Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с видео картата при някои игри

Featured Replies

Купих си Radeon 9550 днес. Върви си уж перфектно, но като се опитам да играя някоя от поредицата Need for Speed и играта забива. Предишната ми карта е Radeon 7000 и си вървяха на нея, макар че детайлите не бяха на високо ниво. Възможно ли е проблема да е от видео картата?

• Автор

С оригиналните драйвери от диска, дето си вървят с видео картата.

Махни тези драйвери, изчисти регистрите , свали си оттук 3.8.221 и ги инсталирай като по време на инсталацията не променяй нищо от това, което ти предложи инсталацията ( просто се съгласяваш ). Става въпрос, че ще ти предложи Fast Writes да е Off и т.н. , оставяш го, съгласяваш се и продължаваш .

А пробва ли на малко детайли? Пак ли прави това? Пусни един Еверест да записва в реално време и виж лога. Прилича ми на прегряване, но...

Явно не е това ;)

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

• Автор

Детайлите не съм ги пипал. т.е. стоят си от предишната ми - почт всичко е на минимум.

В тоя сайт нещо не мога да се оправя. Ще станат ли от ati.com драйверите? Мисля, че пак са омега

Редактирано от M1st3r_X (преглед на промените)

• Автор

Станаха :angry: Ще се порадвам и аз малко на детайли!

Благодаря на kokomil и WildHorse за помощта!!!

• 2 седмици по-късно...

Кофигурацията ми е:

Видеокарта: Ati Radeon 9550 256mb 128 bit saphire DDR2 400mhz AGP

Дъно: WinFast K7S748A Series 46CWP201 112604

Биос: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG

Северен мост: SiS 746/746FX/748

Южен мост: SiS 964

ram: 1gb-2x 512 MB PC3200 DDR SDRAM

Процесор: AMD Sempron, 1700 MHz (10 x 170) 2400+

Здравейте,онзи ден си купих карта saphire radeon 9550 128 bit 256 mb x8 колкото да закърпя положението ,че старата ми карта radeon 9000 series започна да маже екрана и с две думи беше здала багажа.Та монирам аз картата махам драйверите на старата слагам новите и нищо опитвах всичко което ми беше на акъл и прочетох в нета,но пак нищо от тогава преисталирам 2 пъти windowsa и сега съм на прага на отчаянието.Рових в биоса да видя дали там не е проблема ,но всичко си изглежа нормално.Най интересното е че когато започна да слагам драйвери(разбирасе преди това ако е имало други ги почиствам) след рестарта компютъра забива или по-точно се забавя страшно много и това може да трае с часове,а след като го рестартирам забележете 2 пъти от компчето се оправя,но имам чувството че драйверите не се

интегрират както трябва,а пробвах какви ли не включително и тези тук които сте посочили и пак проблема е същия.

Направих всичко това,рових се из интернет прочето 3 тома с информация,но проблема ми не се решава,а той е иденичен с този на човека пуснал този пост,тоест при някой игри например sniper elite при стартиране на играта компютъра забива и трябва да го рестартирам от копчето,а при Most Wanted играя около минута и отново се случва същото,интересното е че при fifa 07 няма проблеми и си върви нормално.

Ето и пълната информация за конфигурацията ми от everest : http://configur.hit.bg/index.html

Благодаря предварително за отзивчивостта.

Редактирано от papinio (преглед на промените)

Извади новата карта, почисти си слота и контактите на картата и пак я постави, като прегледай да е плътно свързана!

Пробвах го няколко пъти това,но пак нищо,сега пак ще опитам и след 10-ина минути отново ще пиша какъв е резултата.

Отмово не се получи,макар че сега несъм преинсталирал наново драйверите,само почистих.

Интересното е че след като инсталирам каквито и да е драйвери и рестартирам след което с голяма мъка отворя task manager там някаква под-програма с име : ati2sgag.exe взема целия ресурс на процесора и нищо неможе да се прави и това пробвах да го оставя така,а то продължи няколко часа и нищо не се случваше. Принуден съм да ресартирам от копчето,а като стартира компютъра отново е така,едва на 3-тия рестарт вече се оправя компютъра ,но пък не работят горепосочените неща.

Пробвах го няколко пъти това,но пак нищо,сега пак ще опитам и след 10-ина минути отново ще пиша какъв е резултата.

Отмово не се получи,макар че сега несъм преинсталирал наново драйверите,само почистих.

Интересното е че след като инсталирам каквито и да е драйвери и рестартирам след което с голяма мъка отворя task manager там някаква под-програма с име : ati2sgag.exe взема целия ресурс на процесора и нищо неможе да се прави и това пробвах да го оставя така,а то продължи няколко часа и нищо не се случваше. Принуден съм да ресартирам от копчето,а като стартира компютъра отново е така,едва на 3-тия рестарт вече се оправя компютъра ,но пък не работят горепосочените неща.

Остава само да ни кажеш коя версия на драйвъра инсталираш! Опита ли варианта на kokomil от горния му пост с Омега драйвъра?

• Автор

И при мен се скапаха. След рестарт същия процес заема всички ресурси. След около 30 секунди се оправя, но след около минута ми се появява червен квадрат на мястото на пойнтера и забива. Рестарт от копчето и отново така. След 2-3 такива рестарта или тръгва, или вече нищо не става от драйверите.

• Автор

За това не се бях сетил. Сега ще си сваля, защото онзи ден преинсталирах бозата и сега нямам.

