Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

За да е ясно веднъж завинаги (Sturm, Rommel42, и др. евентуални потребители):

1. Винаги е добре да изтегляте версиите на Skype от: http://www.skype.com/intl/en/download/ – това е официалното хранилище.

2. По принцип по света има партньорски компании на Skype Technologies S.A. Представляват национален или регионален партньор на компанията. Предлаганите версии са приспособени за местните потребители, или са за специфичен хардуер. Пример: компанията U3™ LLC от град Редуд http://www.u3.com/ предлага версия на Skype за преносими памети, можете да я изтеглите от тази страница.

3. За България все още няма такава партньорска компания. Сайтът www.skype.bg е фалшив.

4. Няма „лайт“, „про“ и др. разновидности, освен тези, които са указани на страницата за изтегляне на програмата.

5. Всеки, който тегли такива торенти, архиви и прочее нека бъде така добър сам да си носи последствията.

6. По същия начин стои въпроса с екстрите за Skype. Екстра, която не фигурира в галерията с екстри на Skype на адрес: https://extras.skype.com/ – всяка, която не е представена там е ненадеждна и се ползва на собствен риск. Да не говорим, че позването на екстри, които не са „Skype Certified“ е непрепоръчително и крие рискове. Единствено сертифицираните екстри са пробвани за съвместимост и за наличие на зловредно съдържание. Само за тях Skype Technologies S.A. дават гаранции, че ще работят както са проектирани, без вреда за потребителя.

Благодаря много на capnemo.

ДОПЪЛНЕНИЕ

Реших да проверя за какво става въпрос. От Замунда хората се препращат към „информация“ от Софтвизия, която уж е достоверна и в нея се казва:

„Група ентусиасти решават и премахват доста от излишните неща в програмата. Lite версията сравнение с пълната няма инсталация на toolbar-а, премахнати са plugin-ите за Mozilla и IE, премахнато стартирането на програмата при рестарт на системата, премахнат "desktop shortcut"-а, не променя вашата "homepage" с тази на Skype.“

ДОПЪЛНЕНИЕ

Давам препратката и така: http://софтвизия.ком/comment.php?comment.news.11044 – за да е ясно, че това е лъжлива информация: калдата явно не долюбва софтвизия, препишете си я на латиница, за да я видите.

Благодаря на гизмо! И се извинявам за недоглеждането. Не е модераторска намеса, а калдата автоматично заменя препратки от софтвизия. Явно не се търпят фирмите.

Мъдри се едно надраскано лого (в Замунда). За номер на версията се ползва старата номерация (с .32 пред номера на варианта) на бизнесверсиите, която при .248 вече е друга, т.е. не се ползва. Показателно е, че някой се занимава без да си дава много труд и продъжава да пуска подобни реверсирани пакети. Дори списъкът с изменения на английски, който дават е същия като на официалната публична версия за Windows 3.6.0.248 – интересно дали не оправят и бъгове? Вие как мислите?

Посочва се, че оригиналната Skype променяла началната страница, което е долна лъжа. Ползването на реверсирани версии е риск, който оставям на потребителите да преценят дали си заслужава. Диспечерът на екстри може да не се инсталира. Добавката на Skype за Internet Explorer и Разширението на Skype за Firefox – също. Освен това автоматичното пускане на Диспечера на екстри може да бъде спряно по всяко време от Skype > Настройки > Разширени > Пускай автоматично Диспечера на екстри.

Аз мога да разбера тези хора, които са на ограничен трафик, или ползват доставчик, на който плащат за допълнителен трафик над лимита, че за тях това е по-удобно. Но както става ясно всяко удобство си има цена. И другото е, че макар и страна членка на Европейския съюз България не е правова държава и в България никой не спазва чужди авторски права, нито се интересува дали потребителите, които публикуват съдържание ги спазват.

Но това е показателно за нивото на компетентност във форумите на Софтвизия, които го позволяват.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 365,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Днес слагам скайп на компютър който не е имал до сега... (изтеглих скайп от skype.com както винаги)... и отново не ми изкара всички абонати! Направо вече аман...

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Здравейте. Тъй като всяка следваща версия на скайп гълта повече системни ресурси реших да пробвам този торент->

Ето този skype

Инсталирах го върху миналия скайп-не ми хареса, защото нямаше никакъв резултат. Реших да се върна към обикновения 3.6.0.248 версия. Всичко ОК. Но! Скайп не иска да се стартира заедно с Операционната система ХP Pro SP2. Трябва ръчно да стартирам програмата. Прегледах в регистъра, но всички ключове, които бяха на оригиналния скайп липсваха/въпреки, че се имам програмата инсталирана!/ или поне стартиращия. Та въпроса ми е как да го оправя? Благодаря!

