Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

За сините екрани се инсталира дебъгера на Майкрософт - http://www.microsoft.com/whdc/DevTools/Deb...ng/default.mspx ,

На Symbol Search Path се слага SRV*c:\websymbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols

На Executable image search path - C:\WINDOWS\system32

Пуска се WindBG и се зарежда дъмпа на паметта и след това се цъка на анализ. След това се чете къде е проблема. Ако е анноун драйвер - има вероятност да е във инсталирана външна калпава фонетика за клавиатурата.

Успех.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Изтрии си биткомета и ще се оправи.

:О сега ще пробвам ще си сложа новата версия на BitSpirit

сега се колебая дали тия дни да не си му сложа едно xp...

Имах същия проблем като твоя,при мен се оказа неразумно направен клок на проца . Всичко си беше ок и преди със същия клок но бях забравил че съм добавил още едно CD и два вентилатора. В крайна сметка при мен ме дънеше захранването. Ресни си биоса и върни всичко по доволт. Ако и това не помогне за да разбереш дали грешка в операционната система си пусни едно Live CD под линукс . Ако проблема остане значи е от хардуерен ако ли не тогава имаш проблем със софтуер, малко вероятно но е възможно и вирус да те тормози .

Редактирано от rokoko15 (преглед на промените)

айде и тук:

за хората който използват Windows Media Center, последния ъпдейт (KB955519) премахва досадния проблем, при който ако минимизирате/ресторнете прозореца докато имате клип/филм на пауза то клипа/филма продължава да върви

Искам да ви питам дали при вас работи Run As Administrator. Като пробвам не ми иска парола, но ми казва, че нямам права, за да инсталирам. А за каквк е в крайна сметка тази опция...

Имах същия проблем като твоя,при мен се оказа неразумно направен клок на проца . Всичко си беше ок и преди със същия клок но бях забравил че съм добавил още едно CD и два вентилатора. В крайна сметка при мен ме дънеше захранването. Ресни си биоса и върни всичко по доволт. Ако и това не помогне за да разбереш дали грешка в операционната система си пусни едно Live CD под линукс . Ако проблема остане значи е от хардуерен ако ли не тогава имаш проблем със софтуер, малко вероятно но е възможно и вирус да те тормози .

проблема го оправих изрезе че е от биткомет.. щото бил най старата версия ( единствената читава ) но нямам нерви да се занимавам с виста сега смятам да си сложа старото xp и да не се занимавам с глупости пък когато вече почнат да колят и бесят да слагаме виста.. cool.gif

пс-то е ново 3-4 месеца biggrin.gif

GB P35-DS3 /P35/LGA775

· C2 DUO E6850 /3G/1333/4M

· 2X2GB DDR2 800 SUPER T CL4

· 500GB SEAGATE NS SATA2/32MB

· LG GH20NS DVD RW SATA /BLACK

· ASUS EN9600GT/HTDI/512M

· Cooler 775 Zallman

· Case CHIFTEC Black Big

· PSU CHIFTEC 550W

· Cooler 12 SM

Редактирано от Nemo_ (преглед на промените)

Emil777, опитай следното - забрани USB портовете през БИОС и след инсталацията ги разреши пак.

Сега вече стана! Мерси много, rvp!!!

Как може да се оптимизаира интернет връзката понеща свалям с емуле и проблема е, че прекалено бавно сваля, когато мина хр емуле се кънектва много по бързо. Хп си спомням, че резервираше 20% от интернета, но Виста дали е така?

емуле винаги е било бавно - примири се

Как може да се оптимизаира интернет връзката понеща свалям с емуле и проблема е, че прекалено бавно сваля, когато мина хр емуле се кънектва много по бързо. Хп си спомням, че резервираше 20% от интернета, но Виста дали е така?

С TuneUp Utilities 2008 можеш да оптимизираш връзката с Интернет като за целта свалиш тези 20% на 1%.

Имам следния проблем!!!!Гаджето си нямала работа,та инсталирала Vista Basic Home,на компа!!!Твърди,че всичко минало гладко,но забелязах,че само за Vistata са отишли някъде към 10 Г-га,което ми се струва адски много!!!Изтрих Windows old.,но продължава да ме съмнява,че стария XP, не е разкаран!Има ли начин да разбера дали е чиста инсталация?!!!!Пак повтарям разкарах Windows old.Къде да "бръкна" за да се уверя,че всичко е О.К Благодаря!!!!

