Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

първоначалните слухове бяха за едновременно излизане на сп2 финал и 7RC (което тогава беше 10.4)

така че нищо чудно и сега да е така: 5-ти май за TechNET платените акаунти (в MSDN, може и да го има вече, не знам) и 15-и за простолюдието

сега единствено можеш да седиш и да чакаш

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

само дано не бъркам погледни важната тема за 7

би трябвало да съм постнал линк

ако не съм драсни 1 лс по-ксъничко да ти пратя работещо

Всичко е ОК, благодаря.Жалко, че не открих Велико Търново обаче.

хияхах, смях

намери село до Бургас и некъв македонски пустиняк, ама не и търново

И Габрово открих... ;) Май ще пробвам със селата около търново, ще имам по-голям успех biggrin.gif

Иначе относно вистата, нямам никакви забележки, за сега.Единственното нещо което не ми допада е, че от 2GB рам, имам ~700MB свободни и игрите стават още по капризни.Но пък имам големи надежди за Windows 7 и респективно никакво търпение за RC1 ohmy.gif

спирай сървизи - дори и за мен (а на мен по принцип не ми пука колко "харчи") е твърде много - и start up програми

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

При нормална работа имам свободни ~800MB от паметта.

При работа само на Вистата + Everest и антивирусната програма имам ~1100MB свободни.

Обащата ми памет е 2GB, като 256MB автоматично се отрязват за видео картата.

Вече месец ползвам Vista като основна ОС. и съм много доволен.

Vista Ultimate SP1 с всички ъпдейти до Март месец на лаптоп с Celeron 1.7 ghz (32bit) 2GB ram и т.н.

Ами, тая машинка "върви" по-добре с Vista от колкото с XP.

Та това е, всичко е 6 точки и не се оплаквам.

Иначе знае ли се вече кога ще излиза SP2 final, че напоследък нищо не се пише по въпроса?

Домързя ли те да погледнеш, не страници назад, а само няколко поста по-нагоре ?

първоначалните слухове бяха за едновременно излизане на сп2 финал и 7RC (което тогава беше 10.4)

така че нищо чудно и сега да е така: 5-ти май за TechNET платените акаунти (в MSDN, може и да го има вече, не знам) и 15-и за простолюдието

сега единствено можеш да седиш и да чакаш

Хихи, чета аз, даже и между редовете.

Aquaris предполага, а не го твърди със сигурност.

С поста си споделих впечатлението си от Vista, а въпроса за SP2 беше между другото.

Благодаря за включването! :-)

Домързя ли те да погледнеш, не страници назад, а само няколко поста по-нагоре ?

добре хайде да внесем малко сигурност:

wzor.net: Публично же первый релизкандидат Windows 7 RC1 будет представлен на мероприятии Tech·Ed 2009 которое пройдет с 11 по 15 мая 2009 года в Лос-Анджелесе., кстати, там же будет представлен Service Pack 2 для Windows Vista и Windows Server 2

забезвам доста рускоговорящи из форума (и сайта) така че няма да си правя труда да го превеждам а и смисъла е ясен

Моля за малко помощ.Не знам точно какво стана,но шрифта на повечето места сега ми е удебелен и не само в сайтовете.Променил се е нещо вида на шрифта на самия комп,как да го оправя и като пусна ATI control center,ми дава това.С възстановяване не се оправи.Моля ПОМОЩ.

post-170942-1240517870_thumb.jpg

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

Имам вероятно решение на проблема с шрифта.

1. На празно място на работния плот натисни десния бутон на мишката и избери Персонализиране

2. От отвория ли се прозорец избери "Цвят на прозорец и външен вид" (не знам дали е точно така)

3. После избери надписа най-отдолу "Отваряне на класически свойства за външния вид за повече опции" (пак не знам дали е така)

4. После натисни бутона "Разширени"

5. От падащото меню "Елемент:" избери елемент

6. Под полето "Шрифт:" ще се появи шрифт.

7. Където видиш шрифт Ариал погледни най-вдясно. Трябва да има една удебелена буква биквновено е В и трябва да изглежда на натиснат бутон. Натисни я отново, за да се премахне удебеляването.

8. Това е. Сега на всички прозорци натисни ОК или ги затвори.

Надявам се да стане. Успех.

Не стана нещо.От мен8то елемент,трябва ли да е някой конкретен иначе без промени

да, трябва да е някой елемент с текст по него

примерно Active title bar, textbox (май няма такова ма карай..) или подобно - не са много

под възстановяване се има предвид system restore нали?

