Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Лаптопа ми дойде с демо версия на Norton Internet Security,която изтече..тъй като не съм ползвала Виста преди,предложете ми адекватна антивирусна програма,моля

П.П Ако поста не е за тази тема,преместете го

Под Vista аз ползвам ESET Smart Security 3.0.657.0 с български превод и съм много доволен. Ако не знаеш коя е тази програма ще ти кажа, че в нея се съдържа антивирусната програма NOD32, Защитна стена, Антиспам модул и антишпионска защита. Програмата е лека и много добра. Препоръчвам ти я. Има я тук в сайта, както и превода за нея. Успех.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Под Vista аз ползвам ESET Smart Security 3.0.657.0 с български превод и съм много доволен. Ако не знаеш коя е тази програма ще ти кажа, че в нея се съдържа антивирусната програма NOD32, Защитна стена, Антиспам модул и антишпионска защита. Програмата е лека и много добра. Препоръчвам ти я. Има я тук в сайта, както и превода за нея. Успех.

Да,ползвала съм я с XP,но не бях сигурна дали е съвместима с вистата.Благодаря за съвета,ще я сложа

Лаптопа ми дойде с демо версия на Norton Internet Security,която изтече..тъй като не съм ползвала Виста преди,предложете ми адекватна антивирусна програма,моля

П.П Ако поста не е за тази тема,преместете го

Ето нещо което не може да бъде подведено под съдебна отговорност (пиратството ограбва) ето безплатна версия на nod32 от бг. сайт на фирмата им http://www.eset.bg/main.php?id=50 ,производителя ще предостави своя продукт като добър в времевата версия (триал) и тя ще работи добре с цел да привлече клиенти.Изтегли си я,като свърши периода деинсталираш я и пак си я теглиш от сайта им,опитай дано ти хареса. cool.gif

А за да не си правиш каши, сложи си Avast (от avast.com) има безплатна версия за домашно ползване, като е нужно само да се регистрираш в сайта им за да ти пратят ключ по електронната поща.

Ползвам тази програма от няколко години и съм много доволен (инсталирал съм я и на компютрите в офиса, на приятели, и у дома).

Имам проблем със системния дял на Виста. Заетото място реално е 15 GB, но от Computer ми показва, че е 34-35 GB. Къде са въпросните 19-20 GB?

Значи проблемът ми е, че папката ми на Windows-a (Vista) е голяма 11гб. и папката winsxs е 5,6гб. Вътре в папката има 8к+ папки. Ако може да ми кажете за какво служи тази папка и дали мога спокойно да трия папките. Също ако тези папки се появяват в следствие на някаква услуга как да я спра?

My Computer -> Organize -> Folder and Search Options -> View -> махаш човката на Always show icons, never thumbnails и ОК.

Много ти благодаря

Можели някой да ми каже, как IE7 да отваря линковете в нов таб, а не в нов прозорец.

П.П. Мерси за помощта.И съжалявам за обърканата тема.

Редактирано от horus92 (преглед на промените)

Можели някой да ми каже, как IE7 да отваря линковете в нов таб, а не в нов прозорец.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=931716

Някой би ли ми казал как да си смаля иконите на десктопа? Пробвах от настроиките с dpi размера, но пак си остават големи.

disable large icons problem:

Right click on the Start Button and select Properties.

Click on the Customize button.

Scroll to the bottom of the list and remove the check from Use large icons.

You can now also increase the number of recently run programs in vista that are displayed to something larger than 9.

Hit OK when you are finished.

http://vista-basic.blogspot.com/

Мисля, че въпросът ти не е за тази тема. Има тема специално създадена за IE7.

Значи проблемът ми е, че папката ми на Windows-a (Vista) е голяма 11гб. и папката winsxs е 5,6гб. Вътре в папката има 8к+ папки. Ако може да ми кажете за какво служи тази папка и дали мога спокойно да трия папките. Също ако тези папки се появяват в следствие на някаква услуга как да я спра?

Никой ли не може да ми помогне с този проблем ?

