и като финансов :speak: "не бива да забравяме, че винаги разговорите м/у Skype ще бъдат безплатни" Да не говорим за "блоговатата" ти способност да предричаш доста добре бъдещето "постепенно тези 35 страни с безплатни разговори към стационарни телефони ще се увеличат"

Аз защо ли си спомням, преди 3-4 години имаше опит Скайп да пробие на североамериканския пазар, като пусна безплатни разговори до стационарни телефони от Канада и САЩ до останалият свят. Тогава възропта целия останал свят, че ще плаща на американците разговорите - защото, въпреки твоите напъни да заблудиш потребителите, нищо не е безплатно на този свят, особено комуникациите. Пък и ефекта от тази инвазия беше повече от нулев мисля. Сега пък ще правят революция :P Със сметките за мобилен интернет ли бе човече?

Като ти чета обясненията - ти ми описваш Gizmo с мобилните решения, flat rate и уеб базираните разговори???

Да не говорим, че има и същото за GTalk - Talkonaut

talkonaut-show2-en.gif

Allows you to chat, to make voice calls to IM clients, SIP phones and PSTN

Или се лъжа - от твоите уста това е уникално ново начинание на уникалната новаторска компания, която си уволнява създателите и мениджърите по план :) И губи, пак по план :)

Топер, спести си оценките и квалификациите по мой адрес. Забелязвам, че все се опитваш да ми прикачиш нещо невярно, щото само това ти остава.

Със „тук не бива да забравяме, че винаги разговорите м/у Skype ще бъдат безплатни, и когато разходите по ползване на мобилната мрежа станат достатъчно ниски и поносими нищо не пречи на хората да ползват мобилните си разговори за Skype към Skype разговори“ исках да подчертая, че Skype Mobile ще разшири по нов начин тези безплатни разговори, на които потребителите на Skype са свикнали. Нищо друго, нито това което ми приписваш.

Ти си спомняш? Ама цифри помниш ли?

– Явно не, защото аз ти ги цитирах, но какво от това – ти не четеш. Казваш била направила опит. Човеко ти четеш ли какво пишеш!?

Погледни няколко страници назад, където приведох цифри за реалните потребители по Хъдсън Бартън. Или си ги прочети пак от блога му.

Тези цифри говорят за водещата роля на Skype в САЩ и Канада. Даже имаше в конкурентен блог точна класация на VOIP продукти и познай кой оглавяваше листата за 2007 г. – Skype. Моят съвет към теб е да си актуализираш информацията.

Второто тук е, че сега с новите абонаментни планове тези преференции за САЩ и Канада се разширяват и включват до голяма степен потребителите на Skype, които са в тези 35 страни. Освен това всеки друг потребител, който реши, че за него е необходимо може срещу 9,95 ?/месец да се възползва от същите преференции.

Спри да нагнетяваш и да манипулираш както ти изнася. Мисля, че ти, топер, безобразно се опитваш да манипулираш останалите тук кой какво е казал и изразил мнение. Просто говори от свое име и оценявай факти и числа, и без лични квалификации.

А това вече можах да го обясня на гизмо, обяснявам и на теб: „Никлас Зенстрьом освободи поста на изп. директор по план, както бе записано, обратно на това, което се мъчиш да внушиш“. Това, че продължаваш да го твърдиш означава само едно: ти не си чел документите за продажбата на Skype! Аз знам какво си чел, но ми е под достойнството да разнасям тия парцаливи и заядливи статии, които само хора като теб могат да си позволят да повтарят. И тъй като много обичаш партенките, които конкурентите пущат нека ти обясня, че идването на новият изп. директор Джош Силверман се забави даже, именно защото е било необходимо време по тези реорганизации (нови услуги, нови абонаменти, нови продукти), които да се случат точно в първото тримесечие на 2008 г. Никлас Зенстрьом и Янус Фриис си имат други продукти и други технологии, които те развиват от 2006 г.

Сравнението с технологии на Google е крайно неудачно. Няма никаква база за сравнение.

//извън темата: гизмо

Накрая, пак неудачен опит да се изтъкне гизмо (софтуер непознат и с неизвестен брой потребители, както у нас, така и по света). Да, гизмо, които се счупиха да имитират услуги и функции на Skype без да да са в състояние да предложат качество поради технологични ограничения.

