Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

пачват се 3 файла, но това не би трябвало да е проблем

в сп2 тези файлове са променени и той може да се инсталира върху тях -

кога даде грешка преди или след рестарт?

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

забравих да питам за текста на грешката но нищо - следващия път

би трябвало да е направило рестор и да е върнало файловете в състоянието им преди стартиране на сетъпа

пробвай пак

другия вариант (ако си сигурен че грешката е в theme файловете) е е да използваш sfc scannow и след рестарта пачнатите файлове трябва да са в оригиналното си състояние (разбираш надявам се, че това ще направи външните теми и msstyles и първоначално ще използва windows classic тема)

след инсталация, ако за темите използваш примерно Vista Glazz, няма да можеш да пачваш защото сп2 променя uxtheme.dll

ако все пак държиш да експериментираш малко по-назад Stashek е дал линк за информация

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Само внимавай с този link,щото колегата Aquaris хубаво подчерта за красотата на омазването при тия замествания!Аз от там май си прихванах един Norton Scan дето не можах да махна после два дена,неговата.......Още се вбесявам като се сетя!!!Другия вариант е ако имаш опция Take Ownership в контекстното(аз я сложих,щото умирам да човъркам и после да занимавам целия форум с дивотийте ми и да искам съвети)с нея да върнеш предишния вид,но със scannow май е по сигурно!!!

И един въпрос-мисля че мястото му е тук!Много ми хареса новия шрифт на Седмицата!!!Къде мога да го намеря и да си го сложа на Вистата!Уж е seq. ама определено е по различен!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Кой е този Вистаджийския? Чух, че ще се осигурява поддръжка чак при появата на SP2.

Интересува ме ако можеш да посочиш линк или нещо от сорта.

Предварителни благодарности :angry:

Имах предвид стандартната bluetooth поддръжка на виста. При мен винаги си я е имало. Vista Home Premium SP1 вече с новия SP2. :)

Здравейте

Имам проблем с Виста

На всяка папка задавам някакви настройки за изглед, но изляза ли от нея пак са се върнали на фабричните."Remember each folders view settings " ми е активирано.Къде може да е проблема?

виждам че другия потребител след мен ще отговори затова ще си позволя 1 коментар; това не е проблем, това е каприз и претенция

Здравейте имам проблем с WMP 11 под Виста. Щом стартирам някои филм само звук има но не и картина.На другите плейър-си си вървят филмите. Преинсталирах кодеците но няма ефект.Пробвах да го ъпдейтна WMP но не ми позволи.Каза ми уиндоуса, че съм с по-нова версия 11.0.60001.7000 и не можело да сложа тази, която било по-стара.Скоро си сложих и SP1.Не мога да определя дали от него е проблема или от нещо друго.Моля за помощ.

Логично !

Неможе серйните номера да са съвместими от една оперативна система за друга.Затова отиди там от където си закупил въпросният лаптоп и си поискай диска.Но може да се окаже,че няма такъв ,а да имаш Recovery партишън и оперативната система да се инсталира от там.

Затова послушай Tihichko и направи image на всички партишъни на харда ,особено на този който е за recovery.

И след това прави каквото пожелаеш и тествай както знаеш. biggrin.gif

Да,но какво правим,ако преинстала на Вистата от самото начало започва с грешки (м/у 950 и1150!!! според разл.програми за поправка на регистри,някои сертифицирани от Майкрософт) , а някои от служ.програми дори не може да ги инсталира (Sonic Mastering Studio и др.) и в същото време отказват да ми дадат инст.диск. А имам функция за поправка на ОС с помоща на инстал.диск.Също така всяка преинсталация ми дава ключ, различен от този,отбелязан на стикера. Какви са правата ми като потребител в този случай? Моля за компетентно мнение. Гаранцията ми не е изтекла,а в сервиза отказват да се занимават с операционни системи. А кода от стикера съм го регистрирал в срока за гаранцията.

