Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

всъщност вече е по-добре да си вземеш с виста от юли(мисля) нататък - дават възможност за безплатен ъпгрейд до 7 (когато излезе)

това вдига цената, но преимуществата на легалната и напълно законна ОС са безспорни

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Да попитам аз намерих някъкви SP2 RC в интернета,но бавно се свалят и не са исо.Някой инсталирал ли си е вече такъв.

недей

няма голям смисъл да го качваш при положение че ще си го пуснат на време (когато и да е това - вече не следя новините за виста)

доколкото си спомням април месец заедно с RC1 или някъде там

а и много програми могат да откажат

в общи линии сп2 се представи (за няколкото месеца в който го бях сложилл) доста прилично, но по-добре изчакай

недей

няма голям смисъл да го качваш при положение че ще си го пуснат на време (когато и да е това - вече не следя новините за виста)

доколкото си спомням април месец заедно с RC1 или някъде там

а и много програми могат да откажат

в общи линии сп2 се представи (за няколкото месеца в който го бях сложилл) доста прилично, но по-добре изчакай

Април месец идва финалната версия RC трябва да го пуснат март месец за публиката.Четох че присводителността е доста по-голяма със сръвнение с SP2 BETA.Така,че екстра.

он: чак толкова голяма не е (или поне с този който се появи първоначално - миналата година), но ти си решаваш

имах предвид 7RC, няма значка всъщност

грешен клавиш сори - не ме слуша главата тая вечер

он: чак толкова голяма не е (или поне с този който се появи първоначално - миналата година), но ти си решаваш

имаш предвид 7RC, няма значка всъщност

Какъв 7RC,имам предвид Release Candidate на виста-та.

я чакай малко, сега лапа с ОС ли е или без ОС въобще?

и няма такива шмекерии като "съвместим само с Виста"

Аз понеже съм от по-тъпите и затова попитах.Да,лапа е без ОС.И защо да няма такива шмекерии не разбирам,след като момчето(някое си) ми обясни,че под XP започва да се товари повече едното ядро и т.н.,все едно не си двуядрен процесор.

Колко рам ви хаби на вас 64 бит-вата версия на Windows Vista Ultimate SP1,na men ot 1.2Gb-1.5GbRAM.Струва ми се много,преди като бях с 2Гб РАМ ми хабеше 1-1.2 ГБ рам.Това при пуснат скайпе,аваст и даемон тоолс.А по някой път пада под 1.2Гб консумация?

Аз понеже съм от по-тъпите и затова попитах.Да,лапа е без ОС.И защо да няма такива шмекерии не разбирам,след като момчето(някое си) ми обясни,че под XP започва да се товари повече едното ядро и т.н.,все едно не си двуядрен процесор.

дрън дрън та пляс

на него явно му товари само едното полукълбо на мозъка

може да се сложи Ос по желание на клиента

за ХР обаче ще трябват SATA драйвъри - за това има изписано много и във форума, и във интернет

Понеже темата е за Виста, а аз съм още нов в нея и искам да попитам нещо? Имам странно натоварване на процесора под Виста. В смисъл, че както си стои на 0 изведнъж скача на 25-30% и така става за няколко секунди след което се кротва и после пак...и то без да има стартирано нищо - просто си стои на декстоп режим със заредени стандартните програми долу е трея. Съмнява ме, че някое приложение прави този номер, но кое ли е то?

Да, сега ще кажете "отвори таск-менаджера и там провери" - да, ама не! Там просто наглед всичко си е нормално и процесите заемат 0% от работата на проца.

Ако някой е имал подобен проблем нека да сподели опита си с разрешаването му. Очаквам вашите предположения! Предварително благодаря! ;)

П.П. Под ХР и Win 7 всичко е нормално и не се наблюдава този проблем при мен!

Опс...забравих да добавя, че съм с Vista Ultimate 64 bit. с всички последни ъпдейти!

Редактирано от agentpat (преглед на промените)

това е по-скоро в границите на нормалното, отколкото на не-нормалното

чипсет евентуално сложи ли при инстал?

това е по-скоро в границите на нормалното, отколкото на не-нормалното

чипсет евентуално сложи ли при инстал?

Драйвера за чипсета може би имаш предвид? Сложил съм го, разбира се!

Дърпайте.Изглежда е излезнал вече от неска,Windows Vista SP2 R.C.(Release Candidate) :

http://www.ngohq.com/news/15507-windows-vi...-pack-2-rc.html

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

Аз вече съм с него и върви без проблеми само да питам как се води официалното RC

v.286 ли защото това с което съм аз е този билд.И няма воден знак.

фейк

усещаш ли как само ти знаеш за него - дори и МС не знаят за съществуването на RC - било то официално или неофициално

така както първото тестово копие се появи на сървърите на МС, така и RC "n" ще се появи там (ако въобще има RC)

фейк

усещаш ли как само ти знаеш за него - дори и МС не знаят за съществуването на RC - било то официално или неофициално

така както първото тестово копие се появи на сървърите на МС, така и RC "n" ще се появи там (ако въобще има RC)

Пич ти добре ли си.Нали си го инсталирах ето ако не вярваш шот от компа ми.

Ето го и в пирата е изтекло

http://######/search/%20vista%20sp2/0/99/0

Според коментарите работи.

post-170942-1235330018_thumb.jpg

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

Извинявайте ама четох, четох темата и направо скръстих очите.

Искам просто да питам следното: инсталирах си Виста (купена), но по онова време нямах възможност да си вкарам ключа. Сега как мога да го вкарам? Онлайн от сайта им или?!?

Ето и тук пише, че са го пуснали.

Аз го махнах защото проблема в него е в производителността на процесора и дано го оправят във финала.Това го пише и на други места.Зарежда много по-бавно и изкл8чва по-бавно и игрите същото ги зарежда по-бавно.Изчакайте РТМ през Април(финал).

Извинявайте ама четох, четох темата и направо скръстих очите.

Искам просто да питам следното: инсталирах си Виста (купена), но по онова време нямах възможност да си вкарам ключа. Сега как мога да го вкарам? Онлайн от сайта им или?!?

пропъртис на компютъра>долу линка: Activate Windows Now (или евентуално Change Product Key)

Значи аз съм на един Плевенски достачик,които е с vpn настроики сичко правя както трябва за да наглася интернета, но тои постоянно дропи сканирах с Malwarebytes' Anti-Malware откри един Малере,интернета продалжава да си дропи помощ.....

Начиная с этой недели, Microsoft планирует выпустить специальное обновление, призванное деактивировать пиратские лицензии Windows Vista Ultimate. По словам продукт-менеджера Microsoft, это новый виток антипиратской кампании, стартовавшей ровно год назад.

Итак, на этой и последующих неделях Microsoft намерена распространить через Windows Update специальное обновление, которое отключит используемые в системе активаторы. Подобные приложения обходят защиту Vista, заставляя ее думать, что копия легитимна.

Tъй-превод на някой едва ли е нужен!Поствам го,ако някой още не е разбрал,да знае.!

имам проблем с виста , инсталирах я и сега нито една игра неиска да ми тръгне....

Помощ !!!

имам проблем с виста , инсталирах я и сега нито една игра неиска да ми тръгне....

Помощ !!!

Земи си инсталирай DX9c бат пич. biggrin.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.