Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Турция размаха томахавката

Featured Replies

Може би спорите за главорезите от Парашутчо командо? Бяха 20 000 през осемдесетте, не знам днес колко още са се навъдили. Нашата армия бе 110 000, сега след последния набор, почти 0. Значи 20 000 главорези не можаха да се справят за 20 години с 30 000 терористи, та сега се налага 100 000 войника да се опитват да продължат недовършената работа на прехвалените главорези? m75, в Ирак май се предадоха 2 000 000. Историята помни и такива фрапиращи случаи. На всеки е ясно, че война в планина и пещери не може да се води с друго, освен с оръжие за масово унищожение, като i бомби например. Да, може да се атакува някое мирно село, в което се крият терористи. Историята знае и такива случаи, даже и сватби. Ако се поучим от историята ще разберем, че война се печели в равнините. В планините битката продължава десетилетия понякога. Не знам, може Турция да има решение на проблема - партизанска война. Ако е така, значи Щатите и Русия да побързат да се помазнят на Турция, та и те да си решат планинските си проблеми.

Ровейки се из историята, ми попадна една интересна статия за главорезите или така наречените "сини барети" от 1989 година. Та тяхно дело до 1988 година са 100 000 разселени кюрди от 484 села в провинциите Тансели и Ерзинджан. интересна е предисторията на днешните събития. И ако тогава командосите са се борили с кюрди, сега се борят с техните деца. Не виждам как проблемът ще бъде решен с военни средства. Това единствено може да настрои още повече кюрди срещу сегашния режим. Няма как да накараш близо 20 000 000 кюрди да станат турци с такива средства! Май и ние навремето се опитахме да направим това с вас, Devians. Къде с успех, къде не, днес на изборите ще разберем.

Наистина си оптимист за решаването на тоя сложен проблем.

ПП: Чудех се, дали да публикувам химна на "сините барети". Ето и част от него:

"Ние сме най-силни от силните,

най-жилави от жилавите,

хай-жестоки от жестоките.

Ние сме бойци на аллаха."

Автор: Алпаслан Тюркеш

В неговата книга "Към нови хоризонти" са описани и лозунгите по стените на казармените помещения:

"Колко е щастлив тоя, който се нарича турчин"

"Армията - към София"

"От Дунав до Китай, все прекосяваш турска родина."

Толкова за Турция. В интерес на истината, аз отбивайки военната си служба, набивах всеки ден крак до едно пано: Българското знаме с надпис - Мизия, Тракия, Македония. Това ми даваше сили да набивам още по-яко кубинките, въпреки, че бяха номер по-малки. Аз така изкарах лошия период - радвайки се от това, че служа на България и пренебрегвайки болката, умората и слабостта. Други предпочетоха да си теглят куршума, а трети да разрушат това, което са градили десетилетия наред нашите бащи, дядовци и прадядовци!

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Отговори 174
  • Прегледи 20,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

:wors: Ако някой военен прочете мнението ти ще ти се изсмее и то яко ....

Dобре че не си такъв biggrin.gif . Естествено че могат да се бият, просто нямат тежко оръжие както общовойсковите части. Това си е било предупреждение, да се разбере кой е главния там. Какво са правили на учения е без значение, на война не е като на рицарски турнир. Били са малко, леко въоръжени и на чужда територия, т.е без никакъв шанс.

дори американците да решат да направят нещо, ще са безсилни....,

Нима? Или си наивен или...

...може да води война преспокойно, а какво остава срещу кюрдите....

Елемернтарно, срещу кюрдите без проблем, срещу Сирия или Иран също е възможно, но срещу американците... След корейската война никой никъде не е постигал победа в сражение срещу тях.

Може би спорите за главорезите от Парашутчо командо? Бяха 20 000 през осемдесетте, не знам днес колко още са се навъдили.

Нямам предвид десантните части, те са просто елитна пехота. Говорим, или поне аз говоря за командосите, спецназа или както там се наричат.

Значи 20 000 главорези не можаха да се справят за 20 години с 30 000 терористи, та сега се налага 100 000 войника да се опитват да продължат недовършената работа на прехвалените главорези? m75, в Ирак май се предадоха 2 000 000.

