Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

остава само надеждата: това е една от най-грозните недомислици във Виста

цялата конфигурация на аудио инструментите куца: при мен не иска да пусне аудио потока през предните жакове (сега погледнах че даже ги беше заглушило)

а и това с липсата на избор е или от последните 5-6 версии на драйвърите, или от някой от ъпдейтите на Виста (вкл. Сп1) - при първоначалния ми инстал, съвсем спокойно мениджъра си ми квичеше да му кажа какво съм включил)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте, като цяло Windows Vista върви добре на компютъра ми, но имам един малък проблем. Когато бях със XP и звуков драйвер риалтек нещата бяха добре - слагам слушалки в буксата и от драйвера избирам настройка не за колони, а за слушалки. Звука в слушалките ставаше по силен и се чуваше максимално добре. При по-новата версия на драйвъра обаче (за виста) няма как да се зададе дали в момента си на слушалки или колони. Така с обща настройка звука през колони е добре, но през слушалки не излиза максималната мощност. Ако някой може да ми помогне ще се радвам. Предварително благодаря.

При мен всичко си работи нормално. Според мен не си направил настройките. След като се направят веднъж настройките повече не се пипат и само се включва даденото устройство без да се избира настройка за него. Така например, докато слушам музика през колоните просто включвам в предния панел слушалките и имам звук хем на колонките, хем на слушалките без да пипам настройките. Има и опция при включване на слушалките автоматично колоните да спират и да се чува само през слушалките и щом изключва слушалките се пускат колоните, това пак без да се пипат допълнително настройките при включване и изключване на устройствата. Затова провери си хубави настройките. Аз съм с Realtek HD Audio Manager с Аудио кодек ALC883 и версия на драйвера 6.0.1.5643 и както казах нямам проблеми с звука.

е при мен значи може би всичко идва от релииза - предните жакове са вързани към дъното (знам понеже на ХР работеха) но просто не иска да изкара звуков поток от тях

ееех - майната му

е при мен значи може би всичко идва от релииза - предните жакове са вързани към дъното (знам понеже на ХР работеха) но просто не иска да изкара звуков поток от тях

ееех - майната му

Знам, че са вързани към дъното. И при мен е така. Сигурен ли си, че не иска да изкарва звук? Пак казвам има едни настройки, които ако не са пипнати няма да изкарва звук, както беше и при мен при преминаване от XP на Vista. Като отвориш мениджъра на аудиото и от дясно са изобразени изходите и входовете на задния и предния панел. Работещите са по-тъмни. Виж чрез настройка да активираш предните, да станат по-тъмни, а не бледи и тогава при кликване в/у някои от тъмните се появява прозорец с възможност за избиране на вида изход или вход. Над всички изходи и входове има един бутон като папка от него се прави настройката дали да свирят заедно с задните или само едните, които работят в дадения момент.

да тва съм го цъкнал да заглушава задните ако са включение предните

а и те не стават ли активни (по-тъмни демек) само ако засече че има plug-in устройство в тях - сега пак ще го мъча, ама се съмнявам

Аз освен другия проблем, който описах по горе имам и този. На мене пък въобще не ми засича, че има предни изход и вход, а при XP ги засичаше и си вървяха. Ако успееш да постигнеш ещо казвай и аз да действам. При мене е така : Audio Driver Version - 6. 0. 1. 5643 , Direct X version - 10.0 , Audio codec - ALC888 , HD audio .

хаааххахаах този път взе че стана

от тая същата папчица сложих отметка на "Disable front panel jack detection" и станаха по-тъмниц(глупаво е! Може да си преведете опцията на бг нали?)

обаче сега изкарва звук хем през колоните хем през слушалките (да отбележа че колоните са към монитора!)

пффф това вече е откачено

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Можеш ли да ми кажеш с коя точно версия на драйвъра си и откъде я дръпна щото при мене въобще не ми дава възможност да правя нещо. Просто има едно Speakers и от там вече ми дава възможност само да си правя настройки на еквалайзера и т .н. Просто не прави разлика между колони и слушалки и пуща еднакво силен звук и за двете. Преди когато сложа слушалки си избирах не Speakers, а Headphones и качеството на звука в слушалките се подобревяше. А предния панел въобще не ми го засича. Там имам букси за слушалки и микрофон. Не ми ги дава нито тъмни нито светли. Просто ги няма, има само 6 задни.

6.0.1.5636 дърпан от сайта реалтек за чип мисля че е 883 но не съм гледал със сигурнос

нали се сещаш че ако не ти ги показва като иконки въобще може да не са вързани?

поиграй си с опциите в мениджъра - точно над 6-те иконки има една жълта папка

както и най-горе в Device advanced settings и виж промените като включваш и изключваш различните тикчета

хаааххахаах този път взе че стана

от тая същата папчица сложих отметка на "Disable front panel jack detection" и станаха по-тъмниц(глупаво е! Може да си преведете опцията на бг нали?)

обаче сега изкарва звук хем през колоните хем през слушалките (да отбележа че колоните са към монитора!)

пффф това вече е откачено

Точно така. Видя ли, че става?! Същото съм направил и аз.

Някой може ли да ми обясни как да инсталирам Windows Vista ама подробно от каде да изтегля пиратската версия как да направя инсталационият диск и т.н. до последната подробност ако може и да има снимки ще е перфектно :clap::clap:

Редактирано от epata (преглед на промените)

Някой може ли да ми обясни как да инсталирам Windows Vista ама подробно от каде да изтегля пиратската версия как да направя инсталационият диск и т.н. до последната подробност ако може и да има снимки ще е перфектно :clap::clap:

Аз ти предлагам и 30 лева по пощата да ти прати тоя някой,затова,че ще се мъчиш сам да инсталираш и търсиш....