Изтеглих торента и изпратих инсталатора до Скайп за анализ. Очакват се резултати.

Днес слагам скайп на компютър който не е имал до сега... (изтеглих скайп от skype.com както винаги)... и отново не ми изкара всички абонати! Направо вече аман...
Писах ви ЛС с възможно решение, за което нищо не отговорихте. Отделно ви помолих да се свържете с мен по Skype, за да мога да създам дневници, ако ми имате доверие. Какво повече да направя? Ясно е, че има проблем (с неизяснени причини на възникване), но за да може да има напредък са необходими повече дневници с „провалено синхронизиране“ на списъка. Добавен съм към групата, докладваща тези проблеми и ако има нещо ново ще съобщя. Вече ви съобщих в ЛС за един възможен сценарии за справяне с проблема. Пробвайте го. Нямам по-нова инсформация.
Изтеглих торента и изпратих инсталатора до Скайп за анализ. Очакват се резултати.

Това е добре, дано резултатите да са добри.

И аз си го свалих да си го имам но директно от

http://kaldata.com/download.php?view.1009

не му намерих вирусчета.

За Skype 3.6.0.248 в калдата това е правилната препратка:

http://www.kaldata.com/comments.php?id=294...highlight=Skype

гизмо, не откривам препратка за изтегляне на пакета, за който говори Калин, а именно торента от Замунда и пакета в Софтвизия.

Освен това в информацията на калдата се дават препратки към официалната страница, към ръководство за използване на калдата, и към тяхно на калдата хранилище.

Това не отменя, което capnemo и аз писахме, както и факта, че за да можеш да предоставяш инсталационни пакети за изтегляне на версии от трети лица трябва да си подписал партньорско споразумение с компанията собственик.

Всеки сам да си прави изводите. На никого не препоръчвам да изтегля коя да е версия от сайт, различен от www.skype.com, освен в случаите, когато става въпрос за специални партньорски версии на продуктите.

Не знам кво е станало, аз сложих линк от оня сайт но някой от модераторите го е променил тихомълком, щом като не искат да се вижда тука няма да го поправям, но ти ни каза от къде да го свалиме като ни цитира текст от който чрез гугълски стигнах до въпростния сайт, ти си виновен а не аз.

Що писа това:

"Lite версията сравнение с пълната няма инсталация"

ако не си искал да го сваляме?

Ние тука да не сме вчерашни та да не знаеме да четеме между редовете и да намираме от къде е определен текст?

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

Не вярвам модератор да седне да ти сменя препратка. Иначе, ако са сменили твоята, що не са сменили тая от Замунда? Няма логика. Не мисля, че модератори от калдата са ти виновни. Но аз дадох правилната в калдата.

Не се прави на неразбрал, по отношение на „Lite версията сравнение с пълната няма инсталация“.

Това го пише във фалшивата и подвеждаща информация на Софтвизия, към която дадох препратка. (Заменете софтвизия.ком с латински букви)

Айде, сега да дойде модератор и да подмени тая препратка и всички ще ти повярваме. Ама не би.

Явно си вчерашен и се опитваш да манипулираш останалите. Не се сърди, ти го написа.

Извинявам се, гизмо, явно го правят автоматично, което е глупаво. Факт. Прав си, че си последвал препратката. Но сега дадох правилната (с малка подмяна ще можете да я видите). Дадох и препратка към материала в калдата за 3.6.0.248. Неразбирането е от моя страна. Но никого не съветвам да изтегля от подобни хранилища.

Казах:

Всеки сам да си прави изводите. На никого не препоръчвам да изтегля коя да е версия от сайт, различен от www.skype.com, освен в случаите, когато става въпрос за специални партньорски версии на продуктите.

Не се прави на неразбрал, по отношение на „Lite версията сравнение с пълната няма инсталация“.

Абе аз само заградих тази част с кавички и питах гугъл от кой сайт е и така стигнах до където трябва. Това е хватката.

А па що от калдата забраняват чак пък и линкове от други конкурентни сайтове си е тяхна работа, да ги забраняват на мен не ми пречи особено.

Само дето стават тука едни смешни недоразумения заради това че някой иска да се изкара по католик и от папата.

Писах ви ЛС с възможно решение, за което нищо не отговорихте. Отделно ви помолих да се свържете с мен по Skype, за да мога да създам дневници, ако ми имате доверие. Какво повече да направя? Ясно е, че има проблем (с неизяснени причини на възникване), но за да може да има напредък са необходими повече дневници с „провалено синхронизиране“ на списъка. Добавен съм към групата, докладваща тези проблеми и ако има нещо ново ще съобщя. Вече ви съобщих в ЛС за един възможен сценарии за справяне с проблема. Пробвайте го. Нямам по-нова инсформация.

