Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Уредба или тонколони с усилвател

Featured Replies

Еййййй, ама като видя такиви обяснения:

Optimum Response In Any Room

Speaker response can vary greatly depending on the size, shape, and surface acoustics of the room in which they’re used, as well as how they’re placed within that environment. The HS50M and HS80M give you extra room-matching and speaker placement versatility with ROOM CONTROL, MID EQ, and HIGH TRIM response control switches that are specifically designed to compensate for common acoustic deficiencies and monitoring needs. The ROOM CONTROL switch, for example, can be used to compensate for the unnatural low-end exaggeration that usually occurs when speakers are placed close to walls or in corners. The MID EQ switch gives you subtle midrange boost and cut options in addition to flat response, while the HIGH TRIM switch offer the same type of response-tailoring capability for the high frequencies

и бягам далече и бързо та никой търгаш да не може да ме хване да ми пробута квото не ми трябва.

На всеки 3 децибела намаление звука става два пъти по-слаб, значи 3+3+3= минус 9 децибела ниво = на 2х2х2=8 пъти по-ниско ниво от нормалното за честоти от 42 херца, горе долу нищо няма да чуеш на тези честоти при нормално разположение на колоните. А па да почнеш да ги слагаш в ъглите за да вдигнеш с 6 децибела нивото е много лоша идея. Ще се изгуби чистотата на звука.

Както знаем всичко се плаща, в случай напълно излишните настройки на колоните са ги оскъпили излишно без никаква полза за вкъщи. Колкото повече се пипа сигнала толкова по-лошо става.

Ама като му е мерак на човека нека си ги купи, да са му честити и да им се радва дълго време.

• 1 година по-късно...
  • Отговори 52
  • Прегледи 38,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А ти хич не разбираш.Масовата аудио техника е орязана откъм честотен диапазон.Мислиш ли ,че една "уредбичка" може да възпроизведе честотите ,тоновете и чистотата на звука както би го направил един про

• Здравей Питоне, След доста усилватели, колони, ръно от мен направени, купешки, корекомски и какви ли не, през 1984 г. .. имах удоволствието и аз като теб да чуя първата по-сериозна музика от ед

• Браво напълно подкрепям идеята за HI-FI раздел!!!! :) :) :) :

Публикувани изображения

Добре, че сте спряли темата, защото тук има такива 5+1 невежи, които се пънат да станат нещо повече, може би 7+1 :rolleyes:.Не че аз много разбирам, но поне не пиша простотии от рода, че колонките от компа ми със субуфър(каквито всъщност нямам), от 120 или 220 лв., свирят по добре от усилвател и тонколони за примерно 1000-1500лв. общо, което всъщност е минимума, за някакво качество изобщо.Всъщност само кабели от усилвателя до тонколоните, струват повече от 5.1 за компютър.Вижте клипа за Linn, който е показал колегата lz4jw(имам го и с превод, ако някой желае)и там ще научите много неща, дори за цените.

Колегата с игличките, да се разрови из нета и да потърси мнения за качеството на грамофонната плоча(няма всички да са еднакви),после да чуе един и същ албум(с възможно на-високо качество, и на носителя, и на техниката) от компютър, CD и грамофон и тогава да напише някой пост по темата, за това кое звучи най-добре.Ако има възможност, може в това число да влючи и магнетофон.

Някой обясняваше как от стерео усилвател, с 4-ри тонколони му се завивал свят, докато ла.ната падали около него;).

ОК, не всички знаят еднакво много за звука и е добре да питаш, но да питаш за да се научиш, а не за да показваш на вълка как да си избере агне.

Любител съм на музиката от над 30 години.От 4 годишен стоя пред грамофона(може би оттам идва и любовта към него:)).Първото ми CD, от началото на '90 беше Technics claas AA.Оттогава съм сменил най-различни системи:стерео,съраунд,пролоджик...Пазя купища аудиокасети,компактдискове...Имам 100GB mp3-ки(320)и флакове.Събрал съм, досега,3700+ видеоклипа, отново с най-високо качество, но когато искам да се насладя на истинска музика, завъртам грамофона...

----------------------------------------

П.П. 5+1=6 и няма нищо общо със 5.1 в сферата на аудио и видеотехниката...