Аз нали на теб и на гизмо зададох въпроси: 2 на брой? И те бяха: „Какви са финансовите резултати за 2007–2008 година на конкурентна на Skype VOIP компания?“ и „Какви са съответните цифри за броя на реалните потребители на тази конкурентна VOIP компания (по континенти)?“.

ПП И недей да правиш опити да превърнеш темата за Skype в тема за гизмо: имаме отделна тема, където можеш да идеш и да размишляваш.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Друго си е да имаме информация от човек, присъствал на подписването на договора :)

Тук Немо каза, че тези блогове съвсем не са надежден източник на информация - защо ли нумеролози-скайпфенове да им вярваме?

Цифрите мисля, че ги цитирах, на което ти (разбира се) пак ни осветли, че официалните информации за цифрата на продажбата (1.3 мил) не била такава, ама била 540 млн или нещо такова, а цифрата на печалбата 320 млн (разбира се) не била вярна, ами била 350 млн.

Как никога не се съгласи с чуждо мнение - ти ми ставаш идеал за фанатик. Само че вече доста се отнасяш, вярват ти само 10 годишните, а скоро и те ще почнат да се съмняват.

Ето ти тогава директен линк от любимата ти перфектна фирма, след като не си в час (и аз явно не съм в час, мислех си, че поне от 3-4 години е тази офанзива, а то било точно преди 2 години)

We just announced that SkypeOut is now free within the US and Canada to all landlines and mobiles, until at least the end of 2006.

Is it really free? What are the strings attached?

Yes. It is really very, very free. There’s no prepayment, no minimum use, no subscription, no monthly fee, no nothing. You just download and install Skype and then you start calling. Both the caller and the number called must be in either the US or Canada

Няма да коментирам словосъчетания от типа на It is really very, very free Това е работа за любителите преводачи ;)

Та така с революциите, за това дадох пример с Gizmo и Gtalk и Talkonaut, защото ти каза ... леки смешки:

А Skype Mobile e революционно приложение, защото

1. Предоставя на потребителите на Skype мобилност, от каквато те отдавна се нуждаеха.

2. Заедно с новите абонаментни планове позволява в определени страни да се ползва и за разговори.

3. Ще позволи (в бъдещи версии) изграждане на уеббазирано решение за провеждане на разговори.

Мобигейт-а също беше революция, май....

ПП.М/у другото революционно ще е, ако освен безплатен трафика в S2S мрежата стане и безплатен GPRS/WiFi трафика на тези, които се опитват "very, very free" да говорят от мобилните си телефони. Но това го премълчаваш, разбира се - това е проблем на клиента с доставчика му на мобилни услуги, нали ;)

Колкото до наградите - хубаво нещо са. Особено ако са истински.

Защото виж колко странно: май има няколко продукта, наградени като най-добри! Че и тези с милиони абонати!!

More than 10 million customers can’t be wrong

Awarded by the world’s 25 largest carriers as the Best Communication Solution

JaJaH

Awards

t is really simple: JAJAH offers global phone calls at local rates. Without a new contract, a new number or a new phone you can call anywhere in just one click. Calls between members are FREE.

Че тези пичове предлагат тарифи като на JustVoIP - 3.7 цента/мин. O не, в грешка съм, JustVoIP са безплатни до наземни и мобилни телефони в USA, че и в други 75 страни. Това дали ми напомня рекламите на "бъдещите планове" на друга компания... не не, там са 35 страни срещу месечна такса.

През уеб, от телефона ви...хм, тези свойства ми приличат на някой "ще станат в следващи версии".

Не знам кой забуждаваш Змей, добре че са тийнейджърите да чатят както беше в IRC, за да имат Скайп абонати.

Ще почнат и да говорят, може би, случайно, ако има нещо безплатно, може би....И знаеш ли защо? Защото аз например не принуждавам никой да ползва каквото и да е - просто го набирам с VoIP програмата, която аз ползвам и туй-то :)

Айде, със здраве обсъждай новите рекламни революции. Бури в чаша :)

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Глупави аргументации не ми се четат, извинявай, топер. Повтаряш и предъвкваш все едно и също. Не било туй, а онуй било.

Не намесвай капитана. Той каза конкретно за един блог. И каза, че не е официален. Аз ти цитирам Википедия, цитирам ти Жан Мерсие, цитирам ти Хъдсън Бартън, които пък са цитирани във Википедия, цитирам ти извадка с екран от финансовия доклад за I-то тримесечие на т.г. на eBay, Inc в частта за Skype Technologies S.A., а ти пак ми твъриш врели-некипели.

