Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Само искам да попитам когато минавам от ЕКС ПИ на ВИСТА какво трябва да направя за да премахна екс пи-то и да си инсталирам само Вистата ?

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Само искам да попитам когато минавам от ЕКС ПИ на ВИСТА какво трябва да направя за да премахна екс пи-то и да си инсталирам само Вистата ?

Да буутнеш от диска на Vista и да форматираш хард диска по време на инсталацията. Като разбира се форматираш партишъна, където се намира XP. Надявам се е C:.

Засега всичко е на 6 , само едно се чудч как да си настроч този Gadge за времето в момента на виста, пияе ми че няма сервиз за моя район - Варна

потърси Wweather 1.1.0.6 сайта на МС и инсталирай - оригиналния не работи в БГ

Засега всичко е на 6 , само едно се чудч как да си настроч този Gadge за времето в момента на виста, пияе ми че няма сервиз за моя район - Варна

Моля, постарайте се да не правите толкова много и груби правописни грешки.

Точно тази притурка(gadget) Weather не работи с нашия регион. За целта изтегли притурката WeatherBug.

Успех!

Току що си прецаках Vistata (64 bit) ... :)

Смених shell32.dll с един друг щото исках да направя някой промени в интерфейса на експлорера и сега като стартирам РС-то ми излиза черен екран и грешка, че Explorer.exe failed to initialize properly bla bla...!!!

Въпроса ми е как мога да ползвам restore point/или backup, като имаме предвид,че ми излиза черен екран веднага след "Welcome" скрийн? Може ли ристор пойнт да се пусне при зареждането на РС-то или на Виста?

Моля ви помогнете щото не ми се форматира наново...

ПС: имам старата версия на dll-a , но като нямам windows не мога да се добера до нея...

Редактирано от KaKaBaHuH (преглед на промените)

Току що си прецаках Vistata (64 bit) ... ;)

Смених shell32.dll с един друг щото исках да направя някой промени в интерфейса на експлорера и сега като стартирам РС-то ми излиза черен екран и грешка, че Explorer.exe failed to initialize properly bla bla...!!!

Въпроса ми е как мога да ползвам restore point/или backup, като имаме предвид,че ми излиза черен екран веднага след "Welcome" скрийн? Може ли ристор пойнт да се пусне при зареждането на РС-то или на Виста?

ПС: имам старата версия на dll-a , но като нямам windows не мога да се добера до нея...

Имах точно същия случай, но с ХР (32-bit). laugh.gif

Оправих го с Commander (вече не помня кой) от Hiren's Boot CD - замених модифицирания (от мен) файл с оригиналния, рестарт и ОК! cool.gif

Дано ти помогне! :angry:

Редактирано от nahalnik (преглед на промените)

през боот-DVD(CD)-то можеш да му пуснеш бек-ъп: все трябва да имаш restor-point преди да омажеш библиотечката

Едит: няма да преинсталира, просто ще ти върне системата известно време назад, и ще се рестартира сам

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Благодаря ви за бързите отговори!

Първо ше пробвам с буут CD-to, чe s Hiren не съм работил никога..

Edit: мдаа, аз и предния път като го омазах пробвах с буут от DVD-to, обаче както и предния път така и сега ми каза че Windows Recovery не била съвместима с мойта версия на уиндоус ....... много тъпо! Сигурно щото е 64 битова мойта, и аз не знам..

Сега ше поровя за Хирен да видя дали ше намеря нещо...

ако някой има други предложения да сподели

Намери си ERD Commander, BOOT CD.. мисля, че дори в сайта на Microsoft го имаше... С тая програма можеш да замениш всяка една библиотека, дори можеш да ровиш в архивите на System Restore. Всъщност в нея може да се направи почти всичко по една омазана ОС!

Благодаря за помоща, за съжаление Hiren е твърде сложна програма и не можах да се оправя с нея, а ЕРД Командъра няма пълната функционалност за Виста, т.е. поддържа само ХР..

преминавам към формат... и повече няма да бутам Shell32.dll !!!

На теб не ти трябва самата виста а буутващо CD с ERD commander... Той поддържа NTFS, а за теб това е важно. Не те интересува Вистата поддържа ли го или не!

ей това не го бях виждал до сега: да откаже да стартира рестора от двд-то от което е била инсталирана! (надявам се ползваш същият диска иначе и двамата ще изглеждаме глупаво :Д)

лелеееел

ъъъъ що отхвърлихме сейф мод като вариант?

Знам, че сигурно много хора са имали проблем с кодеците на Vista, но назад в темата не намерих някой да е писал. Искам да попитам какво да правя, защото като пусна bsplayer-a ми вървят субтитри и звук без картина. Предполагам, че са кодеците, защото е така откакто съм на Vista.

