Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

В коментара си за излизането на 3.6.0.248 се засяга отстранена грешка от този тип. Пак там писах, че всички ситуации, свързани с проваленото синкронизиране на списъка не са решени напълно. За съжаление. Всички очакваме това да се случи в следваща гореща поправка, но както много хора се оплакват за проблеми с доставянето на текстови съобщения (латентността) едва ли този проблем ще може да се реши на 100%. Според мен. Самата структура на п2п мрежата е изключително динамична. Нека ви обърна внимание на следното:

1. Много хора са настроили автоматично вписване в Skype.

2. Други са избрали към 1 и Skype да се зарежда заедно с Windows.

3. Всеки от нас е част от „облак“ (условно да го наречем подразделение, сегмент от п2п мрежата).

4. Облакът представлява съвкупност от абонати, възли и супервъзли.

5. Не е вярно, че всеки от нас е възел, или супервъзел.

6. Почти всички основни супервъзли са наети (dedicated) машини.

7. Това дали понякога препредаваме, или се превръщаме във възел може да бъде преустановено с подходяща системна политика.

8. При автоматично вписване и зареждане част данните за другите участници в облака се записват в хашнат вид локално.

9. Това за съжаление се натрупва с времето, дори и да ползваме ръчно вписване.

10. Динамична промяна в състава на облака, както и куп др. съпътстващи причини (на които няма да се спирам) могат да доведат до това, че времето определено за сихнронизиране на списъка с абонати да бъде просрочено и тогава някой от супервъзлите връща грешка за провалено синхронизиране. И т.н.

Аз бих ви посъветвал пак да повторите процедурата, но първата ви стъпка да бъде Отписване. Нищо, че не виждате вашия списък. Той се пази в шифрован вид неясно къде точно в облака към който сте. След отписване затворете клиента, премахнете двата config.xml и shared.xml (ще загубите всички настройки, направени от вас в клиента) и се впишете в Skype (уверете се, че знаете своята парола). Би трябвало да се получи.

Но най-важното е да прегледате пак, както цитирате, тези неща, които споменах на предния потребител (afreto).

Вие сте част от този облак и не е изключено и при вас да има промени в настройките на свързване с интернет.

Най-лесният начин да проверите това, което ви споделих, е, да се впишете от машина с друг доставчик на свързаност. Там ще попаднете в друг облак, който ще прокара тунел към стария ви облак. Почти е сигурно обаче, че като нов член на този облак, вписването ще мине без проблеми и списъкът ще се синхронизира успешно.

Желая успех!

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 365,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Корпоративната версия не отчита наличието на нова версия. Някой има ли идея?
За 3.6.32.244 ли става въпрос?
'zmeYpc'

Не знам за какви облаци говориш, но каквото и да направя неще и неще да ми зареди цялата листа с абонати... Пробвах и от друг интернет доставчик и пак неще...

Да, и не открива нова версия. Принудих се да изтегля обикновената от сайта
Зададох въпрос и погледнах страницата. Чакам отговор, но подозирам, че нещо са сбъркали в страницата. Вероятно ще го отстранят в движение.

Много благодаря!

Не знам за какви облаци говориш, но каквото и да направя неще и неще да ми зареди цялата листа с абонати... Пробвах и от друг интернет доставчик и пак неще...

Опитай с архивиране на целите директории C:\Documents and Settings\USERNAME\Application Data\Skype и C:\Documents and Settings\USERNAME\Application Data\SkypePM , след това ги изтриваш, инсталираш последната версия и пробвай пак

П.П. И май открих някакъв бъг. Иконата, която е в quickLaunch bar не е на скайп, а е обикновена картинка на изображение. При ъпдейтване с последната веерсия на софтуера става S-a, но тогава е неизползваема

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Позволих си да ти обясня достъпно как теоретично функционира сегмент от п2п мрежата. Споделих, че 100% отстраняване на тази грешка е трудно нещо. Засега. Съжалявам, ако фактите са ти известни.

След като вписването от машина към друг интернет доставчик води до същото искам да попитам:

1. Коя е последната версия при която той е бил пълен и не имало този проблем?

2. Дали сте обърнали внимание ползвали ли сте Диспечера на екстри и на кои екстри са имали пълен достъп до клиента?

3. Коя точно е версията на другата машина?

4. Ако имате достъп до машина с Linux и Skype към друг доставчик какво става – синхронизира ли се списъкът ви, или не (Skype за Linux 1.4.0.118 и 2.0.0.27 БЕТА)? (Същото можете да направите и на Macintosh, ако имате възможност: Skype за Mac OS X 2.6.0.184.)

5. Пробвайте да инсталирате Skype за U3 (версия за преносима памет: в момента 3.5.14.240). Какво става?

Питам ви това, защото знам за два случая, в които скрипт (зловреден код) е изтрил списъка на тези хора. Без да му мислят много щракайки насам-натам.

Ако е възможно при вас ви препоръчвам да използвате възстановяване на системата и да се върнете към тази версия.

