Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

ако наистина е така

само един съвет: фул формат

(щото в 12 вечерта не ми се мислят други варианти ;)

Точно това направих...

Някой знае ли как мога да си направя Recovery Partition какъвто обикновено има на лаптопите? ... за да си улесня живота.. В нета единствено намерих инфо за няква програма ImageX, но инфото беше доста ускъдно...

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Точно това направих...

Някой знае ли как мога да си направя Recovery Partition какъвто обикновено има на лаптопите? ... за да си улесня живота.. В нета единствено намерих инфо за няква програма ImageX, но инфото беше доста ускъдно...

С Acronis True Image!

е става и с акрониса ама е по-добре да си използваш туул-а на самия лап: обикновенно е в диска с драйвърите

а и ти всички партишъни ли изтри (можеше да минеш само с Уиндоуския)?

ттези ррекавъри партишъни не са ли скрити?

а и ако са ти дали диск с Виста може и да нямаш такъв партишън

Имам проблем със системата от сутринта - когато си вляза в Computer и след като тръгна да влизам в някой от твърдите дискове всичко забива - изчезва всичко и си се появява само Лолпейпъра, без икони, без лента отдолу, кръгла нула и нищо непомага освен рестарт !? Пробвах да върна компа но така наречената "последна точка за възтановяване, когато системата е била ОК" е днес в десет сутринта, а на мен проблема ми възникна преди това когато инсталирах и деинсталирах една програмка. Има ли начин да го върна по назад?

Също така намерих странна програма, която е почнала да се самостартира при старт:

200227v.png

А и Нод е засекъл нещо от сутринта:

200228W.png

Погледнах също колко е заетата памет на диска от System Restore и се оказа че въобще нищо не е заето, а аз искам да върна по назад :)

Редактирано от Spato_M (преглед на промените)

не че е важно може би, но беше хубаво да споменеш програмата

има едно линкче choose diferent restore point - активно ли ти е? ако имаш предишна рестор точка върни нея

а честито, приютил си бубааааа хихих - ако нямаш предишна рестор точка ти остава единствено да сканираш с онлайн скенер да изчистиш надълбоко и да се надяваш че ще изчисти всичко

ако не се оправи - честита баня!

фортмаче

не че е важно може би, но беше хубаво да споменеш програмата

има едно линкче choose diferent restore point - активно ли ти е? ако имаш предишна рестор точка върни нея

а честито, приютил си бубааааа хихих - ако нямаш предишна рестор точка ти остава единствено да сканираш с онлайн скенер да изчистиш надълбоко и да се надяваш че ще изчисти всичко

ако не се оправи - честита баня!

фортмаче

Наистина, нямах друга възможност - форматче и после XP-че направо :speak:

Качих си Vista SP1 Final и съм доволен от визия и как върви, но имам проблем с Football Manager 2008, която играм доста време и бави и е много трудно. Свалям си XP с идеята да дам ъпгрейд и да съм си с ХР, както досега и Transformation Pack,но трябва да го направя с буутващ диск и като запиша на диск Инсталиране на ОС не ми дава да го натискам и това при 2 разл ХР-та и на разл дискове. Искам да попитам дали е защото не може върху Vista да се инсталира ХР или пхросто някакъв проблем при мен

Мерси предварително

Качих си Vista SP1 Final и съм доволен от визия и как върви, но имам проблем с Football Manager 2008, която играм доста време и бави и е много трудно. Свалям си XP с идеята да дам ъпгрейд и да съм си с ХР, както досега и Transformation Pack,но трябва да го направя с буутващ диск и като запиша на диск Инсталиране на ОС не ми дава да го натискам и това при 2 разл ХР-та и на разл дискове. Искам да попитам дали е защото не може върху Vista да се инсталира ХР или пхросто някакъв проблем при мен

Мерси предварително

Ама слагаш диска и ресваш щайгата или докато си е пуснат компа се опитваш да сложиш ХР, (не че много разбирам де) :shake_puter:

Мерси предварително

Ако не искаш да запазиш вистата, рестартирай компа, от биос сложи да зарежда от оптично у-во и войла. Здравословно би било да форматираш дяла с вистата п овреме на инсталацията.

Ако искаш да си запазиш вистата на ХР ще тртябва да му заделиш друг дял.