За цифрата 350/375 това е цитирано по материал на Х. Бартън, иди и чети. Човекът се пита как компания като Google с такъв портфейл и човешки ресурс постига сходни със Skype резултати за този фиксиран период. Същото питам и аз.

И какво ми доказваш с твоето объркване?

За какво ми е този „линк“. Стойността му е нулева. Ти твърдеше, че само за САЩ и Канада имало преференции и че имало вой, което т.г. няма как да е истина. Твърдеше, че тази политика се е провалила. Цифрите като реални потребители и като позиции на Skype говорят точно обратното за пазара на Skype и базата от потребители на Skype в Северна Америка. Айде стига с това ето ти „линк“. Ти 2+2 не събра от фактите, „линкове“ ще даваш!

Какви насмешки?

Просто казах (за Гугъл): Сравнението с технологии на Google е крайно неудачно. Няма никаква база за сравнение. Абе, ти четеш ли въобще, или само така влагаш втори план в написаното? Къде е насмешката?

Второ, (гизмо): (софтуер непознат и с неизвестен брой потребители, както у нас, така и по света) – тук няма насмешка, просто трябват конкретни цифри, за които писах и помолих да се публикуват в нарочната отделна тема за сравнение на Skype и останалите. Там пиши какво е постигнала гизмо за 2007–2008 година и колко реални потребители има по континенти. Изразих за гизмо още две неща: безразборното копиране и наподобяване на Skype лидер сред VOIP продуктите; и изказах огорчението си, че практически качеството, а и много от функциите нямат същото, или сходно качество с функциите на Skype, според мен, поради технологични недостатъци. Къде тук прочете насмешка!?

Награди

Аз посочих една конкретна авторитетна награда и приведох данните в категорията, в която Skype е отличена. Споделих и др. цифри.

Webaware e авторитетно отличие, ако случайно не знаеш. Защо там ги няма тези, които ми цитираш питай журито. Аз не гадая.

И последно: да припомня на теб, а и на модераторите, че това е тема за проблемите на Skype. Темата за сравнение с конкурентите на Skype e в съседство, т.е. http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=59637

Модераторите са били така добри да я залепят, именно за да не я губиш от поглед, ако искаш да се изтъкваш нечии конкурентни предимства.

При следващите ти несвързани обяснения ще помоля модератор (капитана) да ти премести изцепките и рекламите там.

Здравейте,ползвам два скайпа на един компютър,но имам проблем с езика за писане при единия,предполагам че е от някоя настройка,но не мога да открия от къде точно.По точно не мога да пиша на кирилица от единия скайп,а за мен е проблем,защото латиницата ме дразни и не искам да пиша на нея.Иконката за езика(на таскбара) не се сменя с Ctrl,сменям ръчно на ВР,но пак не мога да пиша на кирилица.Преди съм ползвала двата скайпа,но не едновременно и нямах такъв проблем.Ползвам Flex Type 2К.

Като затворя единия скайп проблема си остава.

Моля за помощта ви и благодара предварително.

Здравейте,ползвам два скайпа на един компютър,но имам проблем с езика за писане при единия,предполагам че е от някоя настройка,но не мога да открия от къде точно.По точно не мога да пиша на кирилица от единия скайп,а за мен е проблем,защото латиницата ме дразни и не искам да пиша на нея.Иконката за езика(на таскбара) не се сменя с Ctrl,сменям ръчно на ВР,но пак не мога да пиша на кирилица.Преди съм ползвала двата скайпа,но не едновременно и нямах такъв проблем.Ползвам Flex Type 2К.

Като затворя единия скайп проблема си остава.

Моля за помощта ви и благодара предварително.

За съжаление най-вероятно проблем ти е в недобрата кирилизация на WIndows. Има тема във форума по темата (с кирилизацията) прочети я и си оправи нещата

Бих желал да приканя спорещите страни да се въздържат от спорове несвързани с темата. Отворете тема (то май даже имаше) и спорете там. Тук е място за техническа помощ

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Здравейте. При новия си лаптоп забялзах, че когато говоря по Skype се получава нещо като микрофония. От отсрещната старана ме чуват добре, но аз не ги чувам добре, нещо като микрофония. Проблемя явно е при мене тъй като вече при двама човека ситуацията е същата. Микрофона, колонките и камерата ми са вградени в лаптопа. Кажете от какво може да е и как мога да се справя с този проблем. Благодаря Ви.