С драйверите на омега 3.8.221 ,които са посочени тук съм в момента,по-горе съм написал,а net.framework съм с 3-ката и пак проблема си стои,вече втори ден се опитавам да го оправя и безуспешно,а се иамм за човек ,който е в час с нещата,май утре ще потърся помоще на сервиза от който купих картата,макар че се съмнявам и те да ми помогнат.Днес нулирах биоса за пореден път да не би нещо да се бърка със старата карта и познайте пак нищо. Незнам вече не ми останаха идеи,как тези хора правят карти без драйвери незнам.Най много от всичко ме озадачава какво толкова след инстал и рестарт се бави машината от тази програмка,която споменах.Сега ще поровя в нета да видя за какво служи и какво следи.

• Автор

Никаква промяна и при мен. Само че след преинстала не се е показвал червения квадрат, но пак понякога забива.

И двамата при инсталацията на драйверите сте забранили FastWrites и GPU Recover нали ! При инсталацията на Омега по подразбиране тя ги посочва да са Off , ама знам ли ? cool.gif

• Автор

Нищо не съм пипал по настройките, както ми каза. И с омега, и с драйверите от ati.com драйверите не станаха. Същото и при двата става.

В момента свалям Омега 3.8.360 да видим с него дали ще стане

Редактирано от M1st3r_X (преглед на промените)

Аз лично несъм ги забравил даже напротив,а след това и в биоса погледнах специално дали е off ,а GPU Recover нещо не видях да има някъде,така че неъм го и променял. Има по време на иснсталацията едно нещо ,което ме пита дали картата ми е laptop или IGP което не ми прилича на AGP но знам ли ,там му казвам No ,но съм пробвал и с Yes и резултата е същия.Такам значи сега сложих старата си карта radeon 9000 и няма никакви проблеми,а забелязах че на 9550 има някакви джъмпери,някой да е наясно за какво служат или по-точно в какво положение за какво са.А и още нещо моята карта слота и е с 2 цепки ,а тази с 1 през самия лот за включване към дънота,може ли от там да идва проблема?

P.S. Мисля все пак че открих проблема,а той се състои в bios-a ми защото е доста стар и трябва да се ъпдейтне ,за жалост никъде не намирам ъпдейт за него при таи дънна платка,моля ви ако може да помогне да пише,ще съм адски благодарен.

http://configur.hit.bg/index.html

Май няма да може никой да помогне,ще видя как ще се оправям.

Редактирано от papinio
2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай". (преглед на промените)

• Автор

Ами не знам. Моят BIOS е старичък - на 5 години, обаче не знам дали проблема е от него. В Display Properties пише, че видео картата няма никакви конфликти и си работи добре.

Такам днес бях в сервиза,значи сменяхме драйвери ъпдейтнахме биоса и нищо.Проблема се реши когато сложихме една карта пак 9550,но с DDR памет ,а не DDR2 както е моята и с 128mb ram а не като моята 256 ,та явно проблема е бил в това че дъното не ми потдържа DDR2 памет и му идва малко в повече инфото.Утре пак ще занеса компютъра да видим дали ще може да подкараме и saphir-a ,но ако не стане ще взема тази на gigabit малко по-слаба е ,но поне работи. :computer8:

Такам днес бях в сервиза,значи сменяхме драйвери ъпдейтнахме биоса и нищо.Проблема се реши когато сложихме една карта пак 9550,но с DDR памет ,а не DDR2 както е моята и с 128mb ram а не като моята 256 ,та явно проблема е бил в това че дъното не ми потдържа DDR2 памет и му идва малко в повече инфото.Утре пак ще занеса компютъра да видим дали ще може да подкараме и saphir-a ,но ако не стане ще взема тази на gigabit малко по-слаба е ,но поне работи. ;)

Абе човек, ти ме уплаши! Моята е DDR3, а дъното е вече пенсионер. Значи и аз съм сгрешил? Не рестартира, но не се представя никак добре тая 7600GT спрямо тестовете, на които съм попаднал из мрежата. Не може да се клокне, а като все пак успее, резултатите са даже по-слаби или не се променят, за разлика от предната ми 6600 с DDR, която леко клокната се представяше на ниво доста над варианта PCI-E с доста силен Atlon на 4 GHz, спрямо моя Селерон, клокнат на 3.2 GHz!

Някой може ли да потвърди това, че DDR 2 или 3 спъва производителността при дъна, които не ги поддържат. Все пак, какво общо има памеета на картата с това на дъното?

Днес си взех компютъра и както си и мислех не направиха нищо по-различно в сервиза от това,което аз направих и проблема се реши като ми дадоха по-евтината карта и ми върнаха разликата в цената,скоро ще трябва да преминавам на по-добра конфигурация,че не се тряе така. laugh.gif

Значи и аз съм с Radeon 9550 и имах същия проблем с Catalyst 7.9 :)

Та какво направих -> преинсталирах бозата и инсталирах въпросните драйвери без контролния център - цък.

Малко след logon-a кочината заби -> бутон Reset и после Start Menu - Run - services.msc .

Там забраних сервизите ATI Hotkey Poller и ATI Smart, рестартирах бараката и проблемите изчезнаха cool.gif

Някой може ли да потвърди това, че DDR 2 или 3 спъва производителността при дъна, които не ги поддържат. Все пак, какво общо има памеета на картата с това на дъното?

Единствената работа на дъното е да притежава видеослот съвместим със съответната карта :)

Редактирано от myd (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.