Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

да, да мерси

един път си го правих тоя експеримент с библиотеките и втори път няма да правя глупости

ще си чакам виста глазз

иначе си прав - решението е там, само че не ми се рискува

Прав си е колегата. Друго от което трябва да се пазите е да използвате крак за WindowBlinds, чрез програмата на SysInternals => NewSid.exe

Освен, че може да не завърши промяната коректно...след рестарт може да се появи празен десктоп с чисто нов акаунт...А не е добре пак да се правят всички персонализиращи опции нали ?

Скоро го тествах на 2 машини с ВИСТА. Повече не ! biggrin.gif

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Колеги-пробвах с Norton Removal-не се маха и това си е!Дайте малко акъл-с какво да разкарам тоя боклук!!!!

Колеги-пробвах с Norton Removal-не се маха и това си е!Дайте малко акъл-с какво да разкарам тоя боклук!!!!

Пробва ли най-елементарното от Control Panel=a => Uninstall a Program => ?

How do I uninstall Norton Security Scan?

1

Click Start > Settings > Control Panel.

2

Click Add or Remove Programs.

3

Click Norton Security Scan, and then click Remove.

След това в търсачката на Windows-a пишеш ключовите думи "Norton" (сканираш и прекмахваш всичко), след това ключова дума "Symantec"

Само, че трябва да е сложена отметката "Include non-indexed, hidden and system files (might be slow)

windows_search_dialog.jpg

Можеш да повториш и стъпките в регистрите. Първо обаче им направи резервно копие:

Start => Run => regedit => File => Export => задаваш има => Save

След това => Ctrl + F => същите ключови думи (една по една) => с F3 преминаваш на следващия резултат => триеш реда съдържащ двете търсени думи...

Вчера след преисталация и ъпдейт на Vista Home Premium SP1,не ми тръгват вградените игри във Vista.Някой може ли да даде съвет как да оправя проблема.Благодаря на тези които се отзовът.

оффф това пък не мислех че пак ще стане

даже не съм сигурен дали се намери решение

ако никой не се сети, ще чакаш да пуснат дата хихих

Start -> Control Panel -> Default Programs -> Associate a file type or protocol with a specific program -> двоен ляв клик на .gif от списъка и избираш Windows Photo Gallery

Никаква промяна. Отваря ми се това:

post-49460-1228853910_thumb.jpg

Странно нещо се получи: :speak:

Ползвам на лаптопа си само Wi-Fi връзка през рутер Linksys.

Преди малко си нсталирах една Вистичка на VMare v6.xx. Всичко е ОК, но колкото и парадоксално да звучи, нямам Интернет на нормалната машина, а имам и пиша през виртуалната такава! :angry:

Първо помислих, че има някакво прекъсване от доставчика, но видях, че на другия компютър има Интернет.

После, че е изпушил рутера, т.к. не мога да се свържа през браузерите с него. В трея ми показва жълтия триъгълник и ала, бала... (Limited or no connectivity)? Пробвах с поправка, ама не става.

Натиснах един линк във Вистата и той взе, че се отвори. Т.е. на виртуалната машина има, а на базовата, през която тя взема Интернета - НЯМА!!! :question:

Впрочем съобщение за прекъсване на връзката получих още в началото на инсталацията.

И сега съм тук във форума :huh:

П.П. Вистата дори се ъпдейтва! Току що инсталирах КВ940510, за да проверя дали е Genuine :wub:

Редактирано от nahalnik (преглед на промените)

виж нещо конфликт на драйвърите за интернет на виртуала с хоста

поне тва ми дойде на прима виста

След няколко рестарта на Вистата и на програмата VMare, продължаваше да има Интернет само на виртуалната машина. :)

Когато рестартирах компютъра, всичко си отиде на място, т.е. връзка имаше вече и на двете машини. laugh.gif:)

Явно съм го бил задръстил с мнооого боклук! Толкова много, че бяха излетели лицензите cool.gif на няколко програми и ... :)

... и вкарах CD-то с любимия NortonGhost .

