Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Здравейте, имам въпрос свързан с процеса Conime, който ми се зарежда със системата от известно време. Четох из нета и виждам противоречива информация за него. Въпросите са ми: Опасен ли е? Имате ли го и вие?

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте, имам въпрос свързан с процеса Conime, който ми се зарежда със системата от известно време. Четох из нета и виждам противоречива информация за него. Въпросите са ми: Опасен ли е? Имате ли го и вие?

Аз също го имам, понякога се включва. Затварям го чрез спиране на процеса от Task Manager и така за известно време е спрян. Но по-късно е възможно пак да се пусне автоматично. Вероятно е нужен за нещо и затова се стартира. Но не съм успял да намеря сървиса, от който се контролира conime.exe. Проблеми обаче не ми е създавал този процес.

Здравейте!

Имам и аз един въпрос: Инсталирах Виста,като при избора на език в началото избрах навсякъде Bulgarian. Сега обаче при логване по default ми е на БГ,т.е. или трябва да въведа парола на български или да сменя първо езика и тогава да я тайпна на EN. Има ли опция да се настои в началото да е EN и да шъшеда направо логин паролата?

Благодаря!

Conime.exe е за пускането на конзолни приложения и може да си го спирате ръчно след като са затворените съответните приложения, които са го извикали.

А за езика на логон-скрийна: доколкото знам това се получава именно от избора на български за default input language при инсталацията и след това не може да се оправи до следваща инсталация sad.gif . Може би има някакъв ключ в регистъра, който го пази, но не знам кой е.

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Conime.exe е за пускането на конзолни приложения и може да си го спирате ръчно след като са затворените съответните приложения, които са го извикали.

А мога да направя така, че след, като изключа приложенията conime.exe автоматично да се изключва. В нета пише, че през тази конзола може да се изпълни вреден код ако е постоянно включена.

Езикът може да се оправи.

Control Panel -> Regional and Langugaes Options -> Keyboards and Langugaes -> Change keyboard -> General -> English :)

Да, да ама НЕ ;)

Аз това го направих за да сменя dafault езика след като съм логнат, въпроса е от къде да сменя езика преди самия log on :huh:

ппреинстал и другия път внимавай - не всичко трябва да се смени на БГ

default input language се оставя на EN (US)

Езика може да се смени и без да се преинсталира. Става така Start->Control Panel->Regional and Language Options->Keyboards and Languages и от Choose a display language избирате English. След като смените езика от таба Administrative кликвате на бутона Copy to reserved accounts... и в отворилия се прозорец слагате отметка на System accounts (local system, local service, and network service). Така аз си го смених, когато бях избрал при инсталация БГ.

Здравейте!

В Подписа ми ще видите конфигурацията ми.Та направо:

Днес като оптимизирах вистата реших,че е хубаво да спра някой услуги,които не ползвам-примерно сканиране,факс.И така, дадох ControlPanel>Programs ad Feautures>Turn Windows Feautures of or on и си спрях някой,но едвали е от там,незнам.

Та,рестартитрах и при опит да пусна Need For Speed:Most Wanted тя просто не тръгна.

При опит да сменя скрийнсейвера ми пише ''The Screen Saver can't run because it reques a newer video card or one that's compatible with Direct3d''.

А аз до тази сутрин съм ползвал всичко нормално.И Аерото-е вклщчено даже!!!

От какво е??/

Някой ще помогне ли???

Виж да не е от Windows Process Activation Service - при мен са три (.NET Environments, Configuration APIs и Process Model) и всички са с отметки. И на GroupPolicy Preferences CSE имам отметка.

Иначе, ако не се оправи, връщай нещата, които си изключил едно по едно, рестарт, проба, докато стане.

Виж да не е от Windows Process Activation Service - при мен са три (.NET Environments, Configuration APIs и Process Model) и всички са с отметки. И на GroupPolicy Preferences CSE имам отметка.

Иначе, ако не се оправи, връщай нещата, които си изключил едно по едно, рестарт, проба, докато стане.

Не става.Друг начин?

Не искам да връщам.Ще съсипе всичко.Тъкмо съм направил всичко както трябва.

Виж: http://i.data.bg/08/07/14/1052284_orig.jpg

Пък след връщаме става много бавен компютъра.

Помогнете, моля ви!

и какво трябваше да видим от картинката? освен прилежно пдредения ти десктоп?

едно списъче със спрените сървизи би свършило по-добра работа

и какво трябваше да видим от картинката? освен прилежно пдредения ти десктоп?

едно списъче със спрените сървизи би свършило по-добра работа

Ето това са:

1052328_orig.jpg

Сори за лошото качество на първата,ама паинт е номер 1 дет са вика.

Предложения за оправяне???

ми да ти кажа при мен е същото + някой който ти ги нямаш (но и аз съм с Ултимейт) и всичко си работи

и това не е много добър начин да се олекоти виста: спиране на services+старт-ъп програми+визуални настройки+редовно зачистване (с програма като CCleaner)+евентуални промени по регистрите върши къде къде повече работа

и си провери настройките на видео картата - знам ли,

ми да ти кажа при мен е същото + някой който ти ги нямаш (но и аз съм с Ултимейт) и всичко си работи

и това не е много добър начин да се олекоти виста: спиране на services+старт-ъп програми+визуални настройки+редовно зачистване (с програма като CCleaner)+евентуални промени по регистрите върши къде къде повече работа

и си провери настройките на видео картата - знам ли,

Kak?

