Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

имам много голям проблем sad.gif долу където трябва да имам иконка за US и БГ да си сменям езиците, не ми излиза! От начало си беше там, инсталирах си фонетика, всичко си беше ок и изведнъж изчезна! Пробвах от цонтрол панела, влязох в настройките зададох опцията да ми я изкарва долу иконката, всичко нагласих както трябва да е, но резултат нулев sad.gif Дори с комбинацията от клавиши както съм го нагласил не искат да се сменят езиците... Моля помогнете ми !

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ами не знам дали се нарича DEP. Разбрах, че било нещо по сигурността и уж пази системата, ама май горе-долу разбрах как да го настроя. Мерси много!

имам много голям проблем sad.gif долу където трябва да имам иконка за US и БГ да си сменям езиците, не ми излиза! От начало си беше там, инсталирах си фонетика, всичко си беше ок и изведнъж изчезна! Пробвах от цонтрол панела, влязох в настройките зададох опцията да ми я изкарва долу иконката, всичко нагласих както трябва да е, но резултат нулев sad.gif Дори с комбинацията от клавиши както съм го нагласил не искат да се сменят езиците... Моля помогнете ми !

Пробвай следното:

Start Menu => Search => Task Scheduler => View => слагаш отмекта пред "Show hidden tasks" => навигирай до Task Scheduler Library => Microsoft => Windows => TextServicesFramework => вдясно ще видиш задача с името "MsCtfMonitor" => стартирай го и отиди на колонката History => провери за някакви грешки там.

Пробвай да го спреш и да го стартираш отново с бутоните най-вдясно: (би трябвало сега да ти се появи language bar-a).

69303189qg1.jpg

Ако след рестарт отново не се появи отвори Registry Editor-a :

Направи резервно копие на регистрите : File => Export => избери място и име за файла => Save

Start Menu => search (или Run) regedit => намери ключа :

HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows NT/CurrentVersion/Schedule/TaskCache/Logon

Ще видиш много подключове. Сега ги сравни с тези от

HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows NT/CurrentVersion/Schedule/TaskCache/Tasks и изтрий тези които не съвпадат от

HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows NT/CurrentVersion/Schedule/TaskCache/Logon

Виж дали не си спрял и услугата Task Scheduler !

Start Menu => seacrh (или Run) => services.msc => Task Scheduler => Started и Automatic !!!

Провери дали си сложил и следната отметка в регионалните настройки: Docked in the taskbar"

59513964mb3.jpg

Въпреки, че е решен проблема ще отговоря. Не съм инсталирата SP1, като задействам Windows Update и излиза това поле http://media.snimka.bg/1395/009046099-big.jpg

Скоро с Вистализатор сложих БГ език на Вистата, но на друго място няма подобен проблем.

Да, лицанзирана е версията. Скоро купих компютъра, имаше си диск за Вистата и лепенка отгоре на кутията с 25 цифрения код. В сайта на Microsoft наметих опция за проверка на моят Windos и изписаха, че е лизензирана версия, за което ми благодариха.

Аз също съм слагал български език на моята Windows Vista Home Premium 32-bit и не съм имал този проблем, но тогава бях с инсталиран SP1. Съветвам те да си инсталираш всички ъпдейти за Windows, чрез които ще се инсталира и SP1. Преди да инсталираш ъпдейти махни българския език. След като инсталираш ъпдейтите може пак да пробваш да си сложиш българския език. И както stashek спомена за SP2, да, вече може да бъде инсталирана първата бета. Аз съм с него и за сега проблеми нямам.

Не съм изчел цялата тема, а с търсачката май никога няма да се науча да работя, затова се извинявам ако има същият въпрос някъде.

Искам да попитам как да махна искането за потвърждаване на абсолютно всичко, дето го изкарва тая Виста?

