Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

Каква точно версия използвате? Кои точно тестове минавате? Погледнете малко назад в тази тема има дадени изисквания към системата за основните платформи. Дайте малко повече конкретна информация. Много „дали“ станаха...

Виждам, че сте писал и в другата тема едно и също. Това не е добра практика.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 365,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

ЦИТАТ:

GPRS не поддържа разговори...

Да разбирам ли, че ако се свържа с интернет през модема на мобилният си телефон, а мобилният телефон ползва GPRS свързаност, няма да мога да водя гласови разговори през скайп?

ЦИТАТ:

GPRS не поддържа разговори...

Да разбирам ли, че ако се свържа с интернет през модема на мобилният си телефон, а мобилният телефон ползва GPRS свързаност, няма да мога да водя гласови разговори през скайп?

Точно така, за да осъществите разговор от мобилно устройство чрез скайп е нужна безжична връзка (WiFi)

По-точен самоцитат с работеща препратка (за bagera):

...

Изисквания към системата

• ...
  • Свързване с интернет (най-добре широколентово, GPRS не поддържа разговори и при сателитно свързване резултатите могат да варират);
    ...

Записах настройките, които ми пратиха от вивател за интернет през GPRS на nokia 6680, от лаптопа се свързах през Bluetooth с модема на мобилният телефон и получих достъп до интернет през GPRS.

Стартирах скайп3.6.0.248 от лаптопа и проведох два няколко минутни разговора. Качеството беше задоволително, и нямаше никакви прекъсвания по време на разговорите.

Видео разговори не съм правил, както и не посмях да пробвам трансфер на файлове, щото се притеснявам за сметката.

Извода ми е, че може през GPRS.

Записах настройките, които ми пратиха от вивател за интернет през GPRS на nokia 6680, от лаптопа се свързах през Bluetooth с модема на мобилният телефон и получих достъп до интернет през GPRS.

Стартирах скайп3.6.0.248 от лаптопа и проведох два няколко минутни разговора. Качеството беше задоволително, и нямаше никакви прекъсвания по време на разговорите.

Видео разговори не съм правил, както и не посмях да пробвам трансфер на файлове, щото се притеснявам за сметката.

Извода ми е, че може през GPRS.

Май не сме се разбрали. Тук

Точно така, за да осъществите разговор от мобилно устройство чрез скайп е нужна безжична връзка (WiFi)

Имам предвид мобилен телефон, PDA, PocketPC или нещо подобно, а не използването на телефона като модем!

Каква точно версия използвате? Кои точно тестове минавате? Погледнете малко назад в тази тема има дадени изисквания към системата за основните платформи. Дайте малко повече конкретна информация. Много „дали" станаха...

Виждам, че сте писал и в другата тема едно и също. Това не е добра практика.

Версията е свалена от Интернет - 3.6.0.244. Защо сама с един компютер не мага да се свържа, а отреща само с мене не могат да осъществят връзка. Поотделно се свързваме с когото си искаме, а помежду ни не става. Дори и с Африка говорих онзи ден без проблеми.

Благодаря ви много

anahid,

последната публична версия за Windows e 3.6.0.248 не 244. Допускам, че сте проверили дали покривате минималните изисквания към системата. Каква е версията и отново дали се покриват системните изисквания от другата страна (този, с когото не става)? И от двете страни внимателно погледнете дали сте се упълномощили; обновете си версиите; проверете настройките на звука; поотделно направете проби с echo123 – важно е да успеете да запишете това, което говорите; пробвайте да прехвърлите файлове помежду си. Какво съобщение виждате вие, и какво – другата страна при опит за избиране? Ако ваш общ познат създаде конферентен разговор и ви покани вас и другата страна – какво става?

При мен има един странен проблем.. значи с последната версия съм на скайп(3.6.0.248) и имам двама от скайп абонатите ми, които от години си стоят с едни имена, а те си ги променят често и колкото и пъти да ги променят, при мен си остават пак тия.. единият от двамата ми каза да му изтрия името и да цъкна ентер и то автоматично ще ми напише името му с което е в момента.. не съм го пробвал още това! Мога ли да го оправя веднъж за винаги това, защото може много повече от абонатите ми да са като тези двамата.. :)

freedom86, ето какво:

1. В преградка Абонати застанете на първия абонат.