Мерси предварително

Редактирано от nemios4y (преглед на промените)

Току що си прецаках Vistata (64 bit) ... :)

Пробвай се да заредиш системата през Safe Mode. Ако стане, стартирай System Restore от там и възстанови.

Знам, че сигурно много хора са имали проблем с кодеците на Vista, но назад в темата не намерих някой да е писал. Искам да попитам какво да правя, защото като пусна bsplayer-a ми вървят субтитри и звук без картина. Предполагам, че са кодеците, защото е така откакто съм на Vista.

Мерси предварително

Проблема се решава по 2 начина:

- десен бутон върху иконката на десктопа > properties > Compatibility

Compatibility modе:

Слагате тикче на Run this program in compability mode for: и избирате Windows XP (Service Pack 2)

Settings:

Слагате тикче само и единствено на Disable desktop composition

- отваряте програмата > options > preferences > video > video rendering > и променяте rendering mode на Internal renderer DirectDraw surface

Мерси предварително

С кои кодеци си? Деинсталирай всички видове кодеци и инсталирай последната версия на K-Lite Codec Pack 3.9.5 Full. Аз съм с тях и проблеми нямам никакви под Vista. Но не ползвам BS player, а Gom Player, VLC player и Windows Media Player 11.

Проблема се решава по 2 начина:

- десен бутон върху иконката на десктопа > properties > Compatibility

Compatibility modе:

Слагате тикче на Run this program in compability mode for: и избирате Windows XP (Service Pack 2)

Не мисля, че има проблем със съвместимостта на програмата-кодеците, те са съвместими с Vista.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Много мерси....За пореден път се доказа, че в този форум пишат хора, които наистина си помагат. Само така

ей това не го бях виждал до сега: да откаже да стартира рестора от двд-то от което е била инсталирана! (надявам се ползваш същият диска иначе и двамата ще изглеждаме глупаво :Д)

лелеееел

ъъъъ що отхвърлихме сейф мод като вариант?

Пробвай се да заредиш системата през Safe Mode. Ако стане, стартирай System Restore от там и възстанови.

Явно тоя shell32.dll е жизнено важен за възпроизвеждането на графични елементи във Windows, дори и в safe mode нямах никаква графика, а само черен екран с надписите "safe mode" в краищата, съответно нищо не можех да правя. С ERD Commander успях да буутна и дори да стартирам Explorer, но когато се опитах да отворя System32 папката, в която се намира въпросния dll експлорера забиваше...

Относно ристора от DVD-to - да, същото DVD е, от което съм си инсталирал Виста... и аз бях безкрайно учуден и неприятно изненадан...

ИЗВОД: никога не си играйте с shell32.dll под Виста!!! поне засега...

много ясно че няма да имаш градични елементи под сейф-мод, защо иначе ще се казва сейф-мод?

под "нищо не можех да правя" трябва ли да се разбира че не може да стратираш систем рестор - май можеше под сейф-а

ма явно вече си пуснал формата

много ясно че няма да имаш градични елементи под сейф-мод, защо иначе ще се казва сейф-мод?

под "нищо не можех да правя" трябва ли да се разбира че не може да стратираш систем рестор - май можеше под сейф-а

е как да няма графичен интерфейс в safe mode?? аамаха ;)

По принцип има графика под Safe Mode. Но в неговия случай явно не е имало заради .dll-а.

ако вие изкаването ми го разбрахте като тотална лиса на GUI то проблема си е ваш

под сейф зарежда само най-необходимите драйвъри на системата т.е. не очаквайте тежките графични елементи да ги покаже - няма да стане

към автора: винаги показва черен екран и надписите сейф мод

ако вие изкаването ми го разбрахте като тотална лиса на GUI то проблема си е ваш

под сейф зарежда само най-необходимите драйвъри на системата т.е. не очаквайте тежките графични елементи да ги покаже - няма да стане

към автора: винаги показва черен екран и надписите сейф мод

Така да, но все пак е графика това. Просто грешно го беше написал. Иначе, до колкото разбрах под Safe Mode му е било с черен екран без да се вижда нищо, т.е. никакви икони, таскбар и т.н., само в четирите ъгъла надписа Safe Mode както си е по принцип.

Така да, но все пак е графика това. Просто грешно го беше написал. Иначе, до колкото разбрах под Safe Mode му е било с черен екран без да се вижда нищо, т.е. никакви икони, таскбар и т.н., само в четирите ъгъла надписа Safe Mode както си е по принцип.

ако наистина е така

само един съвет: фул формат

(щото в 12 вечерта не ми се мислят други варианти :speak:

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.