Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

Спор няма. Съгласен съм напълно. И наистина е жалко, че нещата се развиват толкова бързо, че много стари и работещи неща (програми и хардуер) не могат да се ползват по-продължително, колкото ние хората бихме желали.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 365,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Докладвам ти репликата за модериране. Стига с лични квалификации. Това не е тема за топър, а за отговори по питания на ПОТРЕБИТЕЛИ НА СКАЙП, БЪЛГАРИ!

Кое не ти е ясно, топър?

Що не отговори интелигентно на предния въпрос на потребител за блокирането?

Защо ли?

Защото допуснах, че абоната тотално се е объркал - не знам кой ще допусне, че блокирайки някого му блокира фамилията или там каквото блокира, а не скйап името му !

Не допусках, че тази върховна технологична програма ще работи толкова нелогично. Един приятел се бе заел да пише "10-те най.. тъпотии на Скайп". Мисля, че стигна до 86, но ще трябва и това да му кажа да добави :)

87.Ако блокирате някого в скайп, то блокирате името му от подробното описание. След като си смени името, той отново не е блокиран

Върховна технология :)

Брой и води списък, но доколкото знам Skype не те интересува. Поне не от гледна точка на превода. И в случая се заяждаш. Имаме специална тема, посветена на превода, заповядай пиши. [И тук очаквам пак гневен изблик: аз да не съм..., че да ви оправям грешките...] Ето пиша: „ако желаеш“, „ако си добронамерен“ и т.н. За да не се стига до пререкания, на каквито съм се начел в тази тема.

1// Впрочем гледам, че българските преводачи на Google са се отказали да наричат Gmail account като Google сметка (или сметка в ~)... Вече ползват „профил в Gmail“, което е скормна заслуга на нашия екип. Ясно защо.

2// Ако аз трябва да направя пълен списък от влезли наши преводи на термини в куп други локализирани на български програми, то той също ще е дълъг. Но нямам такава цел. И не ме интересува.

3// Нищо хубаво не очаква ПИБ, ако с него се занимават неспециалисти, а именно програмисти и др., които нямат специална езикова подготовка, а какво да говорим за други качества.

Тъй че води, каквото си искаш... Добавянето на име и фамилия е честа грешка, особено при ръчно попълване на списъка с блокирани абонати. Ама защо ли ти трябва да знаеш и това. Ти знаеш всичко. Кой каквото ще да казва...

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Аз не броя, особено до толкова много минуси - за мен си е провал.

Само че не знам дали някой разбра ти за какво говориш ? Аз говорех, че е наистина (сега ще използвам един модерен епитет) ТЪПО като блокираш абонат, да се окаже, че не блокираш самия абонат, а името му. С две думи - не върши работа.

А ти че взе пак да се оправдаваш за превода.... И между другото взе да се кичиш и със заслуги пред Гугъл :)

Понеже това е свързано с проблем със скайп,но не съм сигурна дали въпроса ми е за тук.

Та проблема ми е следния:от 3-4 дена насам,когато си отворя internet explorer-a автоматично в "new tab" ми се отваря

ето това(help skype) искам да го премахна пробвах от add/remove programs,tools,internet options,но никъде не фигурира..може ли някой да ми каже как да го махна?Благодаря предварително..

Редактирано от elizabet (преглед на промените)

Понеже това е свързано с проблем със скайп,но не съм сигурна дали въпроса ми е за тук.

Та проблема ми е следния:от 3-4 дена насам,когато си отворя internet explorer-a автоматично в "new tab" ми се отваря

ето това(help skype) искам да го премахна пробвах от add/remove programs,tools,internet options,но никъде не фигурира..може ли някой да ми каже как да го махна?Благодаря предварително..

Искаш да премахнеш бутона ли?

П.С.-не знам как става да премахнеш това.

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

искам да махна това хелп,което се отваря всеки път като заредя интернет експлорер

1.Деинсталирате Скайп

2.Инсталирате Скайп.

3.Четете внимателно, като ви пита за "add-on" или както са преведени (есктри/добавки) - размаркирайте, че не искате да ги инсталирате за IE/Firefox

Успех

искам да махна това хелп, което се отваря всеки път като заредя интернет експлорер
Товa e добавка на Skype за ИЕ. От „Настройки“ (бутон долу вляво) на първия екран на инсталатора на Skype избирате дали се инсталира, или не. Елизабет, бихте ли написала, с коя версия сте, когато се е появявал този екран? Впрочем последната 3.8.0.115 съдържа поправка на проблеми с добавката за ИЕ и за разширението на ФФ. Моля пишете ми, ако сте били с нея, когато се е случило.