2. Щракнете с десния бутон на мишката по името му и от контекстното меню изберете „Преименувай избрания абонат“.

3. Натиснете Backspace, веднага в диалога за приеменуване и после Enter.

Готово!

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

anahid,

последната публична версия за Windows e 3.6.0.248 не 244. Допускам, че сте проверили дали покривате минималните изисквания към системата. Каква е версията и отново дали се покриват системните изисквания от другата страна (този, с когото не става)? И от двете страни внимателно погледнете дали сте се упълномощили; обновете си версиите; проверете настройките на звука; поотделно направете проби с echo123 – важно е да успеете да запишете това, което говорите; пробвайте да прехвърлите файлове помежду си. Какво съобщение виждате вие, и какво – другата страна при опит за избиране? Ако ваш общ познат създаде конферентен разговор и ви покани вас и другата страна – какво става?

Простете, че Ви занимавам само съсъ себе си всичко от гореизброеното е направено.Новите версии са свалени днес и преинсталирани. Файлове не можем да си разменяме защото връзката прекъсва на 14-20 секунда. Първо изчезва звука до 4 секунда се чуваме идеално, после аз спирам да чувам от отсрещната страна продължават да ме чуват и наквая връзката пропада, прекъсва се. SMS си разменяме в чатал Но само ние двамата не може да си говорим. При конферентен разговор също чувам единия участник идеално, а мойте хора не се чуват изобщо. Аз като звъня не винаги мога да се свържа,защото ри опита не ми дава сигнал за звънене. Само първото набиране ми звъни и по нататък не ме свързва, по-често те ми звънят.

Благодаря Ви.

... Файлове не можем да си разменяме защото връзката прекъсва на 14-20 секунда. Първо изчезва звука до 4 секунда се чуваме идеално, после аз спирам да чувам от отсрещната страна продължават да ме чуват и наквая връзката пропада, прекъсва се. SMS си разменяме в чата. Но само ние двамата не може да си говорим. При конферентен разговор също чувам единия участник идеално, а мойте хора не се чуват изобщо. Аз като звъня не винаги мога да се свържа, защото ри опита не ми дава сигнал за звънене...
И аз ви благодаря, anahid! Доста озадачаващо... Вие физически в една мрежа (от един доставчик) ли сте с този човек, или не? Какво съобщение в Skype от ваша и и от негова страна виждате за прекратяване на разговора? Това, че звукът не е добър до 4-та секунда е нормално: първите 8–10 секунди от всеки разговор се ползват за изграждане на тунелно п2п, или опосредствано п2п свързване м/у вас, узнаване на ип адреси, за синхронизиране скоростта на предаване на данни, за синхронизиране на кодеци за звук и картина в обратен ред по съвместимост, и прочее. За видеоразговор този период може да достигне до 40 секунди и повече в зависимост от бързодействието на машините, скоростта на свързване, и др. подобни... Хмм, щом не можете да обменяте файлове, проверете настройките си за интернет (и двамата). Искам да знам съобщението, което виждате (и двамата) за провалено прехвърляне на файлове. Какви са те?

За конферентния разговор, и това, че нямате сигнал при избиране: проблемът определено е при вас! Хайде да направим така: вие и вашият познат ми пишете ЛС, или по Skype (представете се с истински име и фамилия, иначе отхвърлям и ми напомнете за случая). За мен е по-удобно през почивните дни, или много късно вечер. Ще се опитам, с ваше съгласие, да разбера повече за проблема и да ви дам някои идеи за подобряване. Не знам дали може обаче да се оправи, защото подозирам, че проблемът е по-скоро в свързването с интернет и конфигурирането.

Според мен, щом не се чувате и всеки започнат от вас разговор се разпада (прекъсва), щом прехвърлянето се проваля след 14–20 секунда, щом не чувате себе си вероятно причината е във вашата машина и конфигурация.

Интересуват ме тези неща:

1. Когато вашият общ познат създаде коферентен разговор и ви покани вас с този човек, разговорът не се разпада, нали? Тоест, продължава, толкова, колкото ви е угодно?