Аз ти предлагам и 30 лева по пощата да ти прати тоя някой,затова,че ще се мъчиш сам да инсталираш и търсиш....

То на мене има кои да ми я инсталира обаче този които може да ми я инсталне е леля ми обаче аз не изкам толкова да имам Виста ами да зн как се инсталава това е проблема cool.gif а пък леля ми не казва и неказва как се инсталира :clap:

Редактирано от epata (преглед на промените)

инсталира се точно както и ХР: само че по-бързо

е верно като GUI раликата е огромна и може да не разбереш първия път каде се прави формат ама като пипнеш тук там ще го усетиш

Някой може ли да ми обясни как да инсталирам Windows Vista ама подробно от каде да изтегля пиратската версия как да направя инсталационият диск и т.н. до последната подробност ако може и да има снимки ще е перфектно :ph34r::)

Ако поне малко се разровиш ще видиш куп теми, в които е описано подробно със снимки как точно става инсталация на Vista. И една молба, преди да пишеш тук прочети правилата на форума и сайта. Успех!

Сагласен сам за търсачката ,ама не намерих нищичко sad.gif Моля ви помогнете :P

Сагласен сам за търсачката ,ама не намерих нищичко sad.gif Моля ви помогнете :P

Ама просто не си опитал да търсиш. Не вярвам, че не се появяват резултати от търсенето с теми за инсталиране на Vista. Ето ти прост пример: ВИЖ!!!

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Много благодаря ама може ли ми ми препорачаш някоя версия на Виста виж това http://######/details.php?id=83886 :sobbing:

Ти прочете ли правилата на форума? Просиш си наказание. Тук не се обсъждат програми с кракове, пачове и серийни номера.

Иначе Windows Vista Ultimate SP1 32-bit ти препоръчвам.

Прочети правилата на форума!

Благодаря аз уж ги четох ама само ги чета :) иначе благодаря ама как да намеря инстал кода или крак за тази версия :nono:

Здравейте!

Проблемът е много голям.

Във подписа ми ще видите характеристиките на компютъра ми вкл. и операционната ситема,така че да даваме към птоблема.

Windows Vista почна да товари компютъра ми,а е със класически изглед(темата като на 98-незнам,много мекефи и затова я сложих).Изключени са всички ефекти които товарят(всъщност абсолютно всички).

Чистя редовно регистъра,оптимизирано всичко уж,свободнара там 773MB свободна и това е.

Направи ми впечатление,че като съм под Safe Mode проблемите ги няма,но Рамта...и под Safe Mode,и при нормален режим все е окло 700-800 и това е.Нз що така.Ето скрийншот.

Под нормален режим на San Andreas (една игра,няма как да не сте чували за нея) при 6-7 минутно игране и забива.Компютърът забива и така стои.Натискам ctrl+alt+del ама нищо не става.Стои си така.А във Safe Mode си забива,но може да се спре чрез горепосочената клавишна комбинация.

При инсталиране на програма,която се инсталва със Windows installer става едно забиване във началто или към средата на инсталирането.

Vista не може 5 мин. да изхвърли от коша 4=5кб,а често като копирам нещо запецва някъде и сти така 1-15 мин. и след това продължава работа.

Много ми е станал бавен и като цяло.Често със който и да е браузер(без Интернет експлорер-той като го пусна и сцепва на едно място) от инсталирание ми(Mozilla Firefox 3.0,SeaMonkey,Opera 9.5като маркирам текст или кликна върху линк забива всичко.Като отвярям папка също е така.

Помогнте,моля ви!!!

Благодаря предварително.

4_header_forum.gif

изтриха ли ти предишната тема?

ще повторя: намирисва на кофти релииз? пробвай друг

Сан Андреас е бъгава игра и на много добри компютри със средни настройки сече като нвидяла, сякаш си я подкарал някак си на Pentium 386

вчера като четох незнам защо се сетих за проблеми по харада ама ми струва глупава идея, по-скоро провери за буби

щях да дам линк, ама гледам че тук се правят на агънца и цензурират лицензионните материали

Благодаря аз уж ги четох ама само ги чета :super: иначе благодаря ама как да намеря инстал кода или крак за тази версия :huh:

Ти глупав ли си бре? Не разбра ли, че тук не се обсъждат кракове, пачове и серийни номера. Теб май наистина трябва да те накажат. Как може да си толкова неразбран?!

Извинявай, ако нещо съм те обидил, но наистина прекаляваш и не се съобразяваш въобще какво пишеш.

Проблемче.

Като пусна някоя програма и изляза от нея ми дава Send/Don't send(това във XP).Иначе както е при мен във систа е Close the program/CHeck for solution...нещо си.

Така почна с Paint>Opera>Windows explorer-спира когато иска...решенийце?

--------------------------------Един бърз оффтопик:-------

Не съм модератор,но в тази тема не се коментират пачове,кракове и серийни номера.Нито тук ,нито в целия форум!.Всущнпст,пач оправящ проблеми може,но не и крак,хак,номера и други подобни.А и темата не е за пачове,въпреки,че може да се дава линк ако има потребител с проблем,който може дас ссе реши с пач.Това се съобразява съм правилата.Ето и извадка от тях:

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

съобразно правилата,държа да кажа че не критикувам никого

cool.gif

Редактирано от be_with_me_274 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.