Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Опитай да си асоцираш файловете с някоя програма би трябвало да стане и виж с каква икона са те.Чакам резултат. cool.gif

Кажи някаква програма

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Кажи някаква програма

Стандартната процедура виж на снимката за снимки и по същия начин за музика филми и така нататък. sad.gif

Още нещо, виж визуалните ефекти как са. Тъй като не съм на компютър с Виста в момента (на работа съм), ще ти кажа откъде се проверява под ХР, мисля че под Виста бе аналогично.

Кликваш с десен бутон в/у My Computer, избираш Advanced, после на бутончето Settings, което се пада с/у Performance. Избираш опцията "Adjust for best performance" (всичките опции долу да са отметнати). След това OK OK и виж дали ще има ефект.

По принцип няма значение с коя програма се отваря самия файл. Windows прави умалени изображения на медийните обекти и си ги съхранява. При един Cleanup на диска, ако се изберат всичките опции за почистване се забърсва и въпросния кеш, като при едно евентуално влизане в директория с медийни файлове, се генерират нови умалени изображения.

За точния път до въпросната опция, пиши ми ЛС, като се прибера в нас ще ти отговоря. :rolleyes:

Здравейте!Имам следния проблем с моята Виста.На чешки език е.Моля кажете ми какво да направя за да стане на англиийки или на български.И двата варианта ме устроиват.Вистата е оригинална.Купих си я така от магазина.В момента не съм в България.Моля помогнете.Очаквам отговор..

Благодаря,предварително!

Може да е късно за отговор,но нека го знаят и други.В случая ти е продадена локализирана версия на Vista на чешки език (Home premium).Езикът на тази версия не може да бъде друг освен чешки.Не пробвай да инсталираш същата Vista ако е на англииски защото продуктовият код няма да се приеме.Малко си прецакан но...това е положението или я ползваш на чешки или...ама това всеки го знае..

Стандартната процедура виж на снимката за снимки и по същия начин за музика филми и така нататък. sad.gif

Просто попитах защото си помислих, че може да има някаква програма, за която не съм чувал

Още нещо, виж визуалните ефекти как са. Тъй като не съм на компютър с Виста в момента (на работа съм), ще ти кажа откъде се проверява под ХР, мисля че под Виста бе аналогично.

Кликваш с десен бутон в/у My Computer, избираш Advanced, после на бутончето Settings, което се пада с/у Performance. Избираш опцията "Adjust for best performance" (всичките опции долу да са отметнати). След това OK OK и виж дали ще има ефект.

По принцип няма значение с коя програма се отваря самия файл. Windows прави умалени изображения на медийните обекти и си ги съхранява. При един Cleanup на диска, ако се изберат всичките опции за почистване се забърсва и въпросния кеш, като при едно евентуално влизане в директория с медийни файлове, се генерират нови умалени изображения.

За точния път до въпросната опция, пиши ми ЛС, като се прибера в нас ще ти отговоря. :rolleyes:

И двете неща бях ги направил още преди да пиша във форума, така че не е от това

Езикът може да се промени на какъвто си пожелаеш с програмата - Vistalizator... Всичко, което е нужно за трансформацията се намира на посочения линк!

Да може,но на собствена отговорност.Всеки който го прави на легална версия да прочете това:

"Problems/Issues

Windows Update is sometimes not working - Vista is confused about the language change. Anyway, there is a workaround, you should always keep your system up to date for security reasons:

Run Vistalizator - revert to the original Vista language

Use Windows Update, restart system if requested

Change back your desired display language

It sounds annoying, but Microsoft usually issues patches once a month.

I hope I will fix this as soon as possible."

Проблемът едва ли е в азбуките на "прозореца". Браузера ти нещо куца. Кажи, кой използуваш? Файърфокс, Опера, Флок или смотания Интернет Експлорър, на чиято основа има направени много по-добри от него браузери. Примерно Авант браузър, IE7pro и други.

IE7pro не е браузър, а разширение за Internet Explorer 7.

