Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

Ами питам си, това е моя работа ;)

Гледната точка в случая е само на Скайп - няма втори, които да си позволяват такива волности.

Или може да ме убедиш в прoтивното ?

Редактирано от Topper (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 365,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Фактора е един - някой да стои достатъчно дълго на линия, за да го избере "облака" като рилей

Даже и не трябва да чакаш дълго ако си на стабилна връзка към Интернет и почнеш да си бърбориш около 20 минути без прекъсване и ти е излязъл късмета да станеш проводник на чужди разговори и трансфери на файлове. Това лично ми се е случвало при компютър свързан директно към модема ADSL (без рутер).

Все пак готиното е че, явно мнозинството от потребителите даже и не знаят за какво си говориме тука...

Въпрос : Обикновенно скайпа ми заема около 9 - 10к върху процесора.

Сега скочи на 50, като не говоря с никой и не правя абсолютно нищо.

Наблюдавам го от 15 минути.

Това (за релейната връзка) зависи от много фактори и е прекалено да се казва че е нежелана функция

Е ние нали сме кофти копелета тука и ни е навик да прекаляваме.

Въпрос : Обикновенно скайпа ми заема около 9 - 10к върху процесора.

Сега скочи на 50, като не говоря с никой и не правя абсолютно нищо.

Наблюдавам го от 15 минути.

Недей да говориш така че ще ти се разсърдят дежурните съветници тука.

Ти си се съгласил по време на инсталацията че скайпа има право да ти използва процесора и връзката към Интернет за каквото намери за добре, що се оплакваш сега?

Ще се намерят много бързо хора които ще почнат да те убеждават че ти се привиждат небивалици и че при тях скайпа не прави така.

;)

Честито рилей :)

Сега напиши в командния ред netstat -b и се озъртай

Жалко че под Уин няма lsof да видиш интересни неща :wors:

Не бе...глупости. Попринцип винаги съм харесвал скайп. Но чак такова нещо не е било.

Доколкото помня Call Of Duty 2 заемаше толкова. Скайп-КоД 2. Огромна разлика.

Сега е на 32 000. Пак е много! Компютъра забозва...

netstat -b

Западните народи имат доста добро словосъчетание за тая ситуация.

What The Fuck?!

Какви са тия връзки с незнайни IPта?

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]

© Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\WINDOWS\system32>netstat -b

TCP Sturm:1053 vau27-1-88-160-218-182.fbx.proxad.net:21299 EST

ABLISHED 2196

[skype.exe]

TCP Sturm:1054 powered.by.e-leven.be:13657 ESTABLISHED 219

6

[skype.exe]

TCP Sturm:1074 host892514286.3s.pl:43662 ESTABLISHED 2196

[skype.exe]

TCP Sturm:1075 ip-81.net-89-2-80.rev.numericable.fr:50991 ESTA

BLISHED 2196

[skype.exe]

TCP Sturm:1180 85.14.46.40:49315 ESTABLISHED 2196

[skype.exe]

TCP Sturm:4236 hst-136-151.raz.cisbg.com:35331 ESTABLISHED

4056

[skype.exe]

TCP Sturm:4274 crazy-user.41.214.ctc-bg.net:53372 ESTABLISHED

4056

[skype.exe]

C:\WINDOWS\system32>

Редактирано от Sturm! (преглед на промените)

Здравейте! Искам да попитам , защо не може да си задам видео в настоението, би трябвало като кликна върху клипчето и да ми го зареди отдолу до аватара, но не става.

Ето и снимка:

005169248.jpg

Не бе...глупости. Попринцип винаги съм харесвал скайп. Но чак такова нещо не е било.

Доколкото помня Call Of Duty 2 заемаше толкова. Скайп-КоД 2. Огромна разлика.

Сега е на 32 000. Пак е много! Компютъра забозва...

netstat -b

Западните народи имат доста добро словосъчетание за тая ситуация.

What The Fuck?!

Какви са тия връзки с незнайни IPта?

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]

© Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\WINDOWS\system32>netstat -b

TCP Sturm:1053 vau27-1-88-160-218-182.fbx.proxad.net:21299 EST

ABLISHED 2196

[skype.exe]

TCP Sturm:1054 powered.by.e-leven.be:13657 ESTABLISHED 219

6

[skype.exe]

TCP Sturm:1074 host892514286.3s.pl:43662 ESTABLISHED 2196

[skype.exe]

TCP Sturm:1075 ip-81.net-89-2-80.rev.numericable.fr:50991 ESTA

BLISHED 2196

[skype.exe]

TCP Sturm:1180 85.14.46.40:49315 ESTABLISHED 2196

[skype.exe]

TCP Sturm:4236 hst-136-151.raz.cisbg.com:35331 ESTABLISHED

4056

[skype.exe]

TCP Sturm:4274 crazy-user.41.214.ctc-bg.net:53372 ESTABLISHED

4056

[skype.exe]

C:\WINDOWS\system32>

Ами аз като казвам - бил съм лъжец и измамник според ЗмейПЦ :)

А ти си се съгласил, след като си цъкнал I Agree, защото дори съглашенеито не е на български

Сега не се чуди, това е визуална измама :)

Сега не се чуди, това е визуална измама :)

Не бъзикай с човека така бе, той пита, кво лошо има никой не се е родил научен.

