Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини около поредицата "Хари Потър"

Featured Replies

Събирам всички теми създадени по темата за малкия магьосник на едно.

• Отговори 53
  • Прегледи 21,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Здрасти. Няколко човека сме решили да преведем двете книги Harry Potter Schoolbooks ("Quidditch Trough The Ages" & "Fantastic Beasts and Where to Find Them") (понеже 2 гидини вече никой не ги е превел). Има само един проблем. Не ни достигат хора за превода. Ако някой иска да се включи в превеждането да ми пише едно ЛС или да ми пише nа Skype: the_dead_man007 или на e-mail: [email protected]

Редактирано от the_dead_man (преглед на промените)

Има си цяла тема посветена на "Хари Потър". Местя темата там.

• 3 седмици по-късно...

Продават Потър за 50 000 долара

Очаква се този уикенд Хари Потър да спечели до 50 хил. долара от търг. Единствената в света пълна колекция от седемте томчета за момчето магьосник, подписани от авторката им Дж. К. Роулинг, ще бъде продадена чрез сайта еВау. Книгите са толкова ценни, че в момента се съхраняват в полицейския участък на Абърдийншър. Получените средства се събират за организацията "Букс аброуд". Тя дарява книги на деца в 80 страни по целия свят.

Хари жени ли се ? Това не го знаех ,..... Ми в коя книга се случва . В четвъртата част на филмовата поредица не си ли бе харесал една дръпната мацка...

Хари жени ли се ?

Това не го знаех ,.....

Ми в коя книга се случва .

В четвъртата част на филмовата поредица не си ли бе харесал една дръпната мацка...

Публикувано изображение В епилога на последната книга го показват след 19г. Публикувано изображение

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Рон и Хърмаяни се женят и имат син Публикувано изображение

Взимат се децата, бе взимат се. И деца имат даже накрая, а какви имена им бяха наслагали...леле-мале Публикувано изображение

Еееееее не разказвайте книгата де ;) Аз я прочетох отдавно НО има много други хора който не са я чели , разваляте им удоволствието ;) !

Еееееее не разказвайте книгата де :speak: Аз я прочетох отдавно НО има много други хора който не са я чели , разваляте им удоволствието ;) !

Ще си затварят очите за тези постове Публикувано изображение

Взимат се децата, бе взимат се. И деца имат даже накрая, а какви имена им бяха наслагали...леле-мале Публикувано изображение

Като каза имената на децата се сетих за Снейп. Честно казано тва беше един от най - добрите образи в книгата. Невероятно противоречие, което те кара все да се замислиш и да се питаш аджаба този на коя страна е. Хареса ми...

Последната книга наистина е най - добрата и според мен. Така, че четете.

Еееееее не разказвайте книгата де :speak: Аз я прочетох отдавно НО има много други хора който не са я чели , разваляте им удоволствието ;) !

Ееееееее ние не разказваме само подсказваме Публикувано изображение

Като каза имената на децата се сетих за Снейп. Честно казано тва беше един от най - добрите образи в книгата. Невероятно противоречие, което те кара все да се замислиш и да се питаш аджаба този на коя страна е. Хареса ми...

Ееееееее ние не разказваме само подсказваме Публикувано изображение

Да между другото. И аз мисля, че това беше най-добрия образ в цялата книга - много добре пипнат. Толкова конрастен и противоречив. Последната книга наистина беше много силна. Браво на Роулинг:speak:

• 2 седмици по-късно...

Продават Потър за 50 000 долара

...................................................

В отговор на поста ми от 2 страница :

Купиха “Потър” за 18 200 лири

Анонимен купувач се изръси с 18 200 британски лири за седемте романа за Хари Потър. Ценното в тях е, че томчетата са с автограф от авторката Джоан Роулинг. 63 маниаци са наддавали в търга по интернет. Приходите отиват за шотландска асоциация, която изпраща учебници и помагала в страните от третия свят. Прочутата писателка е дарила романите с подписа си за 25-годишнината на асоциацията. Скъпоценната колекция досега бе съхранявана в полицейски участък в Хънтли до Абърдийн в Шотландия, след като опитите тя да бъде оставена на съхранение в банка удариха на камък.

Източник:standartnews.com/bg

Не можах да се сдържа да не ви пусна това клипче, което намерих съвсем случайно в YouTube, докато гледах интервю с Хелена Бонъм Картър.