Имам следния проблем!!!!Гаджето си нямала работа,та инсталирала Vista Basic Home,на компа!!!Твърди,че всичко минало гладко,но забелязах,че само за Vistata са отишли някъде към 10 Г-га,което ми се струва адски много!!!Изтрих Windows old.,но продължава да ме съмнява,че стария XP, не е разкаран!Има ли начин да разбера дали е чиста инсталация?!!!!Пак повтарям разкарах Windows old.Къде да "бръкна" за да се уверя,че всичко е О.К Благодаря!!!!

Еми тя заема доста повече място, ако не те мързи вземи удари един формат на диска и си я направи на чисто инсталацията ? Има-няма 15 минути макс и си готов :P

9 GB е чистата инсталация. Не се учудвай. Така си е. Но е по-добре да си направиш инсталацията на чисто, както те е посъветвал kmvasilev.

Направих всичко описано за кирилицата и си имам нормално фонетика, но:

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8516261

Защо програмите на български ми излизат по тоя начин?

Погледни си регионалните настройки и си ги задай за България.

Привет на всички :) Имам няколко въпроса отностно тази ОС. От около месец, месец и нещо имам лаптоп, които е с Vista Home Premium SP1. Та проблема ми е следния - От няколко дена на сам при поставяне на операционната ситема в хибернация, след повторното и пускане, започва си систем рестора и след него "черен екран и така около 1 мин 2 (не сам засичал) :shy11: и след тоша започша от начало да се стартира ОС и зарежда всичко и след заревдането на десктопа, излиза и надпис (него цитирам дословно) Неуторизирано спиране (UNRECOGNIZE SHUT DOWN) нещо от сорта може да не сам го написал правилно. Та ако някои има идея как може да бъде поправено нека пише (ако може без преинстал)

2. А и ако може да ми кажете дали хоме или ултимате е по добрата версия :angry:

Ако може да ви помогне марката на лаптопа Asus X51L-AP09

най-лесно е да ти кажем да спреш хибернацията

защо? хаби ресурси от харддиска и голяма файда от нея няма: виста и без това зарежда по бързо от хр

изтегли си програма от сорта на CCleaner и/или Vista Manager и позачисти регистри и т.н.

особенно с Vista manager можеш да си поиграеш с доста опции вкл. и хибернацията

предполагам че си взел лаптопа с оригинална пре-инсталирана виста: стой с нея. не ти трябва да си играеш с пираткси копия

иначе: относително е да се каже коя от двете е по-добра - аз лично използвам ултимейт, но ако не ти трябват специализираните и функции (а и без това всички спират систем рестор-а) по-добрия избор е хоум премиум

Джентълмени,знам че темата е разисквана,но съвсем се омотах с изчисления и моля за помощ!Искам ръчно да настроя размера на виртуалната памет.Дава ми(компа) препоръчителни 1437 МБ.Машината ми не е върха на технологиите и аз имам 1 Г-га ,но от него се шерват 64 Мб за видео картата.С Виста Basic съм естестествено,но какъв да бъде първоначалния размер и какъв максималния размер на памет,не мога да разбера!!!Тези препоръчани 1437 къде да ги стоваря!Абе тъмна Индия!!!Моля помогнете на тъпака и кажете какви стойности да задам!Благодаря!!!

stashek,

настрой го да е постоянен, т.е. първоначалния размер и максималния размер да са еднакви.

Препоръчително - 2,5 от паметта, но всеки си решава. При теб 2-3 ГБ би било добре. Все пак зависи и за какво го ползваш.

Успех.

stashek,

настрой го да е постоянен, т.е. първоначалния размер и максималния размер да са еднакви.

Препоръчително - 2,5 от паметта, но всеки си решава. При теб 2-3 ГБ би било добре. Все пак зависи и за какво го ползваш.

Успех.

Благодаря много за съвета!!!Бъди здрав!!!!!!! :)

Колко е най-голямата оценка,кояро дава Виста там за ценка за производителността на Windows-a?

Колко е най-голямата оценка,кояро дава Виста там за ценка за производителността на Windows-a?

Процесор-3.7

Операции с паметта за секунда 2.6

Графика 1.9

Игри-1

Основен твърд диск 5.7

Реално след шерването за видео картата оставам с 960 РАМ

Редактирано от stashek (преглед на промените)

по пътя на логиката ще е или 6 или 10

по-скоро 10 от 10

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.