Връзките са към други компютри на които има скайп.

Знам какво са. Въпроса е ЗАЩО имам връзка с други компютри на които има скайп.

Нали съм си жалък измамник от село....

Връзките са с хора, които не са ти от списъка, нито познаваш, нито искаш да допускаш до компютъра си :)

На това му се вика...зависи от гледната точка, едни им викат "нежелани свойства", други "технологично предимство", трети "няма безплатен обяд"

Машината ти е станала е в този момент relay на други връзки. Това се използва за да се намери най-бързия и добър (в смисъла на интернет) път между две машини. Аналогично се получава когато ти се свързваш с някого. Техническия термин е grid (мисля скайп използват думата облак)

Машината ти е станала е в този момент relay на други връзки. Това се използва за да се намери най-бързия и добър (в смисъла на интернет) път между две машини. Аналогично се получава когато ти се свързваш с някого. Техническия термин е grid (мисля скайп използват думата облак)

:) омг...

Това е..ъм... нечувано? laugh.gif

Ами защото скайпа е направен така да работи и на сайта им ти го обясняват малко закодирано (неразбираемо за обикновен потребител) на английски и също и на френски и други езици.

Ако разбираш английски иди на форума на скайпа и потърси с тези две думи:

Relay Node

там пише що така става.

Тука не ми се обяснява щото ще дойдат модераторите да ми се скарат.

Моля? Тва вярно ли е? :huh:

Твърдението на гизмо:

и двете са творения на едни и същи хора, и двете са р2р, и в двете са заложени нежелани от потребителите функции ...
е СПЕКУЛАТИВНО и клони към категорията „евтини заблуди“. Вече на три пъти имах възможност в тази тема да отговарям на аграрния сисадмин и неговите манипулации. Веднъж даже и с документи, т.е. препратки и позовавания към документи в интернет. Потърси в темата и прочети.

Това са манипулативни напъни на конкуренцията. Все едно във форум или тема за SightSpeed аз да се появя и да почна да разправям подобни истории за връзка м/у американската компания Roda Group и нейния изпълнителен директор и предишни негови неуспешни проекти.

Иди доказвай после, че нямаш сестра!

Аграрни манипулации не ми се четат.

Но нека за теб Sturm да повторя това, което съм заявявал и е документирано неведнъж:

1. Няма никаква технологична (в смисъл на пряка, зависимост от типа на унаследяване, прехвърляне на патенти, ползване на код и пр.) връзка м/у двете компании.

2. Няма такава и на управленско ниво, ако изключим факта, че Никлас Зьоненстрьом е основал двете компании.

3. Учредителните документи на Skype през 2003 г. нямат за цел да продължат юридически другата компания.

4. „Мнимата връзка“ папагалски се внушава от много анализатори, които са против Skype. Финансово, идейно и технологично няма никакви доказателства за такава приемственост.

Искам пак да повторя и няколко неща, които знам от кухнята:

1. След години ще стане ясно, че основните идеи около създаването на революционно приложение за пренос на глас през интернет на базата на иновативна п2п технология идват от съвсем друго място на хиляди километри от САЩ. Не мога да кажа повече.

2. Екипът създал кода е шведско-естонски-руски-датски и т.н.

3. Още с пускането на първата публична бетаверсия (която и аз съм ползвал) се решава, че за да може хората да възприемат идеята тряблва да се предложи шифроване в реално време и защита на неприкосновеността.

4. Компанията днес е самостоятелно поделение собственост на американската eBay, Inc. Основната част от инженерите и бетатестерите обаче идват от Европа, Бразилия, Япония, Китай, Русия и едва на последно място от Канада и САЩ.

5. Компанията оперира чрез офисите си в Лондон, ОК. Обединеното кралство е с европейско законодателство по отношение на неприкосновеността.

Ще спра дотук. Мисля, че ти отговорих Sturm.

Искам да подчертая, че не очаквам аграрния сисадмин от с. Опинци да спре да търси и пак под вола теле.

...Това е..ъм... нечувано?
Какво не си чул и какво не си разбрал? Ползваш peer to peer технология (п2п). Прочети малко за нея тук (давам английската статия, щото нашата е още мъниче).

