Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Да ви кажа нещо се разочаровах от Vista-та. sad.gif Уж всичко върви добре, но имах много странен проблем, който не можах да разбера от къде идва. Както си работя спокойно, без да натоварвам компютъра, изведнъж системата замръзва и мога да местя само мишката. Процесорът скача на 100% и така си остава, докато не натисна бутона RESET на кутията. Като се затърсих в гугъл открих, че такъв проблем има и при други потребители. Споделяха, че понякога системата им сама се връщала към нормален режим на работа след около 2мин, но при мен не се връщаше. На няколко пъти системата не замръзваше тотално и успявах да видя какво я товари. Първоначално бяха 2-3 системни процеса, след изключването им други заставаха на тяхното място и започваха да натоварват процесора. В системните логове не се записваше никаква грешка. Само 2-3 пъти се записваше, че последното спиране на системата не е било очаквано. Реших, че нещо се е оплескало при инсталацията и преинсталирах Vista-та. Проблемът се прояви и при невота инсталация. За да си върша работата като хората се наложи да се върна на XP... sad.gif

Ето и компютъра:

Motherboard: ASUS M2N-E

CPU: AMD Athlon64 X2 Dual Core 5200+ AM2 @ 3.00GHz

RAM: 2 x 1GB DDR2 800MHz SuperT @ 860MHz

HDD: Maxtor 250GB 7200rpm SATA

Video: Sapphire RADEON HD2600XT 256MB GDDR4

Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic

Optic Drive: DVD-RW LG GSA-H55L

PSU: Fortron BlueStorm II 500W

Monitor: 19" TFT BenQ FP93G

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Погледни си обновленията си,виж дали имаш драйвери за чип сета си във ъпдейта си на вистата.Погледни когато замръзне дали свети диода на хард диска ти,ако свети е добре (виж сата кабела да не е се разместил),ако ли не, намери си чиста виста. cool.gif

По принцип не слагам допълнителни ъпдейти за чипсета от Microsoft. Диодът на хард диска си свети съвсем регулярно при замръзването. SATA кабелът не е огънат и Vista-та е абсолютно чиста с интегриран SP1 (не е slipstreаm), няма никакви допълнителни "екстри" към нея.

Сложи си ъпдейтите за чипсета,и виж да ли ще има разлика.

йеп виста имаха проблеми с амд-тата

и има бая изписано по въпроса (стига да не бъркам пак)

troi4o Виждам,че си клокнал процесора с 400мхз и рам-а с 60мхз.В тези горещини е възможно този забив да е причинен от прегряване на хардуера.Имаше няколко такива бъга с натоварване на процесора без причина,но до колкото знам те са оправени с SP1 (ако не си го инсталирал,направи го)инсталирай си и ъпдейтите.Ако пак не се оправи проблемът ти,пробвай да върнеш честотите на процесора и рам-а по дефаулт,може там да си объркал нещо,Виста разбира кога един компонент работи на други честоти ако не са му оригиналните.

Връщах честотите, това ми беше първата мисъл. Обаче без резултат. Правил съм и тестове за стабилност, нямаше проблеми. Системата забиваше когато не е натоварена, това е най-странното. По-горе съм споменал, че ползвах Vista със SP1. В момента си ползвам XP без проблем. Може би наистина Vista има проблем с AMD, както спомена Aquaris.

малко офф:

объркал съм изданието - това с проблемите при АМД беше за ХР СП3

така че остава дефектния релииз (или някой друг чаркалък)

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Връщах честотите, това ми беше първата мисъл. Обаче без резултат. Правил съм и тестове за стабилност, нямаше проблеми. Системата забиваше когато не е натоварена, това е най-странното. По-горе съм споменал, че ползвах Vista със SP1. В момента си ползвам XP без проблем. Може би наистина Vista има проблем с AMD, както спомена Aquaris.

А при мен защо всичко е ОК... ( и при още 2-ма мои колеги). В момента съм и с 2-те операционни системи XP SP3 и ВИСТА SP1

troi4o Виждам,че си клокнал процесора с 400мхз и рам-а с 60мхз.В тези горещини е възможно този забив да е причинен от прегряване на хардуера.Имаше няколко такива бъга с натоварване на процесора без причина,но до колкото знам те са оправени с SP1 (ако не си го инсталирал,направи го)инсталирай си и ъпдейтите.Ако пак не се оправи проблемът ти,пробвай да върнеш честотите на процесора и рам-а по дефаулт,може там да си объркал нещо,Виста разбира кога един компонент работи на други честоти ако не са му оригиналните.

Моята конфигурация е нова(на 2 дена) и забива.Нищо не съм барал по нея.Оправя се след известно време(не съм го засичал колко).Имам инсталиран СП1 от актуализацийте.И преди и след неговото инсталиране проблема остава.

