Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

не ме бърка къде са ти слушалките, а защо отзад си на line in?

отзад на зеленото си вкарай уредбата както си я връзваш

отпред слушалките

не трябва да махаш нищо според мен, но айде топ ще си покаже дали е от това

и как точно си си вързал уребата към компютъра?

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

не ме бърка къде са ти слушалките, а защо отзад си на line in?

отзад на зеленото си вкарай уредбата както си я връзваш

отпред слушалките

не трябва да махаш нищо според мен, но айде топ ще си покаже дали е от това

и как точно си си вързал уребата към компютъра?

11325038.th.jpg

Не става изобщо така както предлагаш и преди да пиша пробвах всякакви варяции biggrin.gif

Все пак предният панел е вързан към дъното и като вкараш слушалки там започват да свирят те, а отзад устройството на същата букса се забранява... И само през Device advanced settings можеш да си ги превключваш! Отговори на предпоследният ми пост да ли е възможно под виста това. Забравих да спомена как е свързана уредбата към пс-то: Стерео жак --> Стерео жак :P

Редактирано от teodor192 (преглед на промените)

да възможно е и ти го казвам от личния си опит

отзад ми беше вързан монитора (колонките му де) а отпред слушалките

да разбирам че отзад/отпред имаш 3,5 стерео кабел който ти влиза в уредбата....поне така е най-елементарния начин

но при мен явно е било некво изключение

да възможно е и ти го казвам от личния си опит

отзад ми беше вързан монитора (колонките му де) а отпред слушалките

да разбирам че отзад/отпред имаш 3,5 стерео кабел който ти влиза в уредбата....поне така е най-елементарния начин

но при мен явно е било некво изключение

Както и да е :yanim: Благодаря все пак !

Стерио кабел най-нормален и от двата края има стерео жак ( единия влиза в пс, другия в уредбата). Преди уредбите бяха с чинчове(камбанки, можеби греша), но сега вече са със стерео жак :)

И преди под хп всичко си беше добре.

Има ли някакъв начин като вкарам някой жак на задния панел да ми изкара прозорче където да ме пита какво е това: микрофон, предни, задни ... (под виста)?

или в жълтата папка или в device advanced settings се намираше

а в уредбата избрал ли си audio in?

при мен принципно не искаше да засече предния панел докато не го забраня, така че ....абе щурава работа

а в уредбата избрал ли си audio in?

хахаха, споко не съм NOOB :help wanted3:

Нещо факаната Виста ме съмнява ще взема да и направя един реинстал! Благодаря за помоща!

Извинявам се,но ми трябва програма за виста,която да изтрива boot.ini на други системи като Убунту.Преди в този форум са ми я давали и е ставала,но не мога да я намеря сега и не помня името и вече.Ако може някой да ми помогне(файла не излиза в msconfig).

wista manager евентуално?

честно казано незнам дали ще хване уних

wista manager евентуално?

честно казано незнам дали ще хване уних

Мерси,но вече го оправих като си изчистих регистите.Абе приятел,ония проблем с забиването като е изкл8чен компа много време и като се пусне под виста,на зелената лента е много дразнещ и викаш не си могъл да го оправиш,направо си сменил OC ли?за да могат да знаят и другите и аз. :bedtime2:

да, преинсталирах и оттогава честно казано не се е появявал да чукна на дърво

само ми е интересно защо не си ползвам оригиналната ос за която се изръсих сума пари.....да ма пита човек?

да, преинсталирах и оттогава честно казано не се е появявал да чукна на дърво

само ми е интересно защо не си ползвам оригиналната ос за която се изръсих сума пари.....да ма пита човек?

Но преинсталира с друга виста или с XP.

със същата виста....=)

Хм,интерестно и аз преинсталирах,но проблема остана,преди с нвидиа карта,нямах проблема.Мислех че е от стартиращите с windows-a програми,спрях ги повечето,но същата работа.Интерестно ми е защо не забива всеки път,а само като е спрян повече време(как разбира колко),има ли някъкво обяснение за това?Иначе дефрагментирах,изчистих и утре ще видим пак.

