Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

Преди месец, тва говедо Skype реши, че няма да ми праща съобщенията към доста абонати. Викам дай ще сложа нова версия... След ъпдейта продължи със същите издънки доста време. Имаше моменти на оправяне, но за около 10 мин. Когато се включва компютъра и се логва без проблеми, обаче отпиша ли се после неще и неще. Трябва да го изритам с taskmgr и пак да го включа, за да се логне. След, което същата свинщина! Сложих една бая стара версия... май 1.4 беше. Всичко тип-топ. Грешка нямаше докато не сложих обратно 3.6. Викам дай ще бутна нещо средно, та сложих 3.0... Същият г*з! След това се примирих,че ще трябва да ползвам дърта версия и върнах обратно 1.4. Всичко си вървеше до преди няколко дни. Започна да прави същите номера. "Не може да се свърже със сървъра посредник или нещо от този тип". Сега се чудя от какво може да е проблема и как да го отстраня.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 362,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Имате проблем, но не е в Skype (след като от 3 сте минал на 1.4). Очевидно е, че след проби на толкова различни версии, проблемът е другаде. Проблемът е в състоянието на операционната ви система, свързването с интернет и използваната защитна стена и/или друга програма. Мисля, че няма нужда да се връщате толкова назад с версиите на Skype. Дайте повече информация за системата и каква защитна стена ползвате и или комбинация от друг софтуер (например софтуерен прокси сървър, програма за блокиране на зловредни обекти и друг рекламен код, и т.н.).

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

С Windows XP SP2 съм и нямам други защитни стени освен тази на уйндоуса. С NOD32 последната версия. Упдейтва се всеки ден. Не използвам софтуерен прокси сървър. Уйндоуса не е преинсталиран от около 8 месеца.

С Windows XP SP2 съм и нямам други защитни стени освен тази на уйндоуса. С NOD32 последната версия. Упдейтва се всеки ден. Не използвам софтуерен прокси сървър. Уйндоуса не е преинсталиран от около 8 месеца.
Проверете настройките на вградената стена. Добавете Skype към изключенията и прегледайте диапазоните. Също като Филипов и аз нямам проблеми. Препоръчвам ви да ползвате последната 3.6.0.248. Не разбирам от NOD32, но погледнете настройките ѝ. Ако е възможно ги върнете към фабричните. За Skype също. Помолете приятел, който няма този проблем да дойде при вас и да погледне.

Запазете си хронологията, резервирайте своя списък с абонати. След това премахнете Skype и почистете системния регистър и компютъра от папки на Skype. Инсталирайте Skype начисто от пакета, изтеглен от сайта на Skype. Предварително изтрийте записа за Skype от защитната стена. Когато се зарежда ще бъдете запитан, дали позволявате да се вързва с интенет, и т.н. Разрешете. Идеята ми е да не инсталирате напред-назад, а да пробвате да върнете всичко до фабричните настройки. Няма как да е от конкретна версия на Skype. Проверете всички програми, кото се зареждат при вас. На предната страница има препратка към една такава безплатна програма, която да използвате за анализ. Обърнете внимание на настройките на използвания от вас основен браузър. Вижте там да не е зададено използване на сървър посредник. Особено внимание обърнете на ИЕ. Вижте дали вашата система е актуализирана и закърпена. Искам да ви помоля да публикувате тук екран със съобщението за грешка, което ви се извежда. Благодаря предварително.