Естествено, след тази процедура всичко е ОК и :ill:

Здравейте! Имам Acer Extensa 5620Z c ОЕМ Vista Home Premium 32x SP1 на португалски. Видеото е Intel GMA Х3100 както на повечето евтини лаптопи.Ползвам S-Video към SCART кабел за да включа лаптопът към телевизор. Когато включа S–Video кабела, лаптопа не успява да намери втори дисплей.Инсталирал съм последните драйвери на Интел за видеото.Мисля че не е хардуерен проблем,защото преди (2 месеца)съм ползвал порта и нямаше проблеми.Мислех че, е от кабела и си купих нов.Но се оказа че не е от него.От какво може да е???

Нещо интересно (поне за мен е !!!): Сестра ми има НР dv6000 със същата карта. Пробвахме новия кабел у тях на 37”–овия телевизор Sanyo CE 37HW03.Свързани лаптоп и ТВ,при включен ТВ картата не успява да намери втори монитор и съответно няма сигнал на ТВ–а.Когато обаче се изключи телевизора картата автоматично разпознава ТВ–а, дори позволява да се зададат настройки на втория монитор.Само не разбирам защо става така ? Някакви идеи?

Помогнете !!! Благодарско.

Редактирано от burrego (преглед на промените)

Днес се опитах да работяпо дълга на вистата и се изнервих тотално. Искам да я махна, дойде ми до гуша, как да махна вистата и да си остана с експито. Вистата е на отделен дял, с дабълбут съм.

аман тая седмица от "мамини синчета" дрто само плюят и вдигат ръце при най-малката пречка......

седнете си на задника майка му стара и се стегнете - вашето пък е дразнещо

като не ти харесва да не си я слагал...

ей издразних се се бе да ************************&%№*%*%*&%_)&*()№(&#$5

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

4уквам на " Remember each folders view settings " за да ми помни настройки на всяка папка по отделно. Например ако на някоя задам папките и иконите да излизат като "Extra large icons",а на друга не. Но това нещо не се случва. Не запомня никакви настройки и изгледа. След като изляза от дадената папка ,всичко си е както преди.

След няколко рестарта на Вистата и на програмата VMare, продължаваше да има Интернет само на виртуалната машина. ;)

Когато рестартирах компютъра, всичко си отиде на място, т.е. връзка имаше вече и на двете машини. laugh.gif:lol6:

Явно съм го бил задръстил с мнооого боклук! Толкова много, че бяха излетели лицензите cool.gif на няколко програми и ... :rolleyes:

... и вкарах CD-то с любимия NortonGhost .

Естествено, след тази процедура всичко е ОК и :ill:

Когато използваш ВМУаре погледни настройките на виртуалната машина за да не се чудиш другия път. В случая си задал виртуалната машина да използва физическия мрежови интерфейс на хост-машината(реалния компютър).

Здравейте,

Имам инсталирана Vista Home Premium+SP1 x86.

Наскоро си взех лазерен принтер Самсунг и от тогава ми тръгнаха проблемите с bluetooth-a (настолен компютър ползвам, а не лаптоп). За да ми работи "синия зъб" се налага след всеки рестарт да преинсталирам Bluesoleil. Влудява ме този проблем. И ми е много странно това, какво общо може да има един принтер с блуутут устройството на компютъра, при положение, че принтера е базов модел за 140лв. без никакви екстри... sad.gif

аман тая седмица от "мамини синчета" дрто само плюят и вдигат ръце при най-малката пречка......

седнете си на задника майка му стара и се стегнете - вашето пък е дразнещо

като не ти харесва да не си я слагал...

ей издразних се се бе да ************************&%№*%*%*&%_)&*()№(&#$5

Да ти се връща както се казва с лихвите.

