Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Изкам само да попитам,така инсталирах си Убунту 8.10,за да си изтрия от него папката на Windows 7,след това си изтрих Ubuntu-to и,обаче като пусна компа и отново ,ми дава кое да избера Windows Vista или Ubuntu.Влезнах в mscongfig в търсачката,но там има само Windows Vista Home Premium SP1 и не ми дава друго да го изтри,всичко свързано с Ubuntu го изтрих,защо ми дава като пусна компа да избера и Виста и убунту.Моля помогнете как да го махна.И преди и е ставало така и го оправях от msconfig,но сега го няма там и не става,как да го махна?

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Изкам само да попитам,така инсталирах си Убунту 8.10,за да си изтрия от него папката на Windows 7,след това си изтрих Ubuntu-to и,обаче като пусна компа и отново ,ми дава кое да избера Windows Vista или Ubuntu.Влезнах в mscongfig в търсачката,но там има само Windows Vista Home Premium SP1 и не ми дава друго да го изтри,всичко свързано с Ubuntu го изтрих,защо ми дава като пусна компа да избера и Виста и убунту.Моля помогнете как да го махна.И преди и е ставало така и го оправях от msconfig,но сега го няма там и не става,как да го махна?

Най-лесния начин е да буутнеш виста от двд и да дадеш repair. :rolleyes:

Да всичко си е наред при следващ рестарт всичко се оправи и си е на български.Сега се чуда ако сложа пак СП2 дали ще остане на български,но няма да бързам.При Ultimate като сложих СП2 си остана активирана и на български при тази не знам,сложих HOME PREMIUM,защото е без 2-3 излишни работи и е по-лека и по-бърза.

:cheers:

Еми екстра!!!Имай предвид,че лепнеш ли SP2 ако имаш Vista Glass ще ти отиде на кино!Има лек и затова по принцип, но доколко чувам от колеги никой не бърка по библиотеки!!!!По назад в темата съм дал линк за помощ,но виж мненията на Aquaris и B-boy, преди да действаш!!!!

Най-лесния начин е да буутнеш виста от двд и да дадеш repair. :cheers:

Тя вистата си ми работи само дето ми показва да зареда и Убунтуто като пусна компа.

Тя вистата си ми работи само дето ми показва да зареда и Убунтуто като пусна компа.

Да.. и най-лесния начин да го оправиш е да буутнеш виста от двд и да дадеш repair. :jumping11:

Да.. и най-лесния начин да го оправиш е да буутнеш виста от двд и да дадеш repair. :jumping11:

Ок ще пробвам мерси.Дано стане и преди съм го правил в друг случай ама не стана.То нали може да се направи от Windows-a а не от БИОС-а.

Remix1912 не е дал подробности - каква точно е инсталацията на Ubuntu (нормална или Wubi).

Wubi е,т.е. инсталация в Windows.И не стана с Restore от диска,сега ще пробвам с програмата дадена от по-горния коментар.

ПП:Стана,мерси.С EasyBSD става работата.

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

Е аз пък имам португалска Виста на моя лаптоп.Значи отиваш в Painel de controlo оттам в Relógio, Idioma e Região после Alterar Pais виж тук.
post-88492-1230134211_thumb.jpg

Така ще направиш всички програми които са написани и на български да бъдат разпознати от системата.BS Player-ът е добър, но защо не ползваш kmplayer ? Много удобен за ползване има го на български и не ти трябват допълнителни кодеци (освен нещо наистина специално).Тук можеш да намериш последната версия http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?t=4094.

Успех.

Мерси много това свърши работа :whist:

Колега, добре е, че си оправил проблема, но малко преговор не е излишен - ето я твоята тема по въпроса.

Да,но проблемът сега беше малко по-различен и не ставаше по начина в предишната тема.

Да попитам някой знае ли от къде мога да намеря драйвери за USB-то на Sony Ericsson W800I или K750I за Windows Vista Home Premium SP1 64 Bit.Като бях с Ултимате сама си ги намираше,но сега търси и не ги намира,така че ако някой знае....

Здравейте,

Някой може ли да каже как да сменя RSS емисиите в Vista Sidebar с тези на kaldata .

Рових доста из форума но така и не намерих подобно обяснение дано да съм пуснал въпроса кадето трябва... :offtopic_s:

Благодаря Ви.

трябва да може! Microsoft Corporation ли ще ми кажат аз какви новини да чета ако наистина е така format C: and Install Linux!

Благодаря ти за бързия отговор все пак.

Може, не лъжи момчето.

Значи - пускаш си Internet Explorer (версията няма значение, казвам го ако се чудиш какво ще се получи с бетата на осма версия).

Зареждаш kaldata.com, цъкаш на бутона с фийдчетата, избираш си за кой канал искаш да се абонираш. Абонираш се.

След това кликаш на ключето за настройки на гаджета ти, от падащото меню: "Display this feed:" избираш "kaldata...", даваш му ОК и си ти.

:speak:

Редактирано от angelovarna (преглед на промените)

абе помислих си го че така ще може ама ме домързя да пробвам - добре че не всички са мързеливи като мен

Здравеите.Вистата си е ползвам повече от 6 месеца вече, като е бях активирал с един крак.Сега съвсем случайно попаднах на това,че ми остават 12 дни до активацията.Пробвах със същия крак,но нямаше резултат.Някой има ли подобен проблем?Как да е активирам отново?

абе хора да ви питам , защо тоя уиндоус като съм го пуснал на aero style и някой път си върви добре , а в повечето случай като примерно минимизирам или максимизирам прозорците има едно като сеч на самото аеро и е много дразнещо? все пак не са ми толко слаби параметрите :P

Отсkоро съм с Vista, и днес за първи път пуснах вградения Disc Cleanup. На Xp съм го ползвал без проблеми, но тук ми дава това. Някой може ли да ми обясни как става този номер, при положение, че C: ми е 30 GB ? И дали е безопасно да изчистя тези Error Report-и , че сега не смея?

Махни анимациите при минимизиране/максимизиране на прозорците и няма да имаш сеч :angry:

Здравеите.Вистата си е ползвам повече от 6 месеца вече, като е бях активирал с един крак.Сега съвсем случайно попаднах на това,че ми остават 12 дни до активацията.Пробвах със същия крак,но нямаше резултат.Някой има ли подобен проблем?Как да е активирам отново?

И аз имам проблем с това, с пиратска версия съм, остават ми 24 дена. Пробвах няколко крака, но засега безуспешно. С Виста Ултимат СП1 х64 бита съм.

Решението е много просто-като приготвиш около 400 лв и ги дадеш на чичко Бил.

Редактирано от betoveni (преглед на промените)

Аз пък карам с един активатор. И на мен ми излезе съобщение (до онзи ден си бе активирана Вистата и вчера - ха, нелицензирано копие, лицензирай сега, че....), пуснах пак активатора и за 2минути Вистата си бе пушка. :P

Ако някой се интересува - ЛС.

първо отиди в контрол панел и на error reporting прати репортите (ей тъй за всеки случай) и тогава ги изтрии

а иначе - трий спокойно

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.