Редактирано от SquasH (преглед на промените)

Skype™ 3.8.0.115 за Windows

vista_cert_badge.png || Изтегляне на версията || Списък с изменения (на английски)

Списък с изменения (български превод)

29.IV.2008 г. Skype 3.8.0.115 за Windows

• * изменение: обновяване на Диспечера на екстри до версия 2.0.0.55;
    * изменение: обновяване на разширението за Firefox до версия 2.2.0.80;
    * изменение: обновяване на добавката за Internet Explorer до версия 2.2.0.176;
    * отстранена грешка: регистрирането на профил без предоставяне на действителен адрес за е-поща не се съобщава по подходящ начин на потребителя;
    * отстранена грешка: в някои случаи Skype забива при зареждане, когато определени звукови карти са установени като „устройство по подразбиране в Windows“;
    * отстранена грешка: Skype невинаги автоматично сменя статуса на „отсъстващ“ и „недостъпен“;
    * отстранена грешка: след заключване на екрана [преносими ПК], картината замръзва или изчезва;
    * отстранена грешка: потребителят е пренасочен към грешна страница при съобщение от типа „Свързване на Skype е невъзможно“;
    * отстранена грешка: пестителят на екрана в Windows Vista не се изключва при видеоразговор;
    * отстранена грешка: всяка препратка, съдържаща „+“ не се задейства при чат;
    * отстранена грешка: Skype забива при повредени бисквитки в браузъра;
    * отстранена грешка: неправилно мащабиране в определни случаи на разделителната способност на картината;
    * отстранена грешка в API: забраната на прехвърляне на файлове води до забрана на прехвърляния от типа App2App;
    * Преводите са обновени.

Защо е желателно да обновите своята версия?

За 27 дни от излизането на 3.8 бета са отстранени сумарно 72 проблема; 3.8 заменя 3.6 като предлага по-добро качество и стабилно поведение. С всичко изписано тук в тази тема за 3.8 БЕТА и познавайки добре своя хардуер вие сами можете да прецените дали да обновите версията си до 3.8.0.115. При всички случаи един поглед в списъците с изменения преди днешната версия ще ви покаже колко много грешки са отстранени. 3.8 се отличава по подобреното качество при разговор и новият uPnP модел, който е пренаписан изцяло и Skype вече не ползва този на Microsoft. Като цяло 3.8 заема по-малко ресурси в оперативната памет при разговор и в режим на престой. Ще се радвам да споделите вашите впечатления от 3.8.

Приятно използване!better_sound_quality.png

Микрофонията се получава, защото говориш с колонки и микрофон. Купи си слушалки с микрофон. Иначе най-просто казано микрофонът от твоята страна "чува" звукът от колонките.

Здравейте. При новия си лаптоп забялзах, че когато говоря по Skype се получава нещо като микрофония. От отсрещната старана ме чуват добре, но аз не ги чувам добре, нещо като микрофония. Проблемя явно е при мене тъй като вече при двама човека ситуацията е същата. Микрофона, колонките и камерата ми са вградени в лаптопа. Кажете от какво може да е и как мога да се справя с този проблем. Благодаря Ви.

Здравей,

Пробвай първо с автоматична настройка на силата на усилване на микрофона - от тест на хардуера. Ако не се оправи пробвай с ръчно намаление на силата на усилване на сигнала от микрофона. Това е, почти сигурно е, че производителят на лаптопа го е пробвал преди да го пусне на пазара :)

Уважаеми SquasH,

абсолютно точно е това, което estario отбелязва. Подобно на kmvasilev вчера ти пратих ЛС с подробни инструкции. Пиши пак тука, ако имаш нужда от допълнителна помощ.

Като цяло 3.8 заема по-малко ресурси в оперативната памет при разговор и в режим на престой. Ще се радвам да споделите вашите впечатления от 3.8.

15a686f9a8ef.jpg

Като гледам лапа повече от предишната. Ето и картинката от нея:

7ab9bf2bcb5d.jpg

Между другото днес 3.6 няколко пъти се затваря със съобщение за грешка. Ще я видя и тая как е.

А, и нали щеше да опровергаваш написаното във вестника

Те (Skype) са известни, че лесно предоставят информацията при поискване от държавните органи

Чакам те вече месец и половина. Но засега от теб само думи, думи . . . . . .

