Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

И моля – недейте фамилиарничи!

1. Не искам да си подновявам версията.

2.SkypePM.exe попитах как може да не се стартира с Windows при версия 3.0.0.

3.Automatically start Extras Manager при версия 3.0.0. липсва

4.Не ми казвай какво да правя,понеже твоето изказване не ми помага с нищо ,ако ще коментираш не ми цитирай изказвания на друг потребител,много добре виждам какво се пише и какви съвети ми дават.

Поздрави и на теб!

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 365,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

1. Не искам да си подновявам версията.

2.SkypePM.exe попитах как може да не се стартира с Windows при версия 3.0.0.

3.Automatically start Extras Manager при версия 3.0.0. липсва

4.Не ми казвай какво да правя,понеже твоето изказване не ми помага с нищо ,ако ще коментираш не ми цитирай изказвания на друг потребител,много добре виждам какво се пише и какви съвети ми дават.

Поздрави и на теб!

1. не си обновявайте версията, но имайте предвид че има известни проблеми със сигурността в по-старите версии.

2,3. Не е възможно спирането на Extras Manager от менюта на скайп. ще трябва да го правите от task manager

1. не си обновявайте версията, но имайте предвид че има известни проблеми със сигурността в по-старите версии.

2,3. Не е възможно спирането на Extras Manager от менюта на скайп. ще трябва да го правите от task manager

Ето това исках да чуя,благодаря ви много за вниманието и на двамата cool.gif

Поздрави и лек ден!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Skype™ 2.0.0.63 за Linux БЕТА

Изтегляне || Списък с изменения (на английски)

Днес излезе обновената златна бетаверсия на Skype 2.0 за Linux с видео.

burt001.png

Полезен съвет

Със следния команден параметър можете да преместите профилната папка на удобно за вас място.

--dbpath=<path> записва данните на Skype в различна от директорията по подразбиране (~/.Skype).

Пример: skype --dbpath=~/.Skype-2.0

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Ето едно решение ,което пробвах преди малко и се получи:

SkypePM.exe е процес, който служи за Plugins. Чрез него използваш тъй наречените Екстри на Skype. Ако не ползваш такива екстри може да го изключиш просто като преместиш или изтриеш папката Plugin Manager от папката на Skype в Program Files. Цитирано от Biskata на 16.05.2007

Поздрави!

Ето едно решение ,което пробвах преди малко и се получи:

Поздрави!

СЪщо е вариант, макар и малко грубичък (както и предложения за убиване на процеса :-)

По куп причини, изтъквани многократно в тези две части на темата за Skype, не се препоръчва да се ползват стари версии. Иначе в темата има безброй решения, включително и за тази стара версия. Поздрави и на вас!

А защо когато трансферирам файлове с някой потребители файловете се препредават и скоростта е 3 Кб/с, а с други потребители - не се препредава трансфера и скоростта достига до 50-60 Кб/с

Винаги го правя по един и същ начин, а има разлики :angry:

Има ли възможност да изключа това препредаване?

Не. Обяснявано е многократно, чети темата. Тази програма ползва ресурсите на други, неподозиращи потребители и за да не забелязват това се ползва само част от канала им.

Не. Обяснявано е многократно, чети темата. Тази програма ползва ресурсите на други, неподозиращи потребители и за да не забелязват това се ползва само част от канала им.

Темата не е никак малка,нормално е да се дублират някои от въпросите,а що се отнася до версия 3.6.0 за Windows има много разочаровани потребители,повечето предпочитат по- старите версии на Skype. Най-често коментираните добри версии според потребителите са 3.0/ 3.2 ,очаквам Вашия коментар г-н Филипов.

За да не бъда голословен, вижте коментаритеТУК

Поздрави!

А защо когато трансферирам файлове с някой потребители файловете се препредават и скоростта е 3 Кб/с, а с други потребители - не се препредава трансфера и скоростта достига до 50-60 Кб/с

Винаги го правя по един и същ начин, а има разлики ;)

Има ли възможност да изключа това препредаване?

Първо зависи от собствената ви мрежа (настройки, оборудване и поддръжка). После от натоварването към момента. Зависи и от оборудването на вашия доставчик и от тези на другата страна. Skype е П2П мрежа и е добре да се прочетата статиите за харкатера и начина на функциониране на тези мрежи във Википедия.

