Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за учителската стачка 2007 г.

Featured Replies

Чак сега ли почваш да се питаш "какво ще стане с моето дете"?

Да, защото в началото бях убедена, че и едната и другата страна са разумни хора, които могат да направят необходимите компромиси за разрешаването на проблема - от една страна достойно заплащане за учителите, а от друга - е, все пак то трябва и да се заслужи и когато човек иска повече трябва да дава повече. Както е в другите области на живота.

Сега гледам - предлагат им същите тези 650 лв, които те искаха миналата седмица, а те не са съгласни. Честно казано вече не знам какво искат.

Тук във форума има учители - нека ме "светнат" (нямам напоследък твърде време да слушам новини).

Непростимо е това,че много хора са манипулирани от лъжите на правителството и мислят като теб.Непростимо е това,че в една държавица като Македония,която съществува от броени години,основната учителска заплата е 280 евро,а у нас е двойно по-ниска. Непростимо е това,че румънските учители докрай се бориха за правата си и всички ги подкрепяха,а у нас,щом някой си надигне главата,му я сечем. Непростимо е,че вярвате на свободните съчинения на шайка некадърници от министерския съвет и се оставяте да бъдете тъпкани и ограбвани. Ето ТОВА е непростимо. Но явно това ви доставя удоволствие... sad.gif

Може би си прав. Но аз съм убедена, че и останалите "претенденти" за управляващи са същите. Цялата работа в играта е не да се защити учителското или което и да е друго съсловие, а да се докопат еврофондовете. Там са рушветите, там са комисионните. И дори и да се стигне до нови избори, дори на всеки три месеца да правим избори, все същите мутри ще ни угощават със лъжите си. Докато не се смени избирателната система. Писна ми да гласувам за партийни мъгли. Крайно време е да избираме личности. Може би цар Борис ІІІ е бил прав, когато след 19.05.1934 г. е забранил политическите партии. Далеч съм от мисълта, че сега това може да се случи (както вече казах - историята се повтаря във вид на фарс). Но пък да ставаме заложници на политиците - и учители, и медсестри, и лекари и всички останали - също не е добра идея.

Между другото доколкото знам производството в Румъния е много по напред от нашето и съответно и заплатите са по-добри. За Македония не знам, но след като влязохме в ЕС, наши редовни клиенти от ГЪрция, Германия (визирам фирмата в която работя), вместо при нас, там си дават поръчките. А сетете се защо.

• Отговори 810
  • Прегледи 70,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

И ако продължават почвам, като родител да се питам какво ще стане с моето дете.

Но след като им "натриете носовете" на тези алчни даскали и те "бити" се върнат в класнит стаи ти ще спреш да се притесняваш за образованието на детето си нали?

Реформи в очите на правителството означава само "съкращения" и "по-големи нормативи". Това си го говорим един месец а вие "подкрепящите" си знаете вашето. Да си чула министъра да говори за преразглеждане на учебната програма? Да си чула министъра да иска работни групи от учители да дадат становища по тоя или оня учебник? Хайде да не са учители, нали сме тъпи - да излязат инспекторите и да кажат нещо. Какво от правителството предложиха, което конкретно да касае образованието на твоето дете?

И ако може да ми отговориш конкретно, а не с поредната теория стил ала министър Велчев. А да...и моля на морал не ми го избивайте. Не се познаваме и бих се усъмнил в искреността ви (визирам не само теб).

Ето аз смятам, че ти си една много интелигентна дама. Заповядай и замести някоя некадърна даскалица. Сега има много свободни места. Така лично ще си отговорна за част от образованието на детето си и може би по-малко ще се притесняваш. :cheers:

А дотогава, моля те не се нуждаем от "подкрепата" ти. Иди да подкрепиш Вяра Лазарова - родителката. Тя може да те квалифицира и научи как се обучават класни ръководители срещу 300лв. на ден.

P.S. Сега прочетох, че не си достатъчно "осведомена". Редно е първо да се осведомиш и тогава да даваш мнение. Нали? Иди в сайта на МОН и прочети проекта за споразумение. Ще разбереш колко са 650лв. И какво е "реформа". Не че няма съвсем нищо свястно - напротив. Но конкретно нищо не касае подобряване на образованието. Всъщност виж и прецени.