Здрасти, интересуват ме минималните изисквания за Аеро темата на Виста :rolleyes: в смисъл такъв, аз ги знам де, но ме интересува на моята машина ще тръгне ли: дъно: Гигабайт GA-7VAX, AMD Athlon XP 1.5 gHz, FX5500 128mb/128bit, 512MB DDR400, Maxtor 80 gb. до колкото знам ги покривам, но информацията която имам за изискванията ми се струва че не е вярна, за това - моля просветлете ме :rolleyes:

Здрасти, интересуват ме минималните изисквания за Аеро темата на Виста :speak: в смисъл такъв, аз ги знам де, но ме интересува на моята машина ще тръгне ли: дъно: Гигабайт GA-7VAX, AMD Athlon XP 1.5 gHz, FX5500 128mb/128bit, 512MB DDR400, Maxtor 80 gb. до колкото знам ги покривам, но информацията която имам за изискванията ми се струва че не е вярна, за това - моля просветлете ме :speak:

Машината ти ги покрива, но е слаба. За да можеш да ползваш Vista с Aero без проблеми трябва да имаш минимум двуядрен процесор и 2GB RAM памет. Казвам това, защото аз когато бях с едноядрен процесор и 1GB RAM, процесора почти винаги беше на 100%, а паметта на 70% пълна. Тези изисквания, които представя Microsoft са минимални изисквания колкото да тръгне, но не и да работи нормално.

било е пълно при теб!

едноядрен на около 2, 2 и нещо и 1 гъби рам + споменатата FX5500 (ATI 9550) са напълно достатъчни да се насладиш на аеро и флип-скриина, но но колкото повече, толкова повече

аз лично съм с интел 2140 1,6@2 Ghz+1 гъби+HD2400 и заема при бая стартирани преограми (и отделно в трея) около 55-60%

Здрасти, интересуват ме минималните изисквания за Аеро темата на Виста :) в смисъл такъв, аз ги знам де, но ме интересува на моята машина ще тръгне ли: дъно: Гигабайт GA-7VAX, AMD Athlon XP 1.5 gHz, FX5500 128mb/128bit, 512MB DDR400, Maxtor 80 gb. до колкото знам ги покривам, но информацията която имам за изискванията ми се струва че не е вярна, за това - моля просветлете ме :)

512 MB RAM не са достатъчни за Aero интерфейса (за комфортна работа не стига и 1GB). Може да погледнеш изискванията на която и да е игра или програма и ще видиш, че за Vista изискванията са почти винаги x2 спрямо XP.

С интерфейса ще свикнеш за около седмица и след това няма да ти се струва толкова нов и интересен. За мен Aero-то е прекалено крещящ ("виж ме колко съм красив"), което може да е натоварващо при целодневна работа, като ти отвлича вниманието и ти пречи да се концентрираш върху работата си (сравни го с Mac OS X).

Ако искаш да минеш на Vista само заради Aero интерфейса, според мен не си струва. Ще си е чиста мъка - и за теб и за компютъра.

Привет.

Имам следния проблем.Вчера инсталирах Windows Vista Ultimate.Инсталирах я за 20 мин.Всичко мина добре,с изключение на едно нещо.Нямам Интернет.Като вляза в Mozilla-та,ми изписва "сървърът не е намерен" и в скайп не мога да се впиша.Когато ми зареди компютъра,ми изписва че трябва да инсталира някакъв драйвер,и като го пусна то почва да търси.Известно време търси и после ми изписва че драйвърът не е намерен.Всичко е точно,звук имам,Видеокартата и тя е на 6,само интернет нямам,иначе е много добра.Не ми товари компютъра,макар че съм с 512 МБ РАМ.

Та молбата ми е,ако някой може да ми каже от къде мога да намеря драйвъри за лан картата,ще съм му много благодарен,щото от снощи си играя с тая лан карта и немога и немога да се свържа.

П.п.Търсих и в заключената тема,обаче не намерих нищо.Извинявам се ако е имало такава публикация,но съм много изнервен.

П.п.С два windows-a съм.Единия ми е на С другия ми е на D

П.п.След време мога да я махна тая Виста,ще питам как и да я премахна,щото безкрайно ме дразни като цъкна PC-то да ми изписва кой windows да стартирам.И все ми дава Vista..Ако може публикувайте и премахването на Windows Vista Ultimate,за да не си играя да търся в интернет..Много е уморително.АКО МОЖЕ,ДЕ ;))

Машината ти ги покрива, но е слаба. За да можеш да ползваш Vista с Aero без проблеми трябва да имаш минимум двуядрен процесор и 2GB RAM памет. Казвам това, защото аз когато бях с едноядрен процесор и 1GB RAM, процесора почти винаги беше на 100%, а паметта на 70% пълна. Тези изисквания, които представя Microsoft са минимални изисквания колкото да тръгне, но не и да работи нормално.

