Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Като следствие от постоянните оплаквания и мрънкания, хората които евентуално могат да ви помогнат, ще престанат да преглеждат тази тема.

Най-вероятно.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Всичко си работи ohmy.gif Както го обясняваш ми се струва,че ........не си въвел потребителско име и парола ...горе в дясно :huh:

potrebitel всичко е така както казваш...единствено,че и сега е безплано(един пакет)....забравих и за колко време

мпакета свършваше...около месец май беше,но не сум сигурен.

Въвеждам си паролата, но ако наистина има някакво ограничение за месец промоция значи е изтекла, защото се регистрирах още миналата година. sad.gif

И сега малко инфо от вътрешен човек.

Може някой преди мен да го е казал това и да съм го пропуснал но за тези които не са разбрали какво е Метро скорост да кажа че от нея ще се облажат само няколко големи града където БТК имат изградена MAN мрежа.Няколкото които запомних са София, Плевен, Бургас ако не се лъжа и Варна.Имаше и още два три града но не си ги спомням.

За потребителите на viva broadband скоростите също ще се увеличат, но още не е решено с колко.

Здравейте! Търсих в темата за моя проблем, но не намерих нищо. Решил съм да минавам на БТК ADSL. Имам 2 работещи телефона и искам и след като мина на БТК да имам.

Не се обадих на хелпдеска, понеже мисля, че със нагледна схема ще се разбере по-добре.

В момента кабелчето от телефонната розетка минава през един сплитер, който разделя сигнала на 2 към 2та ми телефона.

Ето и схемата: Untitled-3.jpg

Ще има ли някакви проблеми, ако свържа устройствата по този начин:

Untitled-4.jpg

Разстоянието м/у моя сплитер и адсл сплитера е 4 метра.

Здравейте! Търсих в темата за моя проблем, но не намерих нищо. Решил съм да минавам на БТК ADSL. Имам 2 работещи телефона и искам и след като мина на БТК да имам.

Не се обадих на хелпдеска, понеже мисля, че със нагледна схема ще се разбере по-добре.

В момента кабелчето от телефонната розетка минава през един сплитер, който разделя сигнала на 2 към 2та ми телефона.

Untitled-4.jpg

Почти е сигурно, че ще има.

Untitled-4.jpg

Това,което наричаш твой сплитер е телефонна розетка за 2 поста.Да,ако свържеш по този начин ще имаш проблеми.Не тряба да имаш телефон преди АДСЛ сплитера.Особено сега при новите скорости.

И какви са възможностите да включа 2ри телефон?

Нямаш проблем. Просто твоя сплитер трябва да бъде включен след ADSL сплитера.

първо АДСЛ сплитера преди всичко. след това взимаш от изхода фоне на адсл сплитера кабела и го слагаш в твоята обикновена розетка и си разделяш сигнала за телефона с нея. там където пише модем на сплитера директно трябва да иде в модема. изглжда ще се наложи на опънеш още едно или две кабелчета

така си го направих аз даже викнах техник от 130 да ми кримптне малки телефонни кабелчета след което зазидах сплитера в стената и оттам втори кабел до кухнята за жичен телефон. другия отива към безжичен дек.

life_alert

нямам проблеми през портала каквито имаш ти с Вифи модема. работят си пренасочванията от портала. ако след рестарт не стане го ресетни и активирай наново като тогава автоматично те пуска да настройваш вифи. двата протокола се използват от различни приложения и не е по избор. ако не знаеш какъв протокол използва слагай BOTH демек и двата.

Редактирано от hacked (преглед на промените)

можеш да разрешиш проблема много лесно с две DECT слушалки и една майка, свързват се двете към нея и няма да опъваш кабели

а наистина всички телефонии и други устройства освен адсл модема трябва да са свързани след сплитера за адсл, към изхода phone

можеш да разрешиш проблема много лесно с две DECT слушалки и една майка,

Този вариант съм избрал и аз и нямам грижи с излишните кабели.

Моля погледнете това: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=83569, ако съм объркал и има тема специализирана само за БТК гласови услуги, ще ме прощавате, ама счупената търсачка на по 3 букви нищо не намира.

Благодаря.

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

Защо ли пък някой модератор реши че питане за цената на услугата на БТК има нещо общо с мрежи, интернет и ADSL не е ясно.

Цените тук: домашни служебни

Разговорите към VOIP НЕ ВЛИЗАТ във включените към месечните абонаменти минути и освен това се плаща повече на мин.

Особено внимание да обърнат тези на намален/ограничен абонамент за цените за разговор към мобилни и особено импулсни телефони.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Да може. Имаш реален IP, но е динамично което не е порблем.. самия модем подаржа DYNDNS и работи идеално. Пренасочваш порт 5900 от модема към PC-то и имаш VNC. Може да си пуснеш и всякакви други HTTP, FTP, VPN или какво искаш. но имаш само 1Mbit upload канал

Дотук добре.Благодаря за разясненията!Това ще го направя от сайта и ще си пренасоча порта за VNC.Същото ще бъде направено и за другия компютър.Той е в същия град,където живея и аз и сме в локалната мрежа на един доставчик(сегашно положение),но е в друга подмрежа.Оттук нататък(т.е. след като преминем при БТК) как да се свържа с него чрез вюъра?Досега въвеждах IP-то му,което му е дадено от доставчика (т.е. локалното му IP,в рамките на градската мрежа) и паролата и връзката се осъществяваше.Не ми е ясно при мрежата на БТК дали ще стане по същия начин.Не знам дали IP-тата,които се назначават в рамките на градската мрежа на БТК са постоянни,както ни бяха досега?И ако са такива,при сключване на договора с БТК,казват ли кое IP ще има съответния абонат?А ако не казват,как да намеря градските IP-та?