Бойците на ПКК са много по малко. Те са проблем с многобройноста си, а със самото си съществуване. Макар че последната им атака е повече от болезнена. Саддам опита да реши кюрдския проблем с оръжие за масово унищожение, без резултат. Конфликта, както казах и по-рано, е през цялото време на съществуване на Турция. Проблемите на Русия и САЩ са съвсем други, както може би знаеш чеченцитъе ходиха в Ливан, а сега са в Южна Осетия срещу грузинците. 20 милиона са си 20 милиона, много по-голям проблем.

Аз така изкарах лошия период - радвайки се от това, че служа на България и пренебрегвайки болката, умората и слабостта.

89 година прекарах един месец ставайки всеки ден под тревога. Стояхме на позициите, кутиите с патрони бяха на установките, стрелците бяха по покривите...

Чакахме турска атака...

Прави впечатление, колко надъхано говориш, естествено с цената на някои истини...

Специалните Сили, са обучени да правят това, което нормалният войник неможе. Те са най-ценните и добре обурудвани кадри в армията ( в повечето държави) и следователно не се използват за щяло и нещяло. За турските командоси мога да говоря много, даже имам един познат, който от близо 5 години е бивш. Никой и никога не се хвали с възможностите си! Поне при тях... Тези хора са учени да не говорят много и да са скромни и никога няма да видиш как командоси от различни формирования спорят , кой е по-добрият!

В случая, причината , поради която баретите са били прихванати от американците, е далеч от вашите очи и уши. Такива неща неможеш да видиш по-телевизията, което мисля подкрепя тезата , че Турция неможе да си прави каквото иска, защото веднъж почне ели се тоя път, е мисля че всички можем да кажем докъде стига :wors:

Дефине, турските командоси да не са самоуки? Излезнали са от землянките и са се научили на всичко , което могат ей така, на полето с кравите?

Всеки (освен теб явно), знае в какво се състои естеството на тези учения. Там не се бият, не се стрелят... Там изпълняват и се състезават в специялни дисциплини и самото сравнение с някоя реална ситуация е доста субективно!

Ако целиш да се надъхваш, поуствайки и четейки глупотевините си тука, мога да ти дам по добър съвет. Пусни си радиото у вас, рецитирай си вдъхновяващи фразички на турски и си бръкни знаеш къде ( и с кое ) :wors:

Акселчо, може би трябва да вземеш малко да използваш това което всички го имат и се нарича мозък, но при някои като теб е леко зациклил и задрал в една и съща паразитна мисъл ;) Питаш дали турските командоси са самоуки- това риторичен въпрос ли е, или показва някакво леко отклонение в психиката ти laugh.gif

Казваш че се надъхвам сам, не,няма нужда да се надъхвам драги Акселчо-Олуфчо в момента... За обучението мислиш че не съм запознат, е добре, няма смисъл да ти обяснявам какво разбирам и какво не, смятай каквото искаш, нали имаш приятел както каза от турските спец сили ;) Просто на глупавия ти коментар няма смисъл да с еотговаря, и при теб киселее гроздето което си ял снощи cool.gif А за състезанията м/у сециалните части на различни държави, да, там не се бият, но показват уменията си едни срещу други , и точно там червените турски барети са показвали на Делта форс че могат да ги направят смешни ....

А за радиото, ами ще си го пусна щом казваш, и ще се радвам на мисълта как си получил киселини вчера от моя пост хахахахахх

Dобре че не си такъв biggrin.gif . Естествено че могат да се бият, просто нямат тежко оръжие както общовойсковите части. Това си е било предупреждение, да се разбере кой е главния там. Какво са правили на учения е без значение, на война не е като на рицарски турнир. Били са малко, леко въоръжени и на чужда територия, т.е без никакъв шанс.

Нима? Или си наивен или...

Елемернтарно, срещу кюрдите без проблем, срещу Сирия или Иран също е възможно, но срещу американците... След корейската война никой никъде не е постигал победа в сражение срещу тях.

Нямам предвид десантните части, те са просто елитна пехота. Говорим, или поне аз говоря за командосите, спецназа или както там се наричат.