Освен това, добавката може да бъде изключена от ИЕ. А при всяко повторно инсталиране на Skype можете да махнете отметката пред „Инсталирай добавката на Skype за Internet Explorer“ и тогава помощната програма ще бъде премахната.

Моят съвет е, ако нямате Скайп кредит към вашия профил в Skype да не инсталирате добавката. Тя се ползва за маркиране на телефони и Скайп имена е страниците предимно за провеждане на разговори. Ползва се главно от бизнеса и хора, за които е важно да са в непрекъсната връзка по телефона.

топър, грешки в превода няма. Списък с мрънкания – може. Посочих ти коя е темата за превода: каквото ти се дискутира – там. Всеки е добре дошъл да сподели и да вземе отношение по превода.

Всякакви опити да внасяш двусмислие и пр. в тази тема за проблемите при използване на Skype показват колко грамотен си всъщност. Това, че не знаеш какво и как може да се добавя в списъка с блокирани абонати не означава, че това не е списък с блокирани абонати, а нещо друго, или трето.

Омръзна ми некомпетентни хора да дават акъл за превода, особено когато им липсват елементарни познания от предметни специализирани области (езици, стилистика и лексика), които слабо познават или хич.

Що се отнася до скорошното навлизане на термина „профил“ (като превод на account) в речника на българската локализация на Gmail, то можеш да бъдеш сигурен в това, което написах, че преводачите са взели добрия пример от българския превод на Skype. А сега познай от кого имам тази информация!? [реторичен въпрос, не бих го споменал, ако не го знам от тях!]

Но, както подчертах, не съм тръгнал да правя списъци с приносите, които имаме за подобряване на термините в локализации на др. програми. Това мен ме радва. Нищо повече. Споменах, че ако почнем да броим, може да направим доста дълъг списък с тях.

Групата специалисти, която подпомага превода на Skype има съвсем други цел – да усъвършенства превода на работната среда на Skype и тя да е българска по характер и стил... Но спри да се правиш на загрижен, защото ти не ползваш Skype, нито го подкрепяш още по-малко развитието на Skype на български.

Ето пак лични нападки от страна на топър. Но какво да се прави, иначе нямаше да е той. И това обвинение (квалификация) извън темата го докладвах за модериране... Темата е за програмата Skype и нейните потребители.

Нека се съсредоточим по проблемите, които срещат българските потребители на Skype.

Пак ли да ти кажа да спреш да ревеш? Или само ти ще даваш квалификации? Аз поне не крия кой съм и какво работя, докато за теб... знам, че превеждаш по речници. Като при това ползваш твои правила - честита рожденна дата. Така че спри да ми се правиш на хонорован уличен търговец на Скайп, че мноооого ми писна.

И м/у другото модераторите си знаят работата, не ги дръж за ръчичка, че си като в детската градина - другарко другарко, той пък ми вика квадратна глава. Оли.

ПП.Проблемите на потребителите се решават с малко приказки, точни думи, без шикалкаване и прах в очите. Обясни на момичетата как така без да са преинсталирали Скайп им се е появила добавката за IE, пък е взел и да дава странни съобщение. Докато ти четеше доклади, аз им казах какво да направят и се оправиха.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Тя тази добавка само глупости прави от време оно. http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...3415&st=671

Май тук всички потребители станахме бетатестери.

Защо при инсталацията няма описание за чий *** се инсталира въпросната шитня? След като твърдиш че се ползва само при платени услуги, а над 95% от потребителите в България не ги ползват и нямат намерение да ги ползват и в бъдеще? Или сега ще ми изнасяш лекции колко процента плащат в световен мащаб? Разбери, тук е България и нямаме намерение да плащаме за безплатни неща. Или такива, които друг доставчик ще предостави по-евтино.

Нека се съсредоточим по проблемите, които срещат българските потребители на Skype.

То темата май трябва да бъде за проблемите, които Skype СЪЗДАВА НА потребителите. А, и не инсталирайте и разни туулбарове, които също ви се предлагат при инсталацията. Направо казано - четете внимателно с какво се съгласявате.

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

топър (димитър мазнеков) спри с личните квалификации – прстотии не ми се четат.