Редактирано от 90125 (преглед на промените)

В крайна сметка, смисъла на една стачка е да се засегнат нечии интереси-за да се обърне внимание на даден проблем,иначе е безмислена!В случая това е интереса на родителите!-те всъщност от коя страна на барикадата са?

Почвам да си мисля, че в думите на nickfox, че правителството не иска стачката да приключи, има нещо вярно.

Хайде не ми приписвай думи, които не съм казал. Обвиняваш мен, че лъжа, че манипулирам и демагогствам, а самия ти го правиш. Никъде не съм казвал, че правителството не иска стачката да приключи. Така, че не ми приписвай нещо, което не съм казал.

Но след като им "натриете носовете" на тези алчни даскали и те "бити" се върнат в класнит стаи ти ще спреш да се притесняваш за образованието на детето си нали?

Реформи в очите на правителството означава само "съкращения" и "по-големи нормативи". Това си го говорим един месец а вие "подкрепящите" си знаете вашето. Да си чула министъра да говори за преразглеждане на учебната програма? Да си чула министъра да иска работни групи от учители да дадат становища по тоя или оня учебник? Хайде да не са учители, нали сме тъпи - да излязат инспекторите и да кажат нещо. Какво от правителството предложиха, което конкретно да касае образованието на твоето дете?

И ако може да ми отговориш конкретно, а не с поредната теория стил ала министър Велчев. А да...и моля на морал не ми го избивайте. Не се познаваме и бих се усъмнил в искреността ви (визирам не само теб).

Ето аз смятам, че ти си една много интелигентна дама. Заповядай и замести някоя некадърна даскалица. Сега има много свободни места. Така лично ще си отговорна за част от образованието на детето си и може би по-малко ще се притесняваш. :P

А дотогава, моля те не се нуждаем от "подкрепата" ти. Иди да подкрепиш Вяра Лазарова - родителката. Тя може да те квалифицира и научи как се обучават класни ръководители срещу 300лв. на ден.

P.S. Сега прочетох, че не си достатъчно "осведомена". Редно е първо да се осведомиш и тогава да даваш мнение. Нали? Иди в сайта на МОН и прочети проекта за споразумение. Ще разбереш колко са 650лв. И какво е "реформа". Не че няма съвсем нищо свястно - напротив. Но конкретно нищо не касае подобряване на образованието. Всъщност виж и прецени.

Моля малко да смекчиш тона, защото не съм ти нито ученичка, нито родител на твой ученик.

Вие думичките "съкращения" и "повече работа" не искате да ги чувате, нали? Но виж "повече пари", няма проблем. Пак казвам - за да искаш, трябва да даваш.

Но вие, учителите, както вече нееднократно съм казвала, страдате от едно професионално заболяване - искате да бъдете винаги прави и смятате събеседника си за инфантилен и прост. И каквото вие кажете, това трябва да стане. Само че нещата в другите сектори на живота не стоят точно така. И се налага да се съобразяваш с хиляди неща, които не ти харесват.

И мисля, че е крайно време да разберете - не ми е работа на мен да давам конкретни становищша кое и как да се подобри в сферата на образованието. Аз искам детето ми да е на училище, не защото ми трябва бавачка, а защото е важно да учиш, НЕ ИСКАМ догодина да давам пари за частни уроци за каднидатстване след 7-ми клас (за което вината не е само в учителите), НЕ ИСКАМ да чета безумия по учебниците. Но как да се постигне това - си е грижа ваша, да ме прощавате. Вие, учители, инспектори и пр. не сте дошли в завода да решавате нашите проблеми, нали? Всеки камък си тежи на мястото. Аз плащам данъци (между другото върху реалната си заплата) и се интересувам от готовия продукт. Както вие, като си купувате мебели, не се интересувате от технологията, по която са произведени, но гледате качеството.

Колкото до заместването - веднага, готова съм! Между другото имам квалификация за учител и освен инженерните науки мога да преподавам информатика и информационни технологии, защото второто ми висше е именно в тази насока. (скоро ще кача своя сайт в дата-та, можеш да го посетиш). А между другото съм работила като учител. Докато вие, учителите, трудно бихте могли да свършите моята работа, но не защото сте некадърни, а заради това което казах по-горе - страдате от синдрома на абсолютната правота. А това в материалното производство никой няма да го търпи. И ако не ви пратят в склада за "котлен камък" или "компресия" (което си е класика в жанра), ще намерят хиляди други начини да ви направят смешни. И пак повтарям - не защото сте прости и некадърни (убедена съм в противното), а защото никой не обича да го гледат отвисоко (сработва инстинкта "тоя па, за к`ъв се мисли. Я да му свием някой номер"). И уважението към теб в този сектор зависи, освен от професионалните ти качества, от това как общуваш с колегите си. А там шаренията е пълна - от общите работници с начално и осноно образование, до главния счетоводител с висше, който "пази парите, както Фафнер съкровището на нибелунгите". ДА не говорим, че инженерните науки все пак си изискват някакво специфично образование. Така че толкоз по въпроса кой за какво го бива.

