Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

Много добра идея! Надявам се някой разработчик българин да се запали.

Впрочем и сега това е възможно. Макар и не автоматизирано.

Заставате на потребител, който ви интересува и от дясното контекстно меню избирате „Покажи хронологията на чата“.

Хронологията ще се зареди във вашия браузър в удобен форматиран вид (xml). Удряте едно „Запиши като“ и сте готов с архивирането.

Има една програма Pamela for Skype. Тя разполага с подробен панел и може да се настрои да се записват хронологиите. Идва с удобен шаблон. Пак се разглежда през браузър. Вероятно съществуват и други екстри или програми, предлагащи търсената от вас функция.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 365,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Благодаря на capnemo ;) за инфото.

С notepad++ ги отворих и ги разгледах, ама е голяма кашичка и трудно се търси нещо определено.

Или ако става да се запази тази папка на Скайп и след преинсталация на ОS да се подмени.

Знам че вида е ужасен, но може да се извади някаква информация.

Ще го опитам този номер, даже ще се опитам да "смеся" две хронологии - от служебната машина и домашната и ще пиша тук за резултата

П.П. Останах с впечатление че от скайп ползват модифициран ASN-1 формат, (който лесно се превръща в XML) но не съм сигурен, ще го проверя по-нататък

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Или ако става да се запази тази папка на Скайп и след преинсталация на ОS да се подмени.
В 90 на сто от случаите това става и работи. Не съм пробвал за подпапката със записи от чатовете. Пробвал съм с цялата си профилна папка. Даже в тази тема където е ставало въпрос винаги съм давал съвет тази папка от време на време да се резервира. Важното е замяната/подмяната да става при спрян клиент.

В годините на ранния Skype (1) имах малко безплатно приложение, което архивираше цялата профилна папка и можеше да я прати по FTP. Готиното в нея бе, че можеше да се определи за кое Скайп име да се направи резервиране. Ползвах я често и дори си я бях превел на български. Малка и удобна, но сега едва ли съществува.

Някой ако знае нови емотикони за Скайп да каже.

Не е възможно, защото те са вградени в софтуера. Да беше прочел дискусията, там (не си спомням кой) го спомена

Съжалявам, но нямам време да чета 600+ поста, ако можеш да ми отговориш кажи ако не ни знаеш точно къде е дай линк ако не можеш нищо, не прави нищо ;)

Не може, връзката е криптирана

Gizmo, не се ли усещаш че разпространяваш знания, които трудно биха се нарекли законни?

Да, горното е възможно и НЕЗАКОННО

Аз пък много обичкам нагли детенца които имат по-важни работи от четене и искат някой да има даде всичко наготово.

Като за начало се върни в 1 клас да научиш азбуката!

Gizmo, не се ли усещаш че разпространяваш знания, които трудно биха се нарекли законни?

Да, горното е възможно и НЕЗАКОННО

Не удържах на изкушението и аз да помогна веднъж на потребител на програмата Скайп, хей така от добро сърце. Обаче помоща ми се е изпарила от тука.

А ти що се опитваше да го избудалкаш че е било невъзможно щото била криптирана връзката?

Това лице може да е родител който иска да следи детето му да не си чати с дъртаци педофили.

Редактирано от Gizmo на български (преглед на промените)

Не удържах на изкушението и аз да помогна веднъж на потребител на програмата Скайп, хей така от добро сърце. Обаче помоща ми се е изпарила от тука.

А ти що се опитваше да го избудалкаш че е било невъзможно щото била криптирана връзката?

Това лице може да е родител който иска да следи детето му да не си чати с дъртаци педофили.

Да си призная по моя молба бе изтрито мнението ти. Разпространението на такъв тип знания може често да донесе повече вреда отколкото полза

Много съм доволен от Скайп но сега имам ужасен проблем и незнам как да се оправя. Вчера си го обнових и когато си влязох в акаунта контактлистата беше празна. Пробвах да преинсталирам Скайп, да изляза от акаунта си на пак нищо, имам само двама трима дето сам си ги добавих наново. Моля ви се помогнете.

Не използвайте скайп за телефонни разговори !

Защо да плащате, като може да е безплатно.

Вижте тук подобни на скайп програми с които освен да говорите безплатно помежду си, можете да говорите безплатно и с телефонни номера за които в скайп Ви вземат кредит !

http://voipfree.hit.bg - Говори безплатно с България и още 60 страни по света !!!