Бойците на ПКК са много по малко. Те са проблем с многобройноста си, а със самото си съществуване. Макар че последната им атака е повече от болезнена. Саддам опита да реши кюрдския проблем с оръжие за масово унищожение, без резултат. Конфликта, както казах и по-рано, е през цялото време на съществуване на Турция. Проблемите на Русия и САЩ са съвсем други, както може би знаеш чеченцитъе ходиха в Ливан, а сега са в Южна Осетия срещу грузинците. 20 милиона са си 20 милиона, много по-голям проблем.

89 година прекарах един месец ставайки всеки ден под тревога. Стояхме на позициите, кутиите с патрони бяха на установките, стрелците бяха по покривите...

Чакахме турска атака...

Пак приказваш колкото да си държиш натезата, я попитай Акселчо да ти обясни поне той тогава, дали специална част може да се бие с редовна ;) ти да не мислиш че са ги обградили с танкове и оръдия ... или че са направили цяла операция с войски за да ги заловят....смешно...

Наивен си ти, ако влязат американците само ще гледат отстрани, и ще гледат да не получат малко френдли фаер от турците , каквито те американците обикновенно прилагат дори върху свои части :wors:

А за корейската война, там има една малка подробност която явно не знаеш, америка е щяла да има повече загуби ако не са били съюзниците и там, особено Турция... Защо мислиш корейците тачат Турция..

Така, за спец частите може да се говори доста, ти викаш да не са десантни части хахахаха... Драги, дори парашутните части са част от спец подразделенията на всяка държава.. добре да приеем че не ги признаваш за такива, искаш командоси.. ами Турската армия има няколко бригади назоваващи се с това име-Командоси... по американски модел...отделно има части със същото название, но с по специализирана подготовка... това са червените барети, Ефелерите, и други- подобни на американските Делта Форс.. те всички са част от спец подразделенията на сухопътната армията.. отделно жандармерията в Турция има подобни свои части, военноморорските им сили също имат спец части...( за аналог в България има уж бригада в Пловдив, батальон край Варна, и няколко полицейски части водещи се специални ) ...

А това че си чакал 89-а година на границата в позициите е друг въпрос ;) явно е имало защо ...

П.С Кико, те не са главорези.. освен ако не им поставят и такава задача...

"Кюрдските бунтовници посочиха днес, че обмислят да се съгласят с искането на турски депутат за освобождаването на осемте турски войници, пленени преди седмица, съобщава Асошиейтед прес.

Вчера председателят на прокюрдската Партия за демократично общество, представена в парламента, Ахмет Тюрк призова Кюрдската работническа партия /ПКК/ да не наранява войниците и да ги предаде на семействата им.

Тюрк посочи, че има конкретни доказателства за това, че войниците са в ръцете на ПКК, информира НТВ. При нападение от засада в неделя бунтовниците от ПКК убиха 12 турски войници и плениха осем турски войници.

Инцидентът предизвика нарастване на напрежението между Багдад и Анкара. ПКК обяви, че е пленила осемте турски войници при операция на 21 октомври. Абдул-Рахман ал-Джадерджи, говорител на ПКК в Сюлеймания в Северен Ирак, заяви пред АП, че организацията работи по отговор на призивите за освобождаване на пленниците.

Ние обсъждаме искането и в кратък срок ще приключим въпроса с пленниците, каза говорителят. В миналото ПКК е освобождавала невредими пленени турски войници, припомня агенцията."

От тук!

Редактирано от Devians (преглед на промените)

Пак приказваш колкото да си държиш натезата, я попитай Акселчо да ти обясни поне той тогава, дали специална част може да се бие с редовна :) ти да не мислиш че са ги обградили с танкове и оръдия ... или че са направили цяла операция с войски за да ги заловят....смешно...

Толкова по-зле за тях, значи излиза че са некадърници.

Наивен си ти, ако влязат американците само ще гледат отстрани, и ще гледат да не получат малко френдли фаер от турците , каквито те американците обикновенно прилагат дори върху свои части ;)

Може, но в някоя друга реалност laugh.gif

А за корейската война, там има една малка подробност която явно не знаеш, америка е щяла да има повече загуби ако не са били съюзниците и там, особено Турция... Защо мислиш корейците тачат Турция..

