Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Не помогна. Пак си стоят тия неща. Според мен би трябвало да ги има във View, да ама ги няма.

Едит: Всичко си е както по старо му. Благодаря за помощта. Единствено ми изчезна Nokia Phone Browser, но не е болка за умиране. Той се пожертва геройски за мен. :angry:

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Колеги,имам въпрос!С вградена памет съм и в момента е 64МБ.Чета из разни форуми,статии и прочие мнения колко памет ми трябва за графиката.Нямам аеро и с 64МБ си баца О.К.Пишат обаче -та дори в наръчника на Виста-голямата тухла че видеото трябва да е минимум 128 МБ.Аре да ме светнете моля и да го изясня за себе си това.Проблема,е че съм с една гъбка Рам и да заделям още 64 при положение си че си баца ми се вижда леко тъпо-освен разбира се ако има основателна причина за това!Благодаря за съветите предварително!

Добре де, как се осира??? При мене всичко е ок. Само като копирам файлове на PSP-то loading-a не се пълни, а най-накрая се пълни всичко наведнъж...

Колеги,имам въпрос!С вградена памет съм и в момента е 64МБ.Чета из разни форуми,статии и прочие мнения колко памет ми трябва за графиката.Нямам аеро и с 64МБ си баца О.К.Пишат обаче -та дори в наръчника на Виста-голямата тухла че видеото трябва да е минимум 128 МБ.Аре да ме светнете моля и да го изясня за себе си това.Проблема,е че съм с една гъбка Рам и да заделям още 64 при положение си че си баца ми се вижда леко тъпо-освен разбира се ако има основателна причина за това!Благодаря за съветите предварително!

я пак ма по-внимателно че нещо не успях да зацепя

значи си с вградена карта (модел?) с 64 мб

нямаш или имаш аеро (помня че май си с бейсик, тъй че => нямаш)

ако те притеснява да поясня: с хоум премиум=бейсик+аеро+Windows media Center (много удобен плейър според мен) и ....ииии...+още други глезотиики от който голяма нужда и смисъл няма

а ултимате=премиум/бизнес+систем рестор+Windows Ultimate extras (игри, звукови схеми и тем подобни глезотиики)+разни неща които няма да ти се наложи да използваш

тъй че ако не държиш на ефектите оставай на бейсик

или минаваш на хоум премиум и изключваш аерото (ако решиш да се възползваш от другите добавки)

с тая картичка ще ти е много тегаво приятелю........

иии в заключение: щом си баца не го пипай и не обръщай внимание какво пише за минимални и/или препоръчителни изисквания - това винаги са били субективни фактори

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Ако се повтарям с някоя друга тема съжалявам но не открих,значи имам следния проблем от два дена съм с windows vista ultimate x84 и почти всички ми правят проблеми като ме изкарва от играта и ми изписва "Display driver stop responding and sucsessfuly recovered".преди това бях с ХП но нямах никакви проблеми,сложил съм си последните драйвъри и не помага.Конфгурацията ми е mb:gb ep45-ds4 cpu:c2d e8400 ram2x2corsair 1066 video:sapphire hd4850 512mb psu fortron 500w.Да се връщам ли на ХП или има някакво решение?

драйвъри от къде свали и инсталира

от сайта на ати.амд или от сайта на сапфир

сввали тези от сайта на сапфир

драйвъри от къде свали и инсталира

от сайта на ати.амд или от сайта на сапфир

сввали тези от сайта на сапфир

И от двата сайта съм пробвал пак същата работа..

И от двата сайта съм пробвал пак същата работа..

Аз също имах на скоро такъв проблем и се оказа, че видео картата не е наред, та я замених с нова в сервиза. Тествай видео картата си.

Колеги,минах на Home Premium-приятно ме изненада Мedia Center- тази функция с всичките и джаджи!Появиха се обаче два проблема,за които нямам решение!Част от снимките ми излизат кристално чисти и ясни,а останалите са нефокусирани и размазани!Това ама хич не ми се нрави! laugh.gif Дайте малко акъл какво се е омазало!И втория проблем-изпратиха ми от Щатите два видео клипа,които са eml.Отварям ги с Оffice Power Point,но не ми се появяват в видео-то на Меdia Center.Предполагам,че трябва да ги конвертна,но все пак ми се иска да поставя и тук въпроса!

