Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

сташ, това може и да е вярно

само че само хората с акаунти в msdn и technet , ще могат да го свалят - всъщност това са единствените места от които Windows със сигурност да бъде свален легално от интернет (поне според мен)

така че ще чакаш торрент по тракерите

предвид часовата разлика и разни други времеемки операции: по никулден най-рано

а и обърни внимание: това си е бета издание - колкото и да обичам да се занимавам с бета програми, сп на Win OS качвам само и единствено през Windows Update - дори да трябва да чакам 2 месеца след пускането му в Download center-а на MS

имайте си едно наум от историята със СП1: първата появила се версия може би ще е 6-езикова, а тази с български, няколко месеца по-късно

uninstall .....

1277077_t.jpg

Здрасти колега!Да разбира се така е!Просто ми направи впечатление!!!Още нещо за колегиума.Зарових се по постовете на руски другари,които вече са го лепнали и всички реват, че се налага да си махат езиковите пакети!Така че и това ще се наложи да вземем предвид другарки и другари!!!!Това което мен ме учуди бе главно свързано със Седмицата, Aquaris,не друго!Във второто място дето ти посочих също е показан номер чрез update-да подкараш 2-ката.но се присъединявам към теб,че е по добре да се почака!Иначе Инфото си го бива!Поне за мен!Надявам се да съм бил полезен!Бъди здрав,колега!!!!

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

и така имам проблем когато пусна картината в clone (GeForce9800GTX+ )режим картината при филмите на телевизора а той е 37 инча Самсунг ЛСД се накъсва при рязко движение във филма на XP нямах проблем , според мен проблема е в Vertical Syng опцията но къде е тя на The KM Player ?
Аз също имах на скоро такъв проблем и се оказа, че видео картата не е наред, та я замених с нова в сервиза. Тествай видео картата си.

Да ама защо при вин хп не ми прави такъв проблем?и как да си я тествам какво имаш предвид??

Здравейте,в последно време малко съм объркана и не мога да взема правилното ре6ение за моя комп.

Въпроса е там,че си търся програма/програми за оптимизиране на Vista-да чисти registry Junkel Fils,дефрагментиране и тн.

четох доста неща,пробвах доста програми,писах си с повечето от суфорумците и....съвсем се оплетох....

Всеки ми казва различни неща а и всяка програма намира различни неща след следващата....въобще къде е истината не мога да разбера.

Пробвах Tune Up 2009,Auslogics BootSpedd 4.2,Advanced System Care 3,Glary Utilities 2.9,Vista Manager2.0,Ace Utilities 4.2,Argennt Disk&Registry Cleaner,PerfectDisk,O&O defrag,JV16,Wise Disc/Registry Cleaner.....и още много други!!!

Незнам коя програма/програми е най-добра за Vista! :)

Не искам да си наблъсквам Компа с програми и да стават претоварвания от изобилие.Моля дайте някакъв смислен отговор на нещата. :)

Благодаря!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

съвсем нормално всеки ще ти каже различно според собствения си опит и предпочитания

стига да знаеш какво вършиш всяка една подобна програма е добра (а в някои случай дори не ти трябва, нотова е друго.....)

която и да избереш, те съветвам да не използваш т.нар. Wizards, било за почистване, поправки или каквото и да е - те правят повече поразии отколкото да помагат

тук въпроса стои като със антивирусните/предпазващите програми: няма най-добра и никоя не върши работа на 100%

аз например съм доволен от Vista Manager (без оглед на версията, макар че сега съм с 2-ка) комбинирана с CCleaner

дефрагментирането е рядко, но когато стане използвам O&O Defrag

въпрос първо на вкус а после и на удобство

Здравейте,в последно време малко съм объркана и не мога да взема правилното ре6ение за моя комп.

Въпроса е там,че си търся програма/програми за оптимизиране на Vista-да чисти registry Junkel Fils,дефрагментиране и тн.

четох доста неща,пробвах доста програми,писах си с повечето от суфорумците и....съвсем се оплетох....

Всеки ми казва различни неща а и всяка програма намира различни неща след следващата....въобще къде е истината не мога да разбера.

Пробвах Tune Up 2009,Auslogics BootSpedd 4.2,Advanced System Care 3,Glary Utilities 2.9,Vista Manager2.0,Ace Utilities 4.2,Argennt Disk&Registry Cleaner,PerfectDisk,O&O defrag,JV16,Wise Disc/Registry Cleaner.....и още много други!!!

Не искам да си наблъсквам Компа с програми и да стават претоварвания от изобилие.Моля дайте някакъв смислен отговор на нещата. :lol6:

Благодаря!

