Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

по пътя на логиката ще е или 6 или 10

по-скоро 10 от 10

Привет колега!!!А,а,а,а, :) това не го разбрах!!!Какво значи 10 от 10,малко да ме светнеш!

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Средната оценка за моята конфигурация е 4.8

Имам познат, работещ в сервиз, който веднъж като говорихме за виста ми сподели как някакво клиентче се радвало, че Виста му оценявала конфигурацията с 6. :)

За оценка 10 от 10.... трябва да е е*ати и машината :)

Средната оценка за моята конфигурация е 4.8

Имам познат, работещ в сервиз, който веднъж като говорихме за виста ми сподели как някакво клиентче се радвало, че Виста му оценявала конфигурацията с 6. :)

За оценка 10 от 10.... трябва да е е*ати и машината :whist:

Направил съм тема специално за оценките във Виста пишете за това там.А иначе мойта най-малката е 5.1 и като такова ми го оценява.

Джентълмени,знам че темата е разисквана,но съвсем се омотах с изчисления и моля за помощ!Искам ръчно да настроя размера на виртуалната памет.Дава ми(компа) препоръчителни 1437 МБ.Машината ми не е върха на технологиите и аз имам 1 Г-га ,но от него се шерват 64 Мб за видео картата.С Виста Basic съм естестествено,но какъв да бъде първоначалния размер и какъв максималния размер на памет,не мога да разбера!!!Тези препоръчани 1437 къде да ги стоваря!Абе тъмна Индия!!!Моля помогнете на тъпака и кажете какви стойности да задам!Благодаря!!!

Настройването на виртуалната памет се изчислява 1,5 пъти РАМ паметта ти, а не 2,5 пъти.

Колко е най-голямата оценка,кояро дава Виста там за ценка за производителността на Windows-a?

Най-голямата оценка е 5.9 под Windows Vista, а под Windows 7 е вдигната на 9.9. Поне така го показва като максимално при тест.

Някой знае ли как да разкарам това то windows xplorer

Като смениш ОС.

Като смениш ОС.

Въобще не си прав ! Аз има същата ОС и съм се отървал от това.

Към Vulkan_bg: пробвай с Adjust visual effect, аз май от там го махнах.

Не е от там.Като кликнеш на мястото с дясно копче на мишката,избери скрий прозореца за подробни данни.Но после ако решиш да я сложиш отново не знам как става.

Редактирано от betoveni (преглед на промените)

Реших да я пробвам тази прехвалена Виста, но още в началото не се харесахме :rolleyes:

Качих MSDN 64- битов релийз (чист и хубав)...Направих си настройките (драйвери, UAC и т.н.) без да tweak-вам засега.

Бачкаше си 1-2 часа...Активирах я...получих GENUINE...бачкаше още малко и гръм...

При опит за стартиране на файлове ми казваше, че нямам права...а съм админ...пробвах да си дам права => не иска и да чуе...

Пробвах с десен бутон (Run as administrator...) пак същото...

Опитвам се да стартирам, който и да е инсталационен файл и ми казва ..data structure error (така на всички *.exe-та и не само на тях)...

Само клипове и музика отваряше (но някои филми не, защото не бях стигнал до кодеците)...

Снимките вече нямаха Preview в софтуера за преглеждане на изображения в VISTA.

Казваше ми да пусна chkdsk...пуснах, макар че искаше рестарт...И при XP се иска такъв, но само при проверка на активния дял...а тук за всичките...

Рестартирах...направи си проверката (изтри един куп indexing errors от 2-та фаза от общо 5-те такива), зареди и пак същата "ху*ня"...

Едва ли е било вирус, защото даваше тази грешка "data structure error" за всички дялове...

Под другата инсталация на XP--то на другия дял нищо не открих...и файловете си стартираха (успокоих се)...

Лично аз много се съмнявах, че са се прецакали новите дискове по едно и също време...

Помислих си да не съм разместил някои кабел, докато си слагах РАМ-а (че ми е малко тясно мястото в кутията)...