Да бе, а светът не знае че благодарение на турската бригада съществуват Samsung и LG. Май само си чувал за Корейската война.

...ами Турската армия има няколко бригади назоваващи се с това име-Командоси... по американски модел...отделно има части със същото название, но с по специализирана подготовка... това са червените барети, Ефелерите, и други- подобни на американските Делта Форс.. те всички са част от спец подразделенията на сухопътната армията.. отделно жандармерията в Турция има подобни свои части

Няколко бригади, не ме разсмивай, колко мислиш са Делта Форс заедно с тюлените? Не всеки който скача с парашут е голям спец. Всъщност не знам тия некадърници дето са ги хванали американците какви точно са били, може и да не са били толкова "специални".

Всъщност не знам тия некадърници дето са ги хванали американците какви точно са били, може и да не са били толкова "специални".

Има хора дето знаят.

А на тебе пижамата ти е с американското знаме май... biggrin.gif

Големи афиши, и за Турция, и за Америка, като ви чета...

...

Да не дава господ да гръмне по българско някоя гърмовица, че не ви виждам :wors:

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Има хора дето знаят.

След като нито ти, нито "военния" Devians, сте от тях, има ли смисъл да се коментира кой знае и кой не знае?

А на тебе пижамата ти е с американското знаме май... biggrin.gif

Последния ти, при това единствен аргумент. На мен обаче не ми се коментира твоето бельо, поне не в такъв аспект. ;)

Днес, според този сайт е имало нова атака, трима военослужещи са убити, а четирима ранени. Същевременно Турция се опитва да си осигури подкрепата на Иран, оказвайки по този начин допълнителен натиск върху Съединените щати.

Толкова по-зле за тях, значи излиза че са некадърници.

Може, но в някоя друга реалност laugh.gif

Да бе, а светът не знае че благодарение на турската бригада съществуват Samsung и LG. Май само си чувал за Корейската война.

Няколко бригади, не ме разсмивай, колко мислиш са Делта Форс заедно с тюлените? Не всеки който скача с парашут е голям спец. Всъщност не знам тия некадърници дето са ги хванали американците какви точно са били, може и да не са били толкова "специални".

Виж драги, когато станеш командос, и отидеш с тях на акция, ще можеш да прецениш кой и за какво е кадърен или не.. По твоята логика излиза че всички спец служби допускали малки провали или гафиве са некадърници нали ;) Особено американските :) Явно пак говориш колкто да се намираш приказка......А че командос няма да станеш е пределно ясно....

А американците ще гледат, бъди уверен.. ако не вярваш изчакай малко и ще се разбере съм сигурност ...

А за корейците и Турция ... ----> Виж това ..., За съжаление неможах да намеря нищо свястно на български освен споменавания във форуми ...Затова и корейци и турци наричат себе си " кръвни братя"

А за последното, след като повече уважаваш сводките на братята руснаци.. ето ти няколко интерсни статии за да вииш колко бригади командос имат Турция и какви са специалните им части... ---> Турската армия! .. и ----> Турски спец части!

А после очаквам коментарите ти ;) драги многознайко ...

След като нито ти, нито "военния" Devians, сте от тях, има ли смисъл да се коментира кой знае и кой не знае?

Последния ти, при това единствен аргумент. На мен обаче не ми се коментира твоето бельо, поне не в такъв аспект. ;)

Днес, според този сайт е имало нова атака, трима военослужещи са убити, а четирима ранени. Същевременно Турция се опитва да си осигури подкрепата на Иран, оказвайки по този начин допълнителен натиск върху Съединените щати.

Военния Девианс и Инфинити знаят повече от теб , и ти отговарят както се полага драги :P , а твоя линк е само сведение за нов атентат от ПКК ... А че Турция се опитва да привлече и Иран е ясно,заради едно или друго това е в неин интерес...

А че командос няма да станеш е пределно ясно....

Няма, минало ми е времето :wors: , аз своето съм отслужил.

А после очаквам коментарите ти ;) драги многознайко ...

