Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е вирус да ограничава скоростта, но...

Featured Replies

Здравейте! Скоро изтича договора с кабелджията и скоростта ми е 100 кб\с. Казаха, че като преподпиша договора щяла да стане 1 мб\с. Все още не съм подписал, защото: В сайтовете за проверка на скоростта ми показва, че тегля с 1мб+\с, а дефакто си дърпам с мижавите 100 кб? Чудо? Проверил съм-не е от торент мениджъра, не съм барал настройките за нета, остава само гадина. Имам аваст и Spyware Doctor, но те нищо не са открили? Благодаря за помощта?

Поговори с доставчика по въпроса.

Има разлика между 1 Mbit/s и 1 MB/s. Ако връзката ти е 1 Mbit/s то нормално би трябвало да теглиш с 128 KB/s, защото се равнява на толкова. Затова мисля че връзката ти е точно 1 Mbit/s, а не 1 MB/s.

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

• Автор

Поговори с доставчика по въпроса.

те казват че пращат кристално ясен интернет. Ала с каква скорост и Свети Петър не знае.

PhonomaniaАз пък съм сигурен, че грешиш.

Редактирано от Rommel42 (преглед на промените)

Phonomania Аз пък съм сигурен, че грешиш.

Може и така да е. Но аз си плащам за 4 Mbit/s и тегля с 512 KB/s. Или поне така си мисля ;)

А по въпросът за вирусът да възможно е... да ти използва от интернетът ..

ПП Както каза dragozow, попитай доставчика си и ще разбереш..

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

PhonomaniaАз пък съм сигурен, че грешиш.

Аз пък съм сигурен, че не греши! Говори с тях дали е 1 мегабайт, или 1 мегабит, защото разликата е точно както ти е казал Phonomania.

• Автор

Тегля с 100. Трябва да тегля 100. Скоростта е 1 мб и нещо по Speedtest сървърите. Е?

Ами като за начало да кажем, че резултатите от Speedtest са в битове, а не в байтове :) Демек делиш на 8 и получаваш в байтове. В твоя случай - имаш даунлоуд скорост от 177 KB/s (килобайта в секунда) и ъплоуд скорост от 23 KB/s (килобайта в секунда).

:) Rommel42, ако плащаш повече от 1 лев месечно за т.нар. си връзка с Интернет, незабавно смени доставчика! Стига да е възможно де... ;)
  • Автор

:) Rommel42, ако плащаш повече от 1 лев месечно за т.нар. си връзка с Интернет, незабавно смени доставчика! Стига да е възможно де... ;)

Евротур Сат...? Мислите ли, че е едно левче. Не е това. Та имали наскоро някой такъв вирус или спаяр?

... Та имали наскоро някой такъв вирус или спаяр?

Всичко това можеш да провериш за най-сигурно чрез онлайн скенерите на Kaspersky, Panda, Trend Micro, F-Secure, ewido...

А за тестовете в speedtest.net - там действително измерването става в килобити, а не в килобайти - виж сам това на картинката по-долу. Доставчиците винаги боравят с килобити и мегабити в договорите, а никой менажер не отчита скоростта в такива единици, използват се килобайта/мегабайта за секунда. Мнозина се подвеждат по това, но какво да се прави, изборът обикновено не е особено голям.

post-25692-1193861355_thumb.jpg

Тегля с 100. Трябва да тегля 100. Скоростта е 1 мб и нещо по Speedtest сървърите. Е?

Говори с доставчика пак и искай да дойде човек.Пусни пинг към няколко сайта,пусни и tracert.Свали нещо от български сървър който не е торент тракер.Примерно някой голям видеофайл от Бол и Датата.Тука каквото и да пишем няма смисъл.Аз поне боравя с доказателства като нета е кофти и ме убеждават че всичко е наред.Виж за вируси и спайчета.

Евротур Сат...? Мислите ли, че е едно левче. Не е това. Та имали наскоро някой такъв вирус или спаяр?

Ако установиш с помощта на скенерите, че причината за ниската скорост не е malware, е редно да знаеш, че в София за 25 лв. месечно можеш да имаш 3,5 килобайта в секунда българска и 256-512 килобайта в секунда външна връзка. Много фирми я предлагат. Нямам впечатления от Евротур Сат и не коментирам. :)

Дано ти оправят по-бързо проблема! :P

Аз пък виждам проблем единствено че питащият не знае разликата между битове и байтове. Както и не се сеща че за толкова пари скоростта не е гарантирана. В случая му дават повече от 1Mbit - с 40% повече. Не знам как му е пазарлъка за upload, но ако интернета е по кабелната подобна несиметричност на канала е нормална, както и при БТК ADSL. Освен това и отсрещният сървър трябва да може да отдава с исканата скорост. А не се знае колко маймуни се се закачили и за него. Децата не са на училище и седят пред компютрите . . . . . :P

• Автор

Децата не са на училище и седят пред компютрите . . . . . tongue.gif

Аз всеки ден седя пред компютъра :offtopic_s:

Еми ако е това заключете темата... Публикувано изображение Щом е разликата от байтове и битове....

ма разлика между 1 Mbit/s и 1 MB/s. Ако връзката ти е 1 Mbit/s то нормално би трябвало да теглиш с 128 KB/s, защото се равнява на толкова. Затова мисля че връзката ти е точно 1 Mbit/s, а не 1 MB/s.

Но аз си плащам за 4 Mbit/s и тегля с 512 KB/s

Вие тук го превърнахте в Математика!

Ами,поговори с доставчика и каквото каже това ще е!

1 МегаБАЙТ = 12 мегаБИТА => 1 МегаБИТ е приблизително 90 kb/sec

Айде за бисерите Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

Бит 8

Нибъл 2

Килобит 0.01

Мегабит 7.63×10-6

Гигабит 7.45×10-9

Терабит 7.28×10-12

Петабит 7.11×10-15

Ексабит 6.94×10-18

Байт 1

Килобайт 9.77×10-4

Мегабайт 9.54×10-7

Гигабайт 9.31×10-10

Терабайт 9.09×10-13

Петабайт 8.88×10-16

Ексабайт 8.67×10-19

Накратко 1 байт = 8 бита

Надявам се това да помогне в спора Публикувано изображение

Rommel42 това го знае всяко хлапе,че 1 байт=8 бита!В Джон Атанасов това трябва отдавна да са ти го обяснили! Публикувано изображение

Нибъл 2

Надявам се това да помогне в спора Публикувано изображение

Rommel42 това го знае всяко хлапе,че 1 байт=8 бита!В Джон Атанасов това трябва отдавна да са ти го обяснили! Публикувано изображение

Един набъл е 4 бита. Освен това не е задължително байта да е 8 бита. При телексите например той има дължина 5 бита.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Един набъл е 4 бита. Освен това не е задължително байта да е 8 бита. При телексите например той има дължина 5 бита.

Да,но тук говорим за интернет,а не за телекс и т.н.!

Просто човека трябва да си смени доставчика! Ето моите скорости за 19лв. на месец с реално АЙпи и от 01.00часа до 13.00 скоростите се удвояват! Е чат пат де!?Кажи в кой квартал живееш и ще ти препоръчаме читав доставчик.

Публикувано изображение

Редактирано от Roki77 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.