Що се отнася до Skype, няма други ограничения, освен когато прехвърляте файлове по време на разговор (конферентен, или обикновен). Скоростта се ограничава и в някои случаи, според натоварването и възможностите на вашите ресурси, а не на други компютри. По повод използването на чужди ресурси и прочее твърдения, моя върнете се малко назад: подробно е писано как да блокирате портове, или да забраните превръщането ви в супер възел (даден е регистърен ключ). Съвсем естествено е, че ако изпращате, или получавате от слаба машина, или такава със слаба свързаност с интернет това може да се случи.

Какво можете да направите в случая? Да прегледате дали вашето оборудване е P2P съвместимо. Да се информирате при вашия доставчик за услуги и настройки, които биха подобрили, и/или не са подходящи в конкретния случай.

Мисля, че не е възможно да се включва и изключва от страна на Skype Technologies S.A. Ограничението при разговор в Skype е реализирано от страна на локалния клиент и засяга допустимия максимален трафик, а не е настройка (per user) на П2П мрежата на Skype. Дори при разговор с най-новите версии препредаването е трудно да се възпроизведе с цел проба без умишено ограничаване на канал и др. такива (говоря за качествени доставчици на интернет от двете страни и добро оборудване и настройки). Отделно обаче съществуват доставчици, които умишлено ограничават своите потребители да ползват определени портове, или се опитват да лимитират трафика. От това също се получава. Решението е просто смяна на доставчика, но знам, че уви не от всяко място в България е удачно решение.

Същото важи и за човека от другата страна. Лично мога да кажа, че с чужбина от 2 години не съм имал случаи на препредаване. В България ми се е случвало с потребители извън София и преди около няколко месеца за последно с потребител в София, който имаше проблем с доставчика си.

Темата не е никак малка, нормално е да се дублират някои от въпросите, а що се отнася до версия 3.6.0 за Windows има много разочаровани потребители, повечето предпочитат по-старите версии на Skype. Най-често коментираните добри версии според потребителите са 3.0/ 3.2, очаквам Вашия коментар г-н Филипов.

За да не бъда голословен, вижте коментаритеТУКПоздрави!

Уважаеми, mihnev_sz, напълно съм съгласен, че двете части на тази тема са обемисти, както и някои други теми тук посветени на Skype. Но е страшно лесно да се потърси с Invision Board (или поне аз го намирам лесно). Проблемът може би е във формулирането на питането, на ключовата дума, по-която да се търси. Аз не съм отказвал помощ, ако съм отговарял, или знам кой е отговарял. Но е трудно понякога в рамите на седмица да се отговаря на едно и също питане (имаше наскоро въпрос повторен дословно и то след отговор на същия въпрос). Е, що се отнася до г-н Филипов нека коментира, но аз лично не приемам дословно изказването му не в частта, „че е отговаряно“, а в частта, че „препредаването се дължи на ползването на чужди ресурси". Благодаря ви за препратката, ако имам време ще се запозная какво се пише. Аз лично предпочитам тази тема, защото мога лесно да намеря какво е отговаряно, или е публикувано по даден въпрос. Уважавам всеки, който смята, че 3.2 е по-добра версия, но мога да кажа, че аз лично не бих го правил, нито ви го препоръчвам. Ето „препредаването се приписва с лекота на ползването на чужди ресурси и точка по въпроса“. Аксиома. От личен опит като бетатестер знам, че буквално всяка седмица има куп промени по настройките на П2П, да не говорим за новите функции и отстранени грешки. Но да оставим това настрана. Проблемът на старите версии е, че в тях няма, или има много малка възможност за обратна съвместимост с подобни настройки и в резултат се появят всякакви проблеми: звук, картина, сигурност, свързване, присъствие и т.н. да не навлизам в детайли. Въпреки многото недостатъци всяка нова „стожерна“ версия (1.4, 2.0, 2.5, 3.0 и т.н.) бележи въвеждането и развитието на нови функции, които постепенно, в рамките на възможното се изглаждат в нейния жизнен цикъл. И на мен много ми липсва 0.98 бета плюс Windows 98, но всеки продукт се развива и е в правото си да отстрани грешки, или да промени предишни начини на взаимодействие с потребителя. Едно искам да ви уверя: инженерите в Skype са наясно какво е в изгода на потребителя и много внимателно пробват и въвеждат новите неща. В техен, а и в наш интерес е, да продължат да го правят. Разбира се никой не е застрахован от грешки. Затова са общностите. Искам да ви уверя, уважаеми mihnev_sz, че всяка неизвестна грешка, за която съобщите тук ще имам грижата да докладвам и да настоявам да се получи отговор. Разбира се това може да става само за флагманските версии. Не за старите. Просто няма как да се разработва за нещо старо.