Между другото думи от сорта на "алчни даскали" и пр. не съм употребявала. Но ви питам, как след като размахвате фишове с 250-300 лв заплати, 650 лв ви се виждат малко. И дали ако ви дадат 790 лв, няма да поискате 1200 примерно.

Всъщност вие трябва да сте благодарни - имате най-сговорчивия работодател, държавата. Ако някой в частния бизнес пробва това поведение, още след първата седмица ще излети. Колкото до Вяра Лазарова, нямам впечетления от тази дама, но странно защо в България, ако някой реши да каже мнение, друг му крои шапката (както и ти на мен в този форум примерно).

Апропо, не съм осведомена, защото както вече казах, нямам време да кисна по сайтовете. Имам достатъчно спешни задачи, с които си изкарвам хляба (между другото извънредния труд и "домашната работа" на мен никой не ми ги плаща, но аз съм идиот и си харесвам работата, затова и не я сменям).

Редактирано от Sessily (преглед на промените)

Вие думичките "съкращения" и "повече работа" не искате да ги чувате, нали?

Едно си баба знае, едно си бае!

Извинявай! Вече никога няма да ти противореча. cool.gif

nickfox, пращаш ми ЛС-та, в които казваш, че политиците печелят от стачката. Или не съм те разбрал и не включваш правителството в "политиците" или се отричаш от думите си. Сесили, мисля, че не си права, освен за острия тон на 90125. Никой не те кара да плащаш за частни уроци. Помисли си само, колко малко хора в България могат да си позволят подобна екстра. На другите децата им по- умни ли са или родителите им са по- стиснати. Да не забравяме, че ученето в края на краищата се свежда до желанието на индивида да се учи. Ако детето ти не иска, изглежда не се справяш с възпитанието му или е влезнало в пубертета :go ahead: Още по страшен е проблемът, когато не си виновна ти, а социални фактори като отношенията с другите деца или различни заболявания като дислексията например, които дори не се регистрират от системата (не дай- боже да я регистрират и да пратят детето при бавно развиващите се) и за това пак са виновни администраторите от министерството. Никой в училище няма законовото право да принуди детето да се учи и това е проблем. Още по- лошо, няма механизми за подпомагане на проблемните деца. И в това е най- големия проблем, че от министерството очакват учители и родители да им свършат работата, т.е. да измислят механизмите. На което ти вероятно ще отвърнеш нещо за авторитета и т.н. Точно за това повечето от бъдещите учители имат лекции и по педагогика. Друг е въпросът, че познати с такива специалности са ми казвали, че по педагогика се учат пълни глупости, но за това не са виновни те, нали!? Освен това учебниците не се пишат от учители, а от бивши и настоящи експерти и университетски преподаватели, които дори се подписват под затъпяващо- неразбираемото си творчество. Така де, за глупостта граници няма :) Ще кажеш, че оправдавам учителите и ще си права. Върху тях се излива ужасно много помия, а вината за проблемите в системата не е тяхна. Да, има некадърни, алчни, мързеливи и откровени психопати сред тях, но те са само служители. Все едно, ако фирмата, в която работиш, е на загуба години наред, да си виновна ти. И няма никакво отхвърлено споразумение, нищо не е подписвано. Станишев и министрите хвърлиха едни цифри в медийното пространство, но изглежда в суматохата са пропуснали да ги сложат в писмен вид на масата за преговори ;) А за Вяра Лазарова, тя е добър пример за човек, който си мисли, че щом е ходил на училище може да направи реформата в образованието и честно да си кажем, говореше глупости, колкото да вдигне медиен шум около "русата" си личност. И извинявай, че ти вменявам думи, правя го с цел да олекотя изказа си, като му придам диалогичност :)