Специални части, еквивалентни на Делата Форс са около 100 човека, плюс още известно количество спецове с по-ниска квалификация. Отделно ВМС имат свои спецове, с по различна, специализирана в морски операции подготовка. Бригадите командоси са елитна лека пехота. От това което прочетох, преполагам че хванатите са от първия вид.

Военния Девианс и Инфинити знаят повече от теб , и ти отговарят както се полага драги ...

Може и да знаят, но рядко дават полезна информация, сърдитковци.

Редактирано от m75 (преглед на промените)

Няма, минало ми е времето ;) , аз своето съм отслужил.

Специални части, еквивалентни на Делата Форс са около 100 човека, плюс още известно количество спецове с по-ниска квалификация. Отделно ВМС имат свои спецове, с по различна, специализирана в морски операции подготовка. Бригадите командоси са елитна лека пехота. От това което прочетох, преполагам че хванатите са от първия вид.

Може и да знаят, но рядко дават полезна информация, сърдитковци.

biggrin.gif

Днес на територия северен Ирак има 20 убити терористи и две заловени жени - терористки. Няма данни за убити турски военни. Обстрелването продължава.

Статията по - горе дадена от теб е за терористична акция в Истанбул, по време на митинг.

Моето бельо наистина не е тема на разговор, поне не го перя като твоята американска пижамка. Но пък мога да споделя, че имам френско знаме по него... :)

Да не дава господ да гръмне по българско някоя гърмовица, че не ви виждам :)

Да! И аз не се виждам, как ще пропусна да се заяждам 2 дена в Калдейта, докато сменя мрежовата карта ;)

Някъде има и безочие.

То където и да гръмне, все жертви ще има. Ама нека не падат от наще :) Другите са по-многобройни. Да гинат - те.

Редактирано от RA4NA (преглед на промените)

biggrin.gif

Днес на територия северен Ирак има 20 убити терористи и две заловени жени - терористки.

Радостно ти е че има убити? Разбира се, нали кюрдите са полухора според теб. Според CNN и RBK.ru убитите са в провинция Тунджели, Турция. Засега няма съобщения за убити в Ирак, по разбираеми причини.

Статията по - горе дадена от теб е за терористична акция в Истанбул, по време на митинг.

Прочети я цялата, от мен само това:

Ранее в воскресенье на юго-востоке страны вблизи г.Ширнак на фугасе подорвался военный патруль, трое военнослужащих погибли, еще четверо получили ранения.

Ако ти е нужен превод, насреща съм.

:)

Моето бельо наистина не е тема на разговор, поне не го перя като твоята американска пижамка. Но пък мога да споделя, че имам френско знаме по него... :lol6:

Както казах, бельото ти не ме интересува, ако искаш да дискутираш за него пусни си нова тема някъде из калдатата. Етническата ти принадлежност също не ме интересува, нито тази на останалите участници във форума. Нужно ли е да го кажа още веднъж за да го запомниш? ;)

Радостно ти е че има убити? Разбира се, нали кюрдите са полухора според теб. Според CNN и RBK.ru убитите са в провинция Тунджели, Турция. Засега няма съобщения за убити в Ирак, по разбираеми причини.

Прочети я цялата, от мен само това:

Ако ти е нужен превод, насреща съм.

;)

Както казах, бельото ти не ме интересува, ако искаш да дискутираш за него пусни си нова тема някъде из калдатата. Етническата ти принадлежност също не ме интересува, нито тази на останалите участници във форума. Нужно ли е да го кажа още веднъж за да го запомниш? ;)

Радостта си изразявам с друга емотикона. Тази означаваше смях от сърце, бликнал след поредното ти умозаключение, приятелю.

Като не те интересува етническата ми принадлежност не виждам защо непрекъснато ме връзваш с пристрастия, които не съществуват.

Още нещо по темата - неизвестно за теб драги - границата е отворена.

Информирай се преди да ми буташ в очите Тунджели къде е. На какво разтояние от престрелката с жертвите вчера.

Понякога твоето невежество ме изумява.

Жервтвите са в Ирак.

Промени си източниците... ;)

п.п. Не само че те интересува етническата и религиозна принадлежност на хората тук, ами и се опитваш да налагаш своите.

Не си стратег.

Лек ден и не се обръщай към мен в тази тема.