Редактирано от voipmen (преглед на промените)

Не използвайте скайп за телефонни разговори!

Много мило! Благодаря, но нямаше нужда! Ползвам Skype от четири години и нещо и то само за безплатни разговори.

Използването на платените услуги на Skype в България не е много рентабилно. А и все още няма достатъчно услуги, които да са съобразени с българските потребители. Все пак ползвам изпращане на кратки съобщения и гласова поща, но да се надяваме, че скоро ще появят и други услуги, които да са изгодни за ползване от българи. Разпространеността на Skype на практика ми позволяват да говоря с всекиго по света. Безплатно. И мисля, че Skype Technologies S.A. беше първата компания, която преди почти пет години първа предложи безплатни и качествени разговори на всички, които използват компютър. Вече сме 2008 година и едва ли с подобни призиви може да се увещават потребителите да зарежат познатото им качеството и безплатният характер на разговорите по Skype. Но дерзайте!

Много мило! Благодаря, но нямаше нужда! Ползвам Skype от четири години и нещо и то само за безплатни разговори.

Използването на платените услуги на Skype в България не е много рентабилно. А и все още няма достатъчно услуги, които да са съобразени с българските потребители. Все пак ползвам изпращане на кратки съобщения и гласова поща, но да се надяваме, че скоро ще появят и други услуги, които да са изгодни за ползване от българи. Разпространеността на Skype на практика ми позволяват да говоря с всекиго по света. Безплатно. И мисля, че Skype Technologies S.A. беше първата компания, която преди почти пет години първа предложи безплатни и качествени разговори на всички, които използват компютър. Вече сме 2008 година и едва ли с подобни призиви може да се увещават потребителите да зарежат познатото им качеството и безплатният характер на разговорите по Skype. Но дерзайте!

По мои спомени Скайп не беше първата компания, която предложи разговори (безплатни) през интернет, но по-раншните решения поради една или друга причина не добиха популярност. Освен това скайп предлага предаване на файлове и текстово базирани разговори плюс гласа, което я направи конкурент на другите услуги за моментални комуникации. Тези, както и някои конюктурни причини доведоха скайп до един от основните играчи на VoIP пазара

Да припомня на модератора и на пишещите тук, че това е тема за въпроси и проблеми при използването на Skype.

И да го помоля той да припомни на „добре известни“ потребители, подвизаващи се тук (след кратко прекъсване), че има други теми, в които да сравняват Skype с каквото пожелаят.

Моля, специално за топър да му се отворят затворените теми, за да може там „да сравнява“.

А иначе Skype Technologies беше първата компания, която преди почти пет години първа предложи безплатни и качествени разговори на всички, които използват компютър. Тук веднага трябва да се каже, че качеството и надеждността на тези разговори през 2003 бяха на висота, каквато потребителите винаги са търсили и очаквали от всеки софтуер, независимо от произхода. На практика Skype от самото си пускане се оказа работещо и многоплатформено решение, което се наложи благодарение на простотата и ефективността на това което предложи: Skype. И целият свят говори безплатно. Skype, capnemo, беше може би не номинално първият опит да се предложат безплатни разговори по интернет, но наистина първият успешно работещ продукт в това отношение. Казвам това, отчитайки твоята начетеност (тук не искам да споря – все пак това принадлежи на миналото), не за да твърдя, че Skype са първи, предлагайки подобна възможност, а само за да подчертая, че за разлика от други софтуери още първите безплатни разговори, които потребителят е направил със Skype, или с конкурентен продукт през 2003 г., са му разкрили кое работи и кое – не. Изминаха 5 години и качеството е дори още по-добро.

Не използвайте скайп за телефонни разговори !

Вижте тук подобни на скайп програми с които освен да говорите безплатно помежду си, можете да говорите безплатно и с телефонни номера за които в скайп Ви вземат кредит !

http://voipfree.hit.bg - Говори безплатно с България и още 60 страни по света !!!

Хората, посещаващи форума не приемат Вашите критики по отношение на Скайпа. Затова - преди да поствате следващото си мнение, първо го обмислете и ако не е във разрив с правилата и общия тон, поствайте.А ако толкова много знаете, знанията си ги задръжте за себе си или помагайте с нещо рационално. Предупреждението е съвсем сериозно.Следващо, няма да има! В техническите раздели, ще се научите да се държите като - МЪЖЕ!