Аз доста добре се посмях - текста е убийствен, а монтажите са евтини и мнго забавни. Публикувано изображение

Мога да кажа,че и актьора който са подбрали за филма е просто перфектен.Alan Rickman наистина пресъздава образа на Снейп по перфектен начин на екрана

Мога да кажа,че и актьора който са подбрали за филма е просто перфектен.Alan Rickman наистина пресъздава образа на Снейп по перфектен начин на екрана

Сигурно един от най-добрите британски актьори в момента. Има страшно специфичен глас (той озвучаваше и Марвин в "Пътеводителя") а за актьорските му способности няма какво да говоря. Прекрасно я играе тази роля...

• 2 седмици по-късно...

Честно казано аз очаквах повече от последната книга. Но пък не се знае дали Джоан Роулинг няма да реши след няколко години да продалжи по някакв начин поредицата.За мен наи добрата книга от поредицата е шестата, тя беше най-наситена с действия.

Редактирано от nameZx (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

На мен най ми харесва втората книга.

• 4 седмици по-късно...

Хари Потър влиза в “Гинес” - Индиец написа книга за актьора със заглавие от 1022 думи

Публикувано изображение

Даниъл Радклиф е на път да влезе в Книгата на рекордите на Гинес. Актьорът, прочул се като Хари Потър от петте филма по сагата на Джоан Роулинг, е герой на томчето с най-дългото заглавие в света. То съдържа 1022 думи и 4805 букви и е сътворено от доктор Субрамониан, директор на Колежа за наука и изкуство край Коимбатор (Индия). Произведението на източния писател е със 123 страници. Към него има приложение от 8 страници, съдържащо триизмерни картини от филмите за Хари Потър, които се гледат с помощта на анаглифни очила. Те се продават заедно с изданието. Заглавието започва с "Даниъл Радклиф - история за необичайно момче, избрано сред..." и завършва с "...вечна слава". В него няма нито един препинателен знак. Книгата на доктор Субрамониан е първата за западен актьор, написана от индиец. Представител на "Гинес" в Лондон е потвърдил, че подобно постижение досега не е имало. Докторът разкрива, че за създаването на творбата го вдъхновила дъщеря му, голяма почитателка на Радклиф. Докторът писател е харесал популярния актьор за главен герой, за да привлече към историята си вниманието на младите читатели.

"Даниъл се явява огромен стимул, който кара хората от различни възрасти да четат книги. Затова и го избрах", казва Субрамониан. Индиецът е поставял и други рекорди за "Гинес". През 1996 г. той бе включен в изданието заради онлайн лекция, изнесена пред 1934 студенти от 16 учебни центъра в света.

Източник:tandartnews.com

Тъпо ще е ако е истина...Поне в детските книги нека винаги побеждава доброто. Ще е абсолютна идиотска идея на Роулинг ако поредицата наистина завърши така.... :)

[/quote

иэвинявай ма това не е детска книжка а е много эарибена фентьэи поредица

эа мен най эарибената поредица и като филми и като книга

• 1 месец по-късно...

здравейте убожавам книгите и филмите за хари потър те са наистина най-добрите който съм чела обожавам СНЕЙП просто нямам думи той е най-готиния !Алан Рикман найстина го играе страхотно но не исках да умир амразя те наджиниииии мразя тееее защо??само заради пръчката неее е честно та дори тя не служеше на Снейп!

Дони , поне умря благородно... просто не повярвах че така защити Хари и да умре от любом към майка му ... а и цялата история с Дъмбалдор !
  • 5 месеца по-късно...

Аз пак да питам сега:

Публикувано изображение

Някой знае ли тази корица коя е?

Великобританкса за деца ( аз го изключвам )

Великобританкса за възрастни ( предполагам )

Американска

Предварително Благодаря за Отговора

EDIT: Вече разбрах! Великобританска за възрастни както и предполагах!

Аз съм с Американската корица, щото Великобританската за деца е на английски, а и по незнайна причина е с 1/3 по скъпа от другата.

Редактирано от SentLorlpMan (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
Малко закъснях с прочитането на 7-мата книга, ама.. Почнах я оня ден и я свърших вече. Тя тая да беше избила всичките поне - те не остават много герои Публикувано изображениеПубликувано изображение
  • 3 месеца по-късно...

Ооо, виж ти! Много Интересно. Нали бяха казали, че осмата книга ще е като енциклопедия на всичко? Има информация, че може и да е продължение.

Ето бе Публикувано изображение :

Here! - Вярно че инфото е от преди над година, но все пак...

И ако е продължение ще е супер тъпо, освен ако не съживи по някакъв начин Волдемор или някой друг. Но пак няма да е интересно - те ще са възрастни (Потър, Джини, Рон, Грейнджър), дечурлига и т.н.

Става глупаво! Е, ще е интересно ако поне им изтребят децата, ама...

Ако някой е виждал ново инфо относно Книга 8 да казва.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.