Щеми помогне ли някой? С Виста Ентерпраиз съм 32бит и снощи нещо се прецака и немога да затварям никакъв отворен прозорец нито да го минимизирам или да местя.

Рестарт пробва ли? :yanim:

Пробвай да дезактивираш аерото и да го пуснеш пак...по принцип подобни проблеми имаше при ХР, след забиване на explorer.exe като се спре/пусне нито един прозорец не бе възможно да се минимизира.

Здравейте.Може ли под виста и с нейните инструменти да добавя към "C" още 10-15GB и ако не с ,коя програма може?И още едно питане нормална ли е следната картинка?

Благодаря

е при толкова малко информация как да знаем дали е нормална

на мен си ми изглежда перфектно - домашна мрежа със разпределител

hirens bood cd - не помня точно кой партишън мениджър бяха сложили - ще го видиш

и колко ти е ц в момента? повече от 25-30 си е прахосничество

е при толкова малко информация как да знаем дали е нормална

на мен си ми изглежда перфектно - домашна мрежа със разпределител

hirens bood cd - не помня точно кой партишън мениджър бяха сложили - ще го видиш

и колко ти е ц в момента? повече от 25-30 си е прахосничество

Аз нямам идея затова питам HomE съм аз,но какъв е другия компютър(има IP MAC адрес би трябвало да е компютър)?От WhoIs разбрах , че IP-о принадлежи на моя доставчик,но най-вероятно е в друг квартал.

"C"-то ми е 25GB,но при положение че е инсталирана Vista,VLC,антивирус и firewall остават само 6GB свободни при XP-то с цял куп програми имах 15GB свободни....От Hiren boot cd пробвах с Acronis и не се получи остават още 10-на подобни програми.

Каква друга информация е нужна?

изисти малко дее...лепенето е лесна работа

и тва "не се получи"....нали....айде

обади се на достачика и питай

пппое? ма те пък май нямат такива екстри....

Здравейте,колеги!От известно време се сблъсквам с един много дразнещ за мене проблем,на който не мога да намеря решение.Ще Ви бъда много благодарен,ако дадете някоя и друга идея за решаването му.

За какво става въпрос ?С х86 Хоум Премиум съм,всичко си работи добре до момента в който се налага софтуерно рестартиране на системата,вместо да се рестартира,Вистата директно изключва компютъра.

При рестарт от копчето-такъв проблем няма.

На същия диск имам и ХР,при него няма проблем с рестартирането,което ме навежда на мисълта,че Вистата е сбъркана някъде,но нямам никаква идея къде.

Не мисля,че проблема е хардуерен,но за всеки случай ето с какво разполагам:

AMD Athlon 64 x2 2600MHz 5000+,

MB Biostar GF7025-M2 TE,2x2 GB DDR2 800,

ATI Radeon HD4650 512MB DDR2

Предварително благодаря!

от power options нагласи бутона на restart (по default е shut down) и виж дали пак ще прави така

от power options нагласи бутона на restart (по default е shut down) и виж дали пак ще прави така

Всъщност,там нямам опция-рестарт,има изключване и заспиване.

Освен превода да е куц...

3958918673b71fa547b16b1892df5211_120x90.jpg

снимката е от 7, но практически е същото - advanced power options

Намерих ключа от бараката...

Проблемът бил в производителя на системата - Dell,както и в кухото задклавиатурно устройство - аз.

Значи при разрешено буутване от USB в BIOS,под Виста Хоум Премиум НЕ работи функцията рестарт от Старт-менюто.

Е,сега след като забраних буута от USB,системата си се рестартира нормално!

Понеже съм леко скаран с английския,явно не съм успял правилно да си конфигурирам търсенето в Гугъл.

На решението попаднах съвсем случайно в руски сайт за оптимизация на Виста.

Благодаря за отделеното внимание!!!

Редактирано от drakula975 (преглед на промените)

Здравеите,от извесно време имам проблем с Start менюто на Vista Home Basic : като цъкна на полето "всички програми" тях ги няма има само "пр. по подразбиране","windows update","стартиране",като последната папка е празна.Ако може малко помощ опитах с опцийте за настроики-нищо,дори с възтановяване на с-та пак нищо.Моля за съвет и помощ.Благодаря.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.