Най-ниски скорости се наблюдават, когато няма пряка възможност за изграждане на такъв тунел м/у двете машини. Тогава минаваш през трета страна с препредаване. Скоростта на препредаване нарочно е ограничена, за да не се пречи на тази трета, четвърта и пр. машини. Затова. В повечето случаи причината е извън вашия компютър. В България се наблюдава това явление. Лично съм достигал невероятни скорости, а в други моменти доста посредствени, и то при един и същ адресат, доставчик на интернет и пр.

Защо сега твърдиш други неща?

Скоростта се ограничава и в някои случаи, според натоварването и възможностите на вашите ресурси, а не на други компютри. По повод използването на чужди ресурси и прочее твърдения, моя върнете се малко назад: подробно е писано как да блокирате портове, или да забраните превръщането ви в супер възел (даден е регистърен ключ). Съвсем естествено е, че ако изпращате, или получавате от слаба машина, или такава със слаба свързаност с интернет това може да се случи.

И стига с тоя регистров ключ за supernode - той не премахва обикновеното препредаване (relay, node) през компютрите на обикновените потребители. Засега аз, а и по-големи специалисти от мен не могат да се справят с това. Ако има решение - напиши го. Но няма да стане. Защото няма да има P2P мрежа и програмата няма да работи.

И последно - причината в компютъра на потребителя ли е или не? Защото си написал 2 противоположни неща.

И да те подсетя ако си забравил: Въпреки че между мен и Калински има директна LAN свързаност 100Mbit, винаги се минава с препредаване през 4 - 6 компютъра. Знаеш го от поне година и коментар досега не съм чул.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Че защо се учудваш - това е стил: водопад от изрази (често стилистически глупави, технически противоречиви) и накрая редовия потребител остава виновен, че е попитал. А проблема никога не е в Скайп!

ПП.За сведение, скоростите наистина може да се замайващи при препредване дори - обсъдих с Немо един случай, който наблюдавах в петък. Колегата ми, който има права да си стартира Скайп като администратор, момента в който пусне Скайп след 15 секунди се получава 6Mbit (6 мегабита) трафик от хост в мрежата на единият ни доставчик до хост 82.80.4.245. Правихме трасиране 4 часа. Зад файъруол централен, зад перосонален файъруол, зад NAT+Masq мрежа, зад рутър - няма значение. Така че регистри и ала-бала са извинения само.

Че защо се учудваш - това е стил: водопад от изрази (често стилистически глупави, технически противоречиви) и накрая редовия потребител остава виновен, че е попитал. А проблема никога не е в Скайп!

ПП.За сведение, скоростите наистина може да се замайващи при препредване дори - обсъдих с Немо един случай, който наблюдавах в петък. Колегата ми, който има права да си стартира Скайп като администратор, момента в който пусне Скайп след 15 секунди се получава 6Mbit (6 мегабита) трафик от хост в мрежата на единият ни доставчик до хост 82.80.4.245. Правихме трасиране 4 часа. Зад файъруол централен, зад перосонален файъруол, зад NAT+Masq мрежа, зад рутър - няма значение. Така че регистри и ала-бала са извинения само.

Само за кратко разяснение: това е адрес на Bezeq The Israel Telecommunication Corp, Limited, един от най-големите израелски телекомуникационни оператори с почти един милион ADSL линнии и предлагащ широк спектър от телекомуникационни услуги

Отговаряно е многократно.

В адресното поле на Windows Explorer въведете %AppData%\Skype и изтрийте тези профилни папки, които не искате да виждате.

Благодаря.

Здравейте, има ли начин да накарам компютъра ми (не колоните) да звъни когато ме търсят по скайпа, при положение, че съм на линукс. В настройките на скайп за линукс няма такава опция. Със Suse 10.3 съм ако това има значение.

