Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Да ми върнат парите тогава,щом са ми я продали в комплект?

Няма смисъл да разсъждаваш така. Добави си още 1GB RAM памет и компютъра ще ти живне. Аз също ползвам оригинален Windows Vista Home Premium и определено има разлика от пиратските копия на Windows. Това ми е мнението, който каквото ще да говори за Windows.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

е биска все пак говорим за лап а там цените не са като за настолнте - и все пак наистина е евтина

+1 за леганите уиндоуси (и всякакъв софтуеър междувпрочем)

е биска все пак говорим за лап а там цените не са като за настолнте - и все пак наистина е евтина

+1 за леганите уиндоуси (и всякакъв софтуеър междувпрочем)

Евала за мнението ти за легалния софтуер. А на sunman_ ще му кажа, че това, което е направил с Windows, от легален Windows Vista Home Premium да мине на пиратски Windows XP SP3 е най тъпото, което може да направи. По-добрия вариант е да си сложи още рам и да си остане с легален Windows и поддръжка за него. Не е скъпа. 40-50лв. е.

Евала за мнението ти за легалния софтуер. А на sunman_ ще му кажа, че това, което е направил с Windows, от легален Windows Vista Home Premium да мине на пиратски Windows XP SP3 е най тъпото, което може да направи. По-добрия вариант е да си сложи още рам и да си остане с легален Windows и поддръжка за него. Не е скъпа. 40-50лв. е.

Откъде знаете че няма подръжка,а легални я си го пазя на диск ц.Аз искам да е легален,но нямам версия ултимате и бизнес.Което според мен е нарушаване правата на потребителя

"....От Майкрософт съветват компютъра с Виста да има поне 2 GB RAM и минимум 2 GHz процесор..."

Ама продават виста като основна ситема на лаптопи с по ниски показатели cool.gif

Откъде знаете че няма подръжка,а легални я си го пазя на диск ц.Аз искам да е легален,но нямам версия ултимате и бизнес.Което според мен е нарушаване правата на потребителя

"....От Майкрософт съветват компютъра с Виста да има поне 2 GB RAM и минимум 2 GHz процесор..."

Ама продават виста като основна ситема на лаптопи с по ниски показатели cool.gif

Определено не си на ясно с някои неща. Tова, че ти нямаш Vista Bussines или Ultimate не означава, че не можеш да си с легален Windows. Не разбирам в случая какво общо имат версиите Bussines и Ultimate? И поддръжка не можеш да имаш докато си с инсталиран пиратски Windows, дори и да имаш 15 диска с оригинален Windows. Аз имах компютър с процесор Sempron 2800+ 1.6 GHz и 2GB RAM с инсталиран Windows Vista Home Premium и Windows си вървеше чудесно на него. За това ти казах, сложи си още 1GB RAM и не махай Windows Vista, за да си останеш с оригиналната версия на Windows. В случая ти трябват 2 GB RAM, за да нямаш проблеми с Vista.

мързеше ме да те цитирам, обаче лаптопите с по-ниски показатели се продават с хоум премиум (даже и с хоум бейсик понякога, която е най-леката възможна: дори няма и аеро)

ти колко лаптопа си виждал по обявите с ултимейт? и с какви показатели са били?

всички са със съвсем иделани, имено за виста, показатели

в страните с нормални цени на подобна техника се продават лаптопи с амд 64х2@ минимиум 4500+ със 2-3 че и с по 4Гб рам и поне 200 хард и операционна система Genuine Windows Vista Home Premium!!!

Аз не харесвам шарениите на Vista. За почитателите на класиката давам линк към едно простичко ръководство за Classic View на Vista: Configuring Windows Vista with the Classic View@www.answersthatwork.com.

Снимка от ръководството:

345y55f.jpg

Изтегли си друга притурка за времето.Например AccuWeather.Много е добра и има времето за 5 дни напред.И е за много градове,дори от най-малките.

какво трябва да направя за да променя града и да го направя да измерва в целзий?