За 100% на процесора проблемчето е мършавата видео картичка. С моята антика 3500+, 7600ГТ и 1 ГБ РАМ си вървеше перфектно, с 2-3% натоварване в покой и Аеро в пълния си блясък. Изключително леко и конфортно си вървеше. Е, само три дена и то миналата година януари докато я изтествам (за домашния ми комп е валидно това) :angry: Заради промените в кърнела и изобщо съвсем различната си работа вистата заема минимум 1.5 ГБ от наличната памет (ако я има), т.е. едва когато имаш 3 и повече РАМ ще остане чувствително повече свободна. И тя ще е свободна до момента в което не се пусне някое сериозно приложенийце, което да я изяде - например копиране на две папки и половина от едната партиция на другата... laugh.gif

Привет.

Имам следния проблем.Вчера инсталирах Windows Vista Ultimate.Инсталирах я за 20 мин.Всичко мина добре,с изключение на едно нещо.Нямам Интернет.Като вляза в Mozilla-та,ми изписва "сървърът не е намерен" и в скайп не мога да се впиша.Когато ми зареди компютъра,ми изписва че трябва да инсталира някакъв драйвер,и като го пусна то почва да търси.Известно време търси и после ми изписва че драйвърът не е намерен.Всичко е точно,звук имам,Видеокартата и тя е на 6,само интернет нямам,иначе е много добра.Не ми товари компютъра,макар че съм с 512 МБ РАМ.

Та молбата ми е,ако някой може да ми каже от къде мога да намеря драйвъри за лан картата,ще съм му много благодарен,щото от снощи си играя с тая лан карта и немога и немога да се свържа.

П.п.Търсих и в заключената тема,обаче не намерих нищо.Извинявам се ако е имало такава публикация,но съм много изнервен.

П.п.С два windows-a съм.Единия ми е на С другия ми е на D

П.п.След време мога да я махна тая Виста,ще питам как и да я премахна,щото безкрайно ме дразни като цъкна PC-то да ми изписва кой windows да стартирам.И все ми дава Vista..Ако може публикувайте и премахването на Windows Vista Ultimate,за да не си играя да търся в интернет..Много е уморително.АКО МОЖЕ,ДЕ :rolleyes:)

а инсталирахме ме след инстал драйвърите за ЛАН-ката? Принципно хубавото на виста е че намира сама доста от драйвърите и не е необходима допълнителна намеса от потребителя - ако не знаеш къде да търсиш или нямаш поне да беше казал модел и производител, тук няма врачки, макар че всеки ден се стараем все повече и повече

ако сме инсталирали драйвърите за ЛАН-ката (за Виста!) обадихме ли се на доставчика?

и как точно се конектваме към интернет (модем (+рутер), бТК, PPPoe? ако може и доставчик

това за избор от коя система да буутне е обяснявано хиляди пъти дори в по-скапани форуми от този, да не говорим че има Чичо Гошо!

първи вариант: http://support.microsoft.com/kb/919529

втори вариант: питаме Чичо Фошо за MBR (main boot record), понеже сега ме мързи да търся

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

От няколко дни имам лаптоп с инсталирана Vista Home Premium.Искам да сложа БГ езиков пакет но се оказва,че на другите Home версии може а на тази е проблемно.Доколкото знам на закупените лаптопи от България с ОС Home може да се добави БГ пакет,но моят е внесен от USA.Благодаря предварително независимо от отговора.

От няколко дни имам лаптоп с инсталирана Vista Home Premium.Искам да сложа БГ езиков пакет но се оказва,че на другите Home версии може а на тази е проблемно.Доколкото знам на закупените лаптопи от България с ОС Home може да се добави БГ пакет,но моят е внесен от USA.Благодаря предварително независимо от отговора.

Здравей.

Значи,ето проблема...

Тези преводи за Home версията изобщо не са офицялни и са бъгави.

