Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странно падане на паметта в c:\

Featured Replies

Здравейте!

Вчера гледам,имам 1.50 GB Памет на c:\

Днес обаче тя беше 990.След 5 мин. беше 976 а сега 960MB и постоянно пада на долу.

от какво ще е това?

Моля,ако някой знае оитговора да каже,понеже при 0 MB Ме изкарва от акаунта.

Благодаря предварително!

Лек ден

Може би се дължи на виртуалната памет. Тя е файл на C:\\ в случая където когато свърши реалната памет се ползва той. Файла е pagefile.sys мисля.

Имах същия проблем преди 1 година но честно да ти кажа не помня какво направих един съвет провери за някакви вируси(действително може да е това което MDMA каза но за да почне да използва pagefile.sys или трябва да си включила прекалено много приложения на веднъж или нещо ти бърника в компютъра дай CTRL+ALT+DEL и на Preformance виж как е memory-то и коло % използва от него и пиши пак) :blow out candles:

P.S. Разгледай и Add/Remove Programs ако има някакви Toolbar-ове ги трий

Редактирано от XStyle (преглед на промените)

Здравейте!

Вчера гледам,имам 1.50 GB Памет на c:\

Днес обаче тя беше 990.След 5 мин. беше 976 а сега 960MB и постоянно пада на долу.

от какво ще е това?

Моля,ако някой знае оитговора да каже,понеже при 0 MB Ме изкарва от акаунта.

Благодаря предварително!

Лек ден

Някой торент клиент да не би да сваля на C: ?

• Автор

Здравейте!

Offtopic:

На 30(Този месец)Ще съм без Интернет.

Значи,не,не тегля торенти.Чиста съм.Не ползвам много приложения.Winamp,NOD32,AVG AntiSpyware 7.5,DAP,WinPatroll,TaskSwitchPro към един файл,то FTP(Fedora Trans Pack)Да ти прави WinXP-то на Fedora.Много е красиво.Други..FlexType2K,Sygate Persional Firewall Pro.

Други програми не.

От какво е това?

И pagefile.sys не мога да го разбера за каквои служи.

или нещо ти бърника в компютъра дай CTRL+ALT+DEL и на Preformance виж как е memory-то и коло % използва от него и пиши пак wink.gif

Понеже WinXP-то ми е на Български:

Централен Процесор:46%(Постоянно се променя),Виртуална памет:374MB

Линк към ScreenshoT:ЦЪК!

Незнам,кажете какво му е?

Ми виж кои процеси ти точат най-много ресурси и така ще се ориентираш...Колкото до pagefile.sys се е говорило предостатъчно из форума (ползвай търсачката)...

7.Задаване нa управлението на Виртуалната памет от Операционната Система (разбира се може да зададете и ръчно препоръчителната стойност 1,5 x наличната в системата ви RAM памет)...Дясно копче на мишката върху My Computer => Properties => Advanced => Performance => Settings => Advanced => Change => (Примерно System Managed Size) => Set.Програми като CacheMan XP се грижат както за RAM паметта така и за управлението на виртуалната такава...

Download:

CacheMan XP

http://www.outertech.com/index.php?_charisma_page=downloads

Виртуалната памет

Всеизвестен факт е, че оперативната памет е с пъти по-бърза от твърдите дискови устройства. Въпреки това много често се налага част от данните, с които машината борави, временно да бъдат съхранени в т.нар. Swap-файл. Съществуват програми, които оптимизират процеса на обмена на данни между паметта и дисковото устройство, с което се постига известно ускорение.

Програмата, която ви предлагам, също е представяна на страниците на вестника. Става въпрос за CachemanXP на Outer Technologies. Тя работи единствено при Windows NT4/2000/2003 или XP.

Принципът й на работа е следният: когато свободната физическа памет намалее до критично ниво, Windows осигурява виртуална памет за програмата или процеса, който се нуждае от допълнителни ресурси. CachemanXP ускорява този процес, като се грижи да няма похабени напразно блокове във физическата ram памет. При наличие на такива той веднага премества неизползваните данни към виртуалната памет и така ускорява бързодействието на машината. Чрез магьосника в програмата дори начинаещите потребители ще могат лесно и безопасно да оптимизират някои специфични системни настройки в Windows XP, с които се постига осезаемо подобрение при работата със системата. Единичната лицензионна такса за CachemanXP е $25.

Паметта пада и когато някоя антивирусна програма сканира. Погледни папките Temp , колко са пълни. Ако са пълнички, може да изтриеш съдържанието в тях. Не се безпокой, ако е антивирусната ти, или някоя програма, на която и трябват файловете, те няма да се изтрият. Не знам, дали ползваш програми за оптимизация, но погледни и тая тема. Изтегли си и тая програмка Надявам се да реши проблемът ти, ако е свързан с ненужни файлове. Иначе аз преди години имах случай, вероятно с вирус, но може да е бил и някой от локалната мрежа. Тогава много файлове ми бяха прехвърлени от D на C и компютърът блокираше. Папките Temp бяха пълни със всевъзможни повтарящи се файлове.

Aaaa... B-boy[styLe], изпреварил си ме :) Все пак нека първо си почисти ненужните файлове. Даже може да е от кеша на Операта, ако не е зададено да се трие или кеша на коя и да е програма.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Тук не става дума за памет, а за свободно дисково пространство.

Windows постоянно кешира файлове с цел подобряване на производителноста...

При инсталиране или деинсталиране, а и през определен период от време създава Restore Points...

Понякога дълго време не почиства папката Temp...

Кешира интернет сраници и изображения...

Всичко това заема място. Кликни с десен бутон върху диска и му задай "Почистване на диска...", избери таб-а "Разширени" и задай изтриване на всички точки за възстановяване. След това в самото "Почистване на диска...", селектирай всичко и му дай "Почисти"...

Надявам се да поосвободиш място на харда...

• Автор

Знам за Temp-овете.Почистих:

-Temp

-Tempary Internet Files

-CTX ultra Screen\Temp

-Дадох на ръчна през CCleaner

-..И още колко ли не.

Даде до 1.50 GB,След 5 мин. станаха 1.98 а сега са 2.80( ohmy.gif:huh::shock11: )

Спаднаха малко и пак до 2.80

Какво става?Защо ако освободя повече памет(Примерно 500Мб)ме освобождава със над Гигабайт?

History(Най-последното е най-актуалното)

1.50 ГБ

980 МБ

970 МБ

967 МБ

1.50 ГБ

1.98 ГБ

2.80 ГБ

Само за един ден,без да пипна C:\

Проблемното процесче се нарича Dr Watson. Ти чистиш компа от боклук, той постоянно го пълни. Преди доста време имах този проблем и прибегнах до голямата секира - преинстал. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.