Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейм-конфигурация до 1700лв.

Featured Replies

Не зная за другите модератори, но личното ми мнение ( което не натрапвам) е, че кутията не ми харесва заради 80 мм вентилатори ( не са 120 мм) и заради глупавия начин за закрепване на хардовете (това съм го писал и другаде cool.gif вероятно това имаше предвид), който начин може да е модерен, може дари и да е удобен, но... в никакъв случай не е функционален ;)

А.. то вярно вентилаторите не са 120 на 120.. брей, тея от Мост много лъжат бе! :angry: В сайта на CM пише 80х80, пък в мост-120. То аз първото нещо, което гледам на тенекията са колко големи ще са вентилаторите, защото с по-големи и въздушния поток е по-голям.. пък и кутията е 7 и нещо , не 6,3 килограма.. Ее, повече няма да гледам в мост biggrin.gif Иначе кутията е "просторна", всичко ще има достатъчно място. За същите пари Chieftec GH-01B/третата кутия от ляво на дясно мисля/ май наистина ще е по-добре..

Редактирано от uberalles (преглед на промените)

• Отговори 71
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Аз съм си харесал тази http://www.plesio.bg/product.php?product_i...section_id=1282 . Доста добре изглежда и има 2х120см перки, на предния и задния панел, плюс 1х90 см отстрани. Колкото до дъното, един

GIGABYTE GA-P35-DQ6 ще свърши перфектна работа, а пък е със над 100 лв по евтин от Х38

Успех!

Редактирано от sunico (преглед на промените)

Аз съм си харесал тази http://www.plesio.bg/product.php?product_i...section_id=1282 . Доста добре изглежда и има 2х120см перки, на предния и задния панел, плюс 1х90 см отстрани. Колкото до дъното, един

GIGABYTE GA-P35-DQ6 ще свърши перфектна работа, а пък е със над 100 лв по евтин от Х38

Успех!

2 перки по метър и двайсе и не мое да мине през вратата laugh.gif Относно дъното - казах, че може и с P35, но х38 е много по-добър вариант за бъдещ ъпгрейд. В крайна сметка ако има пари да ги дава! Процесор, РАМ, видео ... тия се сменят и по отделно, но само дъното понякога не може .....

GB P35C-DS3R/P35/DDR3+DDR2/775

C2 QUAD Q6600/2.4/1066/BOX

2x1GB DDR2 800 KINGSTON HYPER

250GB SEAGATE SATA2/7200/16MB

GALAXY 8800GTS 320M DDR3 /PCIE

PSU FORTRON BLUESTORM II 500

CM ELITE331 BLACK/350W

ASUS DRW-1814BL DVD RW LS BLAK

Стойност (BGN): 1385.62 без ДДС

Така бих си взел за мен ако играех игри.Бих добавил един 32gb WD-Raptor за системен диск и като втори

Sesgate.Това са цени на MOST.Остава ти едно захранване от кутията което можеш да го продадеш.Дъното остава при условие че не го клокваш и след време като паднат цените на DDR3 да я смениш с DDR3 памет.Кутията е добра и се работи добре в нея.

CM ELITE331 BLACK/350W

Така бих си взел за мен ако играех игри.Бих добавил един 32gb WD-Raptor за системен диск и като втори

Sesgate.Това са цени на MOST.Остава ти едно захранване от кутията което можеш да го продадеш.Дъното остава при условие че не го клокваш и след време като паднат цените на DDR3 да я смениш с DDR3 памет.Кутията е добра и се работи добре в нея.

Не ми харесва!

1 - Хибридно дъно ... това е най-голямата грешка!

2 - Видео картата ... 8800GTS-a който предлагаш е 430 лева без ДДС и както доказват тестовете не може да стъпи на малкия пръст на 8800GT за същите пари. Получи се интересна аномалия, но от Nvidia скоро ще оправят работата.

3 - Процесора ... повече от 100 лева отгоре и ... и по тоя въпрос много е спорено - не си заслужава, просто не е по-добър от Е6750 ...

4 - паметта .... 10 лева по-малко е, но едва ли това е проблем за бюджета ... Super Talent-а е много по-добре.

5 - захранването ... добро е; по-евтино е; дори 500W е напълно достатъчно, но с 550W Chieftec може да се мине много по-тънко при бъдещ ъпгрейд.

И стига сте давали във всяка тема предложения, който сега дават 5-10% по-добро представяне от тия дето дават 70-80% по-добра възможност за ъпгрейд...

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Благодаря,но не е ли по-добре за игри комбинацията E6750 2.6Ghz + 8800GT 512MB,отколкото Q6600 2.4Ghz + 8800GTS 320MB?До колкото знам Crysis си дърпа яко VRAM и 512MB ми звучи по-добре от 320,а и 8800GT е по-бърза.Вие разбирате повече,кажете си мнението.