на оригиналния или на някой друг

оригиналния не работи за българия (дори и на оригинална виста, което си е жалко)

гледай в опциите

пишеш името на града на латиница и/или пощенски код

за единиците обикновенно е с чавка

потърси и в галерията за добавки има няколко които изглеждат 1:1 с оригиналния

• 2 седмици по-късно...

Здравейте.Нова съм във форума, но имам нужда от помощта Ви.Имам лаптоп Toshiba с инсталирана Vista.С нея е закупен.Проблемът ми е, че cd-то не ми чете дискове.Пробвах с най-различни, които преди ми е чело и нищо.Чува се, че работи, мига ми лампичката , но не отчита , че има диск вътре.Пробвах да ъпдейтна дривер за cd-то, но ми каза , че няма по-нов.Моля Ви ако някой знае как мога да го оправя да ми помогне.Благодаря предварително

а дискове записани с това устройство разпознават ли се?

на друг копмютър същите тези дискове разпонават ли се?

точен модел на лаптопа, ако можеш да ни кажеш

Хора, при мен имам един лаптоп, който е закупен без ОС. Качих му ultimate sp1 x86, като в торента пишеше, че уинът е активиран и не се нуждае от серийни номера и прочие. Всичко добре, обаче ми изписва, че има 30 дневен период за активация ohmy.gif . Пробвах два различни активатора, като следвах инструкциите стриктно. Всичко ставаше точно както е описано и навсякъде пишеше successful, никъде не даваше грешки по време на "активирането", но в крайна сметка се оказват и безуспешни, защото 30 дневният период си остава. Кажете има ли начин да активирам вистата и как?

мдааа, може и да има начин

но тук не е коректно и е против правилата споделянето на подобна информация

обикновенно лаптопите имат проблеми с виста, ако не са закупени с нея - стой си на хр, да ти е мирна главата, ако не искашда се занимаваш с активиране - успеха не е гарантиран

мдааа, може и да има начин

но тук не е коректно и е против правилата споделянето на подобна информация

обикновенно лаптопите имат проблеми с виста, ако не са закупени с нея - стой си на хр, да ти е мирна главата, ако не искашда се занимаваш с активиране - успеха не е гарантиран

Ако някой знае нещо - ЛС (лично съобщение :(). Иначе това правя в момента - слагам си хр.

ми не виж сега, мога да те насоча към форума който да се опита да ти помогне, само че наистина е въртележка: половината "накрайници" не работят - давай на хр, пък по нататък може и да се измисли нещо

въпроса е да си определиш приоритет: виста или хр, и доколко искаш да си сериозен ако държиш на виста

Хора, при мен имам един лаптоп, който е закупен без ОС. Качих му ultimate sp1 x86, като в торента пишеше, че уинът е активиран и не се нуждае от серийни номера и прочие. Всичко добре, обаче ми изписва, че има 30 дневен период за активация ohmy.gif . Пробвах два различни активатора, като следвах инструкциите стриктно. Всичко ставаше точно както е описано и навсякъде пишеше successful, никъде не даваше грешки по време на "активирането", но в крайна сметка се оказват и безуспешни, защото 30 дневният период си остава. Кажете има ли начин да активирам вистата и как?

Най-добрия начин да я активираш е, като си закупиш лиценз за нея. И проблеми няма да имаш.

Прочетено из правилата на форума:

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.
:) Можеби най невиждания проблем ! Имам лап топ с 4 гб рам поради тази причина си инсталирах 64 бит ОС ВИСТА !!! ПРОБЛЕМА Е СЛЕДНИЯ. ВСИЧКИ ПРОГРАМИ КОИТО СА 32 БИТ ,КАТО SKYPE,MOZILA,INTERNET EXPLORER, И ПОВЕЧЕТО АНТИВИРУСНИ ПРОГРАМИ , НИАМАТ НИКАКВА ВРЪЗКА С ИНТЕРНЕТ!!!!!!!!!!!!!! ЕДИНСТВЕНИЕ НАЧИН ПО КОИТО ИМАМ НИАКЪКВА ВРЪЗКА С ИНТЕРНЕТ Е ПРЕЗ 64 БИТ INTERNET EXPLORER !!! НЕ МОГА ДА СВАЛЯ И НИКАКВИ ТОРЕНТИ !!! ЯВНО И БИТКОМЕТА НЕ РАБОТИ !!! МОЛЯ ВИ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ , ЧЕ ВЕЧЕ НЯКОЛКО ДЕНА НЕ НЕМИРАМ РЕШЕНИЕ !!!!! Извинявам се за големите букви !!!