Редактирано от blaber (преглед на промените)

nickfox, пращаш ми ЛС-та, в които казваш, че политиците печелят от стачката. Или не съм те разбрал и не включваш правителството в "политиците" или се отричаш от думите си. Сесили, мисля, че не си права, освен за острия тон на 90125. Никой не те кара да плащаш за частни уроци. Помисли си само, колко малко хора в България могат да си позволят подобна екстра. На другите децата им по- умни ли са или родителите им са по- стиснати. Да не забравяме, че ученето в края на краищата се свежда до желанието на индивида да се учи. Ако детето ти не иска, изглежда не се справяш с възпитанието му или е влезнало в пубертета :) Още по страшен е проблемът, когато не си виновна ти, а социални фактори като отношенията с другите деца или различни заболявания като дислексията например, които дори не се регистрират от системата (не дай- боже да я регистрират и да пратят детето при бавно развиващите се) и за това пак са виновни администраторите от министерството. Никой в училище няма законовото право да принуди детето да се учи и това е проблем. Още по- лошо, няма механизми за подпомагане на проблемните деца. И в това е най- големия проблем, че от министерството очакват учители и родители да им свършат работата, т.е. да измислят механизмите. На което ти вероятно ще отвърнеш нещо за авторитета и т.н. Точно за това повечето от бъдещите учители имат лекции и по педагогика. Друг е въпросът, че познати с такива специалности са ми казвали, че по педагогика се учат пълни глупости, но за това не са виновни те, нали!? Освен това учебниците не се пишат от учители, а от бивши и настоящи експерти и университетски преподаватели, които дори се подписват под затъпяващо- неразбираемото си творчество. Така де, за глупостта граници няма ;) Ще кажеш, че оправдавам учителите и ще си права. Върху тях се излива ужасно много помия, а вината за проблемите в системата не е тяхна. Да, има некадърни, алчни, мързеливи и откровени психопати сред тях, но те са само служители. Все едно, ако фирмата, в която работиш, е на загуба години наред, да си виновна ти. И няма никакво отхвърлено споразумение, нищо не е подписвано. Станишев и министрите хвърлиха едни цифри в медийното пространство, но изглежда в суматохата са пропуснали да ги сложат в писмен вид на масата за преговори :) А за Вяра Лазарова, тя е добър пример за човек, който си мисли, че щом е ходил на училище може да направи реформата в образованието и честно да си кажем, говореше глупости, колкото да вдигне медиен шум около "русата" си личност. И извинявай, че ти вменявам думи, правя го с цел да олекотя изказа си, като му придам диалогичност :P

Не съм казвала, че детето ми не ще да учи, а и мисля че съм намерила добър начин да го мотивирам. НО когато говоря за частни уроци визирам именно факта, че има несъответствие между учебния материал, изучаван в училище и това, което се изисква по изпитите (поне такава е информацията ми). ЗА това, разбира се, не са виновни учителите, защото аз съм убедена че за 40 мин. час не можеш да бъдеш слънце и да огрееш и отличниците и оставачите, а се спираш на някакво средно ниво. Ако съм казала това за частните уроци, то е било, за да визирам проблем на образованието, който съществува и никой не може да го отрече. ЗАтова трябва да има решение и то трябва да е свързано с учителите, дори от тях трябва да излезе предложение за решаване на множеството проблеми в образованието. Но те явно не искат да поемат инициатива за обществен диспут. Между другото в този форум отворих тема "критерии за диференцирано заплащане". ПОзнайте колко идеи имаше от самите учители.

Колкото до 90125, оставам с впечетлето, че не желае или не умее да води нормална дискусия, а гледа само да се дърли на принципа "който не е с мен е против мен".

blader,

Що се мъчиш да ми приписваш нещо, което не съм казал и след това почваш да ръсиш поредната си порция демагогия. Що се правиш, че не разбираш какво съм имал предвид. Хайде сега недей се прави на толкова интересен. Много добре знаеш кого съм визирал под политици. Не ми приписвай повече неща, които не съм ти казал. А това, че цитираш мое ЛС до теб ми показва, че най-малкото си непочтен и в името на своята си кауза си готов да извърташ думи, да обвиняваш в манипулация, в демагогия, да се нахвърляш върху другите. Хайде да вземеш да престанеш да ми дъвчеш ника.

Стачка до дупка!!!

Докато корумпираните и нагли лицемери комуняги не променят подигравателното си отношение,стачката ще продължава.

