Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

Третото не винаги е вярно.

Аз обяснявам идея, не конкретна ситуация, така че можеш да си спестиш коментарите!!!

Моля абясни ни, ама сериозно така че да го разбереме правилно това от точка втора за най-бързия и добър път, ако можеш !

Моля да имаш предвид че форума го четат всякакви хора, дори и такиви които може би ще те поправят.

Най-бърз и добър път в смисъла на Интернет е този по който имаме на разположение най-широка честотна лента, най-малък брой на хоповете до кореспондента и най-малко грешки по канала. Това е заложено още в протоколите за маршрутизиране, но е възможно конкретно приложение да избере (ако има създадена собствена мрежа върху Интернет както е акамай, скайп и други) друг път или други критерии за най-бърз и добър път.

П.П. Ако това не ти е ясно дай да организирам един курс за тези неща, таксата ми е 100 евро на час

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 365,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Най-бърз и добър път в смисъла на Интернет е този по който имаме на разположение най-широка честотна лента, най-малък брой на хоповете до кореспондента и най-малко грешки по канала. Това е заложено още в протоколите за маршрутизиране, но е възможно конкретно приложение да избере (ако има създадена собствена мрежа върху Интернет както е акамай, скайп и други) друг път или други критерии за най-бърз и добър път.

Я виж ти, аз пък си мислех че най-добрият път е от моето ИП до твоето ИП когато си говориме по скайпа двамата.

Друг е въпроса че когато не е възможно да се свържеме директно между ИП-тата ни от скайп до скайп тогава и само тогава той ще тръгне да търси най-бързия път през другите компютри ползващи скайп.

И за да стане по-ясно на попиталия те преди потребител напълно е възможен следният вариат:

1. Неговият скайп винаги да си се свързва директно от неговото ИП до ИП-то на всеки един от неговите контакти.

2. Неговият скайп прекарва често чужди разговори през компютъра му без той да има каквато и да е полза от това.

п.п. примам тарифата ти

И за да стане по-ясно на попиталия те преди потребител напълно е възможен следният вариат:

1. Неговият скайп винаги да си се свързва директно от неговото ИП до ИП-то на всеки един от неговите контакти.

2. Неговият скайп прекарва често чужди разговори през компютъра му без той да има каквато и да е полза от това.

Това е възможно, но за да се оцени по-точно вероятността за подобна ситуация трябва да разполагаме с информация от компанията (която нямаме). Но моята оценка е че вероятността не е много голяма, защото списъка с кореспонденти на потребителите почти никога не включва само колеги или съседи (т.е. в локалната мрежа за да се осъществи директна връзка). И не са толкова много хората, които разполагат с широколентова връзка за да се възприеме този път като по-изгоден.

Мислете си. Например между мен и Калински има директен LAN 100Mbit, но там винаги се минава с препредаване през 4 - 6 компютъра. Факт. Който иска да го опровергава ако може. Или поне да даде смислено обяснение. Това го коментирахме още в оня прословут публичен чат в педишната заключена тема, но движение по въпроса и досега няма.

Мислете си. Например между мен и Калински има директен LAN 100Mbit, но там винаги се минава с препредаване през 4 - 6 компютъра. Факт. Който иска да го опровергава ако може. Или поне да даде смислено обяснение. Това го коментирахме още в оня прословут публичен чат в педишната заключена тема, но движение по въпроса и досега няма.

Както писах по-горе приложения, които използват собствени мрежи могат да дефинират най-бърз, кратък и добър път по различен начин от общоприетия. Такова е виждането на архитектите на приможението

..., защото списъка с кореспонденти на потребителите почти никога не включва само колеги или съседи (т.е. в локалната мрежа за да се осъществи директна връзка).

Ако ми се обадиш от вкъщи дори и да си на софийска ЛАН-ка с ИП от вида 192.168.23.150 до моя скайп ще се свържеме по принцип директно без да ни минава разговора през други компютри, защото моето ИП е от вида 213.121.150.160. И в твоя скайп като прекараш показалеца на мишката върху ника ми и ще се вижда в техническата информация че има

Relays: 0 -> нула

Значи няма нужда да сме на една и съща локална мрежа според мен.