Тия доста разредиха интервалите между версиите, но въпреки всичко много бъгове, много нещо за разлика от другите подобни програми. Вероятно качеството на работа в другите фирми е на висота.

Да очакваме ли нов срив на мрежата им при очаквания голям упдейт (SP3)?

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Като гледам лапа повече от предишната. Ето и картинката от нея
Вече имах възможност да посоча при какви условия се наблюдава по-малко използваните ресурси, но приблизително ще повторя и за теб, Филипов: 1) при покой на програмата 2) при добре настроена защитна стена 3) при вкл. настройка DisableNode в системния регистър. В момента (машината се беше хибернирала и не съм ползвал програмата) заетата памет при мен ~28 МБ.

Между другото днес 3.6 няколко пъти се затваря със съобщение за грешка. Ще я видя и тая как е.
Добре, пробвай да направиш 1 екран и ми пусни тук или на ЛС, или тук, ако желаеш. Иначе лощо няма – пробвай каквото искаш.

А, и нали щеше да опровергаваш написаното във вестника
Това, което цитираш не съм го писал аз. Не виждам какво да опровергавам. Не знам какво чакаш, но твоя работа – чакай. За другото мисля, че не ти дължа обяснения.

Тия доста разредиха интервалите между версиите, но въпреки всичко много бъгове, много нещо за разлика от другите подобни програми. Вероятно качеството на работа в другите фирми е на висота.
Доста странна системата за оценка на качеството, но щом казваш – да не споря. Позволявам си да ти обърна внимание, че следенето, документирането и отстраняването на грешки е част от QA на всяко приложение, независимо дали това се обявява, или не пред широката публика. Броят на отстранените грешки не е критерий за качеството. Той е критерий за положен труд по подобряване на даден продукт и начин да се информират хората дали новата версия е отстранила или не грешка, която се случва при тях. Представи си софтуер, който излиза с нова версия и има 5 отстранени грешки. Това може да означава: 1) адски добре написан е; 2) липсва екип, който „да лови“ и/или отстранява грешките и затова са 5. С това нищо не казвам за качеството му какво е, а само, че ситуацията може и да е по-друга, отколкото се опитваш да я изкараш. Skype явно са избрали подхода да уведомяват какво-колко. Колкото до разреждането не знам. Но всеки си е в правото да си мисли каквото си е.

Да очакваме ли нов срив на мрежата им при очаквания голям упдейт (SP3)?
Аз не очаквам, но ако искаш питай Майкрософт. Ехидният ти намек го разбрах, ако това имаш предвид. Нека дойде юни, когато СП3 ще стане задължително обновяване за всяка машина с ХР и тогава пак можеш да споделиш твоите впечатления.

ДОПЪЛНЕНИЕ

Според тази новина от последния час SP3 за ХР ще се позабави.

Двете картинки са при еднакви условия. Няма допълнителни шарении, добавки, диспечери и подобни като програмата е в покой. На един и същ компютър. С хубава стена, която ти лови всичкия UDP трафик и Linux рутер отпред.

За грешката - ако примерно се случваха 5 - 6 подобни разпадания и грешки на месец вчера станаха само за 1 ден. Със стандартното съобщение <Send> <Don't send> . Ведниж дори и <send> натиснах.

За вестника -

2. Поставих този въпрос по Skype към Богомил Шопов и в отделно писмо на адреса му за е-поща. Надявам се да получа точен отговор и да стане ясно какво е говорил и какво са предали журналистите...

Факт е, че за много по-малки неща вдигаш много по-голяма врява. А тук имаше свободни литературни съчинения, но не и отговори по същество. За мен до доказване на противното Skype си сътрудничат с държавните органи и им предоставят исканата информация. Дали законово в другите държави или не съвсем у нас на база полицейщина е друг въпрос. И размахваната от теб статия за баварската полиция може да е също толкова платено и поръчково написана, както почти всичко в пресата. Като се плаща, се пише всичко, не само в България.

Много правилно си ми разбрал намека и че никой не вярва на обясненията на фирмата за срива на мрежата им. Дори и бях публикувал точното положение от руски източник. Само ти продължаваш да обясняваш че черното е бяло.