2. Ако този човек, с когото не се чувате ви избере самостоятелно кога се разпада разговрът: а) по-същото време, както и в обратния случай; б) продължава по-дълго, но пак се разпада?

3. Искам да направите експеримент: вие знаете каква е вашата машина като бързодействие, намерете познат във вашия град с друга сходна по характеристики, важното е да ползва ДРУГ ДОСТАВЧИК... впишете се от неговия компютър и изберете този човек. Какво става? Пак ли е същото, или напротив? Моля, намерете начин да направите т. 1–3, преди да се свържете с мен. Важни са.

Коментарът ми стана пространен. Накрая искам да ви благодаря и да ви уверя, че да не се притеснявате. Не знам дали ще мога да помогна от такова голямо разстояние, но ще се опитам да ви съдействам, доколкото е по-силите ми. Ще чакам да направите горните неща и да се свържете с мен в ЛС, или по Skype.

И аз ви благодаря, anahid! Доста озадачаващо... Вие физически в една мрежа (от един доставчик) ли сте с този човек, или не? Какво съобщение в Skype от ваша и и от негова страна виждате за прекратяване на разговора? Това, че звукът не е добър до 4-та секунда е нормално: първите 8–10 секунди от всеки разговор се ползват за изграждане на тунелно п2п, или опосредствано п2п свързване м/у вас, узнаване на ип адреси, за синхронизиране скоростта на предаване на данни, за синхронизиране на кодеци за звук и картина в обратен ред по съвместимост, и прочее. За видеоразговор този период може да достигне до 40 секунди и повече в зависимост от бързодействието на машините, скоростта на свързване, и др. подобни... Хмм, щом не можете да обменяте файлове, проверете настройките си за интернет (и двамата). Искам да знам съобщението, което виждате (и двамата) за провалено прехвърляне на файлове. Какви са те?

За конферентния разговор, и това, че нямате сигнал при избиране: проблемът определено е при вас! Хайде да направим така: вие и вашият познат ми пишете ЛС, или по Skype (представете се с истински име и фамилия, иначе отхвърлям и ми напомнете за случая). За мен е по-удобно през почивните дни, или много късно вечер. Ще се опитам, с ваше съгласие, да разбера повече за проблема и да ви дам някои идеи за подобряване. Не знам дали може обаче да се оправи, защото подозирам, че проблемът е по-скоро в свързването с интернет и конфигурирането.

Според мен, щом не се чувате и всеки започнат от вас разговор се разпада (прекъсва), щом прехвърлянето се проваля след 14–20 секунда, щом не чувате себе си вероятно причината е във вашата машина и конфигурация.

Интересуват ме тези неща:

1. Когато вашият общ познат създаде коферентен разговор и ви покани вас с този човек, разговорът не се разпада, нали? Тоест, продължава, толкова, колкото ви е угодно?

2. Ако този човек, с когото не се чувате ви избере самостоятелно кога се разпада разговрът: а) по-същото време, както и в обратния случай; б) продължава по-дълго, но пак се разпада?

3. Искам да направите експеримент: вие знаете каква е вашата машина като бързодействие, намерете познат във вашия град с друга сходна по характеристики, важното е да ползва ДРУГ ДОСТАВЧИК... впишете се от неговия компютър и изберете този човек. Какво става? Пак ли е същото, или напротив? Моля, намерете начин да направите т. 1–3, преди да се свържете с мен. Важни са.

Коментарът ми стана пространен. Накрая искам да ви благодаря и да ви уверя, че да не се притеснявате. Не знам дали ще мога да помогна от такова голямо разстояние, но ще се опитам да ви съдействам, доколкото е по-силите ми. Ще чакам да направите горните неща и да се свържете с мен в ЛС, или по Skype.