Ами пробвах от различни компютри и на различни интернет доставчици... все "дърво"... (в момента вкъщи на моя си компютър си ми изкарва почти всички а на друг компютър неще да изкара тези които са ми на личния)...

гизмо, благодаря! И пак се извинявам за недоразумението.

Истината е, че никой няма да загуби време и ресурс, кой знае какви, ако си изтегля софтуера от официалния сайт.

Писах и на г-н Метев от Софтвизия, както и на всички отдели в Skype, които имат отношение. Ще мине време, ще разберем каква е тая „лайт“ версия и какви са тия „ентусиасти“–олекотители.

Sun_city, не разбрах това, което писах в ЛС (давам го като цитат) дали сте опитал. Доколкото разбрах от други бетатестери на тях това им е помогнало.

Макар, че вече ви бях дал съвет в този смисъл, ще си позволя да го опиша:

1. Оставате вписан в Windows със Skype 3.6.0.248. Вашият списък с абонати е празен или непълен.

2. Сменяте личния статус на „извън линия“ и оставяте програмата да работи.

3. Намирате компютър с Linux и инсталирана Skype. Друг доставчик на интернет е за предпочитане. Желателно е да е с последната бетаверсия 2.0.0.43 за Linux, която можете да намерите тук: http://www.skype.com/intl/en/download/skype/linux/beta/

4. Вписвате се в клиента за Linux и минавате „на линия“.

5. Какъвто е списъкът в Linux, това е всичко, което е записано в п2п облаците за това Скайп име.

6. Внимание! Сега сменяте личния си статус в Windows от „извън линия“ на „на линия“.

7. Списъците ще се синхронизират м/у двата клиента.

Има още предоставени дневници по проблема и всички се надяваме да намерят причините.

извинявам се на всички но моля само ми помогнете сигурно го има този вьпрос но тук има толкова много постове едва ли ще успея. По същество преди няколко дена ми обновиха и оправиха компютъра и днес си го взех изтеглих незнам колко пъти "SkypeSetup" но всеки път ми дава SkypeSetup.exe is not a valid Win32 application със Windows XP Proffesional 2002 Service Pack 2 съм с антивирусната програма сканирах не намери вируси,извинявам се много на целият екип !

Ще мине време, ще разберем каква е тая „лайт“ версия и какви са тия „ентусиасти“–олекотители.

Ако е както беше преди с Каза Лайт може да е интересно, не се знае, може пък да ни излезе късмета от някъде с нещо човъркнато да не участва лоялно в системата.

Съществуват ли скинове за Skype :P бих се радвал ако някой даде някакъв линк от кадето могат да се истеглят :P

luis.ivanov, моля, изтеглете още веднъж инсталационния пакет от http://www.skype.com/download/

гизмо, лично аз не виждам никаква връзка м/у Skype и Kaaza. Но всеки е свободен да вижда каквото пожелае.

LeGaL^CriMeR, истински скинове (обвивки) все още не съществуват. Съществува Файл > Лични данни > Смени тапета на прозорците... Отделно от Изглед > Настройки на достъпност > Опростена графична среда можете да премахнете основната тема в Windows XP, както и почти всички икони в работната среда. За всеки случай погледнете в галерията с екстри. Възможно е да има екстра, която да позволява това, което искате.

Здравейте, преди малко преинсталирах Уиндоус, свалих на ново Скайп, вписах се, но списъка ми с абонати е празен. Как да го оправя?

Здравейте, преди малко преинсталирах Уиндоус, свалих на ново Скайп, вписах се, но списъка ми с абонати е празен. Как да го оправя?
Имате същия проблем като sun_city прочетете коментара по-горе в тази страница. А ако се върнете малко по-назад в темата afreto успешно си е разрешил същия проблем. Ако желаете можете да ми пишете по Skype.
Имате същия проблем като sun_city прочетете коментара по-горе в тази страница. А ако се върнете малко по-назад в темата afreto успешно си е разрешил същия проблем. Ако желаете можете да ми пишете по Skype.

Което ще рече че този проблем е в скайп... (независимо инсталираната версия)...

послепис: Не вярвам аз да съм единствения с не решен проблем

гизмо, лично аз не виждам никаква връзка м/у Skype и Kaaza. Но всеки е свободен да вижда каквото пожелае.

и двете са творения на едни и същи хора, и двете са р2р, и в двете са заложени нежелани от потребителите функции ...