Четейки последните постове искам само да добавя:!!!

Темата е: "Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2"

Спорове и коментари в добрия тон приемам. Всичко останало, директно ще бъде в кофата за боклук. Спестете ми триенето, уважаеми!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Там има следната грешна информация която засяга косвено и Skype DECT phones:

Влияе ли това устройство на интернет връзката ми ?

Когато говорите по телефона - ДА ! Устройството черпи 256 Kbps скорост от интернет връзката ви докато говорите.

няма такова устройство което да харчи по 256 Kbps за upload.

Нито пък Скайпа или Гизмо или Гугъл толк харчат толкова много само при гласова комуникация без видео.

Има видеотелефони които ще надминат даже тези стойности, но там се предават картинки по 15 в секунда.

Добре е да се знае!

П.П. а иначе можете да си се карате ама между вас, на мен не ми пречи.

Това, което ще напиша е по-скоро за ЗАТВОРЕНАТА засега тема „как да контролираме, проследяваме, блокираме“.

Ако модераторите решат нека да преместят този коментар там.

Преди време в тази тема коментирах начините, по които в наши електронни издания се интерпретира темата за сигурността на Skype и немската полиция. Оказва се, че милите немски полицаи наистина са разработили техническо указание за създаване на троянски кон за борба със Skype! В заглавието на документа, както сами ще се уверите пише „Баварски троянец за не-немци“ (sic!). Може би тази баварска новина трябва да се интерпретира в светлината на последната новина – „МВР ще ни следи изкъсо в Мрежата“ (от 15 март започвало тотално следене на кореспонденцията на потребителите в интернет).

Смятам, че тези поредни неадкватни мерки ще доведат до още по-голямо ползване на Skype. Не защото хората имат нужда от Skype, а защото се създава параноя, че някой някого следи. Мисля, че не бива да се допуска.

От своя страна аз докладвах за подготвяния (засега в проект) троянец и да се надяваме, че скоро кодът на Skype, а и други антивирусни решения успешно ще му противодействат.

ПП Установявам, че съм пропуснал да ви дам препратка към този безценен „документ“, плод на нечия светла параноична мисъл. А именно „Баварски троянец за не-немци“.

Там има следната грешна информация която засяга косвено и Skype DECT phones:

няма такова устройство което да харчи по 256 Kbps за upload.

Нито пък Скайпа или Гизмо или Гугъл толк харчат толкова много само при гласова комуникация без видео.

Има видеотелефони които ще надминат даже тези стойности, но там се предават картинки по 15 в секунда.

Добре е да се знае!

П.П. а иначе можете да си се карате ама между вас, на мен не ми пречи.

Да не говориш за Скайп телефона SMCWSKP 100 призводство на SMC Networks с Линукс ядор, за ползването на който телефон и "сертифицирането" му от Скайп С.А. същите бяха осъдени от съд в Германия? Някой тук ми говореше, че съм бил параноик, като правя алюзия с Майкрософт ;) Да споменавам ли "запазената" буква "S" :) Внимавайте какво пишете, защото ако напишете някъде синя буква S, току виж сте нарушили copyrights на някого

П.П. Само се чудя защо Филипов не коментира останалата част от заключенията на немската полиция - че терористите масово си правили конференции, защото технологичното предимство на Скайп с криптиран разгвор и заобикаляне на защити да си организират другарски срещи от всички краища на земята, необезпокоявани от никого ? Може би в ТАЗИ светлина трябва да разглеждаш нещата. Ще излезе, че моито думи за контролирането на Скайп ще се окажат в тяхна услуга - ако има някаква възможност за контрол като при всички останали IM, нямаше да попаднат в тази група "арсенал на терористи"

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Ти да си чувал за неутралност на мрежата (т.е. на интернет)?

На няколко пъти ти давах четива, ама явно не четеш. Това, че администрираш корпоративна мрежа в "ОПТИКС" АД" тук от сграда, чийто първообраз виждаме на картинката:

b1.jpg още не означава, че някой ти е позволил да цензурираш световната Мрежа, т.е. интернет.

Колкото до тероистите, направо изби рибата! Вместо да се занимават да борят злия софтуер Skype много по-ефективно щеше да бъде да внедрят хора, или да ползват други конвенционални средства за следене на престъпниците. Приемането на тезата на баварската полиция означава да признаеш, че всички са потенциални престъпници, а не обратното, както правото и Конституцията на Република България вменяват.