Моята конфигурация е нова(на 2 дена) и забива.Нищо не съм барал по нея.Оправя се след известно време(не съм го засичал колко).Имам инсталиран СП1 от актуализацийте.И преди и след неговото инсталиране проблема остава.

Ако са ти инсталирали windows от фирмата дето си купил компа... преинсталирай си го с някое читаво релийзче.

Здравейте,

Имам един въпрос, има ли възможност да си инсталирам български език в Windows Vista Home Premium SP1? Питам, понеже съм виждал Windows Vista Home Premium и Windows Vista Bussines на български език и ми се ще да си сложа езика. Аз имам езиковия пакет, който е за SP1, но не знам как да го сложа, тъй като в езиковите настройки липсва опцията за инсталиране на езици, която е налична в Windows Vista Ultimate и Windows Vista Enterprise. Някъде преди известно време бях чел, че имало начин да се инсталира езика на различни от Ultimate и Enterprise версии на Vista, но не помня къде. Случайно някой, ако има информация за това, нека да пише, за да помогне или просто да даде информация относно инсталацията на езика. Благодаря!

Става с MUI (Multilanguage User Interface) ;) .

Добре, но как точно става самата инсталация на езика?

Добре, но как точно става самата инсталация на езика?

През сайта за ъпдейт на windows? (в старт менюто ти)

Нопе, през УЪ (WU) е налична май само на Ултимейт изданията - все пак може и да бъркам

Здравейте,

Имам един въпрос, има ли възможност да си инсталирам български език в Windows Vista Home Premium SP1? Питам, понеже съм виждал Windows Vista Home Premium и Windows Vista Bussines на български език и ми се ще да си сложа езика. Аз имам езиковия пакет, който е за SP1, но не знам как да го сложа, тъй като в езиковите настройки липсва опцията за инсталиране на езици, която е налична в Windows Vista Ultimate и Windows Vista Enterprise. Някъде преди известно време бях чел, че имало начин да се инсталира езика на различни от Ultimate и Enterprise версии на Vista, но не помня къде. Случайно някой, ако има информация за това, нека да пише, за да помогне или просто да даде информация относно инсталацията на езика. Благодаря!

Аз също се опитвах да инсталирам БГ език на Home Premium,но се оказа невъзможно.Трябва да се ъпгрейдва до Ultimate или Enterprise за скромните само 150 долара,за бизнес версията даже повече.До колкото знам обаче лаптопите,които се продават в големите вериги имат БГ пакет.Аз също ще бъда много благодарен,ако някой все пак помогне с компетентна информация.

Редактирано от gyps (преглед на промените)

През сайта за ъпдейт на windows? (в старт менюто ти)

Ако ставаше така щях ли да пиша тук бре?

Аз също се опитвах да инсталирам БГ език на Home Premium,но се оказа невъзможно.Трябва да се ъпгрейдва до Ultimate или Enterprise за скромните само 150 долара,за бизнес версията даже повече.До колкото знам обаче лаптопите,които се продават в големите вериги имат БГ пакет.Аз също ще бъда много благодарен,ако някой все пак помогне с компетентна информация.

Да, знам, че се продават лаптопи с инсталирани версии на български език. Та нали аз продавам такива, но там нещата с езика са по специални. Езика е предоставен на ОЕМ производителите на лаптопи и така идват при нас.

Ако са ти инсталирали windows от фирмата дето си купил компа... преинсталирай си го с някое читаво релийзче.

Извинявай, ама дали има по-читав релийз от такъв, дето е свалян директно от TechNet??? Моят е от там и това е причината да не се съмнявам в релийза поне.

Четох някъде, че може проблемът да е причинен от драйвърите на Creative за X-fi картите, но постовете бяха писани преди половин година и повече. Но естествено, за да го проверя това трябва да си махна картата и да карам с вградената на дъното, а пък забиването може да не прояви цял месец.

Извинявай, ама дали има по-читав релийз от такъв, дето е свалян директно от TechNet??? Моят е от там и това е причината да не се съмнявам в релийза поне.

Четох някъде, че може проблемът да е причинен от драйвърите на Creative за X-fi картите, но постовете бяха писани преди половин година и повече. Но естествено, за да го проверя това трябва да си махна картата и да карам с вградената на дъното, а пък забиването може да не прояви цял месец.

Ами преинсталирай бре cool.gif

Ами преинсталирай бре cool.gif

Ами два пъти го правих, бре! Както и да е... вече няма значение!

Моята Vista си е оригинална(поне за такава я имам),за нея съм дал 340 лева.Не е някой релийз.

Моята Vista си е оригинална(поне за такава я имам),за нея съм дал 340 лева.Не е някой релийз.

Ползваш ли саунд карта на Creative X-fi?

Не, на Realtek.Но от снощи не ми е забивал(което си е наистина рекорд).Единствената промяна която направих е че махнах daemon tools-са.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.