Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Малко китайско творение, наречено Windows Vista MUI Tools :P .

Открих по-добър начин за инсталиране на български език под Vista Home Basic, Vista Home Premium и Vista Bussines. С програмата Vistalizator.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Открих по-добър начин за инсталиране на български език под Vista Home Basic, Vista Home Premium и Vista Bussines. С програмата Vistalizator.

Хайде напиши става ли побългаряването с този Vistalizator,има ли някакви особенности.Че и аз искам да го инсталирам.

Ами то всичко си го пише на сайта!

• Изтегляш програмата (тя не се нуждае от инсталация)
  • Изтегляш Българския езиков пакет (на сайта на програмата има линкове)
  • Стартираш я и действаш... Работата с нея е елементарна и не изисква никакви по-специални умения!

Големи благодарности на pit и на Biskata,че показаха пътя на слепите.Не повярвах на очите си,след рестарта.Всичко така добре стана и то от раз.Всичко е много добре описано,даже има и скрииншоти.Лаптопа ми тази вечер научи български.

П.П.Тази папка,която изтеглих Vistalizator,предполагам вече не ми е необходима и мога да я изтрия.

Големи благодарности на pit и на Biskata,че показаха пътя на слепите.Не повярвах на очите си,след рестарта.Всичко така добре стана и то от раз.Всичко е много добре описано,даже има и скрииншоти.Лаптопа ми тази вечер научи български.

П.П.Тази папка,която изтеглих Vistalizator,предполагам вече не ми е необходима и мога да я изтрия.

По-добре си я премести в Program Files(Програмни файлове) и си направи един пряк път на Vistalizator.exe на работния плот или в Бързо стартиране, за да имаш възможност да си сменяш езика по всяко време. Аз така направих. cool.gif

• Стартираш я и действаш... Работата с нея е елементарна и не изисква никакви по-специални умения!

Да, така е. А по другия начин с Windows Vista MUI Tools е много по-трудно, да не кажа и неразбрано. pit, не бях забелязал, че си писал по-рано в темата за Vistalizator. :cheers: Днес си разглеждам папката със софтуера, който си събирам и хоп....какво да видя, имал съм Vistalizator 1.30 от много време, още когато съм ползвал Vista Ultimate и не ми е трябвало да го ползвам, поради което съм забравил, че го имам. biggrin.gif В момента е версия 1.36 и не може да се свали стара версия.

pit, да те питам, според теб, това с Vistalizator легално ли е? Питам понеже ползвам оригинален Windows Vista Home Premium.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Здравейте приятели Имам следния проблем

Имам нов компютър Lenovo-idea pad Y510.При стартиране без да искам натиснах бутона за зареждане на заводските настроики,който се намира точно до нормалния бутон за стартиране.Сега не мога да вляза в Windows защото акаунта ми е изтрит и ми изписва че не може да го зареди.Как да вляза в Windows със заводските настройки?Може ли да вляза без парола?Моля помогнете

Помагайте !

Имам проблем с Вистата, при стартиране дава :

The file dtscsi.sys is missing.

Имам press any key to continue и след това се ресва и пак същото...

Има ли оправия!? Помагайте...

Аз искам да попитам за Кирилизиране на Виста

Не ми разпознава субтитрите на филмите, иначе Скайпи ми е на български и тнт

Много ми е жайно да си го Кириллизирам За да ми разпознава Суптитрите на Филмите

Мерси Предварително :speak:

Виж дали Regional and Language Options са ти България и български.

Виж дали Regional and Language Options са ти България и български.

провери за същото и в плейъра

бас ловя че е БС?

Стана много лесно ,но има един проблем

Аз съм с лаптоп toshiba ,1.6 целерон,1 гб рам,win vista home premium sp1,

http://uk.computers.toshiba-europe.com/cgi...ODUCT_ID=130264

Знам че компютъра ми е слаб,но преди да сложа vistalizator,hd филми си тръгваха и се гледаха добре с km player и bs player/при инсталиран klite codec/.Сега всичко е на български,но тези филми забиват и не тръгват и ме яд sad.gif,какво да правя,help

• 2 седмици по-късно...

добре бе хора.. може ли някои да ми каже дали мога да кирилизирам Windows Vista Home Premium.. искам целия компютер да стане на БГ език щот ся си го купих от испания и ми е на испански.. моля за точно обяснение.. -----> [email protected]

добре бе хора.. може ли някои да ми каже дали мога да кирилизирам Windows Vista Home Premium.. искам целия компютер да стане на БГ език щот ся си го купих от испания и ми е на испански.. моля за точно обяснение.. -----> [email protected]

Ти не прочете ли по-горе в темата как става смяната на езика да бъде на български? Ако беше прочел сега нямаше да питаш как става.

Аз искам да се похваля, че отново ползвам Vista! Преди време се оплаках от странни замръзвания са системата, но сега вече всичко е наред. Явно проблемът е бил в BIOS, защото преди няколко дни го ъпдейтнах до последната версия. Върнах и нормалните честоти за всеки случай. От тогава системата не е замръзвала (чукам на дърво). Дано всичко вече си върви нормално!