Здравейте, аз искам да попитам нещо относно Скайп версия 3.6. Вижте първите 2 реда от снимката. Това е диспечера на задачите на Уиндоус докато ми е активен Скайпа. Може ли някой да ми каже дали са реални стойности. Мислех че е от разни добавки към скайп. Изчистих ги - не помогна, преинсталирах го- същата работа и затова реших да питам дали тия числа са в границата:

post-118858-1204060825_thumb.jpg

Здравейте, аз искам да попитам нещо относно Скайп версия 3.6. Вижте първите 2 реда от снимката. Това е диспечера на задачите на Уиндоус докато ми е активен Скайпа. Може ли някой да ми каже дали са реални стойности. Мислех че е от разни добавки към скайп. Изчистих ги - не помогна, преинсталирах го- същата работа и затова реших да питам дали тия числа са в границата:
Доколкото знам са в границите на нормалното. Ако нямате намерение да ползвате Диспечера на екстри от Skype > Инструменти > Настройки > Разширени > Пускай автоматично Диспечера на екстри можете да го забраните. При следващото пускане на Skype няма да се зареди.

А иначе основната тема за Skype в калдатата се премести: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=58784

Здравейте!

Ангажирах се да подкарам нова уеб-камера на стар компютър(Compaq Deskpro EN).

Kомпютъра : WinXP SP2, P3 1000MHz, 250MB RAM , 20GB HARD Disk и 32MB вградено видео.

Версия на Skype 3.0.0.198;

Проблема е следния:

Kaмерата работи нормално , но не ме чуват. Вградения микрофон в камерата си работи нормално. Чувам ясно гласа си през говорителя на компютъра. Посетих страницата за конфигуриране на устройствата. Не ми помогна. Самият компютър има изводи за слушалки и микрофон дори на предния си панел , което дразни още повече. Какви изисквания има Skype към хардуеъра? Помагайте че тая "кочина" ме изнерви. Поздрави

Здравейте!

Ангажирах се да подкарам нова уеб-камера на стар компютър(Compaq Deskpro EN).

Kомпютъра : WinXP SP2, P3 1000MHz, 250MB RAM , 20GB HARD Disk и 32MB вградено видео.

Версия на Skype 3.0.0.198;

Проблема е следния:

Kaмерата работи нормално, но не ме чуват. Вградения микрофон в камерата си работи нормално. Чувам ясно гласа си през говорителя на компютъра. Посетих страницата за конфигуриране на устройствата. Не ми помогна. Самият компютър има изводи за слушалки и микрофон дори на предния си панел, което дразни още повече. Какви изисквания има Skype към хардуера? Помагайте че тая "кочина" ме изнерви. Поздрави

Здравейте, Николаев!

„Щайгата“ би издържала и версия 3.6.0.248. Изискванията зa свързаност с интернет от поне 128 Кбит/с (говорим за видео един на един). Две неща: версията на DirectX трябва да е 9.0c (проверете). ActiveX на flash е желателно да се обнови до последната. 3.6 е по-щадяща и към старите щайги, защото има режим на ниска резолюция и нисък брой кадри/с. „Тройката“ на Skype (версията, която указвате) ползва старата звукова библиотека. Версиите след 3.2 съдържат новият звуков кодек SVOPC. Това ви го казвам предвид съвместимостта. Съветвам ви да отворите настройките на звуковата карта (миксера) и внимателно да разпределите ресурсите ѝ. Бих препоръчал да ползвате на първо време външен микрофон, а вграденият да изключите. Обърнете внимание на Настройки > Устройства там трябва да сочат не тези по подразбиране, а точните хардуерни компоненти за вход/изход. Предполагам, че драйверът на камерата управлява звуковия вход и от това може също да е проблема. Вижте и драйверите на камерата. Аз ще погледна допълнително за проблеми на посочената камера със Skype и ще пиша, ако открия нещо.

Още нещо: понякога тези изводи отпред може да не са свързани (проверете). Направете проба да запишете звук извън Skype. Ползвайте Sound Recorder. Какво става? Внимателно погледнете драйвера на звуковата карта (допускам, че изключвате микрофона, вграден в камерата) и опитайте да се заредите обновен драйвер. Направете проби за записване в други програми, с които разполагате. Установете как се нарича този вход при тях и опитайте да поставите същото устройство в Skype. За проби, ползвайте робота echo123 (Тест-разговор по Skype).

Успех!