айдее пак почна дискусията за смисъла от 64 при точно 4гб системи.............

в допълнение: повечето от споменатите от теб програми имат 64 битови версии, или си работят идеално без нужда от специализирани настройки

:ass: Можеби най невиждания проблем ! Имам лап топ с 4 гб рам поради тази причина си инсталирах 64 бит ОС ВИСТА !!! ПРОБЛЕМА Е СЛЕДНИЯ. ВСИЧКИ ПРОГРАМИ КОИТО СА 32 БИТ ,КАТО SKYPE,MOZILA,INTERNET EXPLORER, И ПОВЕЧЕТО АНТИВИРУСНИ ПРОГРАМИ , НИАМАТ НИКАКВА ВРЪЗКА С ИНТЕРНЕТ!!!!!!!!!!!!!! ЕДИНСТВЕНИЕ НАЧИН ПО КОИТО ИМАМ НИАКЪКВА ВРЪЗКА С ИНТЕРНЕТ Е ПРЕЗ 64 БИТ INTERNET EXPLORER !!! НЕ МОГА ДА СВАЛЯ И НИКАКВИ ТОРЕНТИ !!! ЯВНО И БИТКОМЕТА НЕ РАБОТИ !!! МОЛЯ ВИ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ , ЧЕ ВЕЧЕ НЯКОЛКО ДЕНА НЕ НЕМИРАМ РЕШЕНИЕ !!!!! Извинявам се за големите букви !!!

Махни 64-битовата ОС и си сложи 32-битова версия. Това, че си с 4GB RAM не означава, че непременно трябва да слагаш 64-битова ОС. Лично мое мнение е, че все още не е момента, в който можеш да си сложиш 64-битова ОС и да ти е наред всичко. Все още няма 64-битови версии за всички драйвери и програми, поради което до голяма степен се губи смисъла от 64-битова ОС.

Успех с 64-битовата версия на Windows!

Без да искам премахнах част от Шрифтовете и сега почти всички сайтове трябва да ги разглеждам с лупа,толкова е дребен шрифта.Възможно ли е да се промени и от къде?

Махни 64-битовата ОС и си сложи 32-битова версия. Това, че си с 4GB RAM не означава, че непременно трябва да слагаш 64-битова ОС. Лично мое мнение е, че все още не е момента, в който можеш да си сложиш 64-битова ОС и да ти е наред всичко. Все още няма 64-битови версии за всички драйвери и програми, поради което до голяма степен се губи смисъла от 64-битова ОС.

Успех с 64-битовата версия на Windows!

В този форум пишем на кирилица

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Без да искам премахнах част от Шрифтовете и сега почти всички сайтове трябва да ги разглеждам с лупа,толкова е дребен шрифта.Възможно ли е да се промени и от къде?

Когато си в браузъра натисни Ctrl и + колкото пъти ти е нужно, увеличава cool.gif , едва ли е от загубени(?) шрифтове!

Пробвай да ги възстановиш от диска.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=842920

Потребителя не се е справил с проблема въпреки голямата помощ,може на тебе да помогне темата.

а принципно е обратното: с течение на времето Виста стартира все по-бързо и по-бързо (поне на теория, на практика понякога не се усеща) заради прекрасния Preftech, и това е най-приятната разлика от ХР

Четох четох и се не стърпях...от година вече съм с един Асер 5720зет,който се опитах да продам,щот си бех харесал по-мощна махина 6920,но не би,та 1.46 дуокор,2 гиги рам,8400джие еНвидия и защо ли немога да се оплача...нет/поне 10стр вМозила/+Ексел+фотошоп+Биткомет+Муле+евентуално некоя игра на пауза,щот съм на работа ...и кво ...работи,не запецва ,верно с тия сичките бавно ми конверртира снимките от Неф в джипег..........тамън да си отпия от колата .... ;) ;) ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.