Оставете, не се притеснявайте: само с 2 думи аз съм в Германия с лаптоп и ползвам WLAN. Жена ми е в София с провайдер Кабелнет.Те се свързват с всички и аз се свързвам с когото си пожелая само с нейния компютер не мога да се свържа. След първото набилане, после вече не мога да ги избирам все е зает номера. Те ме търсят и се чуваме за 4-7 секр пдсле те изчезват, но ме чуват и разговора се прекъсва на 15 сек. И в двата случая разговора се разпадана 14-20 сек, много рядко сме говорили пинута -. Изписва се прекъснат разговор. При конферентния разговор с третото лице си говорим колкото си искамер както и те помежду си, но ние не се чуваме, по скоро аз не ги чувам,а те ме чуват. От София им се обаждат и разговора е нормален.

Благодаря Ви. Все пак ми дайте skype aдресар като се върна ще видя каде е проблема и ще ви кажа.

Уважаеми anahid,

благодаря ви за допълнителните сведения! Доколкото съм запознат тук става въпрос за невъзможност да се установи за по-продължително време п2п канал м/у вас и съпругата ви (имам предвид машините). Допускам, че това се дължи на мрежови настройки. Вашата WLAN предполагам е с достатъчно канал, за да поддържа това свързване, но по чисто конфигурационни причини локално при нея вашият ИП адрес и портове по TCP и UDP не се достъпват, или след това време, за което говорите по неясни засега причини се случва това „дропване“. Иначе съобщението е нормално. Не съм запознат с този български доставчик, въпреки, че съм чувал. Опитайте със същия лаптоп да се включите в друга мрежа (друга среда) и да изберете съпругата си. Какво става? Това е важно, за да се разбере дали няма основание да се мисли, че при вас настройките на рутер, ЗС, или друго са по-рестриктивни. Мисля, че ако стане пак същото ще можем да се съсредоточим в/у настройките при съпругата ви. Важно е да опитате при друг доставчик в Германия, но с вашата машина. Нарочно ви помолих да направите конферентен с помощта на трети човек. Нека обясня: Skype нямат истинкса мрежа, не и като инфраструктура, с която сме свикнали при други подобни клиенти. Мрежата, това са потребителите на Skype – техните машини. За да се провежда разговор, и за да се обменят съобщения, е необходимо да се изграждат тунелни свързвания м/у участниците. Машината узнава и достъпва други, едва при обмен. Когато това е невъзможно се ползват т.нар. супервъзли, или временни препредаващи възли. Супервъзлите са много малко на брой машини, разпръснати по цял свят, които могат да имат хардуерно оборудване от компанията Skype, или от партньори на компанията, но те са недостатъчни, за да „носят“ пълният обем на комуникационния обмен. Затова много често потребители служат като препредаващи точки, когато м/у две машини няма възможност (по куп причини) за установяване на директно тунелно п2п свързване. В този случай вашият общ познат е изпълнил тази роля и вие със съпругата сте били в състояние да проведете достатъчно продължителен разговор. Аз лично съм заинтригуван много от вашия рядък случай и ще се радвам, ако се свържете с мен за допълнителни проучвания. Моето Скайп име можете да вземете от профила ми в калдатата, или долу в това съобщение, ако щракнете по подписа ми с личния ми статус в Skype.

Приятен ден!

В момента съм с версия 3.5.0.239 но имам проблем. Когато някой ми пише не винаги получавам съобщенията. когато и аз му напиша нещо тогава получавам и неговите, но на моменти ги получавам чак на следващия ден. На какво се дължи това? Бях и с 3.6 версията но там пък още по-зле работата. Какво е решението на проблема? Скайп 3.2 ли? Ако е така някой може ли да даде линк? :sobbing:

Skype™ 3.8.0.96 БЕТА за Windows

vista_cert_badge.png || Изтегляне на бетаверсията || Списък с изменения (на английски)

Списък с изменения (български превод)