Гледам кабелите наред, рама го тествах с вградения "windows memory diagnostic" => нямаше грешки.(Тя Виста е капризна и ако беше от това нямаше да се инсталира изобщо)...

И постоянно "data structute error"...пусни chkdsk...пуснах пълен скан на всичко дялове...нямаше никакви поразии..

При последвалия нов рестарт...ми изписа вече, за някакви грешки в boot секторите...но пък си зареди успешно, но без да бачка.

Всички драйвъри си качих, без тези за SM Bus-a...Предполагам, че са били за чипсета. Не можах да ги кача, защото не можеше да стартирам никакви exe-та...

Или за засекли activation-a, защото тези неща се случиха май точно след него и след като си направих настройките за нета и се вързах да посърфирам на воля...

Или съм бутнал нещо или е някакъв бъг. Аз намерих и теми в нета за подобни проблеми, но не и за подобни на моя симптоми...

http://support.microsoft.com/?kbid=930627

Незнам дали да я мъча повече или да си остана на XP-то...Лесно ще се разбере дали е от активацията...Просто ще я кача пак без такава. (за 30-тина дена и ще я актуализирам на max.).

Ако пак имам проблеми ще и кажа Astalavista :P

Дори и при обновяването да ми се прецака I.E. (както ме посъветва kokomil) аз не го използвам...

То има и бета на SP2 и даже някои са доволни, ама няма да рискувам засега :P

Може и аз да сваля някакъв друг релийз, макар този да е хубав (уж)...

Освен да пробвам с драйверите от диска на дъното.Би трябвало да има и за Виста.Нали дъното е на 1 год. а Виста е на 2 и отгоре.

Аз четох, че сама си ги намирала. А тези които не намери да си ги тегля ръчно (по-нови версии)...не стана така само за тези на видеокартата и тези за SM Bus-a...

Май ще е от активацията...След рестарта се отрегистрира и пак стана триалче...

Нали имала подобрен анти-пиратски механизъм в SP1...Ще и пробвам само демото тогава...

Не може да съм барнал нещо, което не трябва, дори да я качвам за първи път, защото всичко си е на английски и е 90% като XP.Само менюта са сменени.

Странно и защо при видеокарта HD 4850 Toxic с поддръжка на DirectX 10.1 ми се показва версия 10...при тестване с dxdiag...

Иначе е много красива, като я изпънах на маск => признавам ;)

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

колега има 1 активиран релииз без сп1 на лицето Joroooooo (ultimate)

стига да не говорим за лаптоп с него досега няма проблеми

колега има 1 активиран релииз без сп1 на лицето Joroooooo (ultimate)

стига да не говорим за лаптоп с него досега няма проблеми

Благодаря колега !

Засега май я стабилизирах и активирах успешно.

Причините за проблема ще си останат загадка.

Сега са инсталирани всички критични актуализации + драйвери + програми и т.н. и всичко си бачка на 6+ засега.

Възможно е да е имало и някакво объркване с 2-рия хардиск.

Копирах цялото инфо от него, събрах му дяловете в един и му затрих partition-а (Unallocated space).

Забраних го от биос-а и си качих Vista-та на по-бързия хардиск. След това го пуснах пак от Биос-а по-стария.

Май щеше да е по-лесно да му дръпна кабела, но не ми се отваряше машината.

Причината, за тези действия е, че и двата харда са PRIMARY и не исках проблеми с boot секторите... biggrin.gif

Реших да я пробвам тази прехвалена Виста, но още в началото не се харесахме :ph34r:

Качих MSDN 64- битов релийз (чист и хубав)...Направих си настройките (драйвери, UAC и т.н.) без да tweak-вам засега.

Бачкаше си 1-2 часа...Активирах я...получих GENUINE...бачкаше още малко и гръм...

При опит за стартиране на файлове ми казваше, че нямам права...а съм админ...пробвах да си дам права => не иска и да чуе...