Жервтвите са в Ирак.

Промени си източниците... ;)

Единственият ми източник твърдящ обратното си ти. CNN, BBC, RBK срещу infinity1305, на кого да вярвам в случая?

Единственият ми източник твърдящ обратното си ти. CNN, BBC, RBK срещу infinity1305, на кого да вярвам в случая?

Вероятно не четеш онова, което трябва, М75...

Аз не си измислям 20 убити терориста и две заловени жени терористки, заради собствено удовлетворение. При това на територия Ирак.

Или е много трудно да проумееш, че турците са там и стрелят, независимо от палячото Буш?

Не е приятен факта, но е факт.

Българските медии понякога доста се бавят, утре ако прочетеш някъде за вчерашната обстрелка и тези жертви, ще кажеш ли, че не си бил прав?

Между другото, няколко турски тв канала излъчиха новината още снощи. Снимки на място имаше.

Нямам вина, че не си разбрал.

Тунджели не е до Ирак а е навътре в Турция, и това там за което споменаваш по - горе е терористична акция, също и акцията им в Истанбул, където има само 4-ма ранени.

Аз писах за друго - за обстрелването на армията в северен Ирак.

Не ти харесват фактите май...

Вероятно не четеш онова, което трябва, М75...

Нямам проблем с четенето cool.gif .

Аз не си измислям 20 убити терориста и две заловени жени терористки, заради собствено удовлетворение. При това на територия Ирак.

Или е много трудно да проумееш, че турците са там и стрелят, независимо от палячото Буш?

Кратко резюме на новината:

Sunday's raid happened a considerable distance from the border flashpoints.

Tunceli is some 550km (340 miles) north-east of the province of Sirnak and 650km (400 miles) north-east of Hakkari, where most of the recent fighting has taken place.The government-run Anatolia news agency said fighting began on Sunday morning, with Turkish troops backed by helicopter gunships.One report said some 8,000 troops were involved. Security forces also shut down a major highway leading to the town of Pulumur, Anatolia reported. There was no official confirmation of casualty figures, but two private TV stations said 15 PKK rebels were killed.

Не е приятен факта, но е факт. Изобщо не става въпрос за граничен район, не става въпрос за терористичен акт, а за битка, включително с тежко оръжие и авиация. Когато палячото Буш казва "не", палячото Ердоган отговаря "тъй вярно".

Да, не ми харесват фактите, защото искам да има мир.

Не ме занимавай повече, може ли..?Обяснявай на другите...

Да, не ми харесват фактите, защото искам да има мир.

Аз също-

Не ме занимавай повече, може ли..?Обяснявай на другите...

А ти не изнасяй неверни факти.

Аз също-

А ти не изнасяй неверни факти.

Омръзнаха ми твоите глупости, наистина.

Върви да се образоваш м75, с последните новини.

Има какво ново да научиш и за днес. )))

Аааа, ама ако не ти изнасят те, не обвинявай хората, че вярват на пресата, телевизията, радиото и на очите си, а не на тебе )))

п.п. Неверни са твоите умозаключения за палячото Буш и агитката му ))) Фанатизъм в най - чист вид са.

Ама... май те разбирам )))

Аааа, ама ако не ти изнасят те, не обвинявай хората, че вярват на пресата, телевизията, радиото и на очите си, а не на тебе )))

Пресата това си ти заедно с радиото и телевизията biggrin.gif . Досега доста неверни факти представяш и когато те опровергавам ме нападаш лично.

Аз цитирам уважавани информационни агенции, а ти самата себе си.

Пресата това си ти заедно с радиото и телевизията biggrin.gif . Досега доста неверни факти представяш и когато те опровергавам ме нападаш лично.

Аз цитирам уважавани информационни агенции, а ти самата себе си.

Я пак?

По едно време цитирах, оказа се че не бива на моите източници да вярвам. Сега не цитирам - защо не съм цитирала.

Ти май си търсиш залъгалка, м75 biggrin.gif

Жив и здрав.

До сега не си успял да ме опровергаеш, щом не съм ти повярвала на глупостите още. Аз не държа да опровергавам теб - няма какво. Бълнуване само.