2 - Видео картата ... 8800GTS-a който предлагаш е 430 лева без ДДС и както доказват тестовете не може да стъпи на малкия пръст на 8800GT за същите пари. Получи се интересна аномалия, но от Nvidia скоро ще оправят работата.
Не ми харесва!

1 - Хибридно дъно ... това е най-голямата грешка!

А-а-а, тук вече грешиш cool.gif Погледни тази тема - пост №26 на питон357 ( после ще коментираме дъното GB P35C-DS3R/P35/DDR3+DDR2/775 )

Така си бих взел аз,човека иска предложения.Хибридно дъно - ако не го клокваш ЗА МЕН е добре.Относно видеокарта виж по горния пост за коя игра я иска човека.Дал съм предложение което отговаря на това което той иска по темата.И давам предолжения 100 процента към темата.

xactoR, не виждам причина, Р35 да е по- лошо за ъпгреид. Разликата между Х38 DQ6 и Р35 DQ6 е- по- добро охлаждане на северен и южен мост, подобрена работа с паметта, 1600 MHz FSB и CrossFire™ with Dual PCI-E 2.0 x16. Тази машина ще работи поне 2 г, а може и повече със смяна на видеокартата. След това ще трябва да сменя дъно и рам поне, имам впредвид ДДР3 и новите процесори Nehalem, които, според това коет съм чел в нета, ще работят само с ДДР3.

Редактирано от sunico (преглед на промените)

@kokomil Гледал съм темата и постижението е отлично. В първия си пост обаче човека каза, че няма да клоква. И аз не го разбирам защо не иска ама ... дори и след време да реши да клоква не ми казвай, че си за хибридно дъно!

@robinzon Дал си предложения - добре! По темата са - добре! Съобразил си се с игрите, които смята да играе - добре! Не съм те спирал, само изложих становище по въпроса с което да оборя мнението ти. Сега е твой ред. Ако не можеш значи моето предложение е по-добро. Нали това е целта - да се предложи най-доброто!

"...Относно видеокарта виж по горния пост за коя игра я иска човека..." ... и като в системните на изисквания на играта пише 8800GTS значи, че е по-добре да вземем нея, вместо много ама много по-бързата 8800GT, която в момента е със абсолютно същата цена?!

@sunico Според мен е нормално да съм за по-новата технология, при положение че влиза в бюджета, но видимо никой не е съгласен с мен. Щом толкова напирате за P35 добре, съгласен съм, добро е! Само не мога да разбера защо го предлагате за конфигураций от 900 до 1700 лева (различни дъна де, да не кажете че за мен чипсетът P35 се използва само от едно дъно). По тая логика х38 изобщо да го изтеглят от пазара а? И без това P35 става за всичко ...

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Значи аз съм за хибридно дъно ако не се клоква.Виж сега човека дава добри пари за конфигурация без да я клоква какво по-добро от хибридно дъно.В всеки мой пост съм се стремял да съм полезен на човека но така че и да има възможност за ъпгреид .Ако няма тая възможност то за какво е дал 1700лева.За това най-вече му предлагам хибридно дъно.Аз в момента не съм с хибридно дъно но мога да си го сменям когато си искам.За това му предложи каквото е най-добре с възможен ъпгреид.

Сега малко ще поразсъждавам ... преди около 2 седмици със bobsun0317 отделихме много време да мислим кое дъно да си вземе като се беше се спрял на GB с P35 чипсет. Разгледахме и възможността за въпросния хибрид. Първоначално и на мен ми хареса, особено след като знаех за постигнатия на него клок от питон357. До тук добре, но ... за мен е минус това, че има 4 слота за ДДР2 и само 2 слота за новите ДДР3. Просто за мен това не е логично.

Също така: ДДР 1 @ 400 е по-бърза от ДДР 2 @ 533 в много отношения заради по-ниските си тайминги. Това не осначава ли, че ДДР 3 @ 1333 е по-бавна от ДДР 2 @ 1066 ... Просто ако ще е P35 да не е хибрид!

Също така: ДДР 1 @ 400 е по-бърза от ДДР 2 @ 533 в много отношения заради по-ниските си тайминги. Това не осначава ли, че ДДР 3 @ 1333 е по-бавна от ДДР 2 @ 1066 ... Просто ако ще е P35 да не е хибрид!

Контролера на паметта при Интел е в чипсета и интелската система не се влияе толкова от таймингите на паметта, а от честотата и.

XFX GF 8600GT 256MB FATAL1TY DDR3 "XXX Silent But Deadly Edition"ето с тая карта съм в момента.Относно DDR3 паметите/в интерес на истината още не съм употребявял такава/,но обещават с по-малко напрежение да е по бърза от всички DDR2 памети.