Резервирайте списъка си във vcf. После инсталирайте 3.6.0.248 над тази стара версия и внесете списъка си. Какво става?

Имайте предвид, че ако под друга ОС не виждате списъка си, то е много възможно да е изтрит. Неизвестно при какви обстоятелства. Доколкото знам проваленото синхронизиране не трие списъка, просто не може да се изтегли и сглоби, или е непълен.

Проблемът е докладвам от мнозина. Известен е и се работи по решаването му.

...П.П. И май открих някакъв бъг. Иконата, която е в quickLaunch bar не е на скайп, а е обикновена картинка на изображение. При ъпдейтване с последната веерсия на софтуера става S-a, но тогава е неизползваема

Предполагам си с бизнесверсията? Може ли един малък екран тук, който ще имам грижата да докладвам. За съжаление съм с номер на версия, който не позволява да се върна към тази, с която си.

Позволих си да ти обясня достъпно как теоретично функционира сегмент от п2п мрежата. Споделих, че 100% отстраняване на тази грешка е трудно нещо. Засега. Съжалявам, ако фактите са ти известни.

След като вписването от машина към друг интернет доставчик води до същото искам да попитам:

1. Коя е последната версия при която той е бил пълен и не имало този проблем?

2. Дали сте обърнали внимание ползвали ли сте Диспечера на екстри и на кои екстри са имали пълен достъп до клиента?

3. Коя точно е версията на другата машина?

4. Ако имате достъп до машина с Linux и Skype към друг доставчик какво става – синхронизира ли се списъкът ви, или не (Skype за Linux 1.4.0.118 и 2.0.0.27 БЕТА)? (Същото можете да направите и на Macintosh, ако имате възможност: Skype за Mac OS X 2.6.0.184.)

5. Пробвайте да инсталирате Skype за U3 (версия за преносима памет: в момента 3.5.14.240). Какво става?

Питам ви това, защото знам за два случая, в които скрипт (зловреден код) е изтрил списъка на тези хора. Без да му мислят много щракайки насам-натам.

Ако е възможно при вас ви препоръчвам да използвате възстановяване на системата и да се върнете към тази версия.

Резервирайте списъка си във vcf. После инсталирайте 3.6.0.248 над тази стара версия и внесете списъка си. Какво става?

Имайте предвид, че ако под друга ОС не виждате списъка си, то е много възможно да е изтрит. Неизвестно при какви обстоятелства. Доколкото знам проваленото синхронизиране не трие списъка, просто не може да се изтегли и сглоби, или е непълен.

Проблемът е докладвам от мнозина. Известен е и се работи по решаването му.

Ами... последната версия до която работеше е Skype 3.6.0.216 (мисля че беше тя). Не съм ползвал никакви екстри... Резервирането мисля че вече е ненужно (като не може да ми намери целия списък какво да резервирам). Този проблем ми се появи след преинстал на операционната система (поради сменяне на хардуер). Вече започвам да мисля че няма да има оправяне...(преди малко открих че след изтриване на сегашния скайп и инсталиране на ново... при логване не ми помни и новите абонати които съм добавил - или не всички нови)

послепис: Пробвах ако сложа по-стара версия дали пак ще е така... ами така си е sad.gif

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Предполагам си с бизнесверсията? Може ли един малък екран тук, който ще имам грижата да докладвам. За съжаление съм с номер на версия, който не позволява да се върна към тази, с която си.

Проблема не е само с бизнес версията, аналогично е положението и след инсталация на обикновената версия и на десктопа и Start->Program Files

Възможно е да е проблем с асоциациите (при мен)

Днес си прейнстралирах Windows-a.Качих си Скайп логнах се с моят потребител и не ми заредиха никакви абонати се едно нямам никои в списъка помислих че нещо се е прейбал затова помолих един приятел да влезне и да види дали и при него е така той влезна и каза че сичко си е наред ... някой знае ли от къде може да идва този проблем ? и как да се оправи този проблем ?? :speak:

...(преди малко открих че след изтриване на сегашния скайп и инсталиране на ново... при логване не ми помни и новите абонати които съм добавил - или не всички нови)... послепис: Пробвах ако сложа по-стара версия дали пак ще е така... ами така си е :(
Много промени в средата има и можем само да гадаем как се е получило точно при вас. Без дневници за ставащото. Ако можете пробвайте на друга система с Windows. Изнесете си списъка във vcf и ако е по-пълен и го внесете на вашата машина. Трябвало е може би да запазите профилната си папка (тази, която capnemo ви написа) преди да преинсталирате ОС.

Искате да кажете, че добавяте абонат, той ви упълномощава минава известно време, отписвате се, вписвате се и този абонат го няма? Много ми е трудно да повярвам, че е възможно.

