Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Финала на СП2 излиза на 5 май с пускането на Windows 7 RC.Проблема може да се оправи като си деинсталираш бг езика ако имаш такъв на вистата и тогава инсталираш

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

последната информация относно очакваните(!!!) дати за SP2 се намират на последното мнение на 79-а страница. опс remix ме изпревари

Filip84

кой е релииза? не са 1 и 2 и не можем да гадаем

какъв е лаптопа? коя е оригиналната му ОС? виста или хр?

най-вероятно си случил на кофти копие

и е BSOD=Blue Screen Of Death

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

последната информация относно очакваните(!!!) дати за SP2 се намират на последното мнение на 79-а страница. опс remix ме изпревари

Filip84

кой е релииза? не са 1 и 2 и не можем да гадаем

какъв е лаптопа? коя е оригиналната му ОС? виста или хр?

най-вероятно си случил на кофти копие

и е BSOD=Blue Screen Of Death

Прочети малко по-нагоре поста ми.

Бг език няма и проблема не е в това.

Проблема е "KSOD" - Black Screen of Death.

Ето ти един линк в който е писано за проблема: http://www.logicitc.com/blog/?p=102

ОС а е Виста 32bit релиза е "Vista Service Pack 2 RTM" (Release To Manufacture) от вчера има го в demonoid.com.

Копието може и да е кофти но грешката не е само при мен имая и при инстал на SP1 при много други хора.

Редактирано от Filip84 (преглед на промените)

sоки, моя грешка - рано сутрин е все още

сега последно и на сп1 ли ти се появява проблема

не ми отговори на въпроса за лаптопа

имаш лс

демоноид е хубав тракер но за картинки и музика

Да уточня.

Вистата е със СП1.

Лаптопа е Dell.

Проблема с KSOD не е разрешен след всички методи от всички форуми които прочетох.

Искам да сложа SP2 за да опитам така да разреша KSOD проблема, като се надявам уина сам да си оправи проблема след ъпдейта (малко вероятно но трябва да се опита) и това е най-новия релиз на СП2 който успях да намеря.

Проблема с инстала на СП2 е гршка 0x80070059. Като поразтърсих гогъл се оказа че когато излезе СП1 и са го инсталирали много хора са имали проблем със същата грешка.

Решението на МС е: The solution to installation error 0x80070059 it to copy the file winusb.inf from c:\Windows\system32\DriverStore\FileRepository\winusb.inf_0362a280\winusb.inf to c:\Windows\inf.

Решението не помага в случая.

Чакам мнения и решения ако има такива.

В момента качвам важните фаилове от C: на фтп и ще пробвам да направя repair install но се притеснявам да не изтрие всичко от C:. Само repair не помага.

Ами не искам да преинсталирам.

Както и да е оправих се.

Спрях всички сервизи.Влязох в сеиф мод и се порових в регистрите...

Ако има други с подобен проблем с черен екарн и курсор (иконите и десктопа не се появяват и log off зацикля) аз направих това:

Натискате ctrl+alt+del и пускате таск меиджър. Избирате "new task" и пишете regedit.

намирате: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon ... в дясната страна намирате Shell и цъкате два пъти. Във полето "value data" оставате само explorer.exe и натискате ОК.

Пускате си пак сервизите.

Това е.

"KSOD" - Black Screen of Death. biggrin.gif KSOD със сигурност не е Black Screen of Death, някъв друг screen of death може да е ама не и black.... :whist:

P.S: нивото на тоя форум пада заради такива изказвания...

Нивото е паднало гогато ти си се регистрилал тук!

Ако има какво да кажеш по проблема пиши, ако не само чети и като прочетеш достатъчно тогава пиши.

"KSOD" - Black screen of Death е наименованието в мрежата на проблема в старниците на МС е само проблем с черен екрам, но и във МС форума като се обсъжда се говори за "KSOD".

http://social.microsoft.com/Forums/en-US/w...22-cbde15317ec0

K-черно идва от цветовата система CMYK - Cyan (циан - основно синьо), Magenta (магента - виолетово, клонящо към червено), Yellow (жълто), Key или blacK (за черно), която образува техническите начала на модерния цветен печат, включително ситопечат, офсетов печат, печатане с принтер на персонален компютър.

