Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Тук пишем на кирилица!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

kocenino я пак седни и осмисли, какво искаш да направиш, какво правиш, какви действия си предприел до сега и къде имаш нужда от помощ

и малко по-разбираемо - в Българският език се използват едни изображения наречени препинателни знаци...полезни са от време на време

Извинявай че не ползвам препинателни знаци.Влязох в биоса на лаптопа и отидох в менюто Main ,след това SATA mode го смених от AHCI на IDE,и си инсталирах Вистата. След като инсталирах виста си сложих драивъра за чипсета и след това рестартирах компа и исках да сменя от биоса SATA mode-то от IDE на AHCI.След като го смених ресетнах за да се запазят настройките.Обаче като започне да зарежда Вистата отначало (черния екран с лентата от долу )ми премигва лаптопа и се рестартира.Искам ако е възможно да си оставя SATA mode-то на AHCI за да си ползвам сата-та на диска. Надявам се сега да си ме разбрал.дано да ми помогнеш ,че се мъча от 11 сутринта

и за чии .... са тия гимнастики?

сложи си диска на сата и си инсталирай виста

ахчи или комбо иде/ахчи се ползва единствено за хр

Ако харда ти е SATA, е трябвало да инсталираш под AHCI, а не под IDE. Под IDE се инсталира ако харда ти е PATA.

Тъй-като сигурно е SATA по добре си направи нова инсталация под AHCI, а ако държиш да работи под IDE после си сменяш настройката и Windowsa ще открие наново харда и ще работи без проблеми. Под AHCI би трябвало да имаш по голяма бързина и производителност с около 10 % спрямо IDE.

За съжаление при моя хард ST3500320AS е точно обратното, и засега нямам обяснение. За себе си можеш да провериш с HD Tune.

За твоя лаптоп храда е: 320GB SATA Acer DASP и трябва да тръгне инсталация под AHCI. Още повече че инсталираш Vista и нямаш проблем с драйверите, както при XP.

Тук можеш да прочетеш за преминаване в AHCI ,след инсталиран вече Windows : http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=138264

Редактирано от izen (преглед на промените)

Мерси момчета вече се оправих.

А как?

Сподели тук за да може и други ако имат такйъв проблем да им е лесно да го решат.

Здрасти, имам лаптоп MSI MegaBook VR600, с "видео" Intel® 945.

До преди няколко месеца беше с XP, сега е с Vista.

Всичко с Vista си е ок, работи добре, обаче скоро забелязах едно проблемче дето не го имаше в XP:

Каквито и филми да пусна на цял екран, в KmPlayer и WindowsMediaPlayer, картината насича.

Всички драйвери са инсталирани, инсталирах K-LiteMegaCodecPack4.8, после опитах и с VistaCodecsPack5.0 и пак същата работа.

По принцип това не ми е голям проблем, но все пак ако някой има идея от какво може да е, нека каже.

Ето какво ми показва Windows Experience Index:

Processor: Calculations per second 3,6

Memory operations per second 4,5

Graphics: Desktop performance for Windows Aero 2,7

3D business and gaming graphics Gaming graphics: 3,0 performance Determined by

lowest subscorePrimary hard disk: Disk data transfer rate 4,9

1. Интересувам се как да направя вистата да чете Български?! Навремето съм писал разни протоколи и ся като ги отворя и ми дава ироглифи. Немога да пиша на БГ и тн. Как да го оправя (мога да направя Виста на БГ но пак не го отваря и ми разваля Сайдбара - не работи времето в момента)..

2. Има някакъв Phone Dialer и ми дава да званя уш но става някакъв Еггог.. (с Windows Vista Ultimate съм)..

1. чрез правилните настройки за локализация - особено за Non-Unicode програми+важна тема за Windows 7 ще намериш работещ гаджет за времето (освен ако не го искаш на бг...тогава ще почакаш)

2. wtf? ко рйечи, ко?

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

1. чрез правилните настройки за локализация - особено за Non-Unicode програми+важна тема за Windows 7 ще намериш работещ гаджет за времето (освен ако не го искаш на бг...тогава ще почакаш)

2. wtf? ко рйечи, ко?

1. Не разбрах много некъв драйвър ли програма нещо нема ли та настройки..

2. Phone Dailer - програма в Виста с която званиш на хората. Ддз не работи дава ми да набирам не ми иска кредити викам ако нещо тука аванта да напраим : cool.gif:speak:}

Немотия...

Редактирано от Mc-to92 (преглед на промените)

отиваш в регионални и езикови (regional and language) и правиш всичко (освен Default Input Language) на Bulgaria/n

същото е като на хр (някъде из форума има тема за кирилицата)

неска ми се упдеитана виста до сп 2.....ще бачкали есет нод антивос 4... или да слагам нод 32 .2.7

неска ми се упдеитана виста до сп 2.....ще бачкали есет нод антивос 4... или да слагам нод 32 .2.7

Да, ще работи.

Редактирано от kyryl (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

ами от какво да е?

1. нямаш интернет

2. нямаш връзка със сървъра

3. не се подържа местоположението което искаш

4. с оригиналния гаджет си

решение за 4. http://www.box.net/shared/mfsaeoj2f8

Здравейте! Значи имам следния проблем, а той е че всеки ден трябва да си активирвам Вистата. Например днес. Пишеше, че остават 11 дена до активация. Активирах я и изключих компютъра за 1-2 часа. До тук добре, но след като се прибрах го включих и реших да видя дали все още е активирана, но вместо да пише " Windows is activated " , пише " 10 day(s) to activate.Activate Windows now ". Бихте ли ми дали някакви идеи, как да се измъкна от този проблем, защото вече нищо не ми идва на ума. Впрочем, имам само една идея и тя е да преинсталирам Вистата. Мерси предварително !

ПС: Преди около 1-2 месеца, инсталирах Service Pack 2 (дойде като ъпдейт) , но го махнах, защото от както сложих SP2 се появи този проблем и си помислих , че е от него ама не е... :angry::) :)

Здравейте! Значи имам следния проблем, а той е че всеки ден трябва да си активирвам Вистата. Например днес. Пишеше, че остават 11 дена до активация. Активирах я и изключих компютъра за 1-2 часа. До тук добре, но след като се прибрах го включих и реших да видя дали все още е активирана, но вместо да пише " Windows is activated " , пише " 10 day(s) to activate.Activate Windows now ". Бихте ли ми дали някакви идеи, как да се измъкна от този проблем, защото вече нищо не ми идва на ума. Впрочем, имам само една идея и тя е да преинсталирам Вистата. Мерси предварително !

ПС: Преди около 1-2 месеца, инсталирах Service Pack 2 (дойде като ъпдейт) , но го махнах, защото от както сложих SP2 се появи този проблем и си помислих , че е от него ама не е... :angry::) :)

Цък

• 2 седмици по-късно...
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.