Ами самия факт че си теставала долу горе всичко говори сам по себе си!За Junk Files-Vista Menager,като че ли е най добър.Аз съм с комбинацията ТuneUp-WiseRegistry+CCleaner!Тази комбинация поне не позволява тоталното омазване,щото Аquaris e много прав за омазването!С Vista Menager-a, ако не знаеш какво да правиш става адска бъркотия!Пробвай ако искаш тази комбинация cool.gif

Ами самия факт че си теставала долу горе всичко говори сам по себе си!За Junk Files-Vista Menager,като че ли е най добър.Аз съм с комбинацията ТuneUp-WiseRegistry+CCleaner!Тази комбинация поне не позволява тоталното омазване,щото Аquaris e много прав за омазването!С Vista Menager-a, ако не знаеш какво да правиш става адска бъркотия!Пробвай ако искаш тази комбинация cool.gif

Радвам се че има отговори.

Знаеш ли,.....аз съм с ПерфектДиск и TuneUpще ми е излишна.Забелязах,че Vista manager като,че ли бърка най дълбоко и чисти добре.

Wise Disc/registry Cleanerе сладичка и ЛЕКА,но дали само от нея ще стане цялостната работа????

Повечето ми препоръчват ASC 3-дрyгата част Glary Utilities(била комплексна и Free)....

Незнам.трябва да се намесят още сuфорумци да намерим някаква истина

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Значи срещнах подобен проблем на моя но понеже не съм сигурен дали е същото и при мен ще попитам.Когато си отворя снимка(или дам превю) не се показва нищо освен вътящото се кръгче,когато пусна слаидшоуто се показва снимката и за почва да ги сменя.Когато ги сменям ръчно (преди да съм пуснал слаида) се сменя името на снимката горе но не показва изображение.Как да го оправя това?

като не използвате ненужния Windows photo gallery

за преглед на статични графични изображения има бол добри програми - една от тях е IrfanView

Радвам се че има отговори.

Знаеш ли,.....аз съм с ПерфектДиск и TuneUpще ми е излишна.Забелязах,че Vista manager като,че ли бърка най дълбоко и чисти добре.

Wise Disc/registry Cleanerе сладичка и ЛЕКА,но дали само от нея ще стане цялостната работа????

Повечето ми препоръчват ASC 3-дрyгата част Glary Utilities(била комплексна и Free)....

Незнам.трябва да се намесят още сuфорумци да намерим някаква истина

Знаеш ли има тотално различни схващания!Тези,които са много напред в материала(имам приятел такъв!!!)тотално отричат тези програми и директно казват да не се качват тия "боклуци",други ги превъзнасят!Но ако сравняваме Perfect Disk и TuneUp-то за мен втората е далеч по добра!Лично мнение естестествено!Glary Utilities не ми пасва нещо макар и да имам ключ и прочие салати,абе.....не махай TuneUp-комплексна е!Но задмониторното устройство решава в крайна сметка! cool.gif

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Мен ме интересува как ги е пуснал тия - asdasdeb4.png

По-обратния път на това как се премахват :P

http://tomstricks.com/windows-vista-regist...el-and-desktop/

Искам да ви попитам, това "суап място" което е 8400гб, за какво точно се използва, защото диска ми Ц е 40гб и имам 13 свободни, а всичко което имам на него заема някаде 8-9гб, другото място не мога да разбера къде е, по точно разбирам че е заето от "суап..." и от "виртуалната памет", но искам да разбера какво е това "суап..." и имали смисъл да използва толкова много дисково пространство? И също така 12гб виртуална памет мисля, че е много, до колко и от къде ме съветвате да я смаля? И това "суап място" също нз от къде се промена sad.gif. Ето pick на който може да видите всичко. Благодаря ви предварително :)

Използване на втори твърд диск за осъществяване на паралелни операции

Вторият хард диск в системата не е просто място за вашата информация, а може да послужи и за начин за ускоряване на процесите. Ако разположите свои странични или индексни файлове на този диск, достъпът до тях може да се извършва паралелно с другите процеси и това няма да тормози системата.На вторият диск можете да разположите и индексирането на Windows, което също ще увеличи скоростта. За преместване на индекса на друг диск, кликнете на Advanced в основното меню Indexing Options и натиснете Select New, след което можете да преминете на друга папка, в която ще създадете копие на индексите. След всичките тези промени ще се наложи да рестартирате компютъра, за да може системата за индексиране да се пренастрои. В резултат, скоростта на индексиране трябва да е по-голяма, тъй като работата й не се накъсва от други процеси.

Източник: logo1.gif

Дори и да нямаш втори хардиск, направи swap файла 1.5х наличната ти рам памет. (Даже за Виста четох, че е препоръчително да е 2х тази стройност.). Аз също съм с 4 GB...=> 8192 MB

vistakx6.jpg

PS: Принципно на места пише, че при повече налична РАМ може да се изключи използването на виртуалната памет заради по-бавния достъп до хардиска, но аз съм на мнение, че Windows си има нужда от тази функция, колкото и РАМ да има човек... biggrin.gif

Не искам да си наблъсквам Компа с програми и да стават претоварвания от изобилие.Моля дайте някакъв смислен отговор на нещата. :)

Благодаря!