ПП Николаев, не знам дали ще е от полза, но ето и други оплаквания за звука с тази машина във форума на Skype. Виж коментара на rocketman. Той пише да се изключи QoS. Това при мен съм го направил отдавна и мога да кажа, че няма никакви проблеми, даже си е по-пъргава машината ми.

Като не те чуват отсреща - Mute на микрофона във Volume Controls, писал съм го вече няколко пъти.

Четете темата, отговаряно е многократно на почти всички въпроси. Ако не в тази част, то в първата.

Здравейте. Искам да питам zmeYpc преди време ми беше казал как да оправя един проблем ,че не виждах един от абонатите ми. Беше добре за няколко дена всичко точно ,но след това пак същото. Aко можеш да ми помогнеш пак .Мерси предварително.

Редактирано от svetli0 (преглед на промените)

Здравейте. Искам да питам zmeYpc преди време ми беше казал как да оправя един проблем ,че не виждах един от абонатите ми. Беше добре за няколко дена всичко точно, но след това пак същото. Aко можеш да ми помогнеш пак. Мерси предварително.
Светльо, искам да те помоля да се върнеш назад в темата и да потърсиш за коментари на Sun_city, afreto и за израза „провалено синхронизиране“. Всички препоръки са в дискусията. Истината е, че този проблем не е в кода на Skype, а в настройка на мрежата. Ако си с 3.6.0.248 би трябвало списъкът ти да се синхронизира пълно след датата на прилагане на поправката, за която писах. Възможно е, ако си с тази версия и все още човекът да не е в списъка, да става въпрос за нещо друго. Моля те да се върнеш и прочетеш още веднъж.

Направих всичко, което ми казахте, но без резултат. Проверих ЗС и махнах Skype от списъка. Върнах нода на заводски настройки. Деинсталирах скайпа и си зитеглих X Setup Pro. Написах директно да търси файлове със съдържание "skype" в името и изтрих абсолютно всичко. Направих си копия на файловете от апликейшън дата, който все още не съм върнал по местата им. Преди малко си инсталирах на чисто 3.6, но резултата го няма. Всички абонати са ми без аватари и пак не мога да се свържа с нито един, а ми показва, че са онлайн. Прикачам снимка с проблема при отписване и проба за вписване. Пак напомням, че при стартиране на ОС, скайп си се вписва, но не се свързва с абонатите, който пък зарежда и показва, че са онлайн. При старата версия ми изписваше "Скайп не може да се свърже със сървър посредник".

post-154350-1204210142_thumb.jpg

как мога да кача видео в скупето значи да кажа че имам рег там кадето се слага клипа но клипа не отива в скупето пак ми тряя да го кача до 2-3 седмици

Не съм сигурен дали моя проблем е същия като на SUN_CITY и afreto понеже на мен ми ги показва всички абонати. Само един който ви бях казал че го бях изтрил от един компютър и после добавил от този в къщи само него ни ми показва кога е на линния(постоянно показва че е извън линия). Единствено когато единия пише на другия тогава показва и например когато не пишем около 15 20 мин пак показва извън линия. Пробвах това с изтриването на config.xml и shared.xml, но се получи така сякаш абоната не е влизал от доста време. Тоест аватара и това което беше написал за описание изчезнаха и не показва кога е бил последно на линия, а само че е извън линия. Направих си втори акаунт на домашния ми компютър(имам предвид акаунт на пц, а не на скайп) и опитах да се впиша от там. Всичко беше идеално абоната ме виждаше и аз него и си получавахме съобщенията и се вписах едновременно и от двата и беше добре и на двата. Но когато се отисах от този от който си влизам поприцип и пак влязох пак беше същото като преди (нямаше аватар и не пишеше кога е бил последно на линия). Отписах се и от втория и пак се вписах и там се получи същото не го виждах, че е на линия, но поне има аватар и пише кога е бил последно на линия. Това ме накара да си върна старите config.xml и shared.xml файлове. Мисля си дали има някаква възможност да се изтрие това, че съм давал пълномощно и той на мене и да го добявя пак или незнам вече какво да направя. Ако нещо не разбирате по това което съм написал питайте. С версия 3.6.0.248 съм.

