Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за избор на видео карта

Featured Replies

Здравейте... пак съм аз... След като прегледах мненията и съветите ви се спрях на тази карта. ОБАЧЕ... подочух че ати имат проблеми с драйверите... Избрах тази карта, заради добрите и резултати под директХ9 и потдръжката на ДХ10, което означава че след няколко месеца няма да ми се налага да я сменявам... Но ако ати наистина не могат да си оправят драйверите (за виста нямали проблеми, но за ХР били много зле), поне аз така чух, не е ли по-добрия вариант 7600 за сега, пък после ще видим... Ако греша ме поправете, но ми го каза човек, на който нямам причии да не вярвам...

Благодаря...

• Отговори 65
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Всъщност проблеми имаше когато картата бе нова на пазара и все още нямаше читави драйвер за нея. Сега вече c новите 7.9 и 7.10 драйвери картата си работи чудесно и ако някой все още има проблем, дали проблема не е в задклавиатурното устройство? ;)

картата е много прилична за цената си.както ти казаха вече-наистина с последните драйвъри нещатата са къде къде по-добре.нормално е за нова карта на пазара и то от ДХ10 поколението в началото да има проблеми с драйвърите. ;)

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Като е тръгнало така..искам да питам с моята конфигурация,писал съм я малко по-нагоре в темата, мога ли да си взема 1650 Pro,XT,GT, 256 MB Ram, DDR 2/3 без да си сменям захранването или пък някоя карта от тоя клас , но без да си сменям захранването,макар че знам че трябва ;)

Като е тръгнало така..искам да питам с моята конфигурация,писал съм я малко по-нагоре в темата, мога ли да си взема 1650 Pro,XT,GT, 256 MB Ram, DDR 2/3 без да си сменям захранването или пък някоя карта от тоя клас , но без да си сменям захранването,макар че знам че трябва ;)

Може. :wors: Но не бива! Освен ако не искаш да видиш как кутията ти се обвива в сивкав дим, придружен с искри и пукане. Е, може и да не се случи, но вероятността да стане (д)ефекта с това захранване изобщо не не малка. И защо точно 1650? Нали видя че не са нищо особено.

Може. :P Но не бива! Освен ако не искаш да видиш как кутията ти се обвива в сивкав дим, придружен с искри и пукане. Е, може и да не се случи, но вероятността да стане (д)ефекта с това захранване изобщо не не малка. И защо точно 1650? Нали видя че не са нищо особено.

Ами знам,че не са нищо особено,ама понеже с някоя 1950GT или нещо такова плюс захранването ми идва малко в повечко и се замислих дали да не си взема някоя от малко по-нисък клас,ама явно няма да се размина без захранване. От друга страна 7600GS може би е някакво приемливо предложение така че може и към нея да се ориентирам,пък и гледам,че се представя добре на тестовете :speak:

P.S. Още едно въпросче - каква е разликата между AGP и PCI-E ?

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Много ми хареса тази тема :shake_puter: И аз искам да сменям видеото, та затова моля за консултация...Сега съм със Asus EN6600 на 256мб и е единствената ми непокътната част от 2,6 години, защото съм много доволен, но е крайно време да сменям...Но изобщо нямам представа каква. Нещо да се впише в моята конфигурация - Asus M2N-E SLI, Athlon 3800+ X2, 3GB DDR2 800Mhz. Ползвам го предимно за работа, но на игрите видеото взе да издъхва. За към 200-250лв. Мислех сам да се справя, но виждам, че има доста по-информирани от мен. Благодаря предварително.

П.П. Забравих да спомена, че захранването ми е някакво на 350kW. Достатъчно ли е според вас на тази конфигурация. Защото ми върви съмнително, въпреки паметта. Мерси

Редактирано от Miroslav4u (преглед на промените)

Много ми хареса тази тема :P И аз искам да сменям видеото, та затова моля за консултация...Сега съм със Asus EN6600 на 256мб и е единствената ми непокътната част от 2,6 години, защото съм много доволен, но е крайно време да сменям...Но изобщо нямам представа каква. Нещо да се впише в моята конфигурация - Asus M2N-E SLI, Athlon 3800+ X2, 3GB DDR2 800Mhz. Ползвам го предимно за работа, но на игрите видеото взе да издъхва. За към 200-250лв. Мислех сам да се справя, но виждам, че има доста по-информирани от мен. Благодаря предварително.