Филипов, ти пък къде видя тоя подтекст, в това, което коментирах по повод на екрана, който Елизабет съобщи? Стига драматизации и мизансцени около Skype. Хора го ползват. А що се отнася до добавката за ИЕ (респективно за ФФ) – това не е никакъв проблем.

Момчета и момичета. Омръзна ми да получавам доклади за нередности в тази тема. Моля въздържайте се от всякакви лични нападки и квалификации към други потребители участващи в темата. Дискутирайте програмата. Темата е за това.

Всеки има право на мнение и също така е в правото си да го изразява, стига да не излиза от добрия тон.

змеЪпц - аз мисля, че говоря с личности. Извинявай, че те вадя от анонимносттта ти.

Ostavime моите уважения, обаче да не би само един потребител да реве с оплаквания? Мога ли да позная кой? И как реве - уронваме престижа на фирмата, която му плаща ли, това ли са оплакванията? Аз бих модерирал неговите постове, защото:

1.Никога не е проблема в Скайп

2.Проблема е в ОС-а

3.Проблема е в потребителя

4.Проблема е извън нашата вселена.

Доказателство - проблема на двете момичета, на който и Филипов обърна внимание. И какво - господин "специалист" сиреч преводач, смело закрива с думите

Филипов, ти пък къде видя тоя подтекст, в това, което коментирах по повод на екрана, който Елизабет съобщи? Стига драматизации и мизансцени около Skype. Хора го ползват. А що се отнася до добавката за ИЕ (респективно за ФФ) – това не е никакъв проблем

Ама разбира се, който не е разбрал, да види т.1! Иначе може да се разрови в този форум - аз лично намерих 12 съобщения за този проблем, в темата за Mozilla/Firefox тук са само 5 , да не говорим колко са резултати през търсачка в мрежата.

Това не бе ли тема за проблеми и въпроси с използването на Скайп?

Или е темата на г-н змеЪпс ?

ПП.Даже виждам и върховно умотворение на змеЪпц - щом хората го ползват, проблеми няма.

Г-н преводач, преведете на хората споразуменито, че вече станахте смешни - от 32 езика май само на български няма, защо така ?

Редактирано от Topper (преглед на промените)

моля за помощ

така,значи направих си два профила във скайпе и едновременно са ми на компа обаче проблема ми е че като оставя компа да мине на stand by после ми иска да влизам през профила и като го включвам също.

как се махаше това ,аз бях питал някаде и ми бяха казали и го направих във вкъщи но тука на работата не мога защото забравих как ставаше.

някой ако се сети как ставаше моля нека ми каже

...някой ако се сети как ставаше моля нека ми каже
Да не би да сте с Виста? С коя версия сте на Skype? По принцип, за да се вписвате автоматично в един профил това се прави от началния екран – поставяте „Вписвай автоматично с пускане на Skype“. Ако ползвате SkypeLauncher, или друг метод за пускане на повече копия на Skype мисля, че не става. Тоест изисква се отметката пред „Вписвай автоматично с пускане на Skype“ да не е поставена. Новата версия на SkypeLauncher има помощно приложение за запаметяване на данните за вписване (Скайп име и парола) за множество профили, но доколкото знам има някакви проблеми с Vista и при излизане от „Режим на готовност“. Дайте по-точна информация за версията и какво ползвате...

Очаквам скоро модераторът ostavime да премахне текста на нецензурните изрази в коментара на Филипов. Към другите му мисли нямам претенции: човекът се е подписал и да мисли каквото ще. Приканвам Филипов сам да се коригира, защото това са приказки, несъвместими с правилата за поведение на форума. За информация на модератора личните нападки (в някои коментари на топър), които докладвах са на тази страница и на предната. Достатъчно е да се прочетат и ще се види, че са лични заяждания и прочее.

Но ако е толкова сложно да бъдат намерени не искам да създавам на ostavime излишна работа. Нека да тежат на съвестта и грамотността на автора им. Все пак нека да е ясно, че при бъдещи случаи на лични нападки ще прилагам и директна препратка, както и точни извадки на тези лични заяждания.

Приканвам всички да дискутират проблемите при използването на Skype в тази тема. Има отделна тема за сравняване с конкурентни продукти. Ако пък някой има забележки/критики по българския превод на Skype нека бъде така добър да пише в българската секция (препратката е в подписа ми).