И ако,както се казва в една реклама,сме един народ и един отбор,всички трябва да подкрепим учителите. Наслушал съм се по автобусите и на улиците как прости и завистливи хора злобеят и ругаят учителите...Докато не изкореним идиотската си и робска психика,няма да се оправим никога,а ще продължаваме да търпим да ни газят мафиотите,наричащи себе си "Политически елит"

Извинявай ама комунизъм са исканията на учителите? Комунизмът е научил много хора, че трябва да разчитат на държавата за всичко - всеки в един капиталистически свят се оправя преди всичко сам, разчита преди всичко на себе си, стреми се да печели повече и заради децата си.

Учителските синдикати със свой вариант за споразумение

От днес учителите отново възобновяват ежедневните си митинги на площад „Независимост" в столицата. които бяха преустановени временно заради внесения от опозицията вот на недоверие към правителството.

Днес синдикатите ще представят своя вариант за споразумение, изготвен на базата на последното предложение на кабинета. Министърът на образованието Даниел Вълчев пък се среща с началниците на Регионалните инспекторати в страната за да набележат мерките за компенсиране на учебния материал заради стачката. Възможно е и удължаване на учебната година като краен вариант, това обаче не е възможно за 7-класните и завършващите 12 клас, коментира вчера министър Вълчев.

Вчера стана ясно, че 93% от училищата в цялата страна не приемат каченото на сайта на правителството писменото предложение за увеличение на заплатите в средното образование. Кабинетът предложи да даде 650 лева за средна учителска заплата през втората половина на 2008 г. и към тези пари отделно да добави средства за диференцирано заплащане. Учителите обаче са недоволни от тази оферта, защото тя не уточнява какво ще е увеличението от 1 октомври тази година и как ще расте преподавателската заплата през първата половина на 2008 г. Протестиращите са недоволни и от това, че увеличението се отнася чак за втората половина на следващата година и се свързва с повишаване на норматива на учителската работа и по-големия брой децата в паралелка. Според учителите, това щяло да срине качеството на учебния процес, да доведе до ликвидация на училища и съкращаване на учители.

Преговорите между Министерството на образованието и науката /МОН/ и синдикатите продължават днес от 15.00 часа. Министър Даниел Вълчев заяви вчера, че исканото от синдикатите увеличение на заплатите от три пъти по 20% е теоретично възможно, но реално не е, защото би означавало 1/3 съкращения в системата.

Източник: dir.bg

Извинявай ама комунизъм са исканията на учителите? Комунизмът е научил много хора, че трябва да разчитат на държавата за всичко - всеки в един капиталистически свят се оправя преди всичко сам, разчита преди всичко на себе си, стреми се да печели повече и заради децата си.

И какво предлагаш ти? Що за логика ми извади - да не разчитали на държавата...Ами нали са на държавна работа,Шерлок...От кого да искат по-висока заплата? От Бенедикт 16-ти ли?

И какво предлагаш ти? Що за логика ми извади - да не разчитали на държавата...Ами нали са на държавна работа,Шерлок...От кого да искат по-висока заплата? От Бенедикт 16-ти ли?

имах предвид родителите, не учителите за разчитането, и е за безплатното образование. Само вдигането на заплатите на учителите няма да реши нито един проблем на образованието, дори обратно, ще продължи всичко да си е по старо му - с раздут щат и пълно с некадърни учители, това ли всъщност се иска?

Цитирам ти ЛС- то, защото няма нищо лично в него. Не знам, защо изпитваш затруднение да кажеш, че според теб политиците печелят от стачката, във форума. В края на краищата на политиците не им пука. Сесили, точно това имам в предвид, само че не е работа на учителите да измислят критерии, а на експертите в министерството, а те прехвърлят задълженията и отговорността си на всички други, от директорите, до родителите.

Цитирам ти ЛС- то, защото няма нищо лично в него. Не знам, защо изпитваш затруднение да кажеш, че според теб политиците печелят от стачката, във форума. В края на краищата на политиците не им пука. Сесили, точно това имам в предвид, само че не е работа на учителите да измислят критерии, а на експертите в министерството, а те прехвърлят задълженията и отговорността си на всички други, от директорите, до родителите.