2.IV.2008 г. Skype 3.8.0.96 БЕТА за Windows

• * известен проблем: оставянето на гласово съобщение до неупълномощен потребител извежда грешка;
    * изменение: пренаписана поддръжка за uPnP;
    * изменение: Диспечер на екстри версия 2.0;
    * изменение: скриване по подразбиране на снимката/аватара при заявка за пълномощно;
    * подобрение: качество на звука при разговор;
    * подобрение: обновяване на добавката за Internet Explorer;
    * подобрение: обновяване на разширението за Firefox;
    * подобрение: обновяване на Skype4COM;
    * сменено поведение: разделителна способност от 160 х 120 пкс на видеото за Pentium III и по-бавни компютри;
    * отстранена грешка: изчезване на абонати от списъка в редки случаи след обновяване;
    * отстранена грешка: неработещи препратки към публични чатове във Vista;
    * отстранена грешка: замръзване на предварителния изглед на картината при видеоразговор при някои потребители;
    * отстранена грешка: преминаване на разговора към оставяне на гласово съобщение, дори при изключена ГП в Настройки;
    * отстранена грешка: приемащата страна понякога получава черен екран на картината;
    * отстранена грешка: замръзване на предварителния изглед на картината;
    * отстранена грешка: функцията ВК картина е невъзможна с процесор Core2Duo E8200;
    * отстранена грешка: потребители, които не са се вписвали отдавна не се откриват при търсене, непосредствено след вписване;
    * отстранена грешка: Skype забива в редки случаи при прехвърляне на файл;
    * отстранена грешка в API: невъзможност за препращане на разговора, когато името на потребителя съдържа запетая.

Защо е желателно да обновите своята версия?

Версията, която излиза днес се отличава от 3.6 най-вече по подобреното качество при разговор. Това ще оценят потребители с 5.1 и 7.1 звук. Особено внимание е обърнато на пестенето на ресурси за по-слабите машини. Основните подкомпоненти са преработени и са с нови версии. Променено е взаимодействието с uPnP в операционната система. На практика модулът е пренаписан изцяло. Като цяло 3.8 заема по-малко ресурси в оперативната памет при разговор и в режим на престой. Версията е означена като бета-, защото времето не стигна, за да се изчистят всички грешки в гласовата поща, както и някои други дребни, но досадни грешки. Очаква се 3.8 да има скоро златно издание, в което и тези пропуски ще бъдат отстранени. В заключение искам да споделя следното: тази версия не блести с нови функции. Ще се радвам да споделите вашите впечатления от 3.8.

Приятно използване!better_sound_quality.png

Това едва ли беше написано за мен ;)

Забелязвам следното - колкото по-нова версия, толкова по-зле ohmy.gif

Не бих казал. За стари версии питайте в Google. Предполагам сте наясно какво правите.

zmeYpc незнам дали ще можеш да помогнеш или по-скоро да съдействаш, ама тоя емотикон с човечето дето си слага червило(makeup) или е гей или е еб@си мацката с 3-та вежда. Изглежда много грозно и дразнещо angry.gif

И какво особено ви притеснява тая картинка? Доколкото знам е мацка, прoбвайте с (kate).

Ами точно това че е мацка, а има тлъста голяма черна 3-та вежда :)

ps. Или тя сега е почнала макиажа и още не е стигнала до веждите :white flag:

ps2. Бърз римейк 75196190qd8.jpg примерно.

Редактирано от mita4e (преглед на промените)

Аз съм със версия 2.0.0.97 и не съм я сменял от около 2 години. Предпочитам нея защото е много ясна и лека за използване. Новите версии са твърде претрупани.

mita4e, това не е конкурс за красота. (kate), доколкото знам е кръстен на първата секретарка в компанията. От това съдя, че е от женски пол. Иначе, ако не ти харесва, или имаш други забележки: Skype > Помощ > Искане за поддръжка и попълваш електронния формуляр.

dzvero007, това не означава, че нещата спират по времето от преди 2 години. В смисъл да се развиват усъвършенстват. Ваша воля, но доколкото гледам в замундата от обяд досега над 850 човека са изтеглили 3.8.0.96 БЕТА. Успех с 2-ката!

Защо е желателно да обновите своята версия?

Версията, която излиза днес се отличава от 3.6 най-вече по подобреното качество при разговор. Това ще оценят потребители с 5.1 и 7.1 звук.

Та какво е подобрено?

При какви условия на слушане ще се забележи подобрението?

Та какво е подобрено?

При какви условия на слушане ще се забележи подобрението?

Хммм, странно звучи наистина имайки предвид че обикновено се ползват слушалки...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.