Вече на няколко лаптопа съм го прилагал с инсталирана Vista Home Premium, която поп принцип не може да има друг език освен Английски... и повярвай, работи като приказка!

Цялата процедура отнема не повече от 5 минути! UAC - не пречи и допуска програмата да извърши необходимите процедури!

Редактирано от pit (преглед на промените)

Значи преди два дена ми се промени default фонта на vista-та, без аз да съм го сменял... проверих си компа за spyware и подобни програмки откри ми 3 неща и ги изтрих. Та проблема е в това, че сега фонта не ми харесва толкова колкото старият който си беше и на някой сайтове таблиците се развалят като ги разглеждам, в смисъл тексът не може да се побере в таблицата, защото фонтът който ми е в момента е по широк май. Та искам да ви питам някой може ли да ми прати default фонта на vistata, щото аз дори незнам кой е той... в момента ми е някъв фонт Segoe UI, но не е същият като истинският. Моля ви помогнете, че много се дразня на такива неща, а незнам какво да направя, търсих фонтовете в сд-то на вистата, но ги нямаше, така че ако някой е с този уиндоус и е така добър да ми прати default фонта ще съм му много благодарен, а също и ако знаете после как да го сложа за default, че съм малко куц с този материал за фонтовете.

Точно този шрифт Segoe UI е шрифта по подразбиране във Vista. Виж просто да не си го уголемил. Промени го на друг и след това го върни на същия. Размера му трябва да е на 10 и вида да е Regular. Ако не се оправи проблема с визуализацията му, значи може проблема да е самия браузър.

И не ги наричай "фонтове", а шрифтове. :rolleyes:

Просто попитах защото си помислих, че може да има някаква програма, за която не съм чувал

И двете неща бях ги направил още преди да пиша във форума, така че не е от това

Покажи ми снимки на твоите прозорци,изгледи и други просто снимай каквото ти хрумне ,искам да видя повече неща. ;)

IE7pro не е браузър, а разширение за Internet Explorer 7.

Човек съм - греша и все пак не става дума просто за add-on, а за прилично надграждане на ядрото на Internet Explorer, дотолкова, че някои хора възприемат IE7pro като браузър.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Покажи ми снимки на твоите прозорци,изгледи и други просто снимай каквото ти хрумне ,искам да видя повече неща. :P

ето виж

post-130351-1211213329_thumb.jpg

post-130351-1211213363_thumb.jpg

ето виж

Някаква програма, плеър ли беше, що ли, преди време си бях инсталирал. Та тя си асоциира файловете и придаде свой облик на иконите и тумбнейлите. За съжаление вече съм забравил коя е, но изглеждаха точно по същия начин. Ако някой съфорумец се сети, коя е, да ти я каже, за да спреш асоциирането от настройките й.

Някаква програма, плеър ли беше, що ли, преди време си бях инсталирал. Та тя си асоциира файловете и придаде свой облик на иконите и тумбнейлите. За съжаление вече съм забравил коя е, но изглеждаха точно по същия начин. Ако някой съфорумец се сети, коя е, да ти я каже, за да спреш асоциирането от настройките й.

Ако говориш за снимките в предния пост, това са асоциациите по подразбиране на Vista. Иконите за изображения са на програмата Windows Photo Gallery, а тези на музикалните файлове са на Windows Media Player 11.

здр проблема е следния пуснах програмата CCleaner 2.07.575 и исках да си оправя регистрите(по-точно програмта да провери и ако има нещо нередно да го орпави) и след като го "оправи"(по-точно изтри) стана следното като влезна в някоа папка със снимки не ми показва снимките, а само като ги отворя същото е и с филми или клипове бихте ли ми казали какво е решението

Това се е получило защото си изтрил кеша на thumbnails. Така предполагам. Използвай програмата Vista Manager, за да си възстановиш thumbnails cashe.

