Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

price_list.jpg

1024-945=79kbit=9,88KB/s

Това първо, с математиката.

Второ, профила ти е настроен на 9Mbps/1024Kbps (едва ли на всеки от стотиците хиляди се настройва персонално, не мислиш ли?)

Това модема на каква скорост ти се закача, на колко се съгласува, зависи от всичките фактори по линията - като почнеш от качеството на модема, през сплитера, през RJ-тата, през линия, през няколко колектора.... та така, при мен на едната линия е 966, на другата 1024.

Освен това самият модем се грижи да се адаптира към качеството на линията, за това е флага Seamless Rate Adaptation.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

това е много интересно, но моя интернет все още не са го пуснали от както подписах договора, на 22ри миналият месец...

това е много интересно, но моя интернет все още не са го пуснали от както подписах договора, на 22ри миналият месец...

АМи обади се на поддръжката, питай...

АМи обади се на поддръжката, питай...

питам.. все казват едно и също ,от благоевград чакали да дойдат всеки момент и да инсталират у-вото .. от няколко дни се това повтарят ..

1024-945=79kbit=9,88KB/s

Второ, профила ти е настроен на 9Mbps/1024Kbps (едва ли на всеки от стотиците хиляди се настройва персонално, не мислиш ли?)

Това модема на каква скорост ти се закача, на колко се съгласува, зависи от всичките фактори по линията - като почнеш от качеството на модема, през сплитера, през RJ-тата, през линия, през няколко колектора.... та така, при мен на едната линия е 966, на другата 1024.

Освен това самият модем се грижи да се адаптира към качеството на линията, за това е флага Seamless Rate Adaptation.

И за да изчистя накрая недоразуменията: Скоростите, цитирани по-горе СА МАКСИМАЛНИ И НИКОЙ НЕ ГИ ГАРАНТИРА, защото зависят от много параметри: започвайки от качеството на телефонната линия и завършвайки с интернет канала и натовареността на точката към която се свързваме.

Мисля че въпроса със скоростите е изяснен и понататъшни коментари, които не внасят нова информация по въпроса ще се санкционират по подходящ начин!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

price_list.jpg

1024-945=79kbit=9,88KB/s

Първо може да не ме правите на глупак, като между другото да вметна, че съм в природо математическа гимназия и съм добре с математиката. btkstatusco6.jpg Ето това е стар скрийншот, още като бях на 4096, ясно се вижда как Dw: е 5120 - 4096 = 1024 излишък, който не съм сигурен, но явно е нужен за да се достигне максималната скорост от 4096, която достигах. Up: е 384 - 256 = 128 излишък, който "пак казвам" не съм сигурен, но явно е нужен за да се достигне максималната скорост от 256, която достигах.

Бях на 4mbps (4096kbps), простата сметка показва, че за да достигам максималната скорост на метро трафик Download Line Rate трябва да бъде (4096 * 3 = 12288kbps), да ама не. Сегашният ми Download Line Rate е 13996kbps и наистина съм достигал до 1490-1500кб, но това нямаше да е така ако лимита ми бе 12288kbps.

Topper не знам дали работите в БТК и за това сте изнервен, или просто постоянно сте си все така напрегнат, но аз фъвсем добронамерено поисках съвет какво да правя, а Вие тръгнахте да ме убеждавате, че нещо което аз знам, че не е както трябва, всъщност е наред.

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

Никой не те прави на глупак - сам го казваш.

Нито работя за бТК, ако четеш темата, ще разбереш, че съм го казал милион пъти. Това че знам как стаят нещата, трябва да ме накра да се срамувам ли?

А че гоните битове скорости, че за вас торентите и Р2Р е интернет не ме бърка - само дето мястото им не е тук.

Да не говорим, че много компетентно взе да се изказваш две страници по-напред - това не може и това не може (за VNC или server или майната му), а не си прочел елементарни неща на страницата на бТК, ДОРИ!

Така че, ако обичаш, спазвай добрия тон, избягвай да поучаваш или да казваш нещо, което не си сигурен дали е така и за въпрос - обръщай се към Хелпдеска или на някой, на когото му се плащата, за да слуша такива въпроси.

Май забрави, че не сме тук за да слушаме мрънкане.

Успех

Айде да ти спестя търсене, което и без това не правите:

http://en.wikipedia.org/wiki/ADSL

http://www.dslforum.org/aboutdsl/adsl_tutorial.html

http://www.cs.tut.fi/tlt/stuff/adsl/node1.html

Като ги прочетеш, пак питай. Хелпдеска.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Вярно изказах се неподготвен за VNC, обаче да си имаме уважението "майната му или майна" аз не съм писал, дори проверих колко пъти се е използвала в темата и май беше веднъж и определено не от мен.

П.П. От тези спорове почнах да се изморявам, на кратко аз приемам нещата така, мои приятели на БТК ъплоудват на същия сайт, при същите условия с 20% повече, мен не ме интересува защо при мен не е така, а просто искам да го оправят от БТК, ако исках аз да се занимавам с това щях да стана техник при тях. Вие не сте от БТК и не го казвам назидателно на Вас, но не стига, че от тъпия Хелпдеск са достатъчно заядливи, ами и тук вместо хората да си помагат се заяждат. Ако ми се развали телевизора и е в гаранция, не искам да ми обясняват от сервиза, какво му е и прочие, просто искам да го поправят. И тук пак е така.

38748795kc1.jpg

life_alert верно за 20Кб урева света

Noise Margin ти е 10dB +/- 1-2dB пак може и повече това само техник на място може да ти измери точно.

това е много ниско ниво и предизвиква проблеми в синхронизацията на модема

трябва да имаш над 16dB (най-добре над 20dB) ако ти е добра линията.

