Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

Ако всичко друго е наред (capnemo), то прегледай внимателно настройките на свързване. От Skype > Настройки > Разширени > Свързване обърнете внимание на настройката: „Ползвай порт 80 и 443 като алтернативни за входящи свързвания“. Пробвайте със и без тази настройка. После можете да погледнете в Skype > Настройки > Поверителност > Неприкосновеност: „Показвай личния статус в интернет“ и „Приемай бисквитки в Skype“. Пробвайте да изключите тези 2 настройки и от бутона в съседство да изчистите бисквитките. Изисква се рестартиране, за да влязат промените в сила. Ако пак е същото, опитайте да изтриете своя config.xml и shared.xml (ще доведе до загуба на настройки в приложението, но това е поправимо; необходимо е да знаете своята парола). Прави се при спряна програма. В темата пише къде да търсите тези два файла.

Що се отнася до другото ви Скайп име: не се отказвайте, възстановете регистрирания адрес за е-поща, изчакайте няколко дни и поискайте служебна парола за това име. Ако имате достъп до е-поща ще получите служебна парола. Успех!

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 365,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

направих всички тези неща ... но лага все още си има е може да се каже че има леко подобрение от това с портовете , но все още си накъсва :)

И аз имам проблем със skype...Инсталирам го, но веднага след инасталацията ми изписва следното нещо:

Unable to execute file:

C:\Program files\Skype\Phone\Skype.exe

CreateProcess failed; code 1157.

One of the library files needed to run this application cannot be found.

Лошото е, че това ми го изписва при инсталирането на нови и на стари версии на програмата. Можете ли да ми кажете какъв е проблемът?

Kimi, ако е възможно оставете настройките, както е по-добре за вас (въпреки проблемите със звука). Погледнете в тази тема назад има описание за забрана на функцията супервъзел (потърсете за NoSuperNode.reg). Приложете настройката и рестартирайте Skype. Опитайте и по-често да се отписвате от Skype (примерно забранете автоматичното вписване за няколко дни) – така клиентът всеки път ще установява достъпните за вас други възли по п2п мрежата. Мисля, че вероятно там има кеширан запис за вашия ИП адрес, който доскоро е бил за друго Скайп име. Не променяйте нищо друго. Проведете и тестове с роботите echo123 и videoecho123. Запишете се и с двата и сравнете качеството на записите. Когато ползвате видео, обърнете внимание дали ползвате микрофона на камерата, или друг отделен. Често има проблеми с вградения в камерата микрофон. Пробвайте с различни външни микрофони. Успех!

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

мисля че не съм точно разбран :P

значи аз имам проблем само със писането не със говоренето или водеото по скайп не говоря още повече видео разговор само за чат го използвам и когато пиша например аз съм написал 30 символа а то е показало 10 и трябва да чакам да се покаже цялото

каквото и да правя непомага и нещата май отиват към решението на всички софтуерни проблеми нов линдолс biggrin.gif

Спеца въобще не включи за какво става дума :P Толкова си може, с тази написана процедура...забравихте да го питате дали не дропи пакети мрежовата карта.

Кими, каква е тази ОС бе човек - Линдолс

М/у другото, версия 3.8 къса страшно видеото. Пробвано е с 4 камери - А4 РК-635, РК-5, Лабтек лаптоп камера и през блутуут на телефон. А когато компютъра закачи при работещ скайп блутуут периферията на телефона, настава голямо мислене какво да прави (процесор 100%, 95Мб РАМ)

пп: "къса" - камерата спира да предва и пак възстановява след секунда.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

каквото и да правя непомага и нещата май отиват към решението на всички софтуерни проблеми нов линдолс biggrin.gif

Ако наистина операционната ти система е Lindows бих ти препоръчал да пробваш с някое live CD дали няма да има разлика. Ако е Windows си помисли какъв резидентен софтуер имаш и дали един експеримент със Save mode with network няма да поизясни ситуацията

Kimi, аз мисля, че правилно съм те разбрал в частта, че приложението бавно зарежда и с мъка пречертава и опреснява диалозите. Но за звука не съм те разбрал съвсем (за това бдителните читатели не спят – благодаря им). Ти писа, че има малък напредък. Ако всичко в твоя Lindows (? приемам, че така наричаш Windows на Майкрософт; ако не е така – обясни) е наред (DirectX 9.0c изправен, видеодрайвер, звуков драйвер, кодеци, flash), аз те помолих по-често да се отписваш (да изключиш автоматичното вписване) и обясних защо.

Дали, както capnemo пита, ползваш Lindows (дистрибуция?) и на това се дължат проблемите – не знам. Но е много вероятно, ако има нещо с пречертаването на диалозите и си с версия на Skype от 2 нагоре – проблемът да е в DirectX 9.0c.