• 1 месец по-късно...
Най-добре да се замислиш, колко може да отпуснеш/(нат) за 5.1 канална система. Времето на стереото в домашни условия... отмина отдавна, изключая меломаните (визирайки себе си)... От тук нататък е въпрос на личен избор: Музика .... филми (ефекти)

В голяма грешка си . Не искам да налагам мнение но просто не си чувал достатъчно добро стерео за това предпочиташ 5.1

Точно Системите за домашно кино не стават за слушане на музика , а за тези "уредби" няма смисъл да се обсъждат , за тези пари които ще похарчиш за пластмаси и светешти дисплеи (+ лъскави копчетия което съотв ще е = на нереален , омазан , некачествен звук ) , можеш да си купиш един свестен усилвател ако си мераклия да си направиш сам едни колони има достатъчно проекти реализирани (bgaudio.org)които наистина ще те накарат да изпиташ удоволствие от слушането на музика . Това е при условие че държиш на качественото звучене и "сцена" , ако ли търсиш "джангър" уредбата е за теб .

Успех със избора !

Аз пък имам едни тонколонки Амфитон и едно усилвателче Техникс,от 95г,и не бих ги заменил за каквото и да е 5+1,или пък някаква уредба.Тонколоните втора ръка са около300-350 лева,усилвател около250.

Човече не ми казвай , че си омазал амфитоните с бяла блажна боя :О angry.gif

lz4jw - понеже гледам разбираш ше споделя сега че си прав с тва което си написал. И понеже наистина се кефя да слушам качествено моузика ще заделя скромната цифра от 1100$ За да се сдобия с Yamaha HS80. Та да те питам за тези колони какво ти е мнението. Teзи колони наистина си заслужават. Другото което е имам за тях сносна зувкова карта и понеже тва е клас студио на Ямаха няма да имам нужда от усилватели поради простата причина че колоните са активни. Иначе наистина съраунда е изкривяване на представата за звук и нищо повече. Мое мнение като човек слушащ в момента Yamaha MSP7 Studio които съм съчетал с Карта RME Hamerfall. Относно деленето на звука на канали мога да кажа че колкото повече се реже и премодулира един звук толкова повече той се изкривява като вследствие на предишният процес. Едип път подаден сигнала на колона с активен филтър този същият дели сигнала по каналите и го разпределя като накрая преди да го подаде го усилва на ново. Един доста прос пример за тва как може да се изкриви сигнал. Не всеки един филтър и една колона са максимално напаснати и точно от тва идват тези неща за които говоря за тва е най добре филтъра да се изчисли спрямо колоната и да се постави непосредствено след входа и. От поставянето на филтър на изхода на колоната идват неприятни спадове и загуба на сигнал следователно и шумове. Активните филтри имат компресори които унижщоват тези шумове и моделират сигнала от където пак се получават изкривявания и загуби но доста по ниски отоо тези с пасивните фитри на изхода. А и когато отрежеш сигнала точно на изхода се губи от реалната звукова картина и от там насетне тва е идеална предпоставка за изкривен звук. От друга гледна точка мога да кажа че съм фен на Еднолентовите колони но за съжаление нямам достатъчно пари да си позволя такива на Харман Кардан или маранц.

И не на последно място - който иска да слуша качествено музика не ползва Еквалайзери и Ефекти. Те са полезни в процеса на зувкозапис но не и в процеса на слушане на музика защото така се дава грешна представа за тва кво е записано след като е пуснат "Оеднаквителят" звукът вече е изкривен. И за да съм изчерпателен най добре е да се слуша на карта и плеър коитио дават реална картина на Мастъра и той е посочен в децибели като е препоръчително мастъра да е около нулата. По този начин лесно може да се предцени дали звука който слушате е крив или не. Разбира се трябва да се изпълни и уловието неналичие на корекциии по звука.

Ще кажа само 2 неща : Лампов усилвате + качествен широколентов в хорна , и ще ти се прииска да си изхвърлиш техниката през балкона . Виждам те , че си запален и решен да харчиш пари за "марки" не за качествена техника , но истинския звук не е в тези Yamahi , те със сигурност си заслужават , но за парите които ще похарчиш за тях можеш да се здобиеш с доста по-добри DIY озвучителни тела , не искам да правя реклами на никого , просто съм минал по този път и съм се обедил собственоръчно , или по точно казано собственоУшно . cool.gif

Успех ! ;)

Редактирано от aleksandurg (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.