ПС: Пробвах да се впиша от друга машина и на нея нямаше проблеми.

Редактирано от svetli0 (преглед на промените)

Когато пиша даден текст с някой произволен абонат.. горе над аватара ми излиза едно моливче(показващо че пиша в момента) ... Как мога да го премахна това???

как мога да кача видео в скупето значи да кажа че имам рег там кадето се слага клипа но клипа не отива в скупето пак ми тряя да го кача до 2-3 седмици
Няма да ви навреди, ако се изразявате малко по-разбираемо. Предполагам питате как да си качите ваш клип? Трябва да си направите регистрация в metacafe или в dailymotion. Качвате си клипа там и го зареждате през Skype, когато е достъпен и се показва.

Когато пиша даден текст с някой произволен абонат.. горе над аватара ми излиза едно моливче(показващо че пиша в момента) ... Как мога да го премахна това???
Отваряте Skype > Инструменти > Настройки > Съобщения и КС > Текстови съобщения и сваляте отметката пред „Показвай анимиран индикатор при писане“. Готово.

...ПС: Пробвах да се впиша от друга машина и на нея нямаше проблеми.
Съгласен съм, че проблемът ви едва ли е като на sun_city и afreto. Значи проблемът трябва да е във вашия config.xml. Дайте малко време на системата. Тоест и двамата да сте достъчно дълго време на линия и да провеждате дискусия, да прехвърляте файлове, да говорите, и т.н. Проведете няколко разговора с този човек. Нека и той ви избере. Мисля, че ще се оправи. Аз съм имал подобен случай с един-двама. Помогна изтриването на config.xml, ръчното вписване и малко по-интензивни дискусии с тези хора. При вас абонатът не изчезва, а просто неговият личен статус не се изобразява правилно. Достатъчно е да поддържате малко по-интензивна комуникация, за да може това да се отрази в сървърите за присъствие.

Направих всичко, което ми казахте, но без резултат. ...
Благодаря за екрана! Има някакъв проблем. Какво означава, че сте върнали „нода със заводски настройки“ не знам. Какво е X Setup Pro също. След като инсталирането начисто не променя нещата мисля, че проблемът остава, т.е. вие махате Skype напълно, инсталирате и стигате пак до същия резултат. Според мен причината е в операционната система. Помолете вашия доставчик за помощ. Прегледайте какви услуги, процеси и др. програми се изпълняват. Skype се вписва, но вашата среда е твърде рестриктивна и затова няма обновяване на статусите. Опитайте да изберете човек, за който сте сигурен, че е на линия. Предполагам, че няма да можете да разговаряте. Помолете приятел да дойде и да погледне всичко в системата ви. Не казвате нищо за защитната стена, за антивирусната програма, за настройките на браузърите (бях ви писал да погледнете там). Върнете ги до фабричните настройки и позволете Skype. С помощта на HijackThis можете да анализирате зарежданите процеси, услуги и да прегледате файла hosts. Според мен проблемът не е в Skype, а в средата, във вашата ОС.

Здравейте на всички!! имам малак проблем и от 4-5 дена се опитвам да го оправя и вече се ядосах и реших да ви питам вас :) значи разбрах паролата на модема на БТК->настроих си го по следния начин: DHCP Server Configuration Start IP:192.168.1.2 до 192.168.1.3; Lease Time: 0 0 0; Enable UPnP; Enable Automatic Assigned DNS; Port Forwarding - никакви портове не съм добавял тук; DMZ Host - 192.168.1.2(Selected Wan Interface - All, Current Wan Interface - All); Dynamic DNS(тук съм попълнил всичко правилно и не мисля, че проблема ми ще е свързан с нещо от тия настройки)

Та значи проблема ми е, че ползвам рутер и към него сме свързани аз и братовчедка ми(в локална мрежа сме), но когато сме в Skype онлайн и на нея и на мен ми показва, че никой от нас не е на линия, чак като си звъннем тогава ставаме онлайн и то не секи път успяваме да се свържем.. по някога 4акам по един-два часа и тя се появи в скайпа а тя е постоянно вътре.. някой ако има представа защо става така нека да пише. Но според мен трябва да се настроят портовете но с тоя рутер ми се вижда малко по сложна ситуацията..