сигурен, но явно е нужен за да се достигне максималната скорост от 4096, която достигах. Up: е 384 - 256 = 128 излишък, който "пак казвам" не съм сигурен, но явно е нужен за да се достигне максималната скорост от 256, която достигах.

освен че модема ти подържа pppoe сесията подържа и една mer сесия. и тя ползва ресурси от модема(и линията естествено)

Редактирано от KrazyIvan (преглед на промените)

Ами така е като всеки влиза в модема с паролата и не знае какво прави там и какво пише.

мои приятели на БТК ъплоудват на същия сайт, при същите условия с 20% повече, мен не ме интересува защо при мен не е така, а просто искам да го оправят от БТК, ако исках аз да се занимавам с това щях да стана техник при тях. Вие не сте от БТК и не го казвам назидателно на Вас, но не стига, че от тъпия Хелпдеск са достатъчно заядливи, ами и тук вместо хората да си помагат се заяждат. Ако ми се развали телевизора и е в гаранция, не искам да ми обясняват от сервиза, какво му е и прочие, просто искам да го поправят. И тук пак е така.

За телевизора ти казват може това, това и това...С адсл-а е същото. Казват имаш скорости до 2048Kb/s (примерно) за upload и до 512Kb/s за download, негарантирани при това. Могат ли да ходят навсякъде да проверяват чифтове и кабелчета, и модеми, и не знам какво си още, за да имат всичките им клиенти еднакви скорости. Те си казват, че не гарантират постоянството на скоростите, както и 100% им достигане, така че някакви си 20% за тях не са болка за умиране. Да не говорим, че с новите пакети имат и минимална допустима скорост, кяото даже е почти наполовина от това, което може да се достигне :)

Ами така е като всеки влиза в модема с паролата и не знае какво прави там и какво пише.

А така колко главоболия се докарват, не е истина...

Вярно изказах се неподготвен за VNC, обаче да си имаме уважението "майната му или майна" аз не съм писал, дори проверих колко пъти се е използвала в темата и май беше веднъж и определено не от мен.

П.П. От тези спорове почнах да се изморявам, на кратко аз приемам нещата така, мои приятели на БТК ъплоудват на същия сайт, при същите условия с 20% повече, мен не ме интересува защо при мен не е така, а просто искам да го оправят от БТК, ако исках аз да се занимавам с това щях да стана техник при тях. Вие не сте от БТК и не го казвам назидателно на Вас, но не стига, че от тъпия Хелпдеск са достатъчно заядливи, ами и тук вместо хората да си помагат се заяждат. Ако ми се развали телевизора и е в гаранция, не искам да ми обясняват от сервиза, какво му е и прочие, просто искам да го поправят. И тук пак е така.

тук няма какво да се поправя.

параметрите на линията варират постоянно. след рестартиране на модема може и да ти се вдигне рейта. забелязал съм че след дъжд пада рейта. след което се качва отново. максималния рейт на даунлоуд ми е варира от 21 до 27 мбита(в момента Attainable Line Rate 25116 ), като пуснат 24 мегабита следващата година сигурно трябва да ги гоня за тия 2 3 мегабита които ми се губят на моменти?!

ако искаш да си помогнеш си прегледай инсталацията при теб, махни сплитера и закачи модема директно след което постни резултата да видим има ли разлика.

а ако ти трябва голям ъплоуд си се ориентирал погрешно в услугите. или чакай ВДСЛ или на друг интернет, а има и гарантирани услуги..

на хелпдеска въобще недей да звъниш, от такива като теб хората с реални проблеми не могат да се свържат с тях.

Да пита колко струва гарантирания, за да се осъзнае!

Макар че и това ме съмнява...

Параметрите , които виждаш са от тест на модема , който е по-скоро ориентировачен за параметрите.Ако искаш да видиш реалната си скорост-speedtest.net Иначе линията ти е много добра.

Това все едно не съм го чул!!!

Така ставало, когато хората влизали в модемите дрън, дрън. И да не съм звънял с мойте проблеми на хелпдеска, че съм пречел на потребителите с по-сериозни проблеми. Хелпдеска не могат да решат дребен проблем, пък камоли с по-сериозен да се занимават. Добре че мога да влизам в модема, защото все още не мога да настроя модема през портала на БТК и какво ми казаха, когато им се обадих: "Изчакайте малко, защото сайта е претоварен", е така си чакам и чакам, и чакам. Ако вместо хора в хелпдеска сложат маймуни за оператори, ще ги отличава от хората само нечленоразделната реч.

:speak:

В предишният си въпрос попитах дали трябва да ми сменят старият модем с нов.Знам,че скороста не е гарантирана просто посочих с колко най много съм теглил за информация.Според мене има възможност за повече но можеби модема не позволява това затова попитах дали има нужда от смяна на модема.И на тази скорост нямаме право да се оплакваме зная го това ,просто зададох въпрос за модема дали имам право да се обаждам да искам да ми го сменят.

life_alert верно за 20Кб урева света

Noise Margin ти е 10dB +/- 1-2dB пак може и повече това само техник на място може да ти измери точно.

това е много ниско ниво и предизвиква проблеми в синхронизацията на модема

трябва да имаш над 16dB (най-добре над 20dB) ако ти е добра линията.

Първо да кажа, че на life_alert тези проблемни битове може да му се намерят, ако му се поогледа малко линията, но едва ли някой ще се занимава с това. А колкото до SNR Margin-а му е добре. Над 16 dB беше за предните профили. Сега за тези скорости бях писал, че Target Margin е 9 dB, което означава, че ще се адаприра скоростта докато падне минимум до 9dB. Голяма част от модемите на новата скорост работят на приблизителни стойности.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.