Учителите най-вероятно ще загубят една заплата за месеца в който стачкуваха това прави пет месеца по 20% ;), тоест има възможност малко по-рано да се вдигнат заплатите им от предвиденото

Бих искал да ви попитам дали знаете как мога да се свържа с организацията на учениците, която днес е била на среща с министъра на образованието и която нашумя през последните няколко дни?Най-вече с матурите...( http://www.dnes.bg/article.php?id=42891 )Доколкото разбрах организацията става през Интернет, но къде по-точно?Надявам се, че все някой ще знае...Благодаря!

Редактирано от Angel_boy92 (преглед на промените)

Министърът отново лъже. Няма как децата, които са учили по време на стачката да имат по- дълга ваканция от останалите, защото би било нарушение не само на закона за образованието, но и на конституцията. Тези в министерството наистина ни мислят за балами.

А за матурите - http://maturi2008.hit.bg/

Министърът отново лъже. Няма как децата, които са учили по време на стачката да имат по- дълга ваканция от останалите, защото би било нарушение не само на закона за образованието, но и на конституцията. Тези в министерството наистина ни мислят за балами.

А в тази вече доста сложна ситуация, има ли изобщо някакво действие, което да не нарушава по някакъв начин закона на образованието? Не ме разбирай погрешно, че ти опонирам, просто не съм запознат.

А в тази вече доста сложна ситуация, има ли изобщо някакво действие, което да не нарушава по някакъв начин закона на образованието? Не ме разбирай погрешно, че ти опонирам, просто не съм запознат.

Като се има пред вид, че нарушиха Конституцията и отнемат правото на образование на децата вече 5 седмици, а това е възможно (на този етап теоретично) да доведе до анулиране на годината...

Какво тук значат някакви си... закони

Като се има пред вид, че нарушиха Конституцията и отнемат правото на образование на децата вече 5 седмици

Извинете, мадам, Вие случайно да не сте юрист...в министерството на образованието?

(само да питам форумците: Сега тона ми как е?)

Като се има пред вид, че нарушиха Конституцията и отнемат правото на образование на децата вече 5 седмици, а това е възможно (на този етап теоретично) да доведе до анулиране на годината...

Какво тук значат някакви си... закони

доколкото знам тълкуването на Конституцията не е много просто нещо и за това даже си има Конституционен съд, иначе е това са текстовете от нея за образованието:

Чл. 23. Държавата създава условия за свободно развитие на науката, образованието и изкуствата и ги подпомага. Тя се грижи за опазване на националното историческо и културно наследство.

Чл. 53. (1) Всеки има право на образование.

(2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.

(3) Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно. При определени от закона условия образованието във висшите държавни училища е безплатно.

(4) Висшите училища се ползват с академична автономия.

(5) Граждани и организации могат да създават училища при условия и по ред, определени със закон. Обучението в тях трябва да съответства на държавните изисквания.

(6) Държавата насърчава образованието, като създава и финансира училища, подпомага способни ученици и студенти, създава условия за професионално обучение и преквалификация. Тя упражнява контрол върху всички видове и степени училища.

може ли да кажете къде е проблема с Конституцията? и кой всъщност отнема правото на образование, не са ли учителите?

Извинете, мадам, Вие случайно да не сте юрист...в министерството на образованието?

(само да питам форумците: Сега тона ми как е?)

Тонът е търпимо нагъл и лицемерен... типичен за мъж с учителска психика. Ще го преживеем.

Не съм юрист, но ако имаш нужда от такъв мога да те насоча.

... и кой всъщност отнема правото на образование, не са ли учителите?

Именно, за тях говорех!

• Автор
Тонът е търпимо нагъл и лицемерен... типичен за мъж с учителска психика. Ще го преживеем.

Не съм юрист, но ако имаш нужда от такъв мога да те насоча.

Както се казва "Всичко зависи от гледната точка." .Аз пък смятам,че той намясто ви задава този въпрос.Та...като каква работите?

(6) Държавата насърчава образованието, като създава и финансира училища, подпомага способни ученици и студенти, създава условия за професионално обучение и преквалификация. Тя упражнява контрол върху всички видове и степени училища.

...та кой казвате отнема правото на някого?

Явно на тон не мога да го докарам, но поне мога да чета и да мисля .... за разлика от някои правозащитници .....

P.S. И само да добавя:

"Глава втора

Основни права и задължения на гражданите

Чл. 50. Работниците и служителите имат право на стачка за защита на своите колективни икономически и социални интереси. Това право се осъществява при условия и по ред, определени със закон."

Е...аз ще гледам футбол, вие четете конституцията cool.gif

Редактирано от 90125 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.