Преди да роптаеш се запознай добре. Ако не желаеш да ползваш Skype не ползвай. Но трябва спокойно да приемеш факта, че клиентите на Skype използват точно тази технология, а не друга.

Прeгледай материалите на BG's в другата тема. Като ги приложиш творчески не може да станеш препредващ възел в облака или супероблака. Има и още някои настройки, за които съм писал, които е добре да се направят, за да не се случва при теб.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

То освен тази има и 2 заключени теми с обяснения и нагледна агитация. Вземи ги прочети. Че някои се нервят като им цитирам писанията че за тази програма трябва да се вземат КРУТИ МЕРКИ за да се държи в прилични граници. http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...3415&st=984

Ето и картинка какво става през компютъра ми дори и в този нощен час. Да не си мислиш че толкова IP от цял свят са на хора от листата ми?

ed472fa8ee65.jpg

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Здравейте! Искам да попитам, защо не може да си задам видео в настоението, би трябвало като кликна върху клипчето и да ми го зареди отдолу до аватара, но не става.
А с коя версия сте вие? Аз пробвах и зареждам клипове от Dailymotion. Друг, не точно вашия. Пишете с повече информация.

Е ние нали сме кофти копелета тука и ни е навик да прекаляваме.
Гизмо, не се прави на невинен. Ако се самоопределяш за „кофти копеле“ не възразявам, но никой не те е наричал така, а всеки, който желае може да проследи дискусията. Да тази тема е за ползване на Skype и за проблемите при използването. Направи си друга, или си поддържай тази, която в която пишеше за сравнение на Skype с конкурентни продукти, каквато май специално за теб създадоха модераторите.

Недей да говориш така че ще ти се разсърдят дежурните съветници тука... Ще се намерят много бързо хора които ще почнат да те убеждават че ти се привиждат небивалици и че при тях скайпа не прави така.
Добре, щом ние сме „дежурни съветници“ приемам. Хубаво, ама не мога да разбера ти като не си съветник, защо си дежурен? И като не си съветник, какво си? Оплювач дежурен? На Sturm отговорих преди малко. Ти пиши за себе си и за небивалиците, които ти сам твориш. Или се опитваш на ни убеждаваш, че 1) имало връзка м/у технологията на Kaaza и технолология на Skype? и 2) ползването не 8-10 Кбит/с и натоварнания на процесора до 50% не се случват при други програми, и че са нещо необичайно, което пък е грешка, недостатък и прочее само и единствено на Skype?

Въпросите са реторични. Моля да не се хващаш за тях за водене на безсмислени спорове извън темата. Дискусията е за конкретните проблеми при използването на Skype. Ако имаш конкретен проблем, сподели.

Ето и картинка какво става през компютъра ми дори и в този нощен час. Да не си мислиш че толкова IP от цял свят са на хора от листата ми?
Филипов, и на теб ти препоръчвам да прочетеш повече (това, което писах и дадох като информация на Sturm). Добре е да погледнеш и материалите на BG's, за да не се получава така при теб, ако и ти се оплакваш, че си препредаващ възел. Водили сме подобни дискусии в двете части на темата. Този екран го пускаш за 3 път. А какво казват модераторите за това деяние? Не разбирам защо обаче ти, гизмо и аграрния сисадмин се надпреварвате да изтъквате нещо, което технологично е така? Знам защо се надпреварвате и съм ви го казвал неведнъж. Ако не ви харесва, спрете да ползвате, или напишете по-добра п2п, която с удоволствие да ползваме и ние.

Надявам се като я напишете да я пуснете с отворен код, и т.н., и т.н.

ДОПЪЛНЕНИЕ

Недей, спри! Ще ме разплачеш с тия „крути мерки“. Да не сме в СССР? Кой управлява Интернет? И защо все искате всичко да контролирате! Специално за теб, Филипов, повтарям:

Единствените КРУТИ МЕРКИ, които трябва да предприемеш лично към себе си, Филипов, са – да спреш да ползваш Skype! Повтарям тази тема е за проблеми при използването на Skype, не за контрол, забрана и пр. „крути мерки“ по тоталитарен образец. Или пиши на модераторите да отворят темата за контрол и блокиране на Skype. Ако не им пишеш до няколко дни ще им пиша аз. Предлагам въпросите за мерките да ги дискутираш там.

Спри да ползваш и стига си се жалвал!

Ясно ми е какво е p2p... естествено, личен избор е дали да позваш скайп или не.

Роптая срещу това че не информирате правилно хората какво всъщност става с компютъра им докато работи скайп, и каква роля играе той. На прост, не техничен език.

Роптая срещу това че не информирате правилно хората какво всъщност става с компютъра им докато работи скайп, и каква роля играе той. На прост, не техничен език.

