Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за избор на видео карта

Featured Replies

А какво можете да ми кажете за разликата между тази(освен цената)- ASUS EN8800GT/G/HTDP/512MB и тази

ASUS EN8800GTS/HTDP/320M PCI-E

• Отговори 65
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Така накратко-8800GT е последното отроче на Nvidia.Базирано на G92 чип.512мб видео памет и 256битова шина.GTS специално този модел е с 320мб(има и с 640) и 320 битова шина.Очаква се скоро новата втора ревизия на GTS картите,в която броят на stream processors е увеличен от 96 до 112,колкото са и при GT.За сметка на това шината е намалена до "само" 256 бита.С две думи-ако си се насочил към една от двете-8800GT е по-изгодна и като цена,и като производителност.Друг вариант е да изчакаш втората ревизия-твърди се,че цените ще се запазят същите.Успех! cool.gif

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

Въпрос:

с какво тази карта е по слаба от тази картра, след като по описание са еднакви ?! и ако наистина са еднакви откаде кацват 50 лв разлика? Благодаря.

ПП. Каквото и да ми кажете 1-вата карта е моя след 1 месец ;)

Въпрос:

с какво тази карта е по слаба от тази картра, след като по описание са еднакви ?! и ако наистина са еднакви откаде кацват 50 лв разлика? Благодаря.

ПП. Каквото и да ми кажете 1-вата карта е моя след 1 месец ;)

Разликата е в честотите на ядрата и паметта - 500/1200 при GT и 580/1400 при PRO. Това дето го пише в JAR, че про е с 625/нещо си не е вярно. Ако няма да взимаш PRO, не взимай GT, а вземи XFX 7900GS ако намериш някъде, но аз лично съм твърдо за х1950Pro. От друга страна, няма да е зле за побързаш, щото тия карти вече са стари като модели и може да изчезнат!

Разликата е в честотите на ядрата и паметта - 500/1200 при GT и 580/1400 при PRO. Това дето го пише в JAR, че про е с 625/нещо си не е вярно. Ако няма да взимаш PRO, не взимай GT, а вземи XFX 7900GS ако намериш някъде, но аз лично съм твърдо за х1950Pro. От друга страна, няма да е зле за побързаш, щото тия карти вече са стари като модели и може да изчезнат!

Абе аз съм навит да зема про варианта, ма нямам парите... аз 200лв за ГТ трудно ша сабера, камоли 250 за про... Разчитам наще да помогнат малко покрай празниците, тва да ми е подаръка за рождения ден (в края на декември), ама не мога да съм сигурен... Въпреки всичко не мисля че ГТ е зле, даже за 200 лж си е супер... поне според мен... Дали 1/4 от цената дават 1/4 производителност отгоре? това ме интересуваше... щото ако бие на тестовете с 5 или 6 фрейма нямам голям смисъл да дам 50лв, които нямам, прав ли съм?

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, понеже искам да си сменям видео картата и съм се спрял на две карти но не мога да избера коя да си взема затова се обръщам към вас ето:XFX GF 8600GT, 256MB PV-T84J-UDF3, PCI Express или NVIDIA GeForce 8600 GT - PCI Express x16, 256MB GDDR3 има и друг проблем, имам и ограничение в ресурсите около 200-250 лева. Очаквам вашият компетентен отровор или пък ако има по-добро предложение за тези пари ще ви бъда много благодарен.

По-доброто предложение е ATI X1950GT или X1950PRO, като се има предвид, че картите са DirectX 9 няма да се наслаждаваш на DX10 ефектите. А ако държиш картата да поддържа DX10 твоя избор е идеален.

Здравейте, понеже искам да си сменям видео картата и съм се спрял на две карти но не мога да избера коя да си взема затова се обръщам към вас ето:XFX GF 8600GT, 256MB PV-T84J-UDF3, PCI Express или NVIDIA GeForce 8600 GT - PCI Express x16, 256MB GDDR3 има и друг проблем, имам и ограничение в ресурсите около 200-250 лева. Очаквам вашият компетентен отровор или пък ако има по-добро предложение за тези пари ще ви бъда много благодарен.

Предлагам това... За парите си си заслужава повече от 8600 каквото и да е... Май... Даже го имат в Жара на склад... Това не е видео карта... Това е е*ати видеокартата...

Имам въпрос към вас можете ли да ми кажете каква е разликата м/у тази видео карта RADEON X1950 PRO SAPPHIRE 256MB GDDR3 PCI-E Dual DVI / TVO и тази карта RADEON X1950 GT SAPPHIRE 512MB GDDR3 PCI-E Dual DVI / TVO освен че едната е 256 а дгурата е 512.И защо са на еднаква цена като едната е по мощна от другата?

Ами нормално е да са на една цена при положение, че PRO е малко по-бърза, но GT е с повече памет. Иначе единствената разлика между картите е честотата на работа на ядрото и паметта, като при PRO са 570/1400 a при GT са 500/1200, но всички GT-та стигат, че и изпреварват PRO-тата с елементарен овърклок, така че X195GT 512MB е най-добрия вариант като цена/производителност измежду всички PRO и GT.

Разбира се елементарния клок не значи че се прави елементарно и ако не смяташ да клокваш си вземай прото... Щото после да няма теми "проблем с 1950ГТ". Ако знаеш как - давай :whist: В не клокнато състояние про е по-добра...

Има си тема за оверклок на Ати, в която е описано много добре как става. Да не говорим, че с ATITool се работи толкова лесно. Даваш му да търси максималните честоти и след това смъкваш с 20Mhz даваш сейв като профил и му даваш да се стартира с Windows-a. По-лесно от това няма накъде. Елементарно е.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.