Пробвах с десен бутон (Run as administrator...) пак същото...

Опитвам се да стартирам, който и да е инсталационен файл и ми казва ..data structure error (така на всички *.exe-та и не само на тях)...

Само клипове и музика отваряше (но някои филми не, защото не бях стигнал до кодеците)...

Снимките вече нямаха Preview в софтуера за преглеждане на изображения в VISTA.

Казваше ми да пусна chkdsk...пуснах, макар че искаше рестарт...И при XP се иска такъв, но само при проверка на активния дял...а тук за всичките...

Рестартирах...направи си проверката (изтри един куп indexing errors от 2-та фаза от общо 5-те такива), зареди и пак същата "ху*ня"...

Едва ли е било вирус, защото даваше тази грешка "data structure error" за всички дялове...

Под другата инсталация на XP--то на другия дял нищо не открих...и файловете си стартираха (успокоих се)...

Лично аз много се съмнявах, че са се прецакали новите дискове по едно и също време...

Помислих си да не съм разместил някои кабел, докато си слагах РАМ-а (че ми е малко тясно мястото в кутията)...

Гледам кабелите наред, рама го тествах с вградения "windows memory diagnostic" => нямаше грешки.(Тя Виста е капризна и ако беше от това нямаше да се инсталира изобщо)...

И постоянно "data structute error"...пусни chkdsk...пуснах пълен скан на всичко дялове...нямаше никакви поразии..

При последвалия нов рестарт...ми изписа вече, за някакви грешки в boot секторите...но пък си зареди успешно, но без да бачка.

Всички драйвъри си качих, без тези за SM Bus-a...Предполагам, че са били за чипсета. Не можах да ги кача, защото не можеше да стартирам никакви exe-та...

Или за засекли activation-a, защото тези неща се случиха май точно след него и след като си направих настройките за нета и се вързах да посърфирам на воля...

Или съм бутнал нещо или е някакъв бъг. Аз намерих и теми в нета за подобни проблеми, но не и за подобни на моя симптоми...

http://support.microsoft.com/?kbid=930627

Незнам дали да я мъча повече или да си остана на XP-то...Лесно ще се разбере дали е от активацията...Просто ще я кача пак без такава. (за 30-тина дена и ще я актуализирам на max.).

Ако пак имам проблеми ще и кажа Astalavista :ph34r:

Дори и при обновяването да ми се прецака I.E. (както ме посъветва kokomil) аз не го използвам...

То има и бета на SP2 и даже някои са доволни, ама няма да рискувам засега ;)

Може и аз да сваля някакъв друг релийз, макар този да е хубав (уж)...

Освен да пробвам с драйверите от диска на дъното.Би трябвало да има и за Виста.Нали дъното е на 1 год. а Виста е на 2 и отгоре.

Аз четох, че сама си ги намирала. А тези които не намери да си ги тегля ръчно (по-нови версии)...не стана така само за тези на видеокартата и тези за SM Bus-a...

Май ще е от активацията...След рестарта се отрегистрира и пак стана триалче...

Нали имала подобрен анти-пиратски механизъм в SP1...Ще и пробвам само демото тогава...

Не може да съм барнал нещо, което не трябва, дори да я качвам за първи път, защото всичко си е на английски и е 90% като XP.Само менюта са сменени.

Странно и защо при видеокарта HD 4850 Toxic с поддръжка на DirectX 10.1 ми се показва версия 10...при тестване с dxdiag...