Колкото до бързането на Стив да пусне 5512 вместо 5525 за финален - вече е писано http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=81514

За картинките

Възможно е при теб да се получава така, но (вече мога да го споделя) една от причините за разработката на 3.8, по-скоро не причина, а цел пред инженерите, беше да се постигне намаляване на ползваните ресурси. Това както за заета памет, натоварване на процесора, така и за ресурсите по време на видеоразговор и конферентен разговор. Като п2п топология Skype е сложна система и това зависи от нещата, които споменах, и които аз се доверявам, че при теб са спазени, но зависят и от външни фактори, т.е. от сегмента на мрежата, към който си. Предлагам да продължиш да наблюдаваш 3.8. Благодаря за сравнението с 3.6. Аз имам записани подобни стойности на някои от вариантите на 3.6, които са били използвани като еталон за тези сравнения, които няма как да споделя. Ще кажа, че са провеждани стотици хиляди реални сравнителни тестове, които дават резултати в споменатите от мен преди това граници. Няма основание да не се доверявам на подобни статистики. Уважавам твоето мнение, но вероятно в този частен случай има други фактори, които е невъзможно да се отчетат. Ако за теб лично 3.6 е по-щадяща в твоята конфигурация и тези подобрения в качеството на разговора и новият uPnP протокол на Skype в 3.8 не са от такава важност, предлагам да запазиш 3.6.

Личните ми проби с други хора, а и автоматичните тестове, ми дават основание да смятам, че 3.8 е в доста по-ненатоварваща с/мо 3.6 при равни други условия в средата.

За грешката в 3.6

Предполагам по време на разговор? Щом няма нарочно текстово съобщение за често възпроизвеждана грешка от приложението, а само това на услугата в ХР, вероятно е от типа exception: може е да с памет, регистър, някакъв подкомпонент в ОС, или нещо с кодеците (при превключване, хм). Какво казва Event Viewer? Може ли екран на 1 такава грешка от Event Viewer в ЛС? Значи и преди си имал 5-6 на месец, а вчера само за един ден 6? Филипов, все пак, ако скоро не си инсталирал програмата начисто мисля, че е добре в удобно за теб време да го направиш. Интересно дали става при 1 на 1, или в конферентен, или е във видеоразговор? Може на ЛС, или по Skype, както решиш. Благодаря ти предварително.

За Шопов

Ако не греша аз бях споменал какво той отговори. Просто не ми се търси в момента. Ще погледна и ще допълня отговора си по-късно.

А иначе това: „Те (Skype) са известни, че лесно предоставят информацията при поискване от държавните органи“ не е мое изказване и по никакъв начин не можех да се сетя за какво става въпрос. Съжалявам.

За вдигането на врява

Ако имаш предвид изказването на Богомил Шопов – не. Все пак ти си в правото си да квалифицираш което както искаш. Ще си погледна архива и ще дам пак (мисля, че дадох, но може и да греша) отговора на Богомил.

За доказване на противното и съчиненията

Факти, категорични какви имаме? И за двете тези. Според мен, ако някъде има такова доказателство, то би било следното: „Х е правил нещо незаконно, ползвайки програма Y, а полицията на страна Z, го е заловила, благодарение на документирано (изтекло в медиите доказателство) за съдействие на компанията, създала програмата Y.“ Ако си съгласен, че това е вярно като фактология можем да продължим да обсъждаме честно този проблем.

Никакви съчинения по въпроса няма, още по-малко литературни, които имат за цел да прикриват една такава МНИМА връзка на Skype Technologies S.A. с коя да е спецслужба.

Факт 1: ако имаше и капка съмнение, или – още по-лошо – и един документ, уличаващ компанията в това, за което приказваш и това, в което вярваш, то айде отговори нямаше ли преките конкуренти на Skype да използват това за тяхната пропаганда? ДА или НЕ. Моля те за такъв отговор.

Факт 2: писах, че на сайта на Богомил Шопов или на списанието (!? не ми се търси, писах и дадох точна препратка, който иска да чете) има опровержение на подобен пасквил (партенка) по този модел относно педофил у нас, ползващ Skype и заловен на базата на горната фактология.

Предлагам да разгледаме всеки частен случай по твой избор... ако приемаш фактологията за вярна. В случай, че ти се занимава предлагам.

Иначе грешиш! Нещо/някой е НЕВИНЕН до доказване на противното. Още от римско време. Нали се сещаш какво ще стане, ако беше така, както ти вярваш, т.е. всичко/всеки е ВИНОВЕН до доказване на противното. Противоречи на здравия разум и е алогично. Иначе вярата е хубаво нещо.