И въобще - помолих по - горе да обясняваш на другите... )))

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

По едно време цитирах, оказа се че не бива на моите източници да вярвам.

Къде, покажи!

До сега не си успял да ме опровергаеш, щом не съм ти повярвала на глупостите още.

Разбира се, истината боли:

Лъжа 1:

(infinity1305 @ 22.10.2007г. в 20:09ч.) *

Защото месец преди изборите там терористите започнаха да се целят в градинките с малки деца. Не в армията.

Кюрдите нападат и армията, включително и този случай, от който тръгна сегашното напрежение.

Лъжа 2 (дребна):

(infinity1305 @ 22.10.2007г. в 23:12ч.) *

Проблема с ПКК е от 23 години точно..

Проблемът с ПКК е по-стар, преди 23 години започват въоръжените сблъсъци.

Демагогия 3:

(infinity1305 @ 24.10.2007г. в 10:42ч.) *

m75, но това е карта на кюрдските претенции...

Нали щяхме да говорим с факти?

Ако картата не е ФАКТ, здраве му кажи. Картата отразява кюрдските претенции на определена дата.

Лъжа 4"

(infinity1305 @ 24.10.2007г. в 12:18ч.) *

Понятието планински турци не съществува в Турция.

Може би е пропуснато едно "сега", а може би все още съществува.

Лъжа 4:

(infinity1305 @ 24.10.2007г. в 23:32ч.) *

И нямат нищо общо с другите арабски нации, с турците, или въобще с представите ти за хора.

Ако кюрдите са наистина отделен вид хора съм готов да се извиня!

Лъжа 5:

(infinity1305 @ 28.10.2007г. в 22:48ч.) *

biggrin.gif

Днес на територия северен Ирак има 20 убити терористи и две заловени жени - терористки.

Както и по горе посчих, сражението е в средата на Турция, провинция Тунджели и убитите са 15 (според BBC)

И накрая все пак ми повярва cool.gif :

(infinity1305 @ 23.10.2007г. в 21:51ч.) *

Няма кюрдистан - такова чудо все още няма нито официално, нито неофициално.

(infinity1305 @ 24.10.2007г. в 09:51ч.) *

Ок. Кюрдистан, като географско положение.

П.п Напразно си изтри постовете, нямаше нужда, толкова труд на вятъра...

Редактирано от m75 (преглед на промените)

Къде, покажи!

Разбира се, истината боли:

Лъжа 1:

Кюрдите нападат и армията, включително и този случай, от който тръгна сегашното напрежение.

Лъжа 2 (дребна):

Проблемът с ПКК е по-стар, преди 23 години започват въоръжените сблъсъци.

Демагогия 3:

Ако картата не е ФАКТ, здраве му кажи. Картата отразява кюрдските претенции на определена дата.

Лъжа 4"

Може би е пропуснато едно "сега", а може би все още съществува.

Лъжа 4:

Ако кюрдите са наистина отделен вид хора съм готов да се извиня!

Лъжа 5:

Както и по горе посчих, сражението е в средата на Турция, провинция Тунджели и убитите са 15 (според BBC)

И накрая все пак ми повярва cool.gif :

П.п Напразно си изтри постовете, нямаше нужда, толкова труд на вятъра...

Ще ти се да е така.

Съжалявам, с фанатици няма да споря.

Повтарям - нямаш идея какво става там. Аз лично се информирам, не от вестници като теб. Това ми е работата. Нито една дума от цитираните не е лъжа.

Купи си билет за твоя "кюрдистан" като мен и върви да се информираш. Злобата я насочи другаде, няма да ти играя по свирката, не ме интересува твоята гледна точка.

Нито една дума от цитираните не е лъжа.

Много двусмислено заявление, аз го тълкувам, че всичко казано от мен и цитирано от теб е истина.

И не ме пращай в Кюрдистан, аз нищо не съм оставил там.

Днес Турция празнува. Милиони кюрди обаче не се радват и не празнуват. 

Те не познават тази радост да са независими. Втълпява им се друго.

Тези акции на ПКК ми напомнят за нашата история . Напомнят ми за хъшовете , за Левски , за Ботев.

Томахавки Долу!!! Това е приказка без край....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.