Редактирано от freedom86 (преглед на промените)

Здравейте,

може ли да ми кажете от къде мога да си дръпна това,с което се редактират съобщения в скайп ? И ако може да ми дадете линк към последната версия ; като дам на обновяване ми казва,че съм с най-новата,но явно има по-нова laugh.gif с 3.6 съм уж... ohmy.gif а и защо след няколко месеца като реша да си променям аватара ми изписва,че има проблем и скайпа се изключва ?

Съобщенията в скайп не се редактират с отделно приложение. Тази функция си е вградена в програмата. Когато си пишеш с някой, след като изпратиш съобщението може да го редактираш по два начина: 1) натискаш стрелката нагоре (от навигационните клавиши) и променяш; 2) цъкаш десен бутон върху изпратеното съобщение и избираш 'edit message'.

Най-новата версия, може да изтеглиш от официалния сайт - skype.com

Ти си с 3.6, но след тези цифрички има още две групи цифри - 3.6.*.*

А за аватара, какво по-точно ти изсписва в грешката при опит за смяна на аватара? Може това да е проблем във текущата ти версия на програмата, тегли новата и виж дали ще имаш проблеми.

Здравейте, freedom86! Аз лично не разбирам нищо от настройките на ADSL от бТк. Ще помоля някой друг потребител на Skype, чийто доставчик е бТк да пише и да сподели своя опит. Доколкото знам бТк имат денонощна поддръжка. Можете да се обърнете с този проблем към тях. Една от мрежите вкъщи ползва ADSL достъп, но от друг доставчик. Маршрутизаторът е друг. Има пуснат DHCP. И към него се връзват главно устройства по WiFi. Но го няма този поблем, който описвате. След вписване в домашната мрежа не съм забелязал да има проблеми с присъствието и опресняването на статусите. Нека някой друг, с по-богат опит при използване на ADSL от бТк, сподели и даде съвет.

ForsakenSong, последната версия на Skype за Windows е 3.6.0.248. krisku правилно ви е отговорил. Само допълвам, че за редактирането на съобщения има команда в контекстното меню на чата. Щракате с десен бутон по написан от вас текст и ще видите „Редактирай съобщението“.

Нали не мислиш сериозно че на БТК ще им хареса че е разбрал паролата и е ровил в настройките на модема? А и вероятно плаща домашен, а ползва модема като рутер за бизнес абонамент. Има бая разлика в парите между двете тарифи.

Вероятно е проблем на програмата. LAN не го брои за свързаност и вероятно не отчита че са 2 крайни клиента.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

А за аватара, какво по-точно ти изсписва в грешката при опит за смяна на аватара? Може това да е проблем във текущата ти версия на програмата, тегли новата и виж дали ще имаш проблеми.

Не е от версията,изтеглих си сутринта новата сега пробвах да си сменя аватара и пак се получи същото изписва нещо от сорта на "Skype has a problem and needs to close.We are sory..." и отдолу Send/Don`t Send Report

ForsakenSong, какъв е точният номер на използваната от вас версия? Какъв е файловия формат (тип на файла) на картината, която опитвате да заредите като ваша снимка/аватар? Интересува ме дали това е файл в RGB цветово пространство и с екранна резолюция 72–96 точки/инч?

хмм.. преди малко си реших проблема(както си мислих - портове!) Значи накратко, в модема на БТК си пренасочих портовете които ползва моя скайп и на бречедка ми и сега сичко си е както преди нормално! :shake_puter: и мерси все пак на zmeYpc и другите!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.