KaTo дам nvidia_control_panel не излиза нищо

Редактирано от be_with_me_274 (преглед на промените)

ако не бъркам форума и темата ти наскоро преинсталира уин-а нали?

нфс беше ли инсталиран преди преинсталацията на уин?

виж в дивайс мениджъра дали имаш жълти чуденки

къде даваш nvidia_control_panel и къде не излиза нищо?

макар че като ти гледам снимките май се сещам къде ти е проблема

дай ми една снимка на десктопа ти ама без да променяш нищо - само с принт скриин и пейст в пеинт (е скрии си личната инфортмация ако има такава)

хайде човече - вадя ти думите с ченгел в 18 теми, стегни се най накрая

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Имам само една молба:

Може ли някой, който има Windows Vista да качи някъде ето тези два файла:

C:\Program Files\Windows Sidebar\Gadgets\Calendar.Gadget\en-US\js\calendar.js

C:\Program Files\Windows Sidebar\Gadgets\Calendar.Gadget\en-US\calendar.html

ако не бъркам форума и темата ти наскоро преинсталира уин-а нали?

нфс беше ли инсталиран преди преинсталацията на уин?

виж в дивайс мениджъра дали имаш жълти чуденки

къде даваш nvidia_control_panel и къде не излиза нищо?

макар че като ти гледам снимките май се сещам къде ти е проблема

дай ми една снимка на десктопа ти ама без да променяш нищо - само с принт скриин и пейст в пеинт (е скрии си личната инфортмация ако има такава)

хайде човече - вадя ти думите с ченгел в 18 теми, стегни се най накрая

Не мога да си включа и една програма освен браузера,нода и уинампа.

Помогайте,миля ви!!!

По горе виждате проблема ми,.

Ето и скрийн: http://i.data.bg/08/07/14/1052874_orig.jpg

Много е гадно това!!!

Vista Business SP1 ми е.В подписа скивайте всичко.

?Помогнете

Имам само една молба:

Може ли някой, който има Windows Vista да качи някъде ето тези два файла:

C:\Program Files\Windows Sidebar\Gadgets\Calendar.Gadget\en-US\js\calendar.js

C:\Program Files\Windows Sidebar\Gadgets\Calendar.Gadget\en-US\calendar.html

пусни си опцията да ти въстанови гаджетите който си вървят с Уиндоус и ще ти ги оправи

@be_with_me.....тия точки ме притесняват, а не са от мен.....така ли ти изглежда десктопа (и картинката) по принцип или?

пак не се разбира кое не можеш да стартираш: тия дето си изброил или само тях можеш?

я му удари един формат и си качи нещата като хората.....

пусни си опцията да ти въстанови гаджетите който си вървят с Уиндоус и ще ти ги оправи

@be_with_me.....тия точки ме притесняват, а не са от мен.....така ли ти изглежда десктопа (и картинката) по принцип или?

пак не се разбира кое не можеш да стартираш: тия дето си изброил или само тях можеш?

я му удари един формат и си качи нещата като хората.....

He,от картинката са.

А иначе...Всички мога да ги спра/пусна.

ИДЕИ???

идея още от вчера: кофти драйвър за видеото

ако смяташ че ще се справиш махай драйвърите дет си сложил и слагай на чисто хубави каато си ги дръпнеш от сайта на нвидиа,

ако не - формат и на чисто: като стигнеш до олекотяването може пак да наминеш

Езика може да се смени и без да се преинсталира. Става така Start->Control Panel->Regional and Language Options->Keyboards and Languages и от Choose a display language избирате English. След като смените езика от таба Administrative кликвате на бутона Copy to reserved accounts... и в отворилия се прозорец слагате отметка на System accounts (local system, local service, and network service). Така аз си го смених, когато бях избрал при инсталация БГ.

Biskata задължен съм ти!

Адски много помогна, бях загубил надежда и мислех,че така ще го карам поне до следващия реинстал ;) Не че е болка за умиране де, но втпреки всичко си ми от полза,а предполагам не само на мен :beer11:

Искам само да кажа,че при мен подредбата е малко по-различна, не знам дали е заради това, че съм с 64-битовата или е просто друга версия, но схванах идеята! Благодаря сърдечно и само успехи!!!

Бацето

идея още от вчера: кофти драйвър за видеото

ако смяташ че ще се справиш махай драйвърите дет си сложил и слагай на чисто хубави каато си ги дръпнеш от сайта на нвидиа,

ако не - формат и на чисто: като стигнеш до олекотяването може пак да наминеш

Върнах на зазад.Проблема се оправи,но компа ми е бавен+тока сопря изведнъж(ЗАЩО ПЛАЩАМЕ НА EVN ДА РАЗВАЛЯТ КОМНПЮТЪТРИТЕ ЛИ?ТОВА НЕ ГО НАПШРАВИХА СНОЩИ ВЕЧЕРТА КОГАТО ВСИЧКИ СПЯТ А ГО ПРАВЯТ ТПЧМО СЕГА...И АЗ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ НА ВСИЧКОТО ОТРГОРЕ!!!) и компа стана супербавен.XP.

МИнавам на XP.

Vista не се трае вече с глупостите и.Писна ми от нвея.Край и топка.Махам я!!!

Някой може ли да ми даде линк от където да си свалям различни езикови пакети, които да вграждам в различните версии на Vista?

Аз съм със Vista Ultimate и тегля пакетите чрез update. Ама бих искал да мога да си ги сваля в разширение .CAB и да ги вграждам във Vista Home Premium, да речем. Правих го това с български пакет, но ми трябват испански и френски.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.