и двете са творения на едни и същи хора, и двете са р2р, и в двете са заложени нежелани от потребителите функции ...

В Kaaza има реклами и подобни, какво има с скайп? Мисля че по-горе се коментира въздържание от негативни коментари, на когото не му харесва да не го позлва, тук според силите си се опитваме да помагаме на хора с проблеми Angry_230.gif

Благодаря на Sun_city за доверието!

Успях да докладвам два обемисти дневника. Ще продължавам да следя проблема и ще пиша, когато науча нещо ново.

На твоя проблем се гледа сериозно и не е пренебрегнат. Благодаря ти и за всички опити от други ОС.

Няма удовлетворително решение засега. Ако не броим резервното копие на списъка във vcf файл.

Успях да науча следното:

1. Няма ясни белези (симптоми) какво го предизвиква. Възниква при неизяснени напълно обстоятелства.

2. Смята се, че невъзможността да се обнови списъка се предизвиква от грешка за провалено синхронизиране, която локалната машина връща към п2п облака преждевременно (по неясно какви причини).

3. В този облак (сегмент от п2п) се пази копие на списъка с абонати плюс резервно копие на списъка (от април м.г.), което копие може да е и в повечето случаи е придадено към друг облак.

4. Грешката остава и никакво преинсталиране не помага, след като веднъж грешката е била подадена към мрежата.

5. В някои случаи помага едновременното вписване в клиента на Skype за Linux. Ползва се функцията за междуплатформено синхронизиране, която има по-висок приритет от подобни грешки. Важно е да останете вписани по-дълго (ако списъкът под другата ОС е цял, или по-пълен).

6. Помага и вписване (в определени случаи) на друга машина с друг доставчик и връщане (подмяна) на профилната папка и списъка с абонати във vcf формат.

Какво да правим, за да избегнем грешката за „провалено синхронизиране на списъка с абонати“?

1. Винаги трябва да пазим актуално резервно копие на профилната папка.

2. Винаги трябва да пазим актуално резервно копие на списъка с абонати във vcf файл.

3. При пълно преинсталиране на ОС е желателно да се впишем, след като възстановим профилната папка на мястото, което се очаква да бъде.

4. При проблем трябва да опитаме да се впишем едновременно със същото Скайп име под друга ОС (Linux, Mac OS X) и да останем вписани на двете машини за известно време.

Тези препоръки дадоха и в предишни коментари capnemo и afreto. Аз само ги систематизирам. Нека всеки, който смята, че има подобен проблем погледне и предишните няколко страници.

Искам да благодаря и на Sturm: заинатих се и пуснах грешка за добавяне на фразата „Version“. След кратка престрелка все още не е затворен (както при предишните доклади) и го насочиха към хора от локализацията, което дава значителни шансове това да се промени. Калин помогна много и също го следи. Всички се надяваме да се получи. Благодаря Sturm, ползвах и твоя екран!

..., какво има с скайп? Мисля че по-горе се коментира въздържание от негативни коментари, на когото не му харесва да не го позлва, ...

Нищо бе, нищо няма то за това си я свалих лайт версията щото нямало нищо в тази от сайта.

А вариант да го ползваш и да не ти харесва няма ли?

Къде видя пък негативен коментар сега?

В Kaaza има реклами и подобни, какво има с скайп? Мисля че по-горе се коментира въздържание от негативни коментари, на когото не му харесва да не го позлва, тук според силите си се опитваме да помагаме на хора с проблеми Angry_230.gif

Въздържание от негативни коментари ???

Самозабравяте се май... само хубаво или нищо, така ли?

Колко хубаво е да изчезнат контактите, не мислите ли biggrin.gif

Въздържание от негативни коментари ???

Самозабравяте се май... само хубаво или нищо, така ли?

Колко хубаво е да изчезнат контактите, не мислите ли biggrin.gif

И какво е конструктивното в горните думи? Или трябва да го обърнем на парламент (говорилня)? Препоръката за негативните коментари беше в смисъл на избягване на "препоръки" в стил: скайп не струва, инсталирай си "това".

П.П. Или по ISO 27000 такива неща са разрешени?

Offtopic:ISO-то е 27001 отворен. А при вас е желателно да се губят данни, така ли. Конструктивна мисъл вкара

PP.Кажи ми, че имаш нещо общо с Unixsol и ще ми е ясно отношението ти към Skyp :offtopic_s:

И понеже сте големи помощници, я ми кажете - защо не прехвърля звука Скайп, когато клиент с Win'XP се върже по RDP за Win2k3. Чува се дори звука при преместване на стандартния volume control, но не и от Скайп. Бъг ?

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.