Допускам, че си с последната публична – 3.6.0.248. Колко памет заема изпълнимия файл Skype.exe в оперативната памет? а) в покой б) при разговор в) при обмен на съобщения...

Ако твърдо искаш да ползваш Windows в/у различна ОС не е ли по-добре да ползваш емулиращ софтуер и пълноценно копие на ОС на МСФТ? Въобще дай повече сведения за твоята ОС...

ПП Топер, айде нема нужда. Къса, не къса, спри – знам, че не ползваш Skype. Тук 3.8 БЕТА работи добре при видеоразговор. Специално за по-слабите машини разделителната способност автоматично се намалява. Едностранно. Отделно си има настройка за брой кадри/сек в config.xml. Увеличи броя на кадрите и разд. способност, но на това трябва да е способна и отсрещната страна. Съвместяването на няколко видеодрайвера под Windows едва ли е от най-умните идеи, но колкото инсталации, толкова и задклавиатурни устройства. Свят широк!

с windols xp съм и неискам друга операционна система с тая работая 4 години и съм свикнал опреративната памет ми 4 гб ддр 2, а скайпа използва около 20 до 30 кб със най новата версия на скайп съм тази която е в сайта на сйап отписвам се на няколко часа и пак си го има този проблем, а преди няма и седмица не се бях отписвал близо месец и си работеше перфектно

и ако неуспея да го оправя немисля да сменям операционната система а да я преинсталирам

с windols xp съм и неискам друга операционна система с тая работая 4 години и съм свикнал опреративната памет ми 4 гб ддр 2, а скайпа използва около 20 до 30 кб със най новата версия на скайп съм тази която е в сайта на сйап отписвам се на няколко часа и пак си го има този проблем, а преди няма и седмица не се бях отписвал близо месец и си работеше перфектно

и ако неуспея да го оправя немисля да сменям операционната система а да я преинсталирам

Не става въпрос за смяна, а за съвет, защото ти спомена Линдоус, а това е линукс операционна система. Както ти предложи zmeYpc отпиши се и пробвай пак да влезеш

ПП Топер, айде нема нужда. Къса, не къса, спри – знам, че не ползваш Skype. Тук 3.8 БЕТА работи добре при видеоразговор. Специално за по-слабите машини разделителната способност автоматично се намалява. Едностранно. Отделно си има настройка за брой кадри/сек в config.xml. Увеличи броя на кадрите и разд. способност, но на това трябва да е способна и отсрещната страна. Съвместяването на няколко видеодрайвера под Windows едва ли е от най-умните идеи, но колкото инсталации, толкова и задклавиатурни устройства. Свят широк!

Много хитро, господин Преводач, но факта е факт - 3.8 на 4 компа къса. Това, че ти не разбираш от компютри си личи. Може би точно тази "автоматична смяна на кадри" прави проблем, защото няма камера, която да превключи настройки за стотни, за да не разбере потребителя. Съвместяване е в твоята глава - камерите са на различни компютри, умнико. А и от лаик едва ли черпя технически съвет - да не забраняваш да си инсталирам камера и камерата на телефона ? Това, че аз не ползвам скайп няма общо - налага ми се да помагам на потребители, изпаднали в истерия от проблеми със Скайп-ан. За това се занимавам с великата ви програма.

И да не забравяме - Скайп е перфект, Скайп винаги работи, за проблемите в Скайп - потребител, кофти комп (поне 4 ядрен моля), слаб доставчик или неук потребител.

ПП."Прерисувай екрана" - това ще си го запиша

Kimi, тук ще се опитам да повторя това, което писах, а и capnemo също...

Първо, твоята машина отговаря на всички препоръчителни системни изисквания за работата на Skype.

Второ, от тази машина ти си ползвал Skype с други Скайп име. Тоест в мрежата на Skype твоят ИП адрес, машина и т.н. вероятно са записани някъде и тези данни трябва да се опреснят. Skype има два конфигурационни файла: config.xml и shared.xml. Те се намират в този път: %APPDATA%\Skype (копирай този ред и го постави в адресното поле на прозорец на Windows Explorer (мениджъра на прозорци в Windows)). shared.xml ще го видиш там, а config.xml съществува за всеки профил в Skype, който е бил ползван на машината (т.е. подпапка с твоето Скайп име). Тези два файла се създават автоматично при зареждане и вписване. Могат да бъдат изтрити при спрян Skype.

Трето, причината да те помоля да не се вписваш автоматично, е, за да дадеш възможност на твоя клиент отново да декларира параметрите на твоята машина, а не да ползва тези, които са хашнати в двата файла config.xml и shared.xml. Отпиши се от Skype и изключи автоматичното вписване. Направи няколко ръчни вписвания и виж дали това не подобрява нещата.

Четвърто, като по-драстична мярка може да се приложи това от т. 2: да се изтрият config.xml и shared.xml.