За случая с Баварското министерство на правосъдието

Писах, дадох препратки към документите, изтекли за провеждания търг. Това, което не съм дал тука (щото са на чист немски) са неудобните въпроси от немски журналисти към политиците там. Който знае немски ще си ги намери сам. Случаят е скандален и добре описан, така че едва ли някой може да манипулира стотиците автори и преки участници. Ти, Филипов, обаче можеш да вярваш в каквото си искаш. А България „здесь ни при чем“ – така да ти кажа. Обобщенията, които правиш, според мен, са чисти съчинения. Нелитературни.

За ехидността

Разбрах, но ти вярвай каквото искаш. Аз не пиша тук, за да ти сменям вярата. Аз ти цитирах информационен източник. Вероятно и калдата са го отразили, но не съм го чел от тях. Сервизният пакет ще се забави вероятно. Кой е Стив не знам, ти знаеш, но ако искаш хайде запиши си, ти ги следиш тия неща, и да видим след като SP3 стане задължително обновяване за XP да проверим: ще или няма да се повтори този срив. Ако си прав ще се повтори, ако аз съм прав няма да се повтори. Мисля, че така е честно.

С бойния празник, привет!

Досега качвам само публични версии по стандартния начин през update на самата програма. Това сигурно от версия 1 насам. Не слагам разни бети. Вероятно така правят над 90% от потребителите. Днес досега не се е проявявала грешката с 3.8, нямам намерение да се връщам на 3.6. Стандартен разговор, без конференции и видео.

Колкото до онова изречение, винаги съм твърдял че е написано във вестника. И очаквам коментар.

За срива - аз, а и доста хора винаги сме смятали, че упдейтите от Microsoft нямат нищо общо. Че причината е съвсем друга (да не давам пак линк). Въпроса е ти в какво вярваш - дали в здравия разум че M$ няма нищо общо или в официалното съобщение на Skype че именно те са виновни? Или и ти си знаеш, но твърдиш обратното защото не може да признаеш истината и имаш някакви задължения към фирмата? И не извъртай нещата:

Ако си прав ще се повтори, ако аз съм прав няма да се повтори.
Ти твърдеше (на базата на фирмени публикации) че причината за срива са именно упдейтите на M$.

А аз бях дал линк за истинската причина.

Ако си погледнал линка там си пише, но пак: Стив Балмър е съсобственик на M$ заедно с Бил Гейтс и e някъкъв директор, мисля че CEO. http://www.microsoft.com/presspass/exec/steve/default.mspx

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Досега качвам само публични версии по стандартния начин през update на самата програма.
Да, това е добре, но повярвай ми случва се да се помажат нещата в регистъра. Едно махане и почистване на регистъра няма да навреди. Точно защото е от версия 1. Интересува ме от EventViewer, ако имаш време една картинка да ми пратиш.

Колкото до онова изречение, винаги съм твърдял че е написано във вестника. И очаквам коментар.
Да непременно ще ти дам мнението на Богомил. Няма да забравя, но сега трябва да летя. Излизам.

Пак за срива

Добре ще споделя каквото знам, както писах да това е причината конкретно, но не защото всеки си е обновил машината. Или защото въобще има сервизен пакет. В момента обаче нямам много време: приложени са били не СП, а конкретни обновявания, които ще погледна и точно ще съобщя, ако това представлява интерес. И не става въпрос за потребителски машини, а за няколко такива от важен опорен възел на компанията Skype. Никой в случая няма интерес да лъже-маже, както го преставяш случило се е и инженери на Майкрософт лично са инспектирали и установили този проблем.

Иначе, така както ти попита (за ехидността) излиза, че с всеки СП трябва да се случва това. А това е неистина. Затова пиша „ако си прав“ и т.н. Аз гледам на това като тежък инцидент, но към критични мапини са приложени обновявания, които са довели до това.

За Балмър

Да, извинявай, аз мислех, че говориш за автор в калдата. Просто това име Стив Балмър не съм го запаметил. Бил Гейтс всички го знаем. Все тая. Ясно. А иначе инфото за отлагане на СП3 в калдата не съм чел. Извинявам се за това. И благодаря за тази препратка от Майкрософт. Ще я видя после.

Поздрави, ще дискутираме

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.