1. http://filext.com/file-extension/eml

2. Windows Foto Galery ли използваш за графичните материали? забрави я, и иползвай Irfan View

3. комбинирай WMC със това или това - стига разбира се да не използваш плейър с вградени кодеци

я дай 1-2 сники за сравнение

My Winamp is playing: 4. Manowar - Die For Metal - поздравче к*****та

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Здрасти,колега!!!!

Абе аз кодеците ги лепнах без проблем и това се оправи!Проблема с фотото обаче остава!Казваш да не използвам Photo Gallery-лошо нема обаче тя не си ли търсеше сама снимките в компа?Ще пробвам Irfan-a,но аз си мисля,че по скоро омазах нещата с една добавка-Xoopit-a към G-mail-a!(на Лисата),но сигурен не мога да бъда!!!Излезна обаче нешо странно!Разкарах Дифендера,щото си бацам с последния KIS,но при update,компа ми изцвили,даде грешка -а именно-не може да се Up-e щото защитната стена не го пускала!Добавих адресите на чичо Бил към изключенията,но все същото!Включих Defender-a,и си всичко си тръгна на 6.А сега ми обяснете кво е това!Преди с Basic-a, с изключен Дифендър-нямах никакви проблеми!

П.с.Погледни във форума на Лисата,вчерашния ми пост!

Бъди здрав!

Искам да ви попитам, това "суап място" което е 8400гб, за какво точно се използва, защото диска ми Ц е 40гб и имам 13 свободни, а всичко което имам на него заема някаде 8-9гб, другото място не мога да разбера къде е, по точно разбирам че е заето от "суап..." и от "виртуалната памет", но искам да разбера какво е това "суап..." и имали смисъл да използва толкова много дисково пространство? И също така 12гб виртуална памет мисля, че е много, до колко и от къде ме съветвате да я смаля? И това "суап място" също нз от къде се промена sad.gif. Ето pick на който може да видите всичко. Благодаря ви предварително :P

добре де промених от advenced system seting виртуалната ми памет на 2500 до 3000, но в еверест показва на 2 места суап мястото и на едното си е около 6гб, а на другото писхе от 2500 до 3000 както го направих, а виртуалната памет пише че е 10гб. Нали този суап... всъщност е един файл page... от C:\ който е виртуалната памет, поне това разбрах от многото мнения които четох в онази тема и в други подобни? Само че във еверест пише нещо друго... eto

И моляви кажете ми с мойте 4гб рам... как да си наглася настройките, колко виртуална е най-добре да имам и т.н. Защото 4те гб рам не съм ги пълнил до сега, но в еверест пише че използвам и 2-3 виртуална памет, нз защо? И между другото изключих систем рестор за Ц и ми освободи 5гб място!

добре де промених от advenced system seting виртуалната ми памет на 2500 до 3000, но в еверест показва на 2 места суап мястото и на едното си е около 6гб, а на другото писхе от 2500 до 3000 както го направих, а виртуалната памет пише че е 10гб. Нали този суап... всъщност е един файл page... от C:\ който е виртуалната памет, поне това разбрах от многото мнения които четох в онази тема и в други подобни? Само че във еверест пише нещо друго... eto

И моляви кажете ми с мойте 4гб рам... как да си наглася настройките, колко виртуална е най-добре да имам и т.н. Защото 4те гб рам не съм ги пълнил до сега, но в еверест пише че използвам и 2-3 виртуална памет, нз защо? И между другото изключих систем рестор за Ц и ми освободи 5гб място!

Няма смисъл изцяло да премахваш restore-a на Вистата!Остави и 1Г-га все пак да има нещо,на което да се опреш при омазване!По назад в темата страница или две,друг колега дори е дал готова стойност от 1 Г-га(няма графичен дизайн не търси!).През команден прозорец-copy-paste и си готов!По принцип от Майкрософт казват да е x1.5.Ти имаш много памет,има съвети дори за изключване на опцията,но на мен ми се струва и че да му метнеш по 2 няма да плачеш!!!

vssadmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /Maxsize=1GB-да черпиш колегата rvp.(стойностите за restore-на 1Г-га)

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Няма смисъл изцяло да премахваш restore-a на Вистата!Остави и 1Г-га все пак да има нещо,на което да се опреш при омазване!По назад в темата страница или две,друг колега дори е дал готова стойност от 1 Г-га(няма графичен дизайн не търси!).През команден прозорец-copy-paste и си готов!По принцип от Майкрософт казват да е x1.5.Ти имаш много памет,има съвети дори за изключване на опцията,но на мен ми се струва и че да му метнеш по 2 няма да плачеш!!!

vssadmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /Maxsize=1GB-да черпиш колегата rvp.(стойностите за restore-на 1Г-га)

ами направих го, от рън-а, но не ми се свали мястото, а и като вляза в настройките Ц-то си седи отметнато... така ли трябва да е или ... А може би след рестарт ще се промени знам ли ... :rolleyes:

Имам въпрос при инсталацията на виста , диск C: си го оставих 20Gb което ми е малко защото съм пуснал опцията да се ъпдейтва и ми заема прекалено много място а на C: нямам. Има ли начин от windows vista да взема от единия дял 5Гб например D: и да ги прехвърля на диск C: за да ми стане 25ГБ

ами направих го, от рън-а, но не ми се свали мястото, а и като вляза в настройките Ц-то си седи отметнато... така ли трябва да е или ... А може би след рестарт ще се промени знам ли ... :rolleyes:

Amи просто трябва да създадеш нова начална точка!То си е опция която ти е в джама!Аз съм лепнал бг на Вистата,създаване е точно под самия джам,където ти седи чавката и Ц -то и Д-то.Само дето не сванах-какъв run.Отваряш команден прозорец колега!!От там го задаваш-10-сек по-късно ти се изписва,че параметрите са успешно променени!Това е!Ти да не шофираш XP??? :B)A що се отнася до C-съветвам те да му зададеш чувствително повече от 5 Г-га!

Абе колеги!!!Днес реших малко да отскоча до Русия-така за разходка cool.gif ,та скивам другарите масово свалят някакъв пакет за който се твърди,че е официалния релийз на Седмицата!На мен ми мези ала Виста,ама.....Някой ориентира ли се!Официално още СП2 няма,а те Седмица!Ако някой има инфо да метне!Аз също ще разгледам по подробно горното!!!

LeGaL^CriMeR, става с partition manager. Пробвай с някой на Acronis или Norton.

ЕДИТ: Ааа тук ми подшушнаха нещо. Самата Виста имала функция за промяна размера на дяловете. Прегледай Control Panel или Administrative Tools...там някаде трябва да е...

Редактирано от rvp (преглед на промените)

та според последни данни:

сп2 - ~април

ие8 rc - ~началото на годината, след което следва финал

Windows 7 - ~2010 година

преди тези дати всичко е неофициално, RC (такъв отново ще има за сп2) и/или fake

това са последните проекти на мс, засега

и не бъди егоист, дай да погледаме и ние за какво иде реч

та според последни данни:

сп2 - ~април

ие8 rc - ~началото на годината, след което следва финал

Windows 7 - ~2010 година

преди тези дати всичко е неофициално, RC (такъв отново ще има за сп2) и/или fake

това са последните проекти на мс, засега

и не бъди егоист, дай да погледаме и ние за какво иде реч

;) Привет Колега!С най голямо удоволстие тук.Да да не забравя-според това,от утре май ще може да се сваля SP2!!!!!.Като сме на темата-изведнъж ми се появи руски език в езици,а дори не съм го слагал!Та сега си имам EN-BG-RU??????Идеи как да разкарам RU?????

и така имам проблем когато пусна картината в clone (GeForce9800GTX+ )режим картината при филмите на телевизора а той е 37 инча Самсунг ЛСД се накъсва при рязко движение във филма на XP нямах проблем , според мен проблема е в Vertical Syng опцията но къде е тя на The KM Player ?

сташ, това може и да е вярно

само че само хората с акаунти в msdn и technet , ще могат да го свалят - всъщност това са единствените места от които Windows със сигурност да бъде свален легално от интернет (поне според мен)

така че ще чакаш торрент по тракерите

предвид часовата разлика и разни други времеемки операции: по никулден най-рано

а и обърни внимание: това си е бета издание - колкото и да обичам да се занимавам с бета програми, сп на Win OS качвам само и единствено през Windows Update - дори да трябва да чакам 2 месеца след пускането му в Download center-а на MS

имайте си едно наум от историята със СП1: първата появила се версия може би ще е 6-езикова, а тази с български, няколко месеца по-късно

uninstall .....

1277077_t.jpg

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.