Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е според вас толерантността?

Featured Replies

Добродетел, глупост, нещо нужно, нещо ненужно, някой я ползват като параван, други парадират с това, че я притежават...?!Какво е...

Какво е толерантността за вас?!Какво означава за вас?И какво точно мислите за нея...Вашата гледна точка...

Търсих, но не намерих такава тема...та се надявам да не се дублира, ако се дублира може модераторите да я затворят...Мерси...

Добродетел, глупост, нещо нужно, нещо ненужно, някой я ползват като параван, други парадират с това, че я притежават...?!Какво е...

Какво е толерантността за вас?!Какво означава за вас?И какво точно мислите за нея...Вашата гледна точка...

Търсих, но не намерих такава тема...та се надявам да не се дублира, ако се дублира може модераторите да я затворят...Мерси...

Както с повечето неща, не трябва да се прекалява защото става вредна.

P.S. Защо трябва да пишеш с толкова трудно видим цвят ? Каква е целта ? Ако искаш да не се вижда не го пиши.

Толерантността е търпимост към нещо различно в някого,вид дипломатичност и такт,а може би дори израз на великодушие(било то свойствено,искрено или умишлено демонстрирано).Във всеки случай,ако е първото,е признак за благородство в характера според мен.Толерантността е отстъпка пред собствените ти възгледи или предпочитания в името на някаква по-висша идея.Толерантността е понякога порив към реализацията на фикцията за равнопоставеност.А понякога е може би нещо като изискан жест на учтивост.Въпросът е този жест да не се превърне от толерантност в сервилничене,от благородство-в малодушие.

P.S. Хубава тема,^^Angelsing^^!

Толерантност в определени граници,после почват да ти играят хоро на главата biggrin.gif

=>ти си вече глупак :speak:

Добродетел, глупост, нещо нужно, нещо ненужно

Сама си си отговорила на въпроса :speak:

• Автор
Сама си си отговорила на въпроса ;)

А за теб какво е толерантността, за теб?! :speak:

Не ни ли вкарва в проблеми?Кажи ти как мислиш, твоята гледна точка?

Може би толерантноста е средство за постигане на дадена цел. Не знам, но когато си толерантен и другите са толерантни към теб. Никой не обича егоизма ти, освен самият ти. Това не пречи животът да се живее по различен начин. Нужна е доза равновесие. Така, че усетиш ли, че ставаш глупак, време е да удариш с бухалката по главата тоя, който те прави на такъв ;)

А за теб какво е толерантността, за теб?! ;)

Не ни ли вкарва в проблеми?Кажи ти как мислиш, твоята гледна точка?

За мен лично не е проблем,защото смятам, че съм толерантна в рамките на разумното,т.е. така съм възпитана,професията ми го изисква и т.н.Но съм също толкова арогантна и неотстъпчива.Съгласявам се с написаното от fairytale,че толерантността е търпимост и дипломатичност и има опасност, ако не е добре дозирана, да се превърне в сервилничене и дупелизане.Толерантността трябва да е умерена и ненатрапчива.

За мен лично е нужна,аз също съм толерантна,но в рамките на нормалното естествено,защото станеш ли прекалено толерантен и усетят ли го това хората,започват да те правят на будала

Toлерантност означава да познаваш обекта към който си толерантен.

Да познаваш дадения обект на толерантност изисква да споделиш време с него или поне с мислите му.

Всеки може да се има за толерантен, но всъщност си живее по собствени критерии и никога не си дава реална равносметка за това, какво точно наистина представлява човека срещу него.

Ако излезете на улицата и разпитате, а също и тук. Няма да чуете и един човек да каже за себе си, че не е толерантен, и аз им вярвам на всички тези хора, вярвам им, че си вярват, че са толерантни. cool.gif

Но до колко е адекватна тяхната толерантност?! По-добре не ги бутай, че ще избухнат отгоре ти.

Дано да има толерантни хора в България, дано! Но като гледам, как се сърдим и обиждаме, как лесно минаваме в аругантни.. sad.gif

Преди 8 години работих за една английска благотворителна фондация в България. Англичанката дето ми беше шефка на 2рия ми работен ден ми каза, че съм добряк, но съм аругантен. Някак си не ми се вярваше. Отне ми време да разбера разликата. Наслука на всички! :)

• Автор
За мен лично е нужна,аз също съм толерантна,но в рамките на нормалното естествено,защото станеш ли прекалено толерантен и усетят ли го това хората,започват да те правят на будала
Така е качват ти се буквално на главата, злоупотребяват с толерантността ти...
Толерантност в определени граници,после почват да ти играят хоро на главата biggrin.gif=>ти си вече глупак :)
Да....и това...

Да,но пък затова не трябва и ти да злоупотребяваш с толерантността на останалите.

Толерантност - думата е с латински произход и в буквален превод означава "търпимост". В българския език е застъпено обаче малко по-широко значение на думата "толерантност". Докато "търпимост" е да можеш да изтърпиш различното, което ти е и неприятното, то под толерантност се разбира не само да го изтърпяваш, а да се научиш и да го приемаш. Толерантността е именно това - да умееш да приемаш другото, различното.

