Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

тегли RTM-a, то е същото

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Аха, същото да...

И аз това прочетох на сайта на Microsoft.

:P

RTM e релийз, който е минал тестовете и е готов за разпространение. Final e такъв, който вече се разпространява. Щом теб те интересуват търговските и други странични подробности си е твоя работа. Аз не мисля да чакам да ги доуточняват 1-2 месеца.... cool.gif

Така така, въпрос на гледна точка.

Нямам против.

Само дето "издухме" темата с 4 поста, а никой не каза, чул ли е нещо за SP2 final, дето щеше да се появи на 5.5.2009.

Като измисля друк вариант на тоя въпрос, пак ще пиша.

:-)

Ми АЗ съм с него от доста време РТМ да това е финал,това е което ще излезне като финал,същият билд.А Aquaris има само 32 бита на бг език и то вграден.Искам да питам има ли някъде само бг пакета за 64 битовата версия?

...

Мерси това само бг пакета нали за СП2?

Коя папка от всичките тея да разархивирам и да избера да инсталирам?

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Нищо не трябва да разархивираш...Сваляш пакета в някоя папка примерно BG Windows Vista,след това отваряш Контролен панел/Регионални и езикови опции/Keyboards end Languadge/Install/Uninstals и задаваш пътя до папката....Файла няма да се вижда,но това не трябва да те притеснява...Просто даваш инсталиране и се готов...

f_screen8bm_ead654d.jpg

f_screen9bm_3372253.jpg

f_screen10bm_ec3eabc.jpg

Компютъра ми е лаптоп Dell, софтуера Windows Vista. Вчера се опитвах да увелича размера на D дяла от Computer menagement/ Disk menagement/shrink volume. Получи се следния проблем като рестартирах компа, изписва ми това:

BootMGR is missing.

Press Ctrl+Alt+Del to restart.

Рестартирам го, но не се оправя, какво да правя мога ли да спася информацията на дисковете?

Ето как да го поправиш:

Вземаш си инсталационния диск с Всита (при лаптопите се водеше repair диск ако не се лъжа).

Стартираш от него и следваш картинките:

select-language.jpg

(Избираш си езика - Bulgarian и кликаш в/у Next)

repair-your-computer.jpg

(Избираш Repair your computer)

system-recovery-options.jpg

(От прозорчето, което ще ти се отвори избери операционната система, която ще поправяш)

recovery-tool-cmd.jpg

(От Choose recovery tool избери Command prompt)

Напиши първо това:

bootrec.exe /fixmbr

и натисни Enter (на клавиатурата).

После това:

bootrec.exe /fixboot

и натисни Enter (на клавиатурата).

Извади DVD диска с Vista и рестартирай.

Готово! :speak:

Ето каква грешка дава като мине малко време от инсталацията

Ами не знам защо при теб става така...Преди 3 дена инсталирах на компютъра на дъщеря ми 32 битовия Windows Vista SP2 RTM и българския пакет се инсталира успешно....За 64 битовия нищо не мога да кажа...

Ами не знам защо при теб става така...Преди 3 дена инсталирах на компютъра на дъщеря ми 32 битовия Windows Vista SP2 RTM и българския пакет се инсталира успешно....За 64 битовия нищо не мога да кажа...

Благодаря все пак ще се чака официалния.

ПП:За какво вчера по windows update дойде Internet Explorer 8 x64 за какво не може да се инсталира прецаква се инсталацията.Това е от много време и си е така не ще даже и отделно да се свали пак не става?

Този ИЕ8 който официално е в Windows update как мога да направя да не показва там вече.Не искам да го инсталирвам,а и не може,под виста 64 бит е прецакан.Как мога да направя да не се показва повече като актуализация и ЗАЩО показва в Windows update името на най-новата актуализация за драйверите на лан картата,като вече съм ги инсталирал същите от там?

Маркираш ъпдейта ->десен бутон->Hide update

Мерси,но това оправя само повърхностно проблема

Този ИЕ8 който официално е в Windows update как мога да направя да не показва там вече.Не искам да го инсталирвам,а и не може,под виста 64 бит е прецакан.Как мога да направя да не се показва повече като актуализация и ЗАЩО показва в Windows update името на най-новата актуализация за драйверите на лан картата,като вече съм ги инсталирал същите от там?

Проблема е при теб, ИЕ8 си ги инсталирах като ъпдет без никакви проблеми и съм много доволен от него.С Vista Ultimate 64bit SP 1 съм.

е, ти как искаш да го оправи ? Оттук-нататък просто няма да ти го показва и готово. Какво толкова ?

Знам че няма да го виждам,но проблема е в ИЕ8 че не иска да се инсталира.Но за сега това е добро решение благодаря.

ПП:Не виждам къде при мене може да е проблема,освен че съм с СП2,а ти с СП1

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

това е съвсем друго. предполагам, че си опитал да го инсталираш със самостоятелен инсталатор, нали ? Ако пак не става значи, че проблема е при теб, защото при мен (виста х64 СП2 вече) нямаше проблеми. Виж какви грешки дава и ще видим...ъпдейта на драйвъра пак е по същата причина - поради нещо не може да се инсталира и и продължава да ти го показва уиндоус ъпдейта.

това е съвсем друго. предполагам, че си опитал да го инсталираш със самостоятелен инсталатор, нали ? Ако пак не става значи, че проблема е при теб, защото при мен (виста х64 СП2 вече) нямаше проблеми. Виж какви грешки дава и ще видим...ъпдейта на драйвъра пак е по същата причина - поради нещо не може да се инсталира и и продължава да ти го показва уиндоус ъпдейта.

Грешката е че просто на края пише installation faild и тва е и там номера на грешката

тази грешка ми прилича на грешката на хр сп 3 релийз който при мен се инсталираше само на нова ос с нов сп2 или 1

Редактирано от trix (преглед на промените)

ремих, преди 4 поста можеше да кажеш кода на грешката и да си спестим много излишни мъки

да не говорим че и сам можеш да си го провериш при чичо ти гошо

вместо само да мрънкйеш че не ставало, вземи свърши нещо да си помогнеш сам

Не съм изчел и двете теми за вистата, сигурно моя проблем е описан там, ама как става тоя филм със споделянето на дял от хард диска под Виста? Вчера вързахме 2 компа с Виста в локална мрежа и виждам споделените файлове, но не мога да ги отварям и копирам на моя комп - иска ми login и password. Във Sharing and discovery всичко ми е на on, без password protected sharing и на диска на permissions всичко е на full control от everyone. И скриинове мога да кача, но се надявам да сте разбрали за какво иде реч.

Редактирано от M1st3r_X (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.