Но на твърдия диск на който съм инсталирал скайпа няма нищо което да му пречи да работи както си иска, няма защитна стена различна от тази на Уиндоуза например. Това нарочно съм го оставил да е така за да мога като се обадя на някой до неговия Скайп и почне да прекъсва да му предложа да затвориме и той да ме избере и всичко се оправя като по магия.

(на въпросния твърд диск няма нищо важно и апдейти даже няма щото често го връщам от image-а да е на чист уиндоуз.)

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

Проблема е че преди неможех да говоря с никого по скайпа(аз ги чувам те мене не),а сега е обратната.На какво може да се дължи това,и евентоално как мога да го оправя.Благодаря предварително.

ПП:Може и да има писано по въпроса,но поне аз не срещнах.

Редактирано от betoveni (преглед на промените)

Към доста потребители дето не са наясно с p2p протокола. Доживях да видя официално от БГ провайдер предупреждение към потребителите си!

Skype трафик

Уважаеми Потребители,

Във връзка с наскоро възникнали проблеми на клиенти с отчитане на трафик , които са установили ненормално големи стойности, Ви съветваме:

Ако сте на тарифен план с отчитане на трафик и използвате Skype, моля контролирайте своевременно изразходването на трафик. Това можете да направите с Task Manager (Windows), bmon (Linux) или друга програма, която да дава информация относно динамичните стойности на използваната скорост към Интернет.

Допълнителна информация:

Понеже връзката към Интернет на тарифните планове с отчитане на трафик е доста високоскоростна, програмата Skype често превключва компютъра в режим Supernode. Това на практика означава, че в даден момент Skype може да прекара през Вашия компютър трафик, който е между случайни компютри в Интернет, които имат проблем с директната връзка помежду си. Това води до натрупване на голям Интернет трафик за кратко време. Повече можете да научите тук:

http://computerworld.co.nz/news.nsf/news/7...C2570A1001698C0

и тук

http://snapvoip.blogspot.com/2007/07/skype...-firewalls.html

За да не останете неприятно изненадани (ако сте на трафик), моля контролирайте използването на трафик и изключвайте Skype, когато не го използвате.

Естествено за останалите потребители,това не е изненада.

Привет!

Имам bluetooth слушалки, които по някога ползвам за разговори по Скайп. Всичко е настроено така, че когато включа слушалките, BlueSoleil ги засича и автоматично превключва устройството по подразбиране за звук в Windows да е Bluetooth av audio. От този момент всякакъв звук се извежда в Bluetooth слушалките, с изключение на Скайп. Въпреки, че в настройките за звук в програмата е зададено ‘устройство по подразбиране в Windows’, а това устройство по подразбиране си е Bluetooth av audio и всички програми го разбират и си подават звука в слушалките, а Скайп не. За да накарам скайп също да ползва Bluetooth av audio трябва ръчно да го превключвам всеки път, когато пусна слушалките, а това е неудобно и след като си мина на кулоните и обикновени слушалки, пак трябва да казвам на скайп че вече устройството по подразбиране е realtek, защото, Скайп пак не е разбрал.

Въпросът ми е може ли по някакъв начин всичко това да става автоматично, както с всички други програми, или Скайп е по-специален в това отношение.

И значи станахме двама с проблеми при пренасочване на звука в Скайп - bagera82 с ВТ и аз с RDP.

Някаква помощ от знаещите и можещите ?

Ясно ми е какво е p2p... естествено, личен избор е дали да позваш скайп или не.

Роптая срещу това че не информирате правилно хората какво всъщност става с компютъра им докато работи скайп, и каква роля играе той. На прост, не техничен език.

Единственото, което мога да препоръчам е връщане към скайп версия 3.1 при която този проблем липсва. Доколкото разбрах скайп не успява да "разбере" за промените в устройството и се налага на ръка да се установи в Audio Settings. Друга идея е от Start->Settings->Control Panel->Sound & Audio Devices да се активира "use only default devices"

При мен е така.

Сега тествах BT - работи при мен handsfree-то.