Много станаха въпросите,за което ви моля да ме извините!Също и ако съм написал нещо не както трябва!

Благодаря ви предварително за отговорите!

Прочети тук -> ЛИНК!

9. Можем ли да си направим личен сървър през бТК ADSL?

Аналогично е за сървър, отдалечен контрол, хост в игра и прочие!

Адреса си пише на сайта на бТК, че за Старт и Темпо е динамичен (всеки старт и рестарт на модема адреса е различен) статичен е за БИЗ пакетите. За начало прочети какво пише на сайта на бТК за отделните абонаментни планове и цялата статия от предишната тема за да се запознаеш с това, що е то бТК ADSL.

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

И това е от преди 3 години !!!

Ken бе много прав - лично на мен ми писна да пиша едно и също

Не стига, че има вече NAT на страницата, не стига, че някои със здрави нерви сложиха и сркийншот... но пича (life_alert) реши и съвети да дава.

Май темата се превърна в RTFM

Дотук добре.Благодаря за разясненията!Това ще го направя от сайта и ще си пренасоча порта за VNC.Същото ще бъде направено и за другия компютър.Той е в същия град,където живея и аз и сме в локалната мрежа на един доставчик(сегашно положение),но е в друга подмрежа.Оттук нататък(т.е. след като преминем при БТК) как да се свържа с него чрез вюъра?Досега въвеждах IP-то му,което му е дадено от доставчика (т.е. локалното му IP,в рамките на градската мрежа) и паролата и връзката се осъществяваше.Не ми е ясно при мрежата на БТК дали ще стане по същия начин.Не знам дали IP-тата,които се назначават в рамките на градската мрежа на БТК са постоянни,както ни бяха досега?И ако са такива,при сключване на договора с БТК,казват ли кое IP ще има съответния абонат?А ако не казват,как да намеря градските IP-та?

Много станаха въпросите,за което ви моля да ме извините!Също и ако съм написал нещо не както трябва!

Благодаря ви предварително за отговорите!

С РЕАЛНОТО ТИ IP. и си влючваш DYNDNS в модема (за да не се чудиш всеки път к'во ти е IP-то)!

Интересно ми е някой има ли информация, да кажем в страни като Франция, Германия, Испания, Англия на какво ниво е ADSL интернета. И по принцип България на кое място е, за какъвто и да е вид интернет връзка?

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

Интересно ми е някой има ли информация, да кажем в страни като Франция, Германия, Испания, Англия на какво ниво е ADSL интернета. И по принцип България на кое място е, за какъвто и да е вид интернет връзка?

Имам чувството, че за една и съща скорост, в БГ ще е по-евтино отколкото в изброените страни.

Ей това намерих ; http://www.broadband-help.com/providers/list/advanced/

Редактирано от Ken (преглед на промените)

В Германия е почти токато новите Български скорости.. само немските t-online модемите са по кофти. Освен това в германия като имаш АДСЛ може да ползващ в целия град WiFi-то срещу 5 еуро на месец повече към домашние ти абонамент (нещо такова беше)

ADSL е най разпространения вид интернет на запад. БТК малко със закъснение в сравнение с другите телекоми стартира услугата, което даде шанс на ЛАН доставчиците да натрупат голям брой клиенти след края на dial-up ерата.

БТК обаче догони Европейските телекоми по скорости и раздвижи интернет пазара в БГ на национално ниво, засили се конкуренцията и цените паднаха драстично.

Технологиите се развиват и вече няколко EU телекома пуснаха VDSL достъп, които набира скорост и разпространение като се очаква в близко бъдеще да замени изцяло ADSL.

Deutsche Telekom предлага vdsl2 достъп 50мегабита даун/ 10 ъп за около 100eu и HD IPTV по него.

Смятам, че и БТК няма да остане по назад.

Така като гледам сме на 5-то място в Европа. Инфо!

Така като гледам сме на 5-то място в Европа. Инфо!

не разчитай на това инфо.

Мегаланци си джасат спийдтестове от техния сървър, които им се води локал и правят фейк тоя рейтинг ;)

между другото от няколко дни забелязвам, че вдигам над 12 мегабита международен към западна Европа.

което за Темпо е повече от ОК.

ето няколко пресни теста

268571019.png268568597.png268567764.png268526758.png

Редактирано от hacked (преглед на промените)

Има ли възможност за ползване на интернет от БТК във вилния район на Златни Пясъци? Wi Fi или друг начин?

Добре няма да разчитам на това инфо!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.