Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

explorer.exe използва над 20 МВ RAM

Featured Replies

Каква може да е причината, когато explorer.exe започне да използва над 20 мегабайта РАМ? Няма включени някакви специални програми в този момент, само антивирусната, демон туулс и флекс тайп. И има ли начин да оправя това без да се налага да преинсталирам уиндоуса или да го repair-вам?

А защо те смущава тази консумация? И колко е била преди да стане над 20 МБ? Величината е променлива, а и не би могъл да имаш "само антивирусната, демон туулс и флекс тайп". Ето ти картинка, на която са ми включени "само" защитните програми и Firefox.

explorezy4.jpg

Както виждаш, "само" е относително понятие, но пък забележи натоварването на процесора.

Каква може да е причината, когато explorer.exe започне да използва над 20 мегабайта РАМ? Няма включени някакви специални програми в този момент, само антивирусната, демон туулс и флекс тайп. И има ли начин да оправя това без да се налага да преинсталирам уиндоуса или да го repair-вам?

А колко ти е РАМ паметта, че те притесняват тези 20МБ? А че ще е хубаво да преинсталираш отново на чисто ще се наложи не зари друго ами понеже вече си инсталирал един вирус наречен „ФлексТайп“. За него в сайта на инженера ще научиш повече и има едно лекарсво наречено „парен чук“. Казват че оправяло нещата, но аз за по-сигурно препоръчвам преинсталация и разбира се запомни едно много важно нещо - „ФлексТайп“ повече АБСОЛЮТНО НИКОГА НЕ ИНСТАЛИРАЙ!

А колко ти е РАМ паметта, че те притесняват тези 20МБ? А че ще е хубаво да преинсталираш отново на чисто ще се наложи не зари друго ами понеже вече си инсталирал един вирус наречен „ФлексТайп“. За него в сайта на инженера ще научиш повече и има едно лекарсво наречено „парен чук“. Казват че оправяло нещата, но аз за по-сигурно препоръчвам преинсталация и разбира се запомни едно много важно нещо - „ФлексТайп“ повече АБСОЛЮТНО НИКОГА НЕ ИНСТАЛИРАЙ!

РАМ-та ми е 1 ГБ. Цифрата над 20 МБ ме притеснява, защото обикновено експлорер.ехе ползва само толкова, но напоследък започна сериозно да качва цифрата. Стигна дори до 250 МБ потребление на РАМ!!! При тази цифра компа ми заби тотално и не можах да го рестартирам дори от копчето, а се наложи да дръпна щепсела. Държа да отбележа, че когато стигна тази цифра нямаше нищо отворено, освен програмите в систем трей, за които споменах плюс таск мениджъра. А ТМ обикновено "гълта" максимум 2 МБ РАМ и за това не се притеснявам от него.

А как да пиша на фонетична кирилица без флекс тайп, ако не е тайна? В езиковите настройки не видях някъде да пише Bulgarian Phonetic. И, бтв, ако изтрия флекс тайпа не може ли да мина без преинсталация?

РАМ-та ми е 1 ГБ. Цифрата над 20 МБ ме притеснява, защото обикновено експлорер.ехе ползва само толкова, но напоследък започна сериозно да качва цифрата. Стигна дори до 250 МБ потребление на РАМ!!! При тази цифра компа ми заби тотално и не можах да го рестартирам дори от копчето, а се наложи да дръпна щепсела. Държа да отбележа, че когато стигна тази цифра нямаше нищо отворено, освен програмите в систем трей, за които споменах плюс таск мениджъра. А ТМ обикновено "гълта" максимум 2 МБ РАМ и за това не се притеснявам от него.

А как да пиша на фонетична кирилица без флекс тайп, ако не е тайна? В езиковите настройки не видях някъде да пише Bulgarian Phonetic. И, бтв, ако изтрия флекс тайпа не може ли да мина без преинсталация?

Разгледай важните теми в раздела за "Операционни Системи" за подобряване на производителността на машината си...настройки на виртуалната памет и т.н.Наистина процесът explorer.exe е много важна част от Операционната Система като управлява - Start menu, taskbar, desktop и File Manager-а на Windows и ето затова варира големината на използваните от него ресурси...Ако оставяш машината си в режим на Hibernate или рядко я рестартираш от време на време от Task Manager-a можеш да убиеш този процес и после от File => New TASK (run) пишеш explorer.exe и така го рестартираш...От Task Manager => View => Select Columns => сложи отметка на Handle Count...така ако видиш цифра на explorer.exe по-голяма от 1000 е добре да му удариш едно "освежаване"...с kill process!

46260296ez2.jpg

За премахването на FlexType можеш да видиш тук:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=703778

За заместител на FlexType виж тук (точка 6):

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=423066

Не е зле да провериш машинката си за вируси и подобни паразити.Разгледай важните теми в раздела за "Сигурност и антивирусна защита"

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Нормално е.

Колкото до Флекстайп,говорено е вече че е излишна програма която докарва ядове само.

Нормално е.

Колкото до Флекстайп,говорено е вече че е излишна програма която докарва ядове само.

Ей, ако бях жена щях да го разцелувам тоя инжинер, защото преди да намеря сайта му идея си нямах, че уиндоуса можел да има собствена фонетична кирилица.

Потърси в дата:

bgphonetic

или напиши:

phonetic

Ще ти излезне БГфонетик, казва, че е за ХП и другите системи, не пише, че е за МЕ и 98, но щом и аз я ползвам (моята ОС е Уин Ме).

Тка, че фонетичната кирилица хич не ти е проблем. Бту и аз преди бях изревал от тъпия флекстайп.

Според мен проблема ти изобщо не е във FlexType. Мога да се обзаложа че вече имаш поне 2-3 гадинки на компа и ако скоро не предприемеш нещо по въпроса explorer.exe както и iexplorer.exe ще ти отнемат не по 20 МБ а по 200-300. Така че един хуууууууубав full scan на машината задължително с добър антивирус (Nod за препоръчване) иначе следва команда format c:\ !!!

P.S. Виж в task manager-а svchost.exe колко са и колко рам гълтат това също може да те ориентира, както и поведението на интернет браузъра ти!

Успех!

Според мен проблема ти изобщо не е във FlexType. Мога да се обзаложа че вече имаш поне 2-3 гадинки на компа и ако скоро не предприемеш нещо по въпроса explorer.exe както и iexplorer.exe ще ти отнемат не по 20 МБ а по 200-300. Така че един хуууууууубав full scan на машината задължително с добър антивирус (Nod за препоръчване) иначе следва команда format c:\ !!!

P.S. Виж в task manager-а svchost.exe колко са и колко рам гълтат това също може да те ориентира, както и поведението на интернет браузъра ти!

Успех!

Никой не казва че проблема за 20 МБ е от гъвкавата лента, но наличието на такава си е вече проблем, който няма нищо общо с натоварването на машината, а само с проблеми с кирилицата.

Успех!

NOD-а изобщо не ми го хвали! Имах такова нещо преди първия реинстал на Уина и НОД няма да сложа никога повече. Защото тая умрела програма пропуска всякакви вирусчета, а после дори не ги хваща. Като махнах НОД-а и сложих АВГ-то, то ми намери близо 90 вируса по целия компютър и още с намирането им ги премахна.

Второ, обикновено почти веднага след инсталацията на ФТ ескплорер.ехе почваше да прави номера, а сега като го няма и съм с фонетиката на инженера нямам абсолютно никакви проблеми. Нито експлорер.ехе ми прави проблеми, нито пък SVCHOST.EXE пада през 5 минути.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.