Искам да попитам как мога да махна някои програми които не желая да се показват в AutoPlay менюто на СД или ДВД

например:

post-36029-1211795817_thumb.jpg

Лошото само е че не я доставят с куриер. Иначе нема грижи ...

Няма грижи за тебе, ако си "милионер", да не мислиш, че някой ще седне да ти дава по 500 лв за тая Глиста, дето едвам върви...и всичкото отгоре дава грешки след грешки!

В ДЯСНО! Те са си част от гаджетите, има доста в нета за сваляне.

Да де в дясно... Та сложи си Виста и ми покажи как и къде от нета ги има (към windows-ките). Няма подобно нещо!

здр проблема е следния пуснах програмата CCleaner 2.07.575 и исках да си оправя регистрите(по-точно програмта да провери и ако има нещо нередно да го орпави) и след като го "оправи"(по-точно изтри) стана следното като влезна в някоа папка със снимки не ми показва снимките, а само като ги отворя същото е и с филми или клипове бихте ли ми казали какво е решението

My Computer -> Organize -> Folder and Search Options -> View -> махаш човката на Always show icons, never thumbnails и ОК.

Значи преди два дена ми се промени default фонта на vista-та, без аз да съм го сменял... проверих си компа за spyware и подобни програмки откри ми 3 неща и ги изтрих. Та проблема е в това, че сега фонта не ми харесва толкова колкото старият който си беше и на някой сайтове таблиците се развалят като ги разглеждам, в смисъл тексът не може да се побере в таблицата, защото фонтът който ми е в момента е по широк май. Та искам да ви питам някой може ли да ми прати default фонта на vistata, щото аз дори незнам кой е той... в момента ми е някъв фонт Segoe UI, но не е същият като истинският. Моля ви помогнете, че много се дразня на такива неща, а незнам какво да направя, търсих фонтовете в сд-то на вистата, но ги нямаше, така че ако някой е с този уиндоус и е така добър да ми прати default фонта ще съм му много благодарен, а също и ако знаете после как да го сложа за default, че съм малко куц с този материал за фонтовете.

Segoe UI е default шрифта във Виста.

Редактирано от iliqn (преглед на промените)

Flex type съвместим ли е Vista? При мен май не става. Има ли някаква алтернативна програмка за смяна на езика, или да карам с тази към Windowsa? Мерси предварително за отговорите!

По добре въобще не се опитвай да ползваш FlexType. Ето ти фонетика за Vista:

software.gif Изтегли: BG Phonetic for Vista x86 & x64

След като изтеглиш ZIP архива, разархивирай го и стартирай файла setup.exe намиращ се в папката phonetic.

Да де в дясно... Та сложи си Виста и ми покажи как и къде от нета ги има (към windows-ките). Няма подобно нещо!

Ако съм разбрал правилно... От Windows Gallery - BG и US можеш да си свалиш притурки(gadgets) за страничната лента на Windows.

Някой би ли ми казал как да си смаля иконите на десктопа? Пробвах от настроиките с dpi размера, но пак си остават големи.

Някой би ли ми казал как да си смаля иконите на десктопа? Пробвах от настроиките с dpi размера, но пак си остават големи.

Цъкаш ДЯСНО копче на ДЕСКТОПА след това избираш ИЗГЛЕД и след това КЛАСИЧЕСКИ ИКОНИ и си готов.

Цъкаш ДЯСНО копче на ДЕСКТОПА след това избираш ИЗГЛЕД и след това КЛАСИЧЕСКИ ИКОНИ и си готов.

Или другия вариант е натискаш CTRL и въртиш скрола на мишката надолу.

Или другия вариант е натискаш CTRL и въртиш скрола на мишката надолу.

Е това не е изгоден вариант защото няма определен размер... Два пъти няма да можеш да ги направиш едни и същи

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Лаптопа ми дойде с демо версия на Norton Internet Security,която изтече..тъй като не съм ползвала Виста преди,предложете ми адекватна антивирусна програма,моля

П.П Ако поста не е за тази тема,преместете го

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.