Ето ти и един линк за образуване на цветовете за да разбереш какво е K в "KSOD".

http://bg.wikipedia.org/wiki/CMYK

финалното всъщност ако не си MSDN/TechNET абонат ще го чакаш на 05.05.2009 г., а през WU най-рано 2 седмици (но сигурно около месец) по-късно

а моя съвет е да изчакате 5-ти май, или когато се появи като наличен ъпдейт във WU

Да, и пишат, че активатора не работел (който и какъвто и да било, нямало да стане).

Тъй като ми предстои преинсталация (поради смяна на дъно) ми е интересно след като инсталирам Vista+SP1 и се опитам да инсталирам SP2 дали ще ми се прецака активатора :wors:

По този начин смятам да опитам да мина метър, стига някъде да намеря отделен SP2 RTM, а не вграден в различни версии на Виста.

ми е интересно след като инсталирам Vista+SP1 и се опитам да инсталирам SP2 дали ще ми се прецака активатора :yanim:

според мнения в тракърите - НЕ ! :wors: Иначе можеш да ползваш slmgr -rearm докато решат проблема...

Хех, при мен си работи идеално "RTM" версията от Zamunda.

За активацията не знам понеже ми е Genuine версията...

т.е. аз проблеми с активацията съм нямял никога ..

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Това РТМ в замунда има ли някъква разлика с финала който ще излезе освен найменованието и може ли да се инсталира в windows с бг пакет

ПП:Не става с бг пакета инсталиран,сега махам RTM Escrow и слагам този,а финалния от мс като излезе ще поддържа ли веднага бг пакет и ако не колко време ще го правят

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

не, пакетите в тракерите са wave0 т.е. 4-те основни езика

бг около месец по-късно (може и повече)

Phonomania на всички в темата версията им е genuine, въпроса е дали само ос си мисли че е oem genuine или наистина е oem genuine :yanim:

при оригиналните версии няма място за притеснение, дори да стане някой сакатлък

Тъй благодаря за отговора.Инсталирах го активацията остана.Свалих този от пирата,защото там го има с 36-те езика сред които и бг и сега го инсталирам,ако някой иска да пита нещо тук е мястото

БГ езика не става,първи път го показваше в ъпдейтите и после FAILD и след това пуснах пак да проверява за ъпдейти няма го.Някой ще може ли да даде линк да го сваля бг пакета?

пп:Не стават ще се чака за СП2 бг пакет,а уж инсталирах версията с подръжка за 36 езика,ама не

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

принципно няма как да свалиш бг пакет след като най-вероятно още не е написан

SERVICE PACK 2 WAVE 0 - RTM - ENGLISH, SPANISH, JAPANESE, GERMAN, FRENCH.

13f1cf2b64b8f6b29e214a355b56b37c_120x90.jpg

графика е за 7, но 2-те вървят почти по едно и също време, така че трябва да е актуален

може да са 3, може да е 1, важното е че го няма и няма да излезе утре

пак подчертавам графика е за финалната версия на 7, не за сп2 за виста/сръвър, 2к8, така че едва ли ще са 3 месеца според мен

пуснете си автоматичните ъпдейти, и като пристигне бг версия ще ви каже и ще се инсталира

Защо не преработят версията на бг езика за сп1,да стане за сп2,разликата му тях не е огромна.На SP2 RTM Escrow стана бг езика,дор не се махна изобщо като го инсталирах

навсякъде

дори и с бг пакет вече

ама май сте затруднени да ползвате търачката

Може ли някой "печен" да прояви снизхождение и да каже къде може да се намери Service pack2 final за Windows Vista?

Че ние бълъците дето търсим в търсачката на калдата нищо не намираме.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.