Днес си прейнстралирах Windows-a.Качих си Скайп логнах се с моят потребител и не ми заредиха никакви абонати се едно нямам никои в списъка помислих че...
Върнете се на предната страница и прочетете. Проблемът ви може би е аходен с този на sun city. Опитайте част нещата, които capnemo и аз препоръчахме. Но преди всичко си направете резервно копие на профилната папка (capnemo писа къде е).
Днес си прейнстралирах Windows-a.Качих си Скайп логнах се с моят потребител и не ми заредиха никакви абонати се едно нямам никои в списъка помислих че нещо се е прейбал затова помолих един приятел да влезне и да види дали и при него е така той влезна и каза че сичко си е наред ... някой знае ли от къде може да идва този проблем ? и как да се оправи този проблем ?? :speak:

Опитахте ли да импортнете потребителите от vcf файла, който предвидливо сте създали? Имате ли подобни проблеми с други IM? Инсталирали ли сте последната версия на скайпа?

Вчера ми нямаше нищо на скайпа влизах без проблем но след като сложих нов Windwos нещо се прейба ето виж снимките по доло едната от моят комп другата от на фр....

От моят:

post-81360-1202327475_thumb.jpg

От друг:

post-81360-1202327648_thumb.jpg

С последната версия съм .... :speak:

Редактирано от tahys (преглед на промените)

Вчера ми нямаше нищо на скайпа влизах без проблем но след като сложих нов Windwos нещо се прейба ето виж снимките по доло едната от моят комп другата от на фр....

Един и същ доставчик ли ползвате, някой от вас случайно да минава през прозрачно (или не толкова) прокси? Еднакви ли са настройките на двете машини по отношение на услуги, защитни стени и т.н.

capnemo, благодаря за екрана!

Питах и ми отговориха, че MSI пакетът не инсталира пряк път там. В „Бързо стартиране“.

Според човека не трябва да се пуска доклад за грешка. Може и да все пак от асоциациите при теб.

Аз създадох пряк път, добавих го в ленатата и успешно заредих току-що.

Един и същ доставчик ли ползвате, някой от вас случайно да минава през прозрачно (или не толкова) прокси? Еднакви ли са настройките на двете машини по отношение на услуги, защитни стени и т.н.

Да на един и същ доставчик сме

post-86617-1202305790_thumb.jpg

Някой може ли да ми обясни какво значи това? И абсолютно всички абонати ми изчезват, добре че съм си ги запаметил.

И на мен ми изкара това днес !

zmeYpc

С две думи яловия скайп няма да се оправи... Каквото съм загубил няма да се възвърне. :speak:sad.gif:angry:angry.gif

tahys, това е пак този досаден проблем, който дискутираме втора страница вече.

Във вариант непълен списък с абонати.

Върнете се назад и проследете. Ако на другата машина списъкът е пълен вземете мерки и изнесете списъка във .vcf файл и резервирайте профилната папка. Въоръжен с тях, пробвайте да смените първо папката при спрян Skype. Трябва да сте сигурен, че знаете паролата си! После, ако нищо не се променя, върнете пак профилната папка на новия компютър, както е била преди да я изтриете и смените с тази от другата машина и пробвайте само да внесете списъка си от vcf.

Успех!

Значи оправих се :angry:

Ако и на вас ви стане така помолете някой да влезне с скайпа влезнте в

C:\Documents and Settings\Усер\Application Data\Skype

И си копйраите папката в вашият потребител на вашият комп пак на същото място и сичко става 6++ :speak: ае успех на всички друг който имат този проблем .. cool.gif

Значи оправих се :angry:

Ако и на вас ви стане така помолете някой да влезне с скайпа влезнте в

C:\Documents and Settings\Усер\Application Data\Skype

И си копйраите папката в вашият потребител на вашият комп пак на същото място и сичко става 6++ :speak: ае успех на всички друг който имат този проблем .. cool.gif

:-)

tahys, това е пак този досаден проблем, който дискутираме втора страница вече.

Във вариант непълен списък с абонати.

Върнете се назад и проследете. Ако на другата машина списъкът е пълен вземете мерки и изнесете списъка във .vcf файл и резервирайте профилната папка. Въоръжен с тях, пробвайте да смените първо папката при спрян Skype. Трябва да сте сигурен, че знаете паролата си! После, ако нищо не се променя, върнете пак профилната папка на новия компютър, както е била преди да я изтриете и смените с тази от другата машина и пробвайте само да внесете списъка си от vcf.

Успех!

Да но човека който влиза от неговия компютър с моя скайп каза че пак не ми е целия списък и при него...

Да но човека който влиза от неговия компютър с моя скайп каза че пак не ми е целия списък и при него...

Вземете и пробвайте с папката. Направете и друго резервно копие на вашата машина. Нещо е повече от нищо.

Радвам се, че tahys си е решил проблема!

Благодарности на capnemo!

Добра идея е от време на време (особено при преинсталиране на ОС) да се прави резервно копие на профилната папка и на списъка с абонати във vcf файл. За всеки случай. Тоя номер с вписване на друга машина и копиране на профилната папка на нашата може да ни помогне поне в тези случаи да преодолеем проблемите със списъка.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Абе то и аз си се оправям ма това ми се случва за втори път. преди седмица когато си обнових скайпа и вчера след обновяване на поправка към скайп. иначе 1 съвет от мен сейвайте си контактите.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.