П.П. Забравих да спомена, че захранването ми е някакво на 350kW. Достатъчно ли е според вас на тази конфигурация. Защото ми върви съмнително, въпреки паметта. Мерси

350kW е достатъчно за ракетен двигател. Иначе на теб ти трябва качествено захранване до 450-500W максимум, но ако си решил да не клокваш дори 400W са ти достатъчни. Това е моето предложение.

Мерси за поправката и отговора...А като каза клок, можеш ли да обясниш как става, и какви предимства има. Защото знам, че има ефект, но никога не см се интересувал, а естествено на готово е по-лесно :gift:

Редактирано от Miroslav4u (преглед на промените)

Мерси за поправката и отговора...А като каза клок, можеш ли да обясниш как става, и какви предимства има. Защото знам, че има ефект, но никога не см се интересувал, а естествено на готово е по-лесно :yanim:

Първо - видео карта си вземи Sapphire x1950Pro. Второ - захранването е важно, защото при клок консумацията се вдига и ти трябват повечко ватове. Иначе друга работа не върши. Трябва да е марково, за да нямаш проблеми с волтажите и да знаеш че си отговаря на ватовете. Дано съм помогнал. Успех!

Мерси много. А само последен въпрос. Винаги съм бил фен на GeForce, незнайно за мен защо... Каква е разликата между двата конкурента?

Мерси много. А само последен въпрос. Винаги съм бил фен на GeForce, незнайно за мен защо... Каква е разликата между двата конкурента?

И аз съм така. Разлика има, и то голяма. Всяка карта на едните си има конкурентна от другите. В случая с 7900 и x1950, които са един клас карти и са с близки цени, АТИ надделяват като производителност. За сметка на това не могат да се похвалят с карта, която да е конкурентно способна на 8800 и да е в този цeнови диапазон. Затова готвят нова. След това Нвидиа ще направят нова и така ... също като при процесорите и други компоненти и уреди - в един момент едните са добре, а в следващия другите. Това би трябвало да ти е ясно. И аз като един голям фен на Нвидиа ще си купя АТИ заради превъзходството в случая (х1950>7900)

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Виждам, че доста ги чаткаш, затова ще се възползвам, ако не е нагло. Мисля АМД-то да го сменям с Интел. Като гледам тестове, просто не могат да се сравняват според мен...Макар че съм заклет фен и на АМД. Та това е въпросният процесор - C2 DUO E6550/2.33G/1333/4M BOX

Виждам, че доста ги чаткаш, затова ще се възползвам, ако не е нагло. Мисля АМД-то да го сменям с Интел. Като гледам тестове, просто не могат да се сравняват според мен...Макар че съм заклет фен и на АМД. Та това е въпросният процесор - C2 DUO E6550/2.33G/1333/4M BOX

Ами аз пък съм заклет фен на Интел. Иначе правилно си се ориентирал - C2D смазват Athlon X2 в тестовете. Е6550 е много добър процесор, с 1333Мхц ФСБ, 4 МВ кеш и добри възможности за клок. Взимай го! Само че така като ти гледам конфигурацията:

- не можеш да го сложиш на дъното.

- за сега тя е добра и няма смисъл да набиваш пари в нова.

Според мен можеш спокойно да си караш с нея поне още една година, ако смениш видео картата. Това е от мен. Другите биха ти казали същото. "Чаткам" ги, но се уча тук и има още много да се учи. cool.gif

И аз съм така. Разлика има, и то голяма. Всяка карта на едните си има конкурентна от другите. В случая с 7900 и x1950, които са един клас карти и са с близки цени, АТИ надделяват като производителност. За сметка на това не могат да се похвалят с карта, която да е конкурентно способна на 8800 и да е в този цeнови диапазон. Затова готвят нова. След това Нвидиа ще направят нова и така ... също като при процесорите и други компоненти и уреди - в един момент едните са добре, а в следващия другите. Това би трябвало да ти е ясно. И аз като един голям фен на Нвидиа ще си купя АТИ заради превъзходството в случая (х1950>7900)

xactoR, превъзходство, над 7900GS, има 1950 PRO и то не с много, но е и с близо 40 лв по- скъпа. А, ако говорим за 1950GT, 7900GS е по- добра, отново не с много, но са на една цена. Така, че за каквото плащаш, това взимаш. Ако човек е фен на Нвидия, спокойно може да си вземе 7900GS.

xactoR, превъзходство, над 7900GS, има 1950 PRO и то не с много, но е и с близо 40 лв по- скъпа. А, ако говорим за 1950GT, 7900GS е по- добра, отново не с много, но са на една цена. Така, че за каквото плащаш, това взимаш. Ако човек е фен на Нвидия, спокойно може да си вземе 7900GS.