Някой може ли да ми обесни как точно и повъзможност най-бързо мога да си оправя проблема с неправилното показване състоянието на абоната. Тоест абоната е на линия, а всъщност показва че не е когато някой от двама ни пише или звънне чак тогава се показва реалното му състояние. След известно време ако никой от двама ни не пише пак показва извън линия, а всъщност не е?

Някой може ли да ми обесни как точно и повъзможност най-бързо мога да си оправя проблема с неправилното показване състоянието на абоната. Тоест абоната е на линия, а всъщност показва че не е когато някой от двама ни пише или звънне чак тогава се показва реалното му състояние. След известно време ако никой от двама ни не пише пак показва извън линия, а всъщност не е?

Проблема е дискутиран нееднократно, използвай търсачката

Да не би да сте с Виста? С коя версия сте на Skype? По принцип, за да се вписвате автоматично в един профил това се прави от началния екран – поставяте „Вписвай автоматично с пускане на Skype“. Ако ползвате SkypeLauncher, или друг метод за пускане на повече копия на Skype мисля, че не става. Тоест изисква се отметката пред „Вписвай автоматично с пускане на Skype“ да не е поставена. Новата версия на SkypeLauncher има помощно приложение за запаметяване на данните за вписване (Скайп име и парола) за множество профили, но доколкото знам има някакви проблеми с Vista и при излизане от „Режим на готовност“. Дайте по-точна информация за версията и какво ползвате...

Очаквам скоро модераторът ostavime да премахне текста на нецензурните изрази в коментара на Филипов. Към другите му мисли нямам претенции: човекът се е подписал и да мисли каквото ще. Приканвам Филипов сам да се коригира, защото това са приказки, несъвместими с правилата за поведение на форума. За информация на модератора личните нападки (в някои коментари на топър), които докладвах са на тази страница и на предната. Достатъчно е да се прочетат и ще се види, че са лични заяждания и прочее.

Но ако е толкова сложно да бъдат намерени не искам да създавам на ostavime излишна работа. Нека да тежат на съвестта и грамотността на автора им. Все пак нека да е ясно, че при бъдещи случаи на лични нападки ще прилагам и директна препратка, както и точни извадки на тези лични заяждания.

Приканвам всички да дискутират проблемите при използването на Skype в тази тема. Има отделна тема за сравняване с конкурентни продукти. Ако пък някой има забележки/критики по българския превод на Skype нека бъде така добър да пише в българската секция (препратката е в подписа ми).

благодаря за отговора но не ме разбра ,направих си да влизам във две скайпета като си направих два профила на компютъра,и с дясно върхо иконката на скайпе и влизам през друг акаунт ,някъде се слагаше отметка и компа влизаше автоматично през акаунта който трябва но забравих каде беше,дано ме разбереш сега.

благодаря за отговора но не ме разбрах, направих си да влизам във две скайпета като си направих два профила на компютъра...
В настройките на Skype: Инструменти > Настройки потърсете „Пускай Skype със зареждане на Windows“ и сложете отметка, докато сте вписан с това Скайп име. Същата настройка я има в основния прозорец преди вписване – „Skype със зареждане на компютъра“. Вижда се, когато се отпишете.

Ако говорите за прекия път до Skype с права на друг потребител в Windows мисля, че това е в настройките на този пряк път, но доколкото знам винаги се извежда питане за име на потребител и парола за този акаунт в Windows.

Поставете отметка на настройката и мисля, че ще работи.

Впрочем потърсете в тази тема за SkypeLauncher и си я изтеглете от форума на Skype. С нея могат да се пускат толкова копия на Skype, колкото желаете, без да създавате нови акаунти и пароли в Windows.

Проблема е дискутиран нееднократно, използвай търсачката

Това с изтриването на config файла съм го пробвал и няма разлика от това просто ще чакам седмица и нещо да се оправи само. Питам дали някой знае някакъв по-бърз начин?

Това с изтриването на config файла съм го пробвал и няма разлика от това просто ще чакам седмица и нещо да се оправи само. Питам дали някой знае някакъв по-бърз начин?

Изтрива се не само конфиг-а, а и целия профил, който се пази на машината

Добър вечер, някои да знае защо когато напиша нещо в skype (на някой абонат) ми се появява прозорез на който пише "Skype account - Out of system resourse" ?

Когато е на български не може с клавиатура да се достигнат менютата, особено в чат прозорец. Ако се превключи на английски всичко е наред.

Наложи се да се оправям на един компютър с дефектна мишка.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.