А как мога да си пусна Аеро режима на Vista Home Premium и от къде мога да прочета за разни полезни настроики за Vista-ta?

Също така бих искал да попитам има ли начин без преинсталация да си ъпгреидна Vista-ta до Ultimate и как може да стане.Пробвах да въведа нов сериен номер но сегашната ми е лицензирана и не ми дава да въведа нов сериен номер а много ми се иска да съм с Ultimate.

Редактирано от Lucky_Luck (преглед на промените)

за ъпгрейда - windows (или беше виста - не помня) anytime upgrade - ако все още не са го спряли. търси в сайта на мс

аеро - personalize->window color and appereance-->open classic ....нещо си отдолу е линка

в тая тема все трябва да го пише още на първа страница тва...???

а стега бе - вие ме убихте 30-а страница?? Х]

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

А как мога да си пусна Аеро режима на Vista Home Premium и от къде мога да прочета за разни полезни настроики за Vista-ta?

Също така бих искал да попитам има ли начин без преинсталация да си ъпгреидна Vista-ta до Ultimate и как може да стане.Пробвах да въведа нов сериен номер но сегашната ми е лицензирана и не ми дава да въведа нов сериен номер а много ми се иска да съм с Ultimate.

За да си ъпгрейднеш Vista до Ultimate трябва да си закупиш лиценз за Ultimate чрез инструмента Windows Anytime Upgrade от Start(Старт)->Control Panel(Контролен панел) или клавишна комбинация Win+Pause Break и под името на изданието на windows има линк към Windows Anytime Upgrade - Upgrade Windows(Надграждане на Windows). Ето ти директен линк към страницата с цените за ъпгрейд на Майкрософт http://www.microsoft.com/bulgaria/windows/...e/overview.mspx

Такам аз имам няколко въпросчета и надявам се да ми съдеиствате малко.

1. От къде да си сваля Vista Business.(За линка може и на ЛС)

2. В момента имам качена една виста на компютъра с последни ъпдейти до момента но този проблем със сърфирането в интернет не ми се реши. Значи отваря ми скайп, торент програмата и т.н. но не иска да ми отваря страници. Това е така с всички браузъри

Такам аз имам няколко въпросчета и надявам се да ми съдеиствате малко.

1. От къде да си сваля Vista Business.(За линка може и на ЛС)

2. В момента имам качена една виста на компютъра с последни ъпдейти до момента но този проблем със сърфирането в интернет не ми се реши. Значи отваря ми скайп, торент програмата и т.н. но не иска да ми отваря страници. Това е така с всички браузъри

А пробва ли да спреш торент клиента и да отваряш страници? Питам понеже от както се появи Stable версията на µTorrent 1.8 има забавяне на Интернет когато е пуснат торент клиента. Защо реши, че проблема е във Vista? Иначе за Vista има куп торенти по тракерите.

А пробва ли да спреш торент клиента и да отваряш страници? Питам понеже от както се появи Stable версията на µTorrent 1.8 има забавяне на Интернет когато е пуснат торент клиента. Защо реши, че проблема е във Vista? Иначе за Vista има куп торенти по тракерите.

пробвъл съм да дори и съм потърсил помощ и от интернет доставчика но проблема не е в тях поне те така ми казаха. За момента отварям само гугъл и локалните саитове на доставчика ми. Нещо се ровеха из вистата и само това постигнаха. другите сайтове хич ги няма. дайте малко помощ и идея как да го оправя този проблем

естествено че проблема "никога" не е у доставчика - вече ако си на сити, тогава наистина не е в тях проблема

пълна проверка на:

настройки на ланкарта

настройки на АВ софт/Защитни стени (вкл. Windows firewall)/Anti spy/add/malware.....etc. програми

настройка на браузър/и

настройка на конекция

и съвет: ситито си е сити, при тва си е нашо

Аз съм на Виста от излизането на Service Pack 1 Final и съм страшно доволен. Имам само 1 въпрос относно ОП. При инсталирането на нови теми ги слагам както навсякъде ми казват в C:\Windows:\Resources, но когато отивам на personalize-themes не ми ги отваря след browse, пр не ги намира в папките. Когато самата тема я отворя пък ми дава аеро варианта и с нищо не променя. Ако някой успее да ми помогне ще съм много много благодарен. Мерси предварително

за пореден път:

най-добрите възможни решения са следните:

1. Alienware теми - за виста за съжаление засега е само 1

2. теми от сайта на мс - ако въобще се намират за виста

3. Window Blinds (задължително версия 6.х и нагоре) + http://www.wincustomize.com

4. (евентуално) TuneUp Utilities 2008 предлага няколко различни цветови решения

аз винаги съм предпочитал вариант #3 - опасностите са много малко(да не кажа никакви) в сравнение с други подобни програми

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.