От една страна да, но пък х1950GT спокойно се клоква до Pro. Дори може да се флашне с биос на Pro. Въпроса е дали ти се занимава да го правиш и знаеш ли как. Аз лично няма да издребнявам и ще взема Про.

Също така XFX GF7900GS 256МВ, която въпреки че е клокърска е със 100Мхц по-бавно ядро, струва 30 лева отгоре на 512МВ-овата x1950Pro. Като производителност са приближени, но ... 30 лева отгоре и 256МВ по-малко ... Иначе човека си преценява. Ако е фен на Нвидиа и няма достатъчно пари да взима някоя не XFX 7900GS, но аз бих предпочел х1950GT.

Ами аз пък съм заклет фен на Интел. Иначе правилно си се ориентирал - C2D смазват Athlon X2 в тестовете. Е6550 е много добър процесор, с 1333Мхц ФСБ, 4 МВ кеш и добри възможности за клок. Взимай го! Само че така като ти гледам конфигурацията:

- не можеш да го сложиш на дъното.

- за сега тя е добра и няма смисъл да набиваш пари в нова.

Според мен можеш спокойно да си караш с нея поне още една година, ако смениш видео картата. Това е от мен. Другите биха ти казали същото. "Чаткам" ги, но се уча тук и има още много да се учи. cool.gif

За дъното ми е ясно. Но май си прав, че няма смисъл засега да взимам Интел. Просто продавам частите на един познат, а той ми ги взима на цената на нови и ги разпродава, затова искам да продавам, че с тея темпове догодина ще процесора ще струва 30$.... Аз предимно го ползвам за 3d Max, After Effects и такива глупости, а там иска най-вече памет. А вчера сложих новия Call of Duty и си върви перфектно всичко на макс, с 2хАА. Затова остава само до видеото.

А да ви питам, ако си направя SLI, по-добре ли става отколкото да речем една 8800 GTX Ultra (незнам дали беше точно така).

Мерси за поправката и отговора...А като каза клок, можеш ли да обясниш как става, и какви предимства има. Защото знам, че има ефект, но никога не см се интересувал, а естествено на готово е по-лесно :)

За клока има специална тема,която би ти свършила работа-цък

Правила за ползване на форумите

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

... А да ви питам, ако си направя SLI, по-добре ли става отколкото да речем една 8800 GTX Ultra (незнам дали беше точно така).

Картата се казва 8800 Ultra и бие към хиляда лева. SLI и Crossfire не могат да я догонят - неефективни са. Също така на твойто дъно SLI-то ще забави картите, защото ще работят на 8х вместо 16х. И за финал - само Nvidia поддържат SLI и то само по-новите модели. ATI имат подобно - Crossfire, което се поддържа и от х1950Про за която ти казах, но дъното ти не поддържа самия Crossfire. Просто има разлика в технологията. Най-добрия избор си остава х1950Pro ...

На дъно с чипсет 680i, SLI-то си показва "зверския" характер, и повярвай ми ще бие ULTRA-та не с малко :wors: Наистина прираста е не повече от 20~25%, но като се замисли човек за такива карти (2х8800GTX - излизат по-скъпо от нея) 25% са предостатъчно, да бие ULTRA-та. И в този ред на мисли, сега при новоизлязлата GT, в SLI...май, ще е oще по-производителна (а и по-евтина)! Да не говорим, че от Nvidia напоследък обръщат особено внимание в драйвърите си на SLI опциите (оптимизация, синхронизация и т.н.)... Така, че не отписвайте с лека ръка SLI технологията, за да я лансират значи не е само рекламен трик, най малкото защото би бил прекалено скъп!

Абе я вържи две 1950 в crossfire и пак ще си говорим xactoR biggrin.gif Определено 1950 PRO/XT са наравно, даже маалко над 8800 ултра/незабележимо/, а XTX-моделите в crossfire мажат 8800 отвсякъде.Повярвай ми. SLI може да не е много ефективно, но за crossfire не си прав. 1950 Pro/XT(X)+crossfire+ клок>8800 Ultra.

възмойно е ддр3 видео да не ти вирви на това дъно

ohmy.gif Извинявай, прочете ли си какво си написал или чукча не читатель, чукча писатель?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.