Да прочетеш, означава и да осмислиш. Ако беше осмислил, щеше да проумееш топологията и принципите на функциониране на една мрежа от п2п тип. Съмявам се, че си извършил подобен мисловен процес. Аз не съм длъжен да разбирам точно от тази материя. Още по-малко съм длъжен да пиша такива „правилни“ ръководства. В какво лично ме обвиняваш? Аз не съм служител на компанията. Какво точно не съм обяснил и на кого не съм помогнал в тази тема? Я се върни и виж, че много други (не само аз) сме оказващи помощ на хора, ПОЛЗВАЩИ Skype. Тази тема е точно за тези хора. За ползващите Skype. Не приемам да ме обвиняваш в неща, които не зависят от мен. Можеш да ме обвиняваш само в неща, които съм написал и съм създал аз. Ако имаш препоръки, или оплаквания относно Skype можеш свободно да ги споделиш тук.

От клиента на Skype за Windows става по следния начин: Помощ > Отдел „Поддръжка“.

Ако желаеш да напишеш ръководство, или материал по темата, моля. Ако не си съгласен с ЛСКП на Skype и не приемаш условията, моля, следващият път натисни „Отказ“.

Мога да ти кажа следното: аз лично не одобрявам много приложения. Единственият начин да изразя своето неодобрение е като не ги използвам. На моите компютри не държа софтуер, който не ми върши работа, или е в противоречие с принципите, които изповядвам. Всички нормални хора правим това. Предлагам да сториш същото.

Skype™ 2.7.0.257 за Mac OS X

macosx.png съвместима с Leopard || Изтегляне || Списък с изменения (на английски)

Излезе на 13.ІІ.2008 г. В нея са отстранени 38 грешки, добавени са 18 нови API функции, подобрена е „стабилността и качеството на видеото“, вградено е „подобряване на скоростта на свързване към мрежата на Skype от среда с рестриктивна мрежова политика" и има 1 нов емотикон – (myspace). Като главна промяна в поведението е: целевата папка за прехвърлени файлове по подразбиране е променена от Desktop на Downloads. Драйвери за вашата камера можете да изтеглите от тук.

Skype™ 2.0.0.43 за Linux БЕТА

Изтегляне || Списък с изменения (на английски)

Излезе на 6.ІІ.2008 г. В нея са отстранени 68 грешки, добавени са преводи на още 7 езика и се предлага в 11 дистрибутивни пакета. Добавени са още няколко хака за ползване на експериментални функции в ГПИ, както „X11 овърлей на изхода за поддръжка на видеоразговори (без да се ползва Xv).“

Искам да споделя радостта си от огромния напредък на клиента за Линукс. Хората в разработката се увеличават, общността на Linux потребителите подкрепят екипа и са невероятни темповете, с които се върви към уеднаквяване на функциите спрямо Mac OS X и Windows.

За последната версия на Skype 3.6.0.248 за Windows писах в коментар № 640.

Приеми това като фирмена политика (не само на скайп, но и на много други компании). Колко пъти си чел EULA на Microsoft или GPL (и разбрал)? Там всичко е написано на юридически език, който е много по-неразбираем от техническия :-)

Незнам темата дали е на правилното място, но ако не е ми кажете къде е правилното и място. Зн искам да си преинсталирам Windowsa самоче нейскам да ми се губи хронологията на скайпа може ли някой да ми каже какво да направя та след преинсталирането на Windows-а после като си инсталирам пак скайп да ми се запази или аз по някакъв начин да направя нещо и после да си я имам пак ?

Незнам темата дали е на правилното място, но ако не е ми кажете къде е правилното и място. Зн искам да си преинсталирам Windowsa самоче нейскам да ми се губи хронологията на скайпа може ли някой да ми каже какво да направя та след преинсталирането на Windows-а после като си инсталирам пак скайп да ми се запази или аз по някакъв начин да направя нещо и после да си я имам пак ?

Архивираш директорията C:\Documents and Settings\USERNAME\Application Data\Skype, преинсталираш, след това инсталираш скайп, стартираш, спираш го и цопирах директориите и файловете. АКо имаш пуснати разширения архивирай и skypePM директорията

Здравейте! Искам да попитам , защо не може да си задам видео в настоението, би трябвало като кликна върху клипчето и да ми го зареди отдолу до аватара, но не става.

Ето и снимка:

005169248.jpg

Версията е 3.6.0.248 с по старата пак не ставаше.

1.Машината ти е станала е в този момент relay на други връзки.

2.Това се използва за да се намери най-бързия и добър (в смисъла на интернет) път между две машини.

3.Аналогично се получава когато ти се свързваш с някого.

Третото не винаги е вярно.

Моля абясни ни, ама сериозно така че да го разбереме правилно това от точка втора за най-бързия и добър път, ако можеш !

Моля да имаш предвид че форума го четат всякакви хора, дори и такиви които може би ще те поправят.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.