Значи и при мен случая е подобен с размерите на папките. Аз лично от там не смея да трия, понеже това се намира в папка Windows, а там са системни файлове и куп други. За тази цел просто използвам програма за почистване и оптимизиране като TuneUp Utilities и Vista Manager. Нека някой друг да каже какво точно съдържа папката winsxs и дали могат да се трият файловете от нея. Според мен не трябва, но...не съм сигурен.

Ами тази папка не е точно "проблем", просто съхранява различни копия на DLL файлове. За повече инфо тук .

пп просто се примирете с размера и, за да нямате проблеми в бъдеще :friends1:

на който му се рискува да прочете това

Редактирано от kyryl (преглед на промените)

Кой DvD плеър е подходящ за виста?По принцип имам някакъв Toshiba dvd player,който ми вършеше някаква работа досега,но вчера не успя да ми пусне едно филмче и си сложих познатия ми Power Dvd.Не се получи обаче искаше ми да сваля някакъв патч,CyberLink...но и с него не тръгна.

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

Кой DvD плеър е подходящ за виста?По принцип имам някакъв Toshiba dvd player,който ми вършеше някаква работа досега,но вчера не успя да ми пусне едно филмче и си сложих познатия ми Power Dvd.Не се получи обаче искаше ми да сваля някакъв патч,CyberLink...но и с него не тръгна.

Не знам защо трябва да слагаш разни плеъри, като и с вградения можеш да си гледаш DVD-та.

пп мое лично мнение

Редактирано от kyryl (преглед на промените)

Не знам защо трябва да слагаш разни плеъри, като и с вградения можеш да си гледаш DVD-та.

пп мое лично мнение

И аз мислех,че мога,но явно не всичко тръгва с него.Не бих търсила друга алтернатива,ако вградения ми вършеше работа,нали?

И аз мислех,че мога,но явно не всичко тръгва с него.Не бих търсила друга алтернатива,ако вградения ми вършеше работа,нали?

Колегата имаше предвид Windows Media Player.. пробвала ли си с него?

Редактирано от KaKaBaHuH (преглед на промените)

Колегата имаше предвид Windows Media Player.. пробвала ли си с него?

Не,всъщност го бях забравила дори.Благодаря за напомнянето.С него си тръгва филмчето. :-)Няма да слагам друг.

Пробвай с Gom Player. Аз го ползвам и нямам никакви проблеми. Даже си има и вградени кодеци. Има и БГ превод. Ако изявиш желание тук.

Здравейте.

Имам проблем с Sound efect-ите на реалтек http://i28.tinypic.com/21omt8j.jpg, използвам оптичен кабел и мисля че не бачка защото работи под Realtek Digital Output http://i28.tinypic.com/2q2ras9.jpg понеже като го задам на горното което е Speakers не работи защото съм с оптичен кабел.

Ако някой знае как може да се подкарат тези скапани Sound efect-и да пише PLS. :P:yanim::clap:

Редактирано от DiDokal (преглед на промените)

Пробвай с Gom Player. Аз го ползвам и нямам никакви проблеми. Даже си има и вградени кодеци. Има и БГ превод. Ако изявиш желание тук.

Пробвай Тhe KMPlayer ;)

Здравейте.

Имам проблем с Sound efect-ите на реалтек http://i28.tinypic.com/21omt8j.jpg, използвам оптичен кабел и мисля че не бачка защото работи под Realtek Digital Output http://i28.tinypic.com/2q2ras9.jpg понеже като го задам на горното което е Speakers не работи защото съм с оптичен кабел.

Ако някой знае как може да се подкарат тези скапани Sound efect-и да пише PLS. :):camera2::clap:

Кое точно не му работи? От снимките забелязвам, че Karaoke е на +4. Нормалното е +0. Какъв точно е проблема? Звук ли нямаш, какво?

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Кое точно не му работи? От снимките забелязвам, че Karaoke е на +4. Нормалното е +0. Какъв точно е проблема? Звук ли нямаш, какво?

Нищо не му работи, нито еквалайзер нито караоке нито нищо :P :P ;) например като дам на еквалайзера всичко нагоре звукът не се променя sad.gif

Нищо не му работи, нито еквалайзер нито караоке нито нищо ;) ;) :angry: например като дам на еквалайзера всичко нагоре звукът не се променя sad.gif

Виж проблема да не е в драйвера.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.