Това, което искаш да махнеш се нарича UAC (User Account Control). Моя съвет е да не го деактивираш, а да свикнеш с него. Или поне да спреш само съобщенията за потвърждение.

Честно казано на скоро имах този проблем, но за съжаление не помня как точно се справих с него. Пробвай да си го стартираш ръчно: Start->Search(Run) и пишеш ctfmon.exe->Enter.

Преинсталирах виста за да покажа на един приятел как става. Всичко ок. По едно време отивам да видя колко ми е оценката-пише 1 и не ми разпознава видеото, натиснах рефреш нау, но оценката си остана същата, а и надписа си стои. Ъпдейтах вистата, наново сложих видео драйвъра-оценката все си седи 1 и като натисна рефреш нау нищо не се случва. Аеро имам. Ха, вмп 11 не ми открива песните, филмите и снимките, дава че компа ми е тотално празен, не открива дори музиката която си идва с вистата. А сега елате и ми кажете че виста е стабилна ОС.

Редактирано от AleksiiVrana (преглед на промените)

Честно казано на скоро имах този проблем, но за съжаление не помня как точно се справих с него. Пробвай да си го стартираш ръчно: Start->Search(Run) и пишеш ctfmon.exe->Enter.

Странно, че на места пише, че върши работа, а на други, че е остарял съвет. Лично аз го нямам на Vista-та. А при търсене с търсачката ми излиза само MsCtfMonitor (това, за което писах в предишния си пост) :

46596970mr8.jpg

77813861hg3.jpg

Странно, че на места пише, че върши работа, а на други, че е остарял съвет. Лично аз го нямам на Vista-та. А при търсене с търсачката ми излиза само MsCtfMonitor (това, за което писах в предишния си пост) :

Аз го имам:

41601372xg6.th.jpgthpix.gif

Биската малко встрано от проблема!Я метни малко инфо колега(ако не те мързи де)как е тоя SP2 ,да го бутам или не!Казваш че грижи не ти е създавал,а поне с нещо приятно да те е изненадал!Много противоречиви неща нещо чувам!

Аз го имам:

41601372xg6.th.jpgthpix.gif

За Windows XP знам че върши работа.

За Виста също чувам, че играе роля при смяната на езици (беше даден пример с немски език).

Даже има инструменти за неговото премахване - ctfmon remover...

При мен лиспва, може би защото не съм качвал офис пакет, а фонетиката ми е дело на ХаМаВ, но си бачка и без него :)

сташ един съвет от мен: когато става въпрос за ОС, не си играй с тестови версии

използвай виртуални за целта

горд съм от себе си - цялата процедура от boot до последния ъпдейт и най-необходимите ми програми ми отне почти 4 часа :Д

Здрасти колега!По-скоро плахо подпитвам каква е хавата!Като капак,гледам гледам и не мога да открия моя SP1 в компа!То това беше КB936330 нали?Нещо почнах тотално да изтъпявам-гледам,гледам малоумно,но го няма бе братче!Като чувам долу горе едни яко ругаят,ето при Биската лошо нема!А иначе съвета ти си го бива,не се бях замислил за това!Ако имаш идея къде ми тъпия СП1 дай едно рамо!!!Освен ако!!Аз инсталнах Вистата с SP1(вграден)-да не би нещо да се е затрило при инстала!Бе не знам!Дайте акъл джентълмени!

пропъртис на Computer - третия ред трябва да е СП1

също така билда на сп1 е 6001 (за сравнение: без сп е 6000)

1262090.jpg

един WU би дал отговор дали има или няма нужда от сп

editorial: http://www.kaldata.com/comments.php?catid=3&id=39395

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Абе както долу горе разбирам,това лепнеш ли го,ще има да поправя-особено кракнати произведения!!!Жално ми става,а и моят понеже е цвете,ще има здрави преинстали!!!Ще видим какво ни е подготвил чичо Бил,ама нещо вера му нямам!!Благодаря Аquaris!!!!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

още по-здрав editorial: http://support.microsoft.com/kb/948465

аз се съмнявам че ще тръгнат да гонят пиратките

най-много поредния лов на вещици като с КВ95...там както беше

внимание горното е БЕТА!!! и не се препоръчва за сваляне и използване от обикновения потребител

(хех излезе че аз съм супер потребител :Д)

кога ли ще си направя и виртуална виста, заради тая бета?