Здравейте имам проблем с WMP 11 под Виста. Щом стартирам някои филм само звук има но не и картина.На другите плейър-си си вървят филмите. Преинсталирах кодеците но няма ефект.Пробвах да го ъпдейтна WMP но не ми позволи.Каза ми уиндоуса, че съм с по-нова версия 11.0.60001.7000 и не можело да сложа тази, която било по-стара.Скоро си сложих и SP1.Не мога да определя дали от него е проблема или от нещо друго.Моля за помощ.
Не е от SP1. От кодеците е, след преинсталация е така. Махни всички кодеци и сложи Vista Codec Pack или по-добре Cole 2 Advanced и смятам,че ще се оправи. А версията ти винаги ще е най-новата,ако си пуснал автоматичнo Windows Update.

Хора занчи скоро си сложих Windows Vista SP1 дотук всички добре пооправих някои неща,но имам проблем с игрите.

Та проблема е следниа като тръгна да инсталирам някоя игра(примерно GTA IV) ми дава постоянно различни грешки(преди това бях с Windows XP SP3 играта си вървеше там)ето една от грешките:

CRC error.The file E:\Installed games\GTA\Grand Theft Auto IV\movies\weazel.bik doesn't match the file in the setup's.cab file.The medium from wich you are running the setup may be corrupted ;contact your soft vendor

Напваих опит и с NFS Undercover която също тръгваше под XP при инсталацията й нямаше грешки но когато се опитах да я стартирам нестава нищо sad.gif .Ако някой си има на представа как могат да се оправят тези проблеми да пише.

Забравих да уточня че вистата е 64 bit

Редактирано от Didkuu (преглед на промените)

игрите който сте играли на Хр, могат да бъдат играни и на Виста

Колеги-взех си една флаш-ка (2 Г-га)с хубавото намерение да използвам Ready Boost и да увелича паметта!!!Тестува я компа и Вистата ми заяви,че нямало техническите параметри за това!Каква flash ми трябва, да му се не знае!И няма ли някакъв начин да "измамя" системата и това да проработи.Благодаря предварително!

защо си мисля че това го няма като опция при хоум версиите

на ултимейт ми го засече като вкарах microSD-то

едно поздравче

My Winamp is playing: 13. Eagles - Hotel California

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

защо си мисля че това го няма като опция при хоум версиите

на ултимейт ми го засече като вкарах microSD-то

едно поздравче

My Winamp is playing: 13. Eagles - Hotel California

Мерси за поздрава колега!!!Чакай малко сега,ако те разбирам правилно трябва да съм с Ultimate ли за да проработи???Като сложих флашката опцията си излезна-просто ми каза че характеристиките и не ставали за speed system или каквото беше!

Колеги-взех си една флаш-ка (2 Г-га)с хубавото намерение да използвам Ready Boost и да увелича паметта!!!Тестува я компа и Вистата ми заяви,че нямало техническите параметри за това!Каква flash ми трябва, да му се не знае!И няма ли някакъв начин да "измамя" системата и това да проработи.Благодаря предварително!

Флашката най-вероятно е прекалено бавна и затова вистата ти дава това съобщение. ReadyBoost се поддържа във всички версии.

Значи колеги-малка поправка!!!Флашката проработи!!!Сега реално ситуацията е следната:имам 1 Г-га РАМ в компа като към него чрез Ready Boost имам още 1880 МБ.Въпроса ми е следния-ако искам да задам стойност на паметта в настройките,се задават еднакви стойности за горна и долна граница като се умножава по 1.5.Сега при допълнителната памет от Флаша ТРЯБВА ли да прибавя към 1-ната гъбка РАМ в компа и тези 1880 МБ ,след което да умножа по 1.5 или в настройките трябва стойността да се остави калкулирана само върху този 1 Г-га байт???Надявам се да съм го обяснил лесно за разбиране!!!Още повече че производителността и коефицента на Вистата не се е променил!