Наистина не се увличай с тези програми...Добре е да се избягват помощниците, както каза и Aquaris. По-добре след проверката отвори списъка с намерените наща за поправка (особено, ако е за оптимизация на услугите с Advanced WindowsCare Pro 3.0.1 или Vista Services Optimizer 1.0.0 и чети какво за кое е). Наистина има и универсални настройки и tweak-чета за повечето системи, но има и такива, които са предназначени само за дадена машина. Зависи за какво ще се използва машината - сървър, домашна машина, за офис работа и т.н.

Ето какво казва един познат специално за чистачите на регистрите:

I have had registry cleaners brick multiple systems of mine. I strongly do not suggest them.

cool.gif

Нещо за SP2-малко инфо ще е от полза тук

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Айде бе колеги,някой подкара ли cool.gif вече това"чудо".Дайте малко инфо!!!

ми да ти кажа напоследък само се занимавам с глупости (и конретно с глупости на HP) и днес ей така за проба го качих:

ми нищо особенно

като повечето СП-та на Уин, качва всички излезли до момента критични и важни ъпдейти+още някой благинки и/или екстри и опционални ъпдейти

са ме мързи пак да давам линковете за промените и включените ъпейти, затова прочетете поста на hppavilion (другояче казано моя милост) ето тук - четвърто мнение отдолу нагоре

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Здрасти колега!И мен ме засърбяха ръцете-гледах,гледах и взех че го дръпнах!Само че при мен имаше изненада!!!Компа започна да баца страшно бързо,нещо което направо ме учуди!Не знам какво се е било омазало преди,но на моята кочина SP2,определено подейства добре!Няма какво друго да е,нищо не съм слагал или оптимизирал!Това като инфо за колегиума(особено за по слаби машини-при мен стана О.К.)Смята се,че 2-ката освобождава ресурси ,но поне на първо четене нищо не се е освободил откъм Рам!!!!Друго.......а-долу в дясно на екрана ми излезна надпис -Копие за оценка 6002.!?На някой да му се е лепнал тоя стикер!Аз лично го сложих с надеждата да освобода РАМ,което не стана!За бързината-видимо подобрение!Това е засега!Ще се "наблюдаваме"пък да видим!

е ти какво искаш да пише - иначе тоя стикер се лепи от vista manager

при финала ще пише единствено build 6002

кофти историята е че Vista Glazz каза "цвък" и отказа да пачва. а тъкмо бех намерил Win7 тема и чаках иконките - еее бели кахъри

имам 3 дни почивка и усещам че пак се задава формат и преинсталация - уу гадни HP

Забелязах, че Windows photo gallery не ми отваря .gif формат. Как да го оправя знаете ли?

Забелязах, че Windows photo gallery не ми отваря .gif формат. Как да го оправя знаете ли?

Start -> Control Panel -> Default Programs -> Associate a file type or protocol with a specific program -> двоен ляв клик на .gif от списъка и избираш Windows Photo Gallery

Айде бе колеги,някой подкара ли cool.gif вече това"чудо".Дайте малко инфо!!!

От вчера съм с него. Разлика за крайния потребител няма. Очаквам повече стабилност, макар Vista със SP1 да е достатъчна железария. Имам странното чувство че е малко по-пъргава, но може и да лъжа. Оптимизация от към рам няма или е някакви килобайти които не мога да усетя. До ден два ше пробвам ситуациите при които избиваше син екран и ше споделя резултата. Всичките са при работа в мрежа. Дано са ги фикснали. :rolleyes:

Start -> Control Panel -> Default Programs -> Associate a file type or protocol with a specific program -> двоен ляв клик на .gif от списъка и избираш Windows Photo Gallery

Човека има предвид че фото галерията не отваря .gif. И на мен ми направи впечатление това. Просто да ползва който и да е броузър за този формат. Ако не му харесва идеята има много програми за разглеждане на картинки, но хубавите са shareware. sad.gif

Колегата Aquaris се оплака.че SP2-ката е омазала пача за темите.Струва ми се,че решението е тук.

да, да мерси

един път си го правих тоя експеримент с библиотеките и втори път няма да правя глупости

ще си чакам виста глазз

иначе си прав - решението е там, само че не ми се рискува

Появи се много странен проблем!Заиграх се с разни теми и програмки за икони Icon Pac. та сега постоянно в компа ми се появява Norton Security Scan-явно е съпътствала ннякоя програма или тема(знам ли????)Дейнсталирах я с Your Uninstaller,но след ресване ,Norton-a се появява отново!!!Някакви идеи предвид факта,че не знам как и кога съм я "прихванал".Ползвам последния Кис и сега съм леко отъпял-не мога да я разкарам,а две Антивитус,знамеме каква става тогава!Благодаря предварително!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.