За Windows XP знам че върши работа.

За Виста също чувам, че играе роля при смяната на езици (беше даден пример с немски език).

Даже има инструменти за неговото премахване - ctfmon remover...

При мен лиспва, може би защото не съм качвал офис пакет, а фонетиката ми е дело на ХаМаВ, но си бачка и без него ;)

Да, работи и без него. Но определено играе някаква роля, понеже когато ми беше изчезнал Language bar със стартирането му се появи. Иначе в момента даже не е стартиран.

още по-здрав editorial: http://support.microsoft.com/kb/948465

аз се съмнявам че ще тръгнат да гонят пиратките

най-много поредния лов на вещици като с КВ95...там както беше

внимание горното е БЕТА!!! и не се препоръчва за сваляне и използване от обикновения потребител

(хех излезе че аз съм супер потребител :Д)

кога ли ще си направя и виртуална виста, заради тая бета?

biggrin.gif Тъкмо чета поста ти и си викам, значи щом съм го качил на моята значи съм някакъв специален потребител хех. Пък и виртуална машина заради тая БЕТА....не ми се занимава. Ако има проблеми, а то за сега няма, ще си преинсталирам Windows и това е.

Да те питам, от по-горния ти пост на шота виждам, че имаш някаква добавка за Sidebar-а на която си наредил Quick Launch икони, как се казва? Ако можеш дай да я видя.

Пробвай следното:

Start Menu => Search => Task Scheduler => View => слагаш отмекта пред "Show hidden tasks" => навигирай до Task Scheduler Library => Microsoft => Windows => TextServicesFramework => вдясно ще видиш задача с името "MsCtfMonitor" => стартирай го и отиди на колонката History => провери за някакви грешки там.

Пробвай да го спреш и да го стартираш отново с бутоните най-вдясно: (би трябвало сега да ти се появи language bar-a).

69303189qg1.jpg

Ако след рестарт отново не се появи отвори Registry Editor-a :

Направи резервно копие на регистрите : File => Export => избери място и име за файла => Save

Start Menu => search (или Run) regedit => намери ключа :

Ще видиш много подключове. Сега ги сравни с тези от

HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows NT/CurrentVersion/Schedule/TaskCache/Tasks и изтрий тези които не съвпадат от

Виж дали не си спрял и услугата Task Scheduler !

Start Menu => seacrh (или Run) => services.msc => Task Scheduler => Started и Automatic !!!

Провери дали си сложил и следната отметка в регионалните настройки: Docked in the taskbar"

59513964mb3.jpg

направих всичко за сега, но няма резултат, само за регистрите не разбрах да изтрия тези подключове от таск, които не съвпадат с тези от логон... защото в таск има много пдключове, а в логон са доста по-малко.... толкова мн ли да трия

пробваах да го стартирам ръчно и нищо не става! Като разбера точно кое да изтрия от регистрите ще пиша пак дали е станало нещо!

само забравих да кажа, че като направих това първото с Task Scheduler, и като рестнах ми изкара tozi прозорец, какщо ще рече това ?!

Не, обратното ! Трябва да се изтрият несъотвестващите ключове от категорията Logon...Изтриват се тези, които не съвпадат с ключовете от категорията Tasks.

Преди това обаче направи резервно копие на регистрите, както съм описал в предишния си пост.

Грешката на снимката ти едва ли е от манипулацията с Task Scheduler-a. Най-вероятно е от web-camera (от рода на Philips) или някоя гадинка. Сканирай с някоя анти-шпионска и антивирусна програма.

