Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение за кирилизация на никовете ( имената) ни!

Featured Replies

• Автор

Ей, що няма плюсчета тука, да си ударя по едно :P . Ново предложение. Възродителен процес в калдата, че ми се замая от неразбираеми имена, като например @simtech. Дори и самия той не знае какво е, ама знае как да плюе Христос. Ей за това преименуване!

• Отговори 63
  • Прегледи 15,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• 2 месеца по-късно...
  • Автор
на 3.05.2016 г. в 20:58, バシル написа:

Ти пък сега. Какво му има на ника ми ))))

Нищо не му е на ника ти и там е проблема. Ще ти викам Стамат. Става ли? Оня Стамат от "Неочаквана ваканция", дето четеше евангелието "...и тогава в гетсиманската градина....: - Георги Парцалев. 

2016-08-03_181816.jpg

преди 4 минути, Кико написа:
на 3.05.2016 г. в 18:58, バシル написа:

Ти пък сега. Какво му има на ника ми ))))

Нищо не му е на ника ти и там е проблема. Ще ти викам Стамат. Става ли?

Ти за 3 месеца - само това ли успя да измислиш ???

И що шА му викаш - не може ли нормално да говориш. И без това всички ... само пишем

• Автор
току-що, jhoro написа:

Ти за 3 месеца - само това ли успя да измислиш ???

И що шА му викаш - не може ли нормално да говориш. И без това всички ... само пишем

Хах. Поредния неразбрал :) Не викам. Как разбра че викам, Жоре? И ти ли не знаеше как се пише Жоро на български?

преди 1 минута, Кико написа:

Хах. Поредния неразбрал :) Не викам. Как разбра че викам, Жоре? И ти ли не знаеше как се пише Жоро на български?

Ами ти така си написал "викам". Виж - ако беше "ще се обръщам към теб с ..." е друго.

Колкото до българския - добре, че се моткам из разни форуми, че хЕптен ще го забравя. Тук, наоколо - българския е рядкост (кирилицата като цяло).

• Автор

Темата е стара, никой не я ебава, но пък би било добре вички да са с никове, написани на кирилица. Или поне да са на разбираема латиница,че ако някой ми се изтопоса с ник 1jkd34 airfefge, а иди го цитирай, иди го именувай, ...абе иди го на...най-добре, та да му дойде акъла в главата. 

преди 1 минута, skalata_73 написа:

Хе-хе-хе. Я погледнете господата от ''Екипа на форума'' и вижте колко от тях са с никове на кирилица! Имат си учители хората :P

Това е най-малкото - аз моя ник си го ползвам от поне 14-15 години на ... един милион места.

преди 5 минути, Кико написа:

Темата е стара, никой не я ебава, но пък би било добре вички да са с никове, написани на кирилица. Или поне да са на разбираема латиница ...

моя нали го разбираш лесно ?

• Автор
преди 6 минути, jhoro написа:

Това е най-малкото - аз моя ник си го ползвам от поне 14-15 години на ... един милион места.

моя нали го разбираш лесно ?

Да, твоя го разбирам и няма проблем.  Знаеш ли, че всъщност моя ник бе паролата ми преди 30 години за всички компютри :P Хаха, сега се сетих за една случка. След като завърших университета, почнах да бачкам 1997 година в една фирма за колбаси. Яд ме беше хванало нещо, влязох в компютъра им, праснах една парола като ника ми точно на 31 декември, когато правеха ревизии. Да видиш как ми звънят по Нова година да ме питат за паролата, хаха. Та моя ник явно е по-стар от твоя, макар и почнал като парола :P

преди 10 минути, skalata_73 написа:

Хе-хе-хе. Я погледнете господата от ''Екипа на форума'' и вижте колко от тях са с никове на кирилица! Имат си учители хората :P

Ми погледах ги 12 години, чаках ги, канех им се, пусках теми, ама неебавки големи. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 5 минути, Кико написа:

Да, твоя го разбирам и няма проблем.  Знаеш ли, че всъщност моя ник бе паролата ми преди 30 години за всички компютри :P Хаха, сега се сетих за една случка. След като завърших университета, почнах да бачкам 1997 година в една фирма за колбаси. Яд ме беше хванало нещо, влязох в компютъра им, праснах една парола като ника ми точно на 31 декември, когато правеха ревизии. Да видиш как ми звънят по Нова година да ме питат за паролата, хаха. Та моя ник явно е по-стар от твоя, макар и почнал като парола :P

За това не споря. В началото, когато работех с компютри - никове нямаше, и акаунти, че и Уиндоус. Става дума за 1984 - 92. После известно време нямах достъп до такива машинарии. И те така.

Щях да забравя - само на едно место имаше логване и ник, и пасс - на VAX-а. Ама това е ... друга бира.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Автор
току-що, jhoro написа:

За това не споря. В началото, когато работех с компютри - никове нямаше, и акаунти, че и Уиндоус. Става дума за 1984 - 92. После известно време нямах достъп до такива машинарии. И те така.

Абе имаше си пароли поне. Праснеш една на BIOS  и обикалят машината като голям камък. Аз почнах с компютрите през 1985 година...когато майка ми ме питаше - а тоя компютър може ли да пере, готви?

Абеее - първия "компютър" по който съм работил - аз, а не той - беше "Едноплатков микрокомпютър на базата на процесор MC6800". Ако правилно си спомням името, това ми беше дипломната работа + софтуерното осигуряване.
Сложих думата компютър в кавички, щото ... 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.