• Автор
Англичанката дето ми беше шефка на 2рия ми работен ден ми каза, че съм добряк, но съм аругантен. Някак си не ми се вярваше.
;) Как така хем си добряк, хем си арогантен?! :speak:
За мен лично не е проблем,защото смятам, че съм толерантна в рамките на разумното,т.е. така съм възпитана,професията ми го изисква и т.н.Но съм също толкова арогантна и неотстъпчива.Съгласявам се с написаното от fairytale,че толерантността е търпимост и дипломатичност и има опасност, ако не е добре дозирана, да се превърне в сервилничене и дупелизане.Толерантността трябва да е умерена и ненатрапчива.
Да, в граници трябва да е толерантността...и не може човек да нарушава принципите си заради това, че някой си мислел по някакъв си начин...Това също е излишна толерантност...Пък и не може само единия да проявява толерантност, а другия отсреща да не проявява такава...

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

• Автор
Най-просто казано-зачитане на чуждо мнение.

Това, че зачиташ дадено мнение не значи, че мислиш по същия начин и го толерираш, и приемаш за свое мнение...

Просто изслушваш и се опитваш да си толерантен до колкото е възможно...

Това, че зачиташ дадено мнение не значи, че мислиш по същия начин и го толерираш, и приемаш за свое мнение...

Просто изслушваш и се опитваш да си толерантен до колкото е възможно...

Съгласен съм.

Как така хем си добряк, хем си аругантен?!

Eми хаде, нали за тва ти казвам, че и на мен ми отне време докато усетя разликата. ;)

Пожелавам ти успех да я откриеш и ти.

Все пак нека ти улесня малко задачата с един хинт. :P

"Проблема е точно, че много хора по същество са добряци, но нямат нерви и търпение да станат и в действията си наистина добрички и толерантни."

Толерантността е да можеш да приемаш всички останали такива, каквито са. Дори да ти се струва, че може би биха могли да бъдат и по-добри. Да не ти се иска да ги променяш или да си налагаш собственото мнение. Да можеш да приемеш, че всички сме различни и това може би е хубаво и че трябва да бъде така.

Толерантността е много ценно качество. Не всеки я притежава, а този, който я има, обикновено страда от нея.

След като си бил 500 години под турско робство, да се оставиш 32 години да те управлява един циганин (Тодор Живков от Замфиркьовия род, сигурно знаеш, че Замфир е име на дядо му, от Орханските цигани, които са покръстени от Фердинант), а след това искаш неговото управление да се върне. От това по-голяма толерантност няма, чудя се какво искат европейците, ама те не са наясно, явно. cool.gif

Tолерантността е приемане. И започва, когато станем толерантни към нетолерантността.
Не може да има толерантност към нетолерантността, нито към разрушението и убийството! Това би било върховно недоразумение!Ако човек кара колата си и се разсее, и навлезе в насрещното платно, а срещу му изкочи друга кола и човекът в първата кола види това, не може да е толерантен към грешката си и да каже, аз приемам грешката си и не се срамувам от нея. Пак бих я извършил. - и други подобни псевдофилософски изказвания, каквито все повече чуваме за модерни днес. (Тогава ставаш просто убиец като пияният Максим Стависки!) sad.gifЕто това би било непростима глупост. Не можем да сме толерантни към разрушителните явления, които трайно унищожават вида ни, (Хомо сапиенс). Що за мъдреци сте и уж вярващи в Бог, когато не сте проумяли, че всички религии появявали се някога до сега са точно учения как хората да се развиват, променят и усъвършенстват. Христос в който сигурно някои от вас вярват е умрял да спаси човеците от греховете им. Да спаси животите им и да им даде още един шанс да се осъзнаят и променят. Но нетолерантност не означава да убиваш за възмездие! Нетолерантността свършва до там да промениш грешката. Разбира се, трябва да се дава шанс на грешниците. А и всяка грешка си има цена, която грешника трябва да си плати.
Толерантността е да можеш да приемаш всички останали такива, каквито са. Дори да ти се струва, че може би биха могли да бъдат и по-добри. Да не ти се иска да ги променяш или да си налагаш собственото мнение. Да можеш да приемеш, че всички сме различни и това може би е хубаво и че трябва да бъде така.Толерантността е много ценно качество. Не всеки я притежава, а този, който я има, обикновено страда от нея.
Не бъркай толерантност и глупащина!Толерантността е само необходима ГОТОВНОСТ да дадеш шанс на някой да бъде по-добър. Ако разбира се изобщо ти си цвете за мирисане де. :)Не може да наричаш толерантен някой, който те мрази, който бяга от комуникация с теб, който не внимава и мрази математиката и логиката.
  • Автор
Eми хаде, нали за тва ти казвам, че и на мен ми отне време докато усетя разликата. :lol6:

Пожелавам ти успех да я откриеш и ти.

Все пак нека ти улесня малко задачата с един хинт. ;)

"Проблема е точно, че много хора по същество са добряци, но нямат нерви и търпение да станат и в действията си наистина добрички и толерантни."

Не мисля, че толерантността и арогантността имат нещо общо...Арогантния човек се съборазява само и единствено с себе си...бих свързала арогантността с наглото поведение на днешните тинейджъри... ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.