Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

84-годишен мъж построи сам път и мост

Featured Replies

84-годишният Любомир Узунов от София построи сам 130 метра път и мост в село близо до Своге, информира БНТ. Работата продължила 6 години. След като от общината отказали да прокарат пътя, той събрал 12 000 лева като спестявал от пенсията си и взел заем...

Въпреки че шосето в малкото селце Лeвище на 70 километра от София е от чакъл всички жители на селото са доволни, че го има.

"Не искам да се кандидатирам за кмет. Исках да направя нещо добро, за да видят, че един пенсионер може да направи нещо.", заявява 84-годишният мъж.

"Един човек копа, аз му плащам по 20 лева на ден. Аз товаря и извозвам по 60 колички за 8 часа, изсипвам ги тука, трамбовам, връщам се и пак.", споделя Узунов.

През ръцете му минали 400 кубически метра земна маса. После прекарал ток и направил канализация, за да не бъдат отнесени пътят и мостът от пороите. Съоръженията вече са узаконени и са вписани в регистрите на общината.

Любомир Узунов е работил 23 години в пещите на "Кремиковци". Преди 10 дни се родила правнучката му и той и иска да стегне вилата, за да има къде да тича. Съседите му се възхищават колко е жизнен на тези години.

Източник: News.bg

Радвам се, че има все още такива хора! Все пак начинанието му не е било много сигурно. Почнал е на 78 и не се е знаело, дали ще стигне 84, на колкото е сега. Да е жив и здрав и до 100 години да направи още други добри дела за съселяните си. А защо пък, съселяните му не се засрамят и се включат и те с нещо? Чудно ми е, че сам е почнал това дело, а никой не му е помогнал поне с безплатна работна ръка. Сигурно съселяните му са сметнали, че тоя мост няма да им служи за нищо или го имат за луд! По-вероятно е второто, защото иначе е необяснимо за мен. На времето прадядо ми също е строил мост в моето село, на който съм сниман и има снимка в галерията ми. Дядо ми пък си спомням, че поставиха на почти цяло село плочки по тротоарите и то почти без пари. Спомням си как когато бях 10 годишен папардак, баща ми и други бащи, построиха кенеф на една полянка край Сандански. Тогава нямаше къмпинг още и трябваше да се предприеме нещо. Намериха един ров, дълбок около метър - метър и половина и го заобградиха с камъни от реката. Направиха и кабинка и така си изкарахме почивките. За жалост община Сандански се усети, макар и късно, че от тая полянка може да се печелят пари и направиха платен къмпинг там. Повече и не стъпихме в Сандански :P

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Браво! Възжищавам му се и се гордея! Повече такива хора трябва да има.

България се нуждае от такива хора... особено млади такива.

Евала на дядото! :)

Браво,да си жив и здрав

:clap:

Брей, и аз му се възхищавам на дядото. :clap: Хубаво е, когато запазиш духа си на такава възраст, а не да седне и да се оплаква на някоя пейка колко му е трудно или такива пдобни

Браво! Радвам се, че има все още такива хора в България. Би било добре и сред младите да се намират.

Браво мн упоритос се иска и се радвам, че е успял

Ами така е ,когато държавата не иска да мисли за нас,ние ще мислим за себе си.Евала на човека.Да е жив и здрав!!!

така е евала...то се е видяло че ако искаш да свършиш нещо-направи го сам.явно на държавата не й пука за гражданите си-за това какво искат те и как живеят.

• 2 седмици по-късно...

Браво на човека! Радвам се, че има все още такива хора в България! ;)

Браво на човека, жив пример за голяма част от населението ни. За нещастие, хора като този дядо са рядкост в нашата държава. Дано с времето се появят повечко такива хора, вместо мрънкачи колко им било трудно и как държавата не правела нищо.

И аз казвам браво. Този човек се чудя как не се е отказал. Явно е доста работлив. Евала!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.