Значи колеги-малка поправка!!!Флашката проработи!!!Сега реално ситуацията е следната:имам 1 Г-га РАМ в компа като към него чрез Ready Boost имам още 1880 МБ.Въпроса ми е следния-ако искам да задам стойност на паметта в настройките,се задават еднакви стойности за горна и долна граница като се умножава по 1.5.Сега при допълнителната памет от Флаша ТРЯБВА ли да прибавя към 1-ната гъбка РАМ в компа и тези 1880 МБ ,след което да умножа по 1.5 или в настройките трябва стойността да се остави калкулирана само върху този 1 Г-га байт???Надявам се да съм го обяснил лесно за разбиране!!!Още повече че производителността и коефицента на Вистата не се е променил!

Не си мисли, че в момента си си увеличил рам паметта. Флаш паметта не се използва като рам, а само увеличава кеша и бързодействието. Това, което искаш да направиш няма общо с функцията ReadyBoost. Моя съвет е вземи си една плочка рам да ти е мирна главата, не са скъпи.

Да забелязах!!!Явно това и ще направя!Благодаря!

извинявам се за объркването ..... 4 следобед е ракиино времи...требе да се пие...защо ли?...защото (ох че се отплеснах)

вземи 800 ако ти го удържа дъното (просто не си спомням) - така като се наложи след време да взимаш ново ПЦ, спокойно ще си сложиш и новата платка (стига да не са пък много големи разликите вече)

Бях на Vista Ultimate SP1, но реших да се върна на ХР и след като си взема рам да мина отново на Виста. Като инсталирах ХР обаче Уиндоус файловете ми отидоха в другия локален диск, а не в С, където си бяха. Сега имам и на двата диска и искам да попитам сега като мина отново на Виста какво да направя при инсталацията, защото не помня някъде да ме пита, за да върна уиндоус папката в С?

Здравейте всички, от 6 месеца съм с Виста Ултимейт, много бях доволен вървеше ми перфектно, миналата седмица един приятел ми препоръча да си сложа един друг релийз, много украсен и наистина доста ми допадна. Записах си го започнах да инсталирам и на последната стъпка, почти на края на инсталацията екрана премигна и заби, оставих го около час но нищо. Пуснах пак инсталацията и пак същото, помислих, че аз нещо не съм записал като хората, взех от въпросния приятел неговия диск, пускам и на същото място пак заби. Записахме още 2 други версии на Виста за всеки случай, и при тях стана същото. Сложихме друг HDD защото допуснахме, че може да става така от лоши сектори ... ефекта беше същия. Сега съм с едно XP ама си искам Вистата свикнах на нея. Ако някой може да помогне ще съм му много благодарен.

Редактирано от angelsssbg (преглед на промените)

такива "препоръчани от приятел" най-много ги обичам

в бг си заслужават 2 релииза спред мен - един пипнат (само е активиран) и един недокосван

първия е без СП втория може да се намери и с СП1 и без СП

и за да стане ясно

joroooooo - ееех този за съжаление вече го изтриха

MSDN

е вече знаеш какво къде да търсиш

Здравейте всички, от 6 месеца съм с Виста Ултимейт, много бях доволен вървеше ми перфектно, миналата седмица един приятел ми препоръча да си сложа един друг релийз, много украсен и наистина доста ми допадна. Записах си го започнах да инсталирам и на последната стъпка, почти на края на инсталацията екрана премигна и заби, оставих го около час но нищо. Пуснах пак инсталацията и пак същото, помислих, че аз нещо не съм записал като хората, взех от въпросния приятел неговия диск, пускам и на същото място пак заби. Записахме още 2 други версии на Виста за всеки случай, и при тях стана същото. Сложихме друг HDD защото допуснахме, че може да става така от лоши сектори ... ефекта беше същия. Сега съм с едно XP ама си искам Вистата свикнах на нея. Ако някой може да помогне ще съм му много благодарен.

Най-лесно можеш да си помогнеш като си закупиш лиценз за Windows Vista. Така няма да имаш тези проблеми. Успех!

Пробвай да изключиш всякаква периферия/дори клавиатурата и мишката ако са на USB, и използвай на PS2/ Другото, което при мен проработи е по време на инсталацията не променяй регионалните настройки, остави ги както са си. Винаги можеш после да си ги настроиш.

Редактирано от kyryl (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.