да, трябва да е някой елемент с текст по него

примерно Active title bar, textbox (май няма такова ма карай..) или подобно - не са много

под възстановяване се има предвид system restore нали?

Да но и това Active title bar не стана.Ще помоля който ги има на виста шрифтовете да ми ги прати и да ми каже как точно да ги сложа в папката им,за да се оправи проблема.Чтох че и други са имали този проблем и така са го оправили.

ПП:Оправих го с Tune Up Utilites 2009,РЕСТОРНАХ папката на фоновете.

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

Здравейте на всички,

имам нужда от малко помощ за една Вистичка на един лаптоп.

След "Welcom" системата спира да зарежда и вади само черен екран с курсор, иконите липсват.

При рестарт или какъвто и да е Лог оф компа просто си седи на logging off екрана и толкова.

С ctrl+alt+del може да се влезе в task menager-а и от там си пускам explorer.exe и всичко тръгва но при рестарт пак забива.

Порових се в нета и се окза че проблема си има име "KSOD" или "Black Screen of Death".

Изпробвах доста начини за разрешаване (рестор, сейф мод, триене на регистри, спиране на сервизи - донякъде помага и разни други неща) но ефект няма или поне не цялостен.

Стигнах до извода (а и не само аз) че проблема идва от лог папкатаи сервизите свързани с лог файловете.

Като ги изглюча компа се рестартира нормално, но пак не зарежда explorer.exe.

Ако някой се е сблъсквал с проблема има решение моля да го сподели.

Здравейте,по време на инсталация на Vista Home Premium x86 + SP1,когато стигне до Completing Installation и DVD устройството спира да чете диска и до там.Някакви идеи ? Това се случва на лаптоп HP Pavillion DV5 1101EN.

дв5 1000us върви с виста така че предполагам че и 1101 е с виста по принцип? прав ли съм?

един от най-добрите начини е с инсталация на MSDN (за..унда) и активация с ключа залепен някъде по корпуса на лаптопа (оригиналния ключ)

всичко останало винаги ще подлежи на съмнение за намеса

колко време изчака?

на същия този 1000us отнема самия процес около 30-ина - 40 минути грубо

дв5 1000us върви с виста така че предполагам че и 1101 е с виста по принцип? прав ли съм?

един от най-добрите начини е с инсталация на MSDN (за..унда) и активация с ключа залепен някъде по корпуса на лаптопа (оригиналния ключ)

всичко останало винаги ще подлежи на съмнение за намеса

колко време изчака?

на същия този 1000us отнема самия процес около 30-ина - 40 минути грубо

Ами да,когато беше купен,лаптопа беше с виста.Иначе два пъти чаках по 20-30 минути и нищо...Освен да пробвам с MSDN

Да но и това Active title bar не стана.Ще помоля който ги има на виста шрифтовете да ми ги прати и да ми каже как точно да ги сложа в папката им,за да се оправи проблема.Чтох че и други са имали този проблем и така са го оправили.

ПП:Оправих го с Tune Up Utilites 2009,РЕСТОРНАХ папката на фоновете.

Малко със закъснение, но все пак ше се изкажа.

Аз точно два пъти инсталирах тун ъп! Първия път ми наложи някакво рековъри в буут менюто...може би като строши системата по лесно да ресторва biggrin.gif

Втория ми направи всички шрифтове Italic. Оказа се че при "чистенето"/чупенето на регистри се получава този ефект. Намерих някакъв .рег който уж го оправя, но уви... изправиха се, но станаха ръбати. biggrin.gif

Извода го оставям на теб... :help:

Малко със закъснение, но все пак ше се изкажа.

Аз точно два пъти инсталирах тун ъп! Първия път ми наложи някакво рековъри в буут менюто...може би като строши системата по лесно да ресторва biggrin.gif

Втория ми направи всички шрифтове Italic. Оказа се че при "чистенето"/чупенето на регистри се получава този ефект. Намерих някакъв .рег който уж го оправя, но уви... изправиха се, но станаха ръбати. biggrin.gif

Извода го оставям на теб... :help:

Аз съм много доволен от програмката.Стига внимателно да я използваш.Проблема с фона който имах е в следствие от деинсталирането на Left 4 Dead играта и за това се получава.

Кога щеше да излиза RTM SP2,че имам някакъв смътен спомен за април,а той взе да свършва вече?

Странно,бих се обзаложил,че се говореше нещо за април...

Няма ли някой сблъсквал се с проблема?

Реших да инсталирам SP2 RTM ако може при ъпдейта да се оправи KSOD но ми дава грешка 0х80070059.

Идей как да я премахна и какво пречи на инсталацията СП2?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.