Контролера на паметта при Интел е в чипсета и интелската система не се влияе толкова от таймингите на паметта, а от честотата и.

С теб спирам да споря!

XFX GF 8600GT 256MB FATAL1TY DDR3 "XXX Silent But Deadly Edition"ето с тая карта съм в момента.Относно DDR3 паметите/в интерес на истината още не съм употребявял такава/,но обещават с по-малко напрежение да е по бърза от всички DDR2 памети.

И като си с тая карта кво ... не мога да те разбера какво искаш да ми кажеш ... че е по-бърза от всички други 8600 добре и ... после какво ... изобщо не е по темата това дето го говориш. 8800GT продължава да е много по-добра от 8800GTS. Това че не си пробвал ДДР 3 не ме учудва. Почти никой не е! Нормално е са по-бързи, нали са по-нови. И с теб спирам да споря. Разбрах, че всички сте за P35 - да взима GB P35-DS3P /P35/LGA775, GB P35-DQ6 /INTEL P35/LGA775 или предложения от теб хибриден GB P35C-DS3R/P35/DDR3+DDR2/775. Все тая ... видяло се е, че няма да се разбера с вас.

Искам и да се извиня за допуснатата по-горе грешка. Kingston HYPER X e по-добра от Super Talent.

Разбрах, че всички сте за P35 - да взима GB P35-DS3P /P35/LGA775, GB P35-DQ6 /INTEL P35/LGA775 или предложения от теб хибриден GB P35C-DS3R/P35/DDR3+DDR2/775. Все тая ... видяло се е, че няма да се разбера с вас
.

Intel са приготвили и чипсет Х48 cool.gif

Ето и една снимчица на дъно GA-X48-DQ6

giga_01.jpg

Ей човек и аз не искам да споря с теб.Важно е човека да си изведе правилните изводи и да си вземе конфигурация предложена от всчки нас.На пазара има толкова много решения за неговия проблем че в крайна сметка избора си е негов.Аз и доста други в този форум се стремим/въпреки че не обичам да пиша в форуми защото винаги става така че се изместваме от темата/да помогнем с каквото можем. А и вече толкова много дънни платки/видеокарти/чипсети/процесори/захранвания/и кутий има на нашия пазар че вече не знам какво точно искат хората.Желая ти успех.

Да взема п35ц с оглет на възмовноста за ддр3.До 2седмици ще покажа как се справя при клок и с баткото на Е6550(Е6750).Снощи ми докараха машинката с такова дъно и въпросния Е6750(хаха този пост май го написах повече да се изфукам biggrin.gif:huh:cool.gif ),но определено засега не си заслужава х38 просто са много скъпи дъната с него,а той се явява нещо като преход от п35 към х48.

CM ELITE331 BLACK/350W

Добре де, но на човека му остават още 300 лева, защо да не ги пръсне? ;)

Аз бих препоръчал

GA-P35-DS4

C2 QUAD Q6600 + Охладител Skythe Infinity

2x1GB SuperT DDR2 800 CL4(много по-добра и изгодна от тази, която си препоръчал)

ASUS EN8800GT 512MB GDDR3. Специално за нея давам линк, вече е в България и то на добра цена ;) 8800GT > 8800GTS 640MB, а с овърклок сигурно ще надминава и GTX.

Кутия

320ГБ Western Digital SATA2 16MB

ASUS DRW-1814BL DVD RW LS BLACK

Не съм им смятал общата цена, но със сигурност не е повече от 1800 лева cool.gif

Аз бих препоръчал

GA-P35-DS4

2x1GB SuperT DDR2 800 CL4(много по-добра и изгодна от тази, която си препоръчал)

ASUS EN8800GT 512MB GDDR3. Специално за нея давам линк, вече е в България и то на добра цена wink.gif 8800GT > 8800GTS 640MB, а с овърклок сигурно ще надминава и GTX.

Кутия

Само смени захранването с това. Всичко останало е перфектно.

.

Intel са приготвили и чипсет Х48 cool.gif

Ето и една снимчица на дъно GA-X48-DQ6

giga_01.jpg

Сега, ако щракнеш една снимчица на дъно и с Интел П45 чипсет! :)

• Автор

GA-P35-DS4

ASUS EN8800GT 512MB GDDR3.

Кутия

Спрях се на тази конфигурация.Понеже не разбирам много от дъната,това хубаво ли е?Някой казваше,че C2 DUO E6850 3.0Ghz се бил справял по-добре от Q6600 при игрите.Има ли нещо вярно?И този охладител на процесора Skythe Infinity колко струва или си върви в BOX?

П.П.И най-най-важното,с тази конфигурация ще подкарам ли всяка игра в близката 1 година на хубава резолюция(1280x1024) и HIGH?

Благодаря!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.