Иначе е много красива, като я изпънах на маск => признавам ;)

B-boy, защо аз нямам тези проблеми? Аз съм с лицензирана Windows Vista Home Premium 32-бита и до сега не съм срещнал тези проблеми. От както сложих лицензирана ОС забелязах, че има разлика спрямо пиратските копия(активирани с кракове) не само проблеми от този сорт, но и от към производителност също. Това е лично мое мнение, до което стигнах при използване и на двата вида ОС. За DirectX, Windows Vista поддържа само DirectX 10 и затова ти изписва 10. Windows 7 ще поддържа 10.1 и в последствие 11.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

B-boy, защо аз нямам тези проблеми? Аз съм с лицензирана Windows Vista Home Premium 32-бита и до сега не съм срещнал тези проблеми. От както сложих лицензирана ОС забелязах, че има разлика спрямо пиратските копия(активирани с кракове) не само проблеми от този сорт, но и от към производителност също. Това е лично мое мнение, до което стигнах при използване и на двата вида ОС. За DirectX, Windows Vista поддържа само DirectX 10 и затова ти изписва 10. Windows 7 ще поддържа 10.1 и в последствие 11.

Да има разлика че Пиратската не струва нищо а Оригинала е 300$ - страшно си прав. Но да влияе на производителността - Абсурд. Който иска производителност не ползва ...... а Линукс.

Използване на обидни квалификации

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Да има разлика че Пиратската не струва нищо а Оригинала е 300$ - страшно си прав. Но да влияе на производителността - Абсурд. Който иска производителност не ползва ...... а Линукс.

Аз когато бях с "пиратска" процесора нормално се товареше на 25-30 процента,сега е 2-5.Е кажи имали разлика...

Аз когато бях с "пиратска" процесора нормално се товареше на 25-30 процента,сега е 2-5.Е кажи имали разлика...

Струва ми се,че колегата по горе е прав!!!С пиратска съм,а процеса се товари max на 13-15,навярно проблема при теб е бил другаде Betoveni.

Редактирано от stashek (преглед на промените)

е отчетете факта че има 6 различни версии на уин, не ползвате всички една и съща на еди и същи, като хардуеърна окомплектовка, машини а и разликата между версиите не е само 1 аеро

е отчетете факта че има 6 различни версии на уин, не ползвате всички една и съща на еди и същи, като хардуеърна окомплектовка, машини а и разликата между версиите не е само 1 аеро

За различните версии си много прав, но никой не може да ме разубеди в нещо, което съм установил от личен опит за пиратски и оригинален Windows. За мен има разлика между еднакви версии на Windows. С пиратския имам много повече проблеми. И още веднъж казвам, това е лично мнение и не желая да споря.

не съм казал нищо против мнението ти - дори напротив

+1

Здравейте,

Имам лаптоп с Vista Home и декстоп с XP Home, които са свързани помежду си и с нета посредством рутер. Искам да шерна папка от XP така, че да мога да чета от нея с вистата. Проблемът е, че и двата компютъра се виждат помежду си, но и при двата при опит от единия да отворя шернатите папки на другия ми дава грешка. Работи само папката Public на вистата, но и там ако от XP кача нещо то се вижда и от двата, а ако го кача от виста XP-то не вижда файла. Имали ли сте подобен проблем?

не съм казал нищо против мнението ти - дори напротив

+1

Знам. Разбрах те много добре. Просто в отговора писах.

Защо производителността е 1,0. Видеокартата все пак не е чак толкова слаба, а и е нова н видеа 9500гт. На стария комп с вгранена в дъноно нвидеа 6100 беше 2, а сега с нова, отделна и по мощна видеокарта е 1,0?

Защо производителността е 1,0. Видеокартата все пак не е чак толкова слаба, а и е нова н видеа 9500гт. На стария комп с вгранена в дъноно нвидеа 6100 беше 2, а сега с нова, отделна и по мощна видеокарта е 1,0?

Сложи си актуален видео драйвер.

Благодаря за помощтта, номера стана. Само да попитам хоум премиум добър избор ли е, като се има предвид що за комп имам.

при такъв хардуеър вече се губи значението на версията по отношение на натовареност

по-скоро прецени кое издание притежава софтуеъра от който имаш или нямаш нужда

Сложи си актуален видео драйвер.

Същия проблем е при мен!!!Колега къде да диря тия видео драйвъри!!!!Нали уж тая чума сама си търси актуалните драйвъри!!!Дайте едно рамо и на мен!!!!!Благодаря!!!!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.