И капитане, не препоръчвай по-стари версии, че ще си навлечеш .... да не казвам какво.

По-добре с новите, с нови бъгове :)

"use only default devices" е отметнато, ама няма ефект.

На стара версия не ми се минава, че кой знае колко други проблеми ще се появят.

Предполагам знаете с какво качество са разговорите между по-стара и по-нова версия на Скайп.

Шшшт, тази дума не се казва тук :)

"use only default devices" е отметнато, ама няма ефект.

На стара версия не ми се минава, че кой знае колко други проблеми ще се появят.

Предполагам знаете с какво качество са разговорите между по-стара и по-нова версия на Скайп.

Опитай да махнеш отметката и/или изчакай известно време (няколко минути) и е възможно скайп да разпознае и приеме новото устройство

И с отметка и без нея, няма ефект. Пробвах, като пусна слушалките, да рестартирам Скайп и се получи, но след като ги спра, пак трябва рестарт за да се върне на realtek.

Здравейте отново!Преди време бях писал за "замръзване" на пц-то при провеждане на видео разговори.Та някак си до сега бях пощаден от тоз проблем.., до днес!Значи Диспечера за услуги ми е спрян,по време на виедо-телефонията Скайп ми казва-Имате проблем с връзката поради бавното свързване с интернет,и да затворя всичко друго което дърпа ресурси...!Ползвам само Скайпа,как да спра всичко друго?Кофти е че става внезапно,и не в началото на разговора,а след 15-20мин,хоп и блокира всичко!!благодаря предварително!

Как да си кача 2 скайпа на 1 компютър?Например една по-нова и една по-стара версия.Ако е възможно обяснете как по-простичко моля :):wors:

:)

Как да си кача 2 скайпа на 1 компютър?Например една по-нова и една по-стара версия.Ако е възможно обяснете как по-простичко моля :) :)

Ами например като освен нормалната си качиш и една "портативна/portable" версия

откъде да я дръпна?

Ами например от тук

http://members.gamedev.net/robloach/portab...rtableSkype.zip

само стартиращата част (Launcher-a) и си добавяш Skype.exe (версия преди 3.0) в папката където пише.

Или търсиш "Portable Skype" в Гугъл.

Нали не искаш да ги използваш едновременно, ако това ти е целта се прави по друг начин.

Към доста потребители дето не са наясно с p2p протокола. Доживях да видя официално от БГ провайдер предупреждение към потребителите си!...
Уважаеми dred това е право на доставчика, но доколкото се вижда от страницата за изтегляне (раздел System requirements) никъде не става въпрос да се използва Skype с от потребители на ограничен трафик. Тяхно право е да решат дали да ползват Skype при такива условия, или да си сменят доставчика/плана. Що се отнася до п2п протокола. Стана ясно от този материал, че няма един-единствен п2п протокол. Напротив много са. Какъв, или какви са тези, които ползва Skype засега е загадка.

И тъй като това има връзка към дискусията м/у capnemo и gizmo нека и аз да кажа, че без допълнителна информация от страна на Skype Technologies S.A. по отношение на организацията и разпределението на ресурсите в п2п мрежата на Skype всичко е по-скоро в областта на предположенията. Няма гаранции, както на няколко пъти писах, че това, което се нарича протокол на Skype е наистина протокол, а не съвкупност от няколко такива. Днес потребителската база на Skype е огромна и п2п мрежата се поддържа без такива класически за п2п техники, доколкото аз имам наблюдения. Но тази година няма да видим инстинска взаимна свързаност, за да могат да се направят по-точни изводи. Докато това не стане (първо с водещи VOIP доставчици в САЩ, Канада и Обединеното кралство) е много трудно да се говори с точни факти за природата на п2п мрежата на Skype. Имайте предвид и следното: мрежата от началния период претърпя няколко революционни промени и днес тя включва дузина повече променливи, отколкото през 2003–2004 г. Дори това говори красноречиво, че имаме работа с нещо, което непрекъснато се усъвършенства и развива.

Преносима версия на Skype за Windows 3.5.14.240

Посетете тази страница.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.