Да не говорим, че използването на троянски коне и зловреден код е също толкова подсъдно, колкото и четенето на чужда копеспонденция без изрично и специално съдебно разрешение.

ПП Запознати ми подсказват, че струващият 3500 ? „инструмент“, изготвен за нуждите на Баварската полиция се демаскира лесно и скоро ще бъде добавен към дефинициите за по-лесно изтребване от заразените системи. Въоръжете се със съвременен скенер за зловреден код и всичко ще е наред.

Охо, виждам похватите на дружката ти BG's. :brick wall:

Да, аз съм горд че работя за хайтек фирма, почнала от това сгурло и в момента работеща за НАТО, Българската армия и специални служби.

А ти като какъв се изяваваш, за 10001 път питам, все недочувам като какъв работиш, та се комплексираш дори да го кажеш на ум?

В момента това, което показваш е това

a1.jpg, където се конструира и произвежда това dianatt.jpg

и се оценява от професионалисти785014_t.jpg

а този да ти е познат785018.jpg

дойде да се запознае с единствената фирма в България, която прави специални машини за граничните полиции в ЕС

785025_t.jpg

за което пък шефа получи орден, представи си

785031_t.jpg

Горд съм отново, че работя във фирма, която прозвежда такава хайтек продукция за Специалните сили на България

785067_t.jpg785074_t.jpg

Може би пък си чул за историческите дистанционни операции с робота ДаВинчи? Горд съм пак, че ние Оптикс АД произвеждаме опитката за този уникален робот, а съвмествен джойнт венчър пък доставя цели възли за американският производител. Че нашата фирма нареди България сред 10-те страни в света, в който се произвеждат ендоскопи. Дали да съм горд?

Всъщност, вземи погледни тук и поразгледай, за да не ставаш друг път смешник, подведен от комплексирани кол-оператори.

Или ако искаш ми ела на гости направо. Ще те разведа из завода, да се запознаеш с "фермата ни" да видиш какви "говеда" работят тук, умнико.

колкото и четенето на чужда копеспонденция без изрично и специално съдебно разрешение.

ПП Запознати ми подсказват, че струващият 3500 ? „инструмент”, изготвен за нуждите на Баварската полиция се демаскира лесно и скоро ще бъде добавен към дефинициите за по-лесно изтребване от заразените системи. Въоръжете се със съвременен скенер за зловреден код и всичко ще е наред.

Ти да си прочел, че това е закон? Да си прочел, че същото е в сила от години за телефони (конвенционални и мобилни)? Нещо и немската полиция и родната ги сложи в моя лагер, не ми ли даваш предимство :angry: Жалки манипулации и още по-жалки маркетингови трикове на отчавайщ преводач.

ПП.За метода "технологично ще преодолеем всички пречки" е познат, така прескачат за сега успешно всички технически опити да бъдат контролирани, дори с хардуерни устройства. Но признамвам им, хората са опитни - толкова години пиратстване в мрежата на Казаа...

Да не говориш за Скайп телефона SMCWSKP 100 призводство на SMC Networks с Линукс ядор, за ползването на който телефон и "сертифицирането" му от Скайп С.А. същите бяха осъдени от съд в Германия?

Не го знам тоя, говоря например за модела на Филипс Skype DECT.

Темите за Скайпа носят кликания по рекламите, значи от калдовска гледна точка Скайпа е доходоносно животинче което трябва да се гали внимателно по посока на косъма.

Редактирано от Gizmo на български (преглед на промените)

Разбрал съм го преди тези момчета да се регистрират тук.

Но компексарчетата почнаха от "аграр", сега нападнаха фирмата ми, въпреки че те НИКОГА не се представиха, може и на Ситняково на пазара да усвояват технологии. Сега пък освен че съм грамотен и учил, да се срамувам че работя във такава фирма?

Аз съм тук за друго - мразя да лъжат нещастните потребители, който утре идват при мен и ми казват "Дай си ми Скайпаааа...а, ама я го направи безплатно да се обадя до офиса в Германия", сещаш ли се кой страда от агитацията?

Немската полиция :)

ПП.Така и така качвам, чакай специално за Филипов да кача нещо интересно :)

Възможно ли е два скайпа да са логнати едновременно на един компютър ? Ако е възможно то как laugh.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.