Отговори ми о най умни на света, ако не пробва човек нещо (каквото и да било), откъде ще разбере че вистата му харесва или не. А не, забравих, всички сме длъжни да слушаме мозъци като теб, след като ти казваш че вистата е готина, какво значение има какво мислят останалите, нали менторе? След като ти казваш че не е важно колко рам дърпа една програма (не сме я купували тая рам да събира прах), значи е точно така. А това че не само аз, а и още други хора са установили че по леките и прости програми които дърпат по малко рам вървят по гладко на експи от алчите за рам техни аналози на виста въобще не е важно. След като ти о всемогъщи си казал че е така какво значение има опита на някакви си тъпи ламери.

Само че аз си позволих да си запазя експито и о чудо вистата не ми хареса (еретиците на кладата!).

Благодаря за наставленията най мъдри, но май просто ще си преинсталирам експито.

Е джентълмени давайте го по спокойно де!Един е с Виста ,друг си иска XP-то,вие вдигате олелия!Aquaris е прав донякъде защото то това му готиното да се разреши проблем и нещата да "просветлеят".Поне при мен е така!Само като си спомня как бях в началото!!! cool.gif Но че чичо ми Бил е пуснал Вистата с презункцията да кльопа колкото се може повече ресурси то дори аз "ламето"мога да подвърдя.Така че кой каза- по бира и всички към форума за Седмицата,щото като гледам натам отиват нещата!!!Хем ще намалим работата на модовете!Така де! :)

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Днес се опитах да работяпо дълга на вистата и се изнервих тотално. Искам да я махна, дойде ми до гуша, как да махна вистата и да си остана с експито. Вистата е на отделен дял, с дабълбут съм.

Вкарай диска на XP и от него форматирай дяла на Vista.След това си преинсталирай XP-то.

Здравейте,

Наскоро си взех лазерен принтер Самсунг и от тогава ми тръгнаха проблемите с bluetooth-a (настолен компютър ползвам, а не лаптоп). За да ми работи "синия зъб" се налага след всеки рестарт да преинсталирам Bluesoleil. Влудява ме този проблем. И ми е много странно това, какво общо може да има един принтер с блуутут устройството на компютъра, при положение, че принтера е базов модел за 140лв. без никакви екстри... sad.gif

Не разбрах точно какво се получава, но аз със блусолейл имах много ядове. Сега си ползвам вистиния и всичко е перфектно! Лошото е че то много лошо заразява уиндоуса. След стандартна деинсталация оставя разсейки. Все пак опитай да го махнеш и виж дали проблема стои. :)

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Кой е този Вистаджийския? Чух, че ще се осигурява поддръжка чак при появата на SP2.

Интересува ме ако можеш да посочиш линк или нещо от сорта.

Предварителни благодарности :angry:

Здравейте,

Двете USB-та влизат в конфликт и там ти е проблема.При мен конфликта беше между мишката и bluetoth-та.Намери си друг вариянт на Bluesoleil и няма да имаш проблеми.

angelo

сега да не говоря наизуст, но линк за сп 2 има май 1-2 страници по-назад

ако не във новините на сайта

още е бета

това ако решиш да пробваш

Аз съм със SP2 v.113 току що при включването на компютъра ми показа , че има 3 нови обновления и гледам пише , че са за SP2 инсталирах ги и пак като преди нямам никакви проблеми дори с СП2 при мен се държи доста по стабилно и бързо нещо като турбо , данеби сега като съм с сп2 при всяка нова кръпка в разработката за него да ми се обнови до пълната версия смисал след месец два -три :speak: ?

поживеем, увидим както се казва, но мисля че не

обикновенно принципа е че трябва да премахнеш всички бета пакети и да инсталираш финалния

поне така беше положението при сп1

Аз SP2 го имам изтеглен, опитах да го инсталирам, но ми върна грешка (незнайно каква, просто надпис за неуспешна инсталация). Предполагам, че се получи така заради темите, които добавях към виста (пачваха се няколко файла :rolleyes:).

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.