Здравейте, има ли начин да накарам компютъра ми (не колоните) да звъни когато ме търсят по скайпа, при положение, че съм на линукс. В настройките на скайп за линукс няма такава опция. Със Suse 10.3 съм ако това има значение.

Какво разбираш под това "компютъра да звъни"?

Значи в кутията си има вграден говорител и той звъни. Мислех, че на всички компюри е така. :)

Не става дума за лаптоп.

Редактирано от valima (преглед на промените)

Значи в кутията си има вграден говорител и той звъни. Мислех, че на всички компюри е така. :)

Не става дума за лаптоп.

Този високоговорител не звъни, а издава еднотонови звуци. Ако въпроса е само звъненето да се пренасочи мисля че няма да стане, доколкото ми е известно скайп ползва един драйвер за сигнализиране и разговори

Значи под уиндоус си има настрийка за това, но във версията за линукс няма, та въпроса ми беше ще може ли да се направи нещо така, че да има звук когато някой ми звъни по скайпа.

Проблемът на старите версии е, че в тях няма, или има много малка възможност за обратна съвместимост с подобни настройки и в резултат се появят всякакви проблеми: звук, картина, сигурност, свързване, присъствие и т.н. да не навлизам в детайли. Въпреки многото недостатъци всяка нова „стожерна“ версия (1.4, 2.0, 2.5, 3.0 и т.н.) бележи въвеждането и развитието на нови функции

Може да има съвместимост,ако всички потребители ползват новата версия,иначе няма как да стане.

бележи въвеждането и развитието на нови функции

Точно от тук идват проблемите и от там недоволствата на потребителите,много накичено много шикозно и в крайна сметка не се оправдават ресурсите, които ползва Skype . Във всяка следваща нова версия става все по- тежка и ламтяща от към ресурси,това е факт.

Поздрави!

Може да има съвместимост, ако всички потребители ползват новата версия, иначе няма как да стане.
Точно това имам предвид. Не всички настройките в П2П могат да се поддържат от старите версии.

Пример: SALSA (звуковата библиотека) се развива непрестанно. Старите версии няма как да имат определени нейни модули и в резултат новите версии са принудени да работят в режим на съвместимост (при разговор), който не винаги води до блестящи резултати (появяват се грешки). В резултат на докладването им една малка част се отстраняват в следващото издание на текущата „стожерна" версия, но за повечето не може да се намери адвкватно решение, тъй като няма как да се приложи с обратна сила.

Във всяка следваща нова версия става все по-тежка и ламтяща откъм ресурси, това е факт.
Нека пък аз да ви отговоря с два факта:

1. Спиране/пускане на Диспечера на екстри.

В Skype 3.0 няма такава възможност. Мисля, че от 3.2 тя съществува като настройка. Появата ѝ там не е случайна: въведена е за удобство, тъй като Диспечера се разработва и поддържа от външна компания и в спецификациите освен избора дали да се инсталира или не Диспечера (когато е проектиран модулът за Skype 3.0) не се е предвиждало друго. Щом обаче става ясно, че много хора предпочитат да инсталират Диспечера и да го ползват при нужда (игри, споделяне, ползване на секретар и т.н.) тогава се въвежда тази настройка за неговото спиране и пускане при желание. Естествено – в новите версии.

2. Намаляване на ползваните ресурси.

Skype има настройка: Изглед > Настройки на достъпност > Опростена графична среда. Има и такава за изключване на непотребни преградки и панели от основния прозорец: Номератор за избиране, Излъчвания на живо, Указател СкайпФайнд и др. И това го има и в повечето стари версии. Отделно всички след версия 3.0 имат регистърни настройки, които могат да спрат, или да забранят използването на множество основни функции, или имат отношение към ползването на ресурси в мрежата. Намерете „Ръководството на Skype за системни администратори" и се информирайте. При нормални обстоятелства новите версии на Skype заемат 18-25 МБ в оперативната памет и 3 КБ/с от канала. Аз лично не бих казал, че имаме случай с „ламтяща и по-тежка откъм ресурси" програма, ако го сравним и с малко по-стари версии на Y!М или MSN Messenger.

Поздрави!