Можеш да видиш и кои приложения стартират с Операционната Система (чрез MSCONFIG)...а за по-пълна представа чрез AutoRuns или HijackThis.

Пробвай и това, което ти написа Biskata за процеса ctfmon.exe.

Ако проблема се реши чрез него, го добави да се стартира с Операционната Система така.

Отваряш Notepad, вкарваш следното инфо:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

"ctfmon"="CTFMON.EXE"

Запази го с име ctfmon.reg и го стартирай. Избери Yes на диалоговия прозорец.

Пробвай и следните команди: (една по една)

Start => Run => Regsvr32.exe msimtf.dll

Start => Run => Regsvr32.exe Msctf.dll

Изчерпвам се от идеи. Да не си попаднал на някакъв некачествен релийз ?

нямам несъответствия в регистрите! Със ctfmon.exe не става нищо... нищо не стартирва. И с командите не стана нищо. Ще пусна нод-а да сканира. Ми незнам аз ползвам един релийз, като инсталирам един .длл и съм го ползвал на ХП много пъти и съм нямал никакви проблеми! И от начало нямах проблеми под виста, ама изведъж изчезна... пфф

Редактирано от StRikInG (преглед на промените)

нямам несъответствия в регистрите! Със ctfmon.exe не става нищо... нищо не стартирва. И с командите не стана нищо. Ще пусна нод-а да сканира. Ми незнам аз ползвам един релийз, като инсталирам един .длл и съм го ползвал на ХП много пъти и съм нямал никакви проблеми! И от начало нямах проблеми под виста, ама изведъж изчезна... пфф

Task Scheduler-a пусната ли е от услигите (Start => Run => services.msc) на Automatic

Казваш, че си пробвал и номера от снимката за MsCtfMonitor ?

Еми незнам...пробвай да направиш един Repair на инсталацията:

http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/tutorial148.html

Пробвай да стартираш ctfmon.exe както ти бях писал и след това иди в настройките за клавиатурата, от където премахни всички клавиатурни подредби и си добави отново тези, които ти трябват. При мен нещо такова направих и се оправи. Виж за всеки случай и настройките на Language bar, след като си добавиш на ново подредбите, дали са правилно настроени.

пробвах всичко, нищо не става.... ето snimka с хисторито, надолу са същите като на снимката... мисля че там няма проблем...

а ако направя рипеар, ще се изтрият ли програмите от С-то ?

пробвах всичко, нищо не става.... ето snimka с хисторито, надолу са същите като на снимката... мисля че там няма проблем...

а ако направя рипеар, ще се изтрият ли програмите от С-то ?

Използвай System Restore и възстанови системата до момента, в който знаеш, че не си имал проблем.

Много ровя напоследък, защото от скоро съм с Виста и още се чувствам като в небрано лозе. Тия работи вчера се появиха, не знам от къде съм ги пуснал след като ровичках. Дразнят адски много, някой да каже как да ги премахна?

asdasdeb4.th.png

Много ровя напоследък, защото от скоро съм с Виста и още се чувствам като в небрано лозе. Тия работи вчера се появиха, не знам от къде съм ги пуснал след като ровичках. Дразнят адски много, някой да каже как да ги премахна?

asdasdeb4.th.png

Аз нямам допълнителни икони в My Computer => от време на време премигват тези и след refresh (като ника ти :P ) изчезват:

86813014oe5.jpg

Би трябвало тук да се намира ключа към "успеха":

Start => Run => regedit => намери ключа:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\MyComputer\NameSpace

Виж дали има някакви редове там...Би трябвало тяхното изтриване да реши проблема. Направи резервно копие на регистрите преди да действаш.

Снимка с редове към допълнителни икони:

2-2.jpg

Снимка от моя регистър:

13790140vz4.jpg

Засега не трий само подключа - DelegateFolders.

Успех ! :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.