Пето, може би с това трябва да се започне, но ето: в Windows от Start > Run пишеш dxdiag, уверяваш се за версията на твоя DirectX и минаваш всички тестове и следиш за проблеми по подкомпоненти. Пиши какво е при теб. Дори има начин тази информация да бъде записана във файл. Ако желаеш можеш да ми я пратиш на ЛС.

Шесто, ако всичко е работило на шест, както ти на няколко пъти спомена, тогава е много възможно самото инсталиране на Skype, или по-скоро някои записи в системния регистър да не са в ред. Затова (тук беше описано в темата) като последна мярка пристъпваме към пълно премахване на Skype и почистване на системния регистър от всички записи за програмата. Потърси в темата.

До топер: преписвай – щом това те ограмотява! Но спри с просташките изпълнения. Предполага се, че колкото по-грамотен ставаш, токова по-малокултурно се държиш по форуми и др. публични места, нали така? Не обратното!

Форумът на Skype е с нов дизайн, погледнете!

Форумът на Skype е с нов дизайн, погледнете!

Погледнахме, погледнахме и се разписахме даже.

Освен че няма линк за българска част, няма и линк за френска част.

Интересно, да не би немско и италианско говорящите в света да са повече от франкофоните?

йеееее най-накрая сичко е ток благодарско zmeYpc изтрих всичко свързано със скайп от компа инсталлнах наново и работи на 6

железо си брат :)

Гизмо, не си спомням във форума да е имало отделен френски подфорум. Но може и да греша. Те имат отделен блог, доколкото знам. Иначе български подфорум все още няма. Ние си имаме отделна тема. Препратката е в подписа ми и работи. Промените са от вчера и прехвърлянето все още не е приключило.

Kimi, радвам се, че всичко отново работи. Аз все пак искам да те окуража да си върнеш контрола над адреса за е-поща и да опиташ да получиш служебна парола за другото Скайп име.

Още една просташка изцепка - 3.8 къса видеото и с Привилег камера, 5 компютър

Съжалявам за неграмотните ми изказвания, с които накърнявам престижа на Скайп. Само че сами ще се закопаят

ПП.3 Различни доставчика

Ничий престиж, освен СВОЯ собствен не накърняваш... виж във форума на Skype дали има други оплаквания за този модел.

ПП Ха-ха... Току-що прочетох настроението на един от ключовите разработчици, с който напоследък си имам вземане-даване по едни грешки, чета: „309 милиона уникални регистрации от цял свят, а ни сме едва 600 със секретарките!“. Дето се вика: „Без коментар!“.

И да не забравяме - Скайп е перфект, Скайп винаги работи, за проблемите в Скайп - потребител, кофти комп (поне 4 ядрен моля), слаб доставчик или неук потребител.

Когато фактите говорят, неграмотните мълчат!

Вчера eBay обявиха своите резултати за първото тримесечие на 2008 г., които надхвърлиха очакванията на анализаторите в приходната част и в чистата печалба. В раздела за Skype имаме:

• 9% увеличение на приходите спрямо миналогодишно тримесечие (м/у годините увеличението е 61%);
  • регистриране на над 360 000 нови профили в Skype всеки ден;
  • почти 20% увеличение в минутите за разговори Skype-към-Skype спрямо миналогодишно тримесечие (м/у годините увеличението е 37%);
  • малко увеличение в изразходваните SkypeOut минути;
  • вероятно значително увеличаване на броя на потребителите на Skype в САЩ.

Факсимиле

Финансови резултати на eBay за I-то тримесечие на 2008 г.

Източник: www.skypejournal.com

Че млъкни накрая :clap:

internetreklama.com

Bay преговаря с Google за продажбата на дъщерната си компания Skype.

Подобни слухове се появиха още преди няколко месеца. eBay купи услугата през 2005 г., като плати за нея 3,1 млрд. USD. Skype e една от популярните онлайн услуги с над 270 млн. потребители. Въпреки това през 2007 г. компанията е успяла да постигне едва 375 млн. USD оборот. Голяма част от експертите се съмняваха в смисъла на покупката на Skype от eBay още от самото начало. Причина за мнението им беше фактът, че дотогава аукционната къща не е била активна в областта на телекомуникациите. Компанията Google обаче може значително да спечели от придобиването на услугата, която позволява телефонните разговори през интернет. Гигантът вече дори предлага подобна услуга - Google Talk, но тя е по-малко популярна в сравнение с дъщерната фирма на eBay. В средносрочен план Skype може да осигури и голям подем на плановете за развитие на Google в областта на мобилните разговори. Световната търсачка вече разработва система, която ще подържа онлайн телефонията.

Saga.bg

Гигантът Google проявява интерес към закупуването на Skype, за което е започнал преговори с eBay. Skype има над 270 милиона потребители и днес вече е една от най-разпространените онлайн услуги. От няколко месеца тя е собственост на eBay, която я купи за 3,1 милиарда щатски долара.

Според специалистите Google може доста да спечели от купуването на услугата, чрез която се водят телефонни разговори по интернет, въпреки че миналата година Skype има оборот само от 375 милиона долара. Досега Google предлага подобна услуга Google Talk, но тя не е така популярна. Придобивайки обаче Skype гигантът значително ще увеличи възможностите си и в сферата на онлайн разговорите. Глобалната търсачка вече разработва нова система за работа в интернет телефонията.

Expert.bg

Skype не оправда очакванията на своя купувач

kaldata.com

Приземяване: Skype не оправда очакванията на своя купувач

Параметрите на обявената през 2005 година сделка по поглъщане на Skype от eBay ще бъдат силно занижени. Миналата седмица от онлайн аукциона обявиха, че ще платят за VoIP доставчика само 1,2 милиарда долара, вместо първоначално договорените 4,3 милиарда.

Изпълнителният директор и съосновател на Skype - Никлас Зенстрьом, призна, че компанията не може в кратки срокове да отговори на очакванията на eBay. На ежегодната техническа конференция в Унгария CEO-то заяви, че прогнозите за ръста на Skype са били завишени и, че компанията се нуждае от повече време за реализация на плановете.

По условията на споразумението, до 2009 година eBay трябваше да плати на Skype 1,3 милиарда долара в кеш и 1,3 милиарда в акции. Освен това акционерите щяха да получат допълнително заплащане, в зависимост от броя на потребителите, приходите и други параметри от развитието на компанията, като максималният размер можеше да достигне 1,7 милиарда долара.

Но в началото на октомври eBay съобщи, че ще изплати на акционерите на Skype еднократно 530 милиона долара. От онлайн гиганта разкриха също, че изпълнителният директор Никлас Зенстрьом ще бъде освободен от заемания пост, като ще остане член на борда на директорите. От своя страна, Зенстрьом заяви, че ще инвестира спечелените средства в малки компании.

Изляз от Скайп форума, виж света около теб.

А Google само 350 млн. долара, но това е Google все пак не е някаква си Skype!

Пак ли някой те изманипулира?

"Когато фактите говорят, неграмотните мълчат!"

Млъкни най-накрая или и ти си акционер - колкото повече абонати, толкова повече дивиденти. Ако ви ги даде eBay, преди да ги продаде на .... който даде нещо

Неграмотният си ти, топер – можеш ли да четеш?

Skype е компания с 600 души персонал; има 350 000 регистрации на нови потребители всеки ден; 9% ръст на приходите с/мо м.г. (или 61% за 1 година); 25 милиона долара повече печалба от Google Inc., и т.н.

Неграмотните ти препечатки от Saga.bg, калдата и Expert.bg са преводи на едни и същи тенденциозни публикации от определени тенденциозни англоезични източници, които също като теб все мърморят, щото Skype им бърка в здравето: 375 млн. щ.д. и... не оправдали очакванията. Айде, бе!

Покупката на Skype от eBay винаги е била с/у 2,6 млрд. щ.д., а не за по-голяма сума, въпреки, че има опция за изплащане на поощрение. Но първо тя бе папагалски обявена като сделка за 3,6–3,8 млрд. щ.д. и само човек, който се е запознал с официалните комюникета по сделката и разбира от подобен тип операции може да разбере за какво става въпрос.

А пък бездарната препечатка на слух: internetreklama.com, че eBay ще продава Skype на Google направо ме ограмоти!

„Гладна Google – просо сънува!“

Както писа Хъдсън Бартън за слуха: разлайване на кучетата – нищо повече! – Е, лай, топере, лай!

Ще си разреша да приканя участниците в темата да спазват добрия тон, да не си отправят персонални обиди и да се съсредоточат в темата.

А пък аз питам - този тук за какво се има?

Че ме обижда слабо ми пука, той ника не може да ми прочете правилно, преводач. Но да сме длъжни да го слушаме как се пени ?

Абе Змей ограмотен, да не искаш на Скайп/еБей сайотве да напишат, че са на загуба, та да им паднат акциите ?!? Толкова ли си наивен. Ти и от икономика ли нищо не разбираш :)

Сигурно и за Никлас Зенстрьом е лъжа, долна манипулация. Как все теб те манипулират беее...

Апропо - какво печели Скайп от 360 хил потребителя на ден ?? (то след една година няма да има човек на Земята без скайп-ан)

Математиката е проста. 375 мил. ОБОРОТ (т.е. печалбата може и да е 1 мил, никой не казва) - парите, дадени за покупката от еБей - 530 мил. изплатени дивиденти = поне - 155 милиона. Готино :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.