Значи под уиндоус си има настрийка за това, но във версията за линукс няма, та въпроса ми беше ще може ли да се направи нещо така, че да има звук когато някой ми звъни по скайпа.
Ако в Контролен център (КДЕ) можете да настроите изход към този хардуер би трябвало да може. Ако не можете и в Skype за Linux не се показва като изходящ порт на звуковата карта няма как да стане.

Може би трябва да попитам в някой форум за линукс, иначе аз лично няка как да направя нещо по въпроса без помощ. Благодаря ви за отговорите все пак.

При нормални обстоятелства новите версии на Skype заемат 18-25 МБ в оперативната памет и 3 КБ/с от канала. Аз лично не бих казал, че имаме случай с „ламтяща и по-тежка откъм ресурси” програма, ако го сравним и с малко по-стари версии на Y!М или MSN Messenger.

Да спреш да лъжеш, а? Всеки да си прави изводите колко лапа.

7ab9bf2bcb5d.jpg

Това е при изключени шарении, преградки и т.н. И казвам, че за разговор трябват 8 -12KB. За обикновено видео поне 20. 3KB стигат само за Pc-Telephone. Може би има и други, не съм тествал всички. За старите версии се искаше 400MHz процесор, новите искат 1000. Да не би защото са станали по-леки и да искат по-малко ресурси?

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Да спреш да лъжеш, а?
Убеди се сам, кой лъже...

http://files.myopera.com/zmeYpc/skype/SCSH...ри_разговор.png (при разговор без видео)

и това:

http://files.myopera.com/zmeYpc/skype/SCSH....XX_в_покой.png (в покой, т.е. 0% натоварване на процесора)

Версията ми е възможно най-новата. Не е 3.6. По понятни причини не мога да я назова, но е разбираемо, че се полагат усилия за намаляване на ползваните ресурси. Все пак много зависи и от компетентността на „задклавиатурното устройство" (визирам себе си в случая) да си инсталира и настрои операционната система. Зависи и от качествата на комуникационното оборудване и доставчика на интернет.

На твое място аз бих се въздържал от безразборни квалификации без доказателства по чужд адрес.

Колкото до 3 КБ/с... От написаното по-горе става ясно, че говоря за трафика от канала, който Skype ползва в покой. Не съм споменавал „при разговор"! Ако ставаше въпрос за разговор щях да напиша 6–12 Кб/с за разговор без видео.

В крайна сметка тези параметри варират и зависят от много фактори.

Шарении? Всичко това се изключва, както писах горе. За видео не говоря, не смятам и да пиша, тъй като се намесват куп неща извън Skype: ОС, драйвери, DirectX и др. Що се отнася до системните изисквания за 3.6, сравнени със системните изисквания за 3.0, то тук няма разлики, освен в частта за ВК видео. Всичко е на сайта на Skype и хората лесно могат да направят справка. Аз твърдя, че като цяло новите версии, и особено тази, която ще излезе след броени дни ще ползва много по-малко системни ресурси при равни други условия. Успех в полването на PC Telephone. Ще предам много поздрави на разработчика, когото познавам от години! Усилията му са похвални.

Може би трябва да попитам в някой форум за линукс...
Здравейте, да – добре би било да се информирате от форуми посветени на Линукс (за вашата дистрибуция) как да вграденият говорител се ползва и става достъпен за сигнализиране от приложения в ОС. За съжаление аз не съм компетентен с тези настройки в Linux, иначе мога да ви отговоря защо тази настройка я няма в Skype: за разлика от Windows в Linux съществуват множество дистрибуции и се ползват различни диспечери на звука, което пречи да има едно решение. Настройката липсва по причини именно на тази съвместимост. Ако драйверите във вашата дистрибуция могат да я извеждат като {име_на_звуково_устройство}, порт – както ви казах няма да има проблем сигнализирането да ползва вградения говорител, иначе не – ще се извежда на стандарния звуков изход на картата: колони, слушалки.

ДОПЪЛНЕНИЕ

Поради важността на този текст, слагам препратка към коментар № 852. С потребители, които ме обвиняват в какво ли не не ми се занимава. Добре е този материал да се прочете и осмисли. От него има препратка към „Ръководството на Skype за системни администратори“. Добро четиво е и затворената вече тема: „Skype – как да контролираме, проследяваме, блокираме“, започната от един подобен „компетентен“ автор, но завършила с малко по-други резултати. В темата има много практични и полезни примери.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.