Офицялните пакети(Multilanguage Interfrace Pack-MUI) са от Micrsoft и са само за версиите Business и Ultimate,защото само те имат MUI поддръжка,а тя е с операционната система.И за да го инсталирате този пакетр,трябва да се ъпгрейднете до някоя от горепосчените версии на операционната система Windows Vista.Преди това трябва тази версия която ползвате сега да е легална.Дали е легална можете да проверите тук .След това следвайте следните стъпки:

-Отворете Start Менюто

-Изберете Control Panel

-Отворете Windows AnyTime Upgrade

-Дайте Compare the Editions of Vista

На сайта можете да видите легални ъпгрейд версии и да закупите към лиценз тип за версиите Busines или Ulimate.

да, или просто да преинсталирате......

човеко що не се обадиш на чичо митко ПайнирЪ и Чичо Били да започнат да ти плащат - така и така им правиш реклама, поне да има смисъл

С Виста Ултимейт съм, а конфигурацията ми е следната:

CPU: Intel C2D E4500 (2x~2.2GHz)

RAM: 2x1GB DDR2/800Mhz A-Data

HDD: 320GB SATA2/16MB cache Hitachi

Video: GeForce 7600GT - 256MB DDR3/256bit PCI-E

Motheboard: Asus (не помня модела)

monitor: 20.1" widescreen 16:10 - SAMSUNG 206BW

С всяка изминала седмица Вистата ми започва да стартира все по-бавно и по-бавно, а нищо не инсталирам, само си пускам компютъра - гледам някой филм, слушам малко музика и толкова - за има-няма 2ч. на ден. Снощи чаках 5минути за да зареди, след едно първоначално забиване. Почвам да се чудя дали да не я забърша и да метна едно SUSE 11 или да си оставя само втората ОС - ХР, понеже мразя несъвместимостите и проблемите (които евентуално може да ми даде SUSE 11).

С Виста Ултимейт съм, а конфигурацията ми е следната:

CPU: Intel C2D E4500 (2x~2.2GHz)

RAM: 2x1GB DDR2/800Mhz A-Data

HDD: 320GB SATA2/16MB cache Hitachi

Video: GeForce 7600GT - 256MB DDR3/256bit PCI-E

Motheboard: Asus (не помня модела)

monitor: 20.1" widescreen 16:10 - SAMSUNG 206BW

С всяка изминала седмица Вистата ми започва да стартира все по-бавно и по-бавно, а нищо не инсталирам, само си пускам компютъра - гледам някой филм, слушам малко музика и толкова - за има-няма 2ч. на ден. Снощи чаках 5минути за да зареди, след едно първоначално забиване. Почвам да се чудя дали да не я забърша и да метна едно SUSE 11 или да си оставя само втората ОС - ХР, понеже мразя несъвместимостите и проблемите (които евентуално може да ми даде SUSE 11).

Ползвай TuneUP Utilities 2008. Почисти с него регистрите и временните файлове, след което дефрагментирай регистрите и хард диска.

По принцип харддиска се дефрагментира автоматично (зададено е по подразбиране и не съм го барал). Временните, старите и кеш файловете съм ги махнал. Тикчето на опцията за индексиране също съм я махнал. За регистрите... не вярвам един скайп, офис пакет 2007 и фотошоп да са ги омазали... или пък може би греша?

а принципно е обратното: с течение на времето Виста стартира все по-бързо и по-бързо (поне на теория, на практика понякога не се усеща) заради прекрасния Preftech, и това е най-приятната разлика от ХР

По принцип харддиска се дефрагментира автоматично (зададено е по подразбиране и не съм го барал). Временните, старите и кеш файловете съм ги махнал. Тикчето на опцията за индексиране също съм я махнал. За регистрите... не вярвам един скайп, офис пакет 2007 и фотошоп да са ги омазали... или пък може би греша?

Еми не знам къде грешиш, но аз инсталирам и деинсталирам постоянно софтуер и Vista се стартира и изключва много бързо. Естествено за дефрагментиране на харда ползвам PerfectDisk, а за оптимизация на всичко останало TuneUp и CCleaner. По принцип аз усетих огромна разлика в бързината на стартиране, когато от 1GB сложих 2GB памет.

Здравейте, като цяло Windows Vista върви добре на компютъра ми, но имам един малък проблем. Когато бях със XP и звуков драйвер риалтек нещата бяха добре - слагам слушалки в буксата и от драйвера избирам настройка не за колони, а за слушалки. Звука в слушалките ставаше по силен и се чуваше максимално добре. При по-новата версия на драйвъра обаче (за виста) няма как да се зададе дали в момента си на слушалки или колони. Така с обща настройка звука през колони е добре, но през слушалки не